qspock Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 τα δισκάκια που έγραψες είναι αξιόπιστα? Ναι μια χαρα ειναι ολα. Και δεν ηταν και η καλυτερη μαρκα τα περισσοτερα... (Intenso)
Hlapatsas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν το άνοιξα και με μία μπατονέτα καθαρισα το ματάκι του Recorder και όλα έφτιαξαν!!Πολύ σκληρο καρύδι..
madsc Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Αυτό που ανέφερες πριν είναι λογικό σημάδι "γηρατειών" για rw drive. Η κεφαλή lazer έχει κ αυτή κάποιες ώρες ζωής/λειτουργίας ( MTBF ). Όσο δουλεύουμε ένα drive σταδιακά χάνει κ η κεφαλή της δυνατότητες της, όπερ τη θερμοκρασία που μπορεί να ανεβάσει. Την μεγαλύτερη θερμοκρασία ακτίνας μια κεφαλή την χρειάζεται για να: 1. σβήσει rw disk 2. γράψει rw disk 3. γράψει r disk 4. διαβάσει r disk Οπότε αν δεν χαλάσει κάποιο drive από όποιο άλλο λόγο, κ καταφέρουμε να το φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αυτά είναι τα συμπτώματα. Με τον καθαρισμό που έκανες απλά του έδωσες μια ανάσα ζωής. /sc
Hlapatsas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Μακάρι αυτή η ανάσα να το κρατήσει ζωντανό μέχρι να φτηνίνουν τα Blue-Ray αντιγραφικά(σε κανα χρόνο δηλαδή)....
accipio Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Έχω κι εγώ το 716Α και δεν γράφει κάποια παλιά επανεγγράψιμα dvd+rw που έχω (ενώ πριν από λίγο καιρό τα έγραφε)· αντίθετα τα καινούρια τα γράφει χωρίς πρόβλημα. Το περίεργο είναι ότι αυτά τα παλιά επανεγγράψιμα το Nec 3550A τα γράφει κανονικά. Κι αυτό κουλό δεν είναι; Είναι άραγε ενδεικτικό ότι σιγά σιγά "πεθαίνει" το 716; Και κάτι άλλο, εντελώς κουλό: αρνείται να γράψει τα Taiyo Yuden dvd+r 16x (με κωδικό T03), ενώ τα αναγνωρίζει και τα διαβάζει κανονικά. Μέχρι και firmware downgrade έκανα μπας και γίνει τίποτα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και υποτίθεται ότι τα Plextor και τα Taiyo Yuden είναι το καλύτερο "ζευγάρι". Ευτυχώς που το Nec τα γράφει χωρίς πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.