activex Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Και εγώ δε θα στον πρότεινα, αλλά αν τον αλλάξεις, θέλω το Northwood 3.2 profanos kapios allos se prolabe kai antalasi ton Prescott tou an den isxioi kati tetio tote einai pou den protinete me tipota!
stefan123 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Ego eixa prescott 3,2 se socket 478 kai ton allaksa gia ton northwood tis ipografis mou..Eksairetika thermogonos,xalia overclocking k apo epidoseis sta idia pou eixa prin me ton northwood 2,8ghz kai pou poulisa gia xari tou prescott..Eytyxos ton ksefortothika kai ton poulisa se kapoion amoiro... Pantos file mou an ton poulas ton northwood 3,2 ron thelo arkei na ton dineis se logiki timi...
gregdais Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 paidia to proigoumeno mina poulisa 10 p4 3.2 northwood edw mesa kai oloi exoun minei efxaristimenoi, paizei se liges meres na ferw ki allous, to nou sas stis agelies gia na prolavete to aksexasto terataki 3.2 pou exw 3 kommatia spiti mou se 3 pcakia kai me exoun afisei poli ikanopiimeno.
activex Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 paidia to proigoumeno mina poulisa 10 p4 3.2 northwood edw mesa kai oloi exoun minei efxaristimenoi, paizei se liges meres na ferw ki allous, to nou sas stis agelies gia na prolavete to aksexasto terataki 3.2 pou exw 3 kommatia spiti mou se 3 pcakia kai me exoun afisei poli ikanopiimeno. aaa! oraia gregdais sou antalasw ton fobero kai tromero prescott 3.2 mou xoris deuteri skepsi!
RapidShade Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Ρε γαμώτο μια ζωή κάποιος ρωτά "Να πάρω το Α ή το Β;" και η απάντηση είναι "Πάρε το Γ!!!". Τεσπα.... Αν δεν ασχολείσαι με overclocking, είμαι υπέρ του Prescott, σίγουρα θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Το πρόβλημα είναι, οτι δεν θα κάνει στο motherboard σου αφού θα είναι διαφορετικό socket. (Χρειάζεσαι LGA775 αντί Socket478 ) Ευχαριστώ για την σημείωση αλλά εννοείται ότι δεν το κάνω χωρίς να ξέρω παίδες... Προφανώς τον υποστηρίζει 100% το MoBo και προφανώς είναι στο ίδιο socket με τον Northwood που έχω ( 478 )
RapidShade Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Το σύστημα μου είναι το κάτωθι... Case: Thermaltake Armor PSU : Thermaltake PurePower 520W w/PowerStation Active PFC MOBO: Gigabyte GA-8IK1100 Rev 2.0 CPU : INTEL P4 3.2 GHz Northwood s478 RAM : 2 x 512MB Kingston HyperX VGA : Gainward 6600GT 128MB DDR3 AGP HDD : 2*120GB SATA Raid-1 HDD : 2*320GB IDE DVD : 1*Plextor PX-716AL DVD-RW CD : 1*Plextor PX-W4824A CD-RW Επιπλέον details... Ο Prescott είναι Brand New. Το OC γίνεται On-Demand όταν το CPU Usage υπερβαίνει ένα ορισμένο όριο, είναι Super σταθερό και το κάνει αυτόματα το Mobo. Max Speed καταγεγραμμένη: 3517MHz Δεν καίγομαι να κάνω OC πέραν αυτού που έχω ρυθμίσει το MoBo να κάνει μόνο του. Η ψύξη του ΔΕΝ είναι watercooling, αλλά Ψύκτρα και 6 * 12cm Fans στο Case (Tt Armor) Αυτά...
parsifal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Το σύστημα μου είναι το κάτωθι... Φίλε RapidShade, έχεις τόσο ισορροπημένο συστηματάκι, από το ύφος του post σου καταλαβαίνει κάποιος ότι είσαι ευχαριστημένος μαζί του, και ψάχνεσαι να χαλάσεις την ηρεμία σου για τί, για το +5% παραπάνω? Προσωπικά νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο... (ΥΓ: Με το θόρυβο που κάνουν τόσα φουρφούρια πως την παλεύεις?)
RapidShade Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Φίλε RapidShade, έχεις τόσο ισορροπημένο συστηματάκι, από το ύφος του post σου καταλαβαίνει κάποιος ότι είσαι ευχαριστημένος μαζί του, και ψάχνεσαι να χαλάσεις την ηρεμία σου για τί, για το +5% παραπάνω?Προσωπικά νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο... (ΥΓ: Με το θόρυβο που κάνουν τόσα φουρφούρια πως την παλεύεις?) Φίλε parsifal, ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι και το συζητάω είναι ότι εφόσον το 478 πέθανε (για τα P4 τουλάχιστον) και λόγω του ότι δεν έχω σκοπό για άμεση αναβάθμιση, αλλά θέλω να το κρατήσω το περισσότερο δυνατόν... να του κάνω μια τελευταία "ένεση" με το τελευταίο πράγμα που μπορώ να έχω διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Για κανέναν άλλο απολύτως λόγο. Ναι είμαι υπερ-ευχαριστημένος όπως είπες, αλλά είμαι ήδη 2-3 γενιές πίσω από τα "δρώμενα" και ακόμα και τώρα, οι επεξεργαστές της γενιάς αυτής είναι είδος υπό εξαφάνιση, για να μην πω εξαφανισμένο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις λοιπόν τον προβληματισμό μου και το ύφος υπό το οποίο τέθηκε το ερώτημα. Ευχαριστώ πολύ όλους παίδες και ομολογώ ότι είμαι ακόμα σε μεγάλο δίλημμα 8) ΥΓ. Οσον αφορά τους ανεμιστήρε, το AeroCool II και η αυτόματη ρύθμιση περιστροφής στους 4 από αυτούς βοηθάει αρκετά... Οταν βέβαια τα πράγματα θερμαίνονται, δεν μπορεί να γίνει κάτι
corduroy27 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Εγώ πάλι παίδες, έβαλα τελικά, (όπως σας έλεγα σε άλλο θέμα του forum), τον BRAND NEW Pentium 4 3.4Ghz Prescott στον υπολογιστή μου και νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολική η ιστορία με την υπερθέρμανση που ακούω συχνά. Είχα τον Northwood P4 2.6Ghz Η θερμοκρασία του αυτές τις μέρες ήταν 45-51 C* Τώρα έχω τον Prescott που σας ανέφερα πιο πάνω και η θερμοκρασία του είναι 57-63** Στο... ΡΕΛΑΝΤΙ όλα αυτά. Νομίζω ότι αυτή η διαφορά δικαιολογήται, αν λάβουμε υπόψην μας την μεγάλη διαφορά των Hz Ομολογώ πάντως, ότι αν έπερνα τώρα επεξεργαστή και όχι πριν ένα μήνα, θα έπερνα Northwood, (στην ίδια συχνότητα πάντα), μιας και σχεδόν σε όλα τα τεστ που βρήκα on-line, υπερέχουν ελαφρώς των Prescott. Το κακό για μένα ήταν ότι όταν έκανα την παραγγελία μου, δεν είχα δεί πουθενά αντίστοιχους Northwood. Μετά από κάποιες μέρες, το ίδιο μαγαζί, ξεφούρνησε τους Northwood, με περίπου 30$ χαμιλότερη τιμή. Τέλος πάντων. Η δική μου απόφαση για αναβάθμηση CPU, είχε να κάνει με το κόλημμα που έχω με την Motherboard μου, http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?PISNo=144 σε συνδιασμό με αυτό που λέει ο φίλος RapidShade πιο πάνω. Ήμουν ήδη πίσω και δεδομένου ότι οι επεξεργαστές για Socket 478 έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, είπα να πάρω τον μέγιστο συμβατό CPU και να πατατείνο ακόμα περισσότερο την αξιοποίηση της M/B. Αααα και κάτι τελευταίο. Νομίζω ότι όσοι το σκέφτονται για ριζική αναβάθμηση, καλό θα ήταν να περιμένουν λίγα μηνάκια ακόμη και ή να χτυπήσουν τους νέους 4πύρινους της Intel ή τους σημερινούς πανάκριβους Doual Core, που τότε θα έχουν πέσει οι τιμές τους... (Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την AMD αλλά ας μη ξεφεύγουμε τελείως από το θέμα ε?) * Χρησιμοποίηση του ανεμιστήρα της συσκευασίας CPU της Intel. ** Με ZALMAN CNPS7000B-AlCu Led αλλά σε λειτουργεία Silent, (τις ελάχιστες δυνατές στροφές).
Iannis2 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Σου δεινω ενα Prescot 3,2 τσαμπα (μονο τα εξοδα αποστολής δικά σου ) να μου δωσεις τον Northwood 3,2 Στειλε μου πμ εαν συμφωνείς?
ppetr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Και εμένα ο prescott με τη zalman έχει 50 C, στις 2600rpm. Με τη μαμά βάραγε 75 C και 4500rpm άνετα. Χρειάστηκε ροϊκή εξέλιξη το κουτί για να πέσω χαμηλά
parsifal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 ...Είχα τον Northwood P4 2.6Ghz Η θερμοκρασία του αυτές τις μέρες ήταν 45-51 C... Δεν είναι κάπως πολλά για Northwood? @ppetr: lol, "ροϊκή εξέλιξη"! Κάποιος έχει "λιώσει" Drive, BurnOut κ λοιπά μου φαίνεται!!! ***(Edit) είδα το profile σου, τώρα σε νοιώθω!
paparoupas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Εχω μια σχετικη-ασχετη ερωτηση. Εχω εναν P4 στα 2.26GHz, με μητρικη ASUS P4S533, με το chipset 645. Ποιος ειναι ο μεγαλυτερος επεξεργαστης που μπορω να βαλω επανω??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.