Προς το περιεχόμενο

O/C σε 3 pc ταυτοχρονα!

AntonisR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η υδροψυξη που αναφερεις εχει κορυφαια εξαρτηματα αλλα εδω μιλαμε για πολυ μεγαλυτερα πραγματα.η αντλια ισως να ειναι καλη. τα ψυγεια που αναφερεις ομως ειναι σιγουρα παρα πολυ λιγα για τετοιο πραγμα. με ενα καλο ψυγειο(βγαλε απο το μυαλο σου τα pc radiators) που να μπορει να απαγει 1kw στις δεδομενες διαφορες θερμοκρασιας θα ησουν οκ.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δε μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω στα σχόλια που κάνεις (τα προσωπικά πάντα). Δε με ενδιαφέρουν τέτοιες μικρότητες.

Πες μου τι θα έχεις με μια ακόμα πιο δυνατή αντλία ( η οποία ζεσταίνεται 1.5x σε σχέση με την Iwaki αυτή ) και αρκετά μέτρα σωλήνες παραπάνω, και 9 waterblocks ( 3 εκ των οποίων για Chipset που περιορίζουν υπερβολικά το flow ).

Πόσο μάλλον με τις 3 ζεστές CPU επάνω στο ίδιο κύκλωμα.

Αν κατάλαβα καλά θεωρείς, δηλαδή, πως η αποδοτικότητα ενός συστήματος ψύξης οφείλεται στην αντλία του... ; :-|

Ένας υπολογιστής (VGA,CPU κτλ) μπορεί να ψυχθεί άνετα με υδρόψυξη, ενώ 3-5-10 υπολογιστές με τις ίδιες τιμές παροχής και θερμοκρασίας νερού ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να ψυχθούν το ίδιο καλά;;; Κάτι τέτοιο υποστηρίζεις;

Ή μήπως δε γίνεται να δώσεις τα ίδια χαρακτηριστικά ψυκτικού που έχει ένα σύστημα υδρόψυξης που ήδη δουλεύει, στους κλάδους ενός σύστηματος με περισσότερους κλάδους ψύξης;

Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να γίνει με αυτόν τον τρόπο κάτι τέτοιο.Απλά ανέφερα μια προσέγγιση για παράδειγμα. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και εναλλακτικές πορείες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς.

Βασικά δε μπορεί ο καθένας να κάτσει να υπολογίσει τι ακριβώς χρειάζεται και κυρίως πως μπορεί να το κάνει γιατί πολύ απλά δεν έχει τις γνώσεις.

Δημοσ.
η υδροψυξη που αναφερεις εχει κορυφαια εξαρτηματα αλλα εδω μιλαμε για πολυ μεγαλυτερα πραγματα.η αντλια ισως να ειναι καλη. τα ψυγεια που αναφερεις ομως ειναι σιγουρα παρα πολυ λιγα για τετοιο πραγμα. με ενα καλο ψυγειο(βγαλε απο το μυαλο σου τα pc radiators) που να μπορει να απαγει 1kw στις δεδομενες διαφορες θερμοκρασιας θα ησουν οκ.

Σου δίνω ψυγείο περί τα 2000W ( μην πείς με oil γιατί θα κάνεις τραγικό λάθος ).

Έστω ότι και αυτό είναι μικρό σε μέγεθος ( όχι ένα ολόκληρο δωμάτιο ).

Τι αντλία πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για το όλο εγχείρημα, ακόμα και αν υποθέσουμε πως τα PC θα είναι κολλημένα τα cases το ένα δίπλα στο άλλο ?

whatever...

Δημοσ.
Αν κατάλαβα καλά θεωρείς, δηλαδή, πως η αποδοτικότητα ενός συστήματος ψύξης οφείλεται στην αντλία του... ; :-|

Φυσικά και εξαρτάται, τώρα το πόσο διαφοροποιείται η απόδοση ανάλογα με την αντλία, έχει να κάνει με το όλο loop, το μήκος των σωλήνων/loop, τα waterblocks ( αν είναι πολύ ή λίγο flow restrictive, αν είναι low flow ή high flow optimized, και πολλά άλλα ).

Αλλά...ένα watercooling loop, του οποίου το νερό δεν κινείται καθόλου ( γιατί έτσι θα είναι το κύκλωμα που "θέλει" το παιδί αν υλοποιηθεί με οποιαδήποτε home use αντλία { δεν λέω μόνο για PC WC αντλίες } )... δεν αποδίδει :D

Ένας υπολογιστής (VGA,CPU κτλ) μπορεί να ψυχθεί άνετα με υδρόψυξη, ενώ 3-5-10 υπολογιστές με τις ίδιες τιμές παροχής και θερμοκρασίας νερού ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να ψυχθούν το ίδιο καλά;;;

Ένα δεδομένο WC Loop ( δεδομένη αντλία, σωλήνες, waterblocks, radiator/s ) αρκούν για ένα PC ( CPU + VGA ) και αποδίδουν κατά b απόδοση.

To ίδιο WC Loop, απλά έχοντας περισσότερα waterblocks θα αποδίδει d σε 2 PC...

Το ίδιο WC Loop σε 3 PC με 3 waterblocks per PC, μπορεί να αποδίδει και 0 ( αν η αντλία τελικά δεν έχει την δύναμη να κυκλοφορεί το νερό :D )

Ένα WC Loop που "διαιρείται" έστω σε 3 sub-Loops όπου το κάθε loop ( σε πολύ optimistic περιβάλλοντα :D ) έχει και τα δικά του radiators, όσο λειτουργεί, τόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερού στο tank.

Στο τέλος ξέρεις τι γίνεται ?

Όταν το κάθε PC φτάνει το νερό του loop στα 30C ( και λέω και λίγα για τέτοιες καταστάσεις )...υπολόγισε μόνος σου τι θα γίνει στο tank σε κανά 2ωρο...

Το ότι μπορείς να φτιάξεις loop μεγάλο που να το κάνει αυτό...κατά κάποιον τρόπο γίνεται...αλλά θα χρειαστείς αρκετές εκατοντάδες ευρώ...και περισσότερες της 1ας αντλίας ( ιδιαίτερα αν πάμε σε full sub-loops )...

Και δυστυχώς ακόμα και μια αντλία να καταφέρεις να βάλεις ξέρεις τι θόρυβο θα παράγει η εν λόγω αντλία ?

anyways...wasted keystrokes...

τι εννοεις ψυγειο 2000watt?

Το προφανές... ψυγείο που μπορεί να απάγει 2000W θ. :)

Δημοσ.

δεν αρκει αυτο.σε ποια θερμοκρασια αερα απαγει αυτο το ποσο(κανονικα ενεργειας) και σε σχεση με ποια θερμοκρασια νερου?.δηλαδη θες ενα ψυγειο που να απαγει ολη την ενεργεια που παραγετε στο κυκλωμα και αυτο να γινεται με μικρη διαφορα θερμοκρασιας νερου εισοδου-αερα.

δηλαδη απλα 150w pump+3x100w cpu+3x100wvga+3x50wmobo=900w εστω 1000w.αν με αερα θερμοκρασιας 30 βαθμων και με θερμοκρασια εισοδου νερου στο ψυγειο 50 βαθμων απαγεις αυτη την ενεργεια εχεις σταθερες θερμοκρασιες παντου υπο αυτες τις συνθηκες...

Δημοσ.
Ένα δεδομένο WC Loop ( δεδομένη αντλία, σωλήνες, waterblocks, radiator/s ) αρκούν για ένα PC ( CPU + VGA ) και αποδίδουν κατά b απόδοση.

To ίδιο WC Loop, απλά έχοντας περισσότερα waterblocks θα αποδίδει d σε 2 PC...

Το ίδιο WC Loop σε 3 PC με 3 waterblocks per PC, μπορεί να αποδίδει και 0 ( αν η αντλία τελικά δεν έχει την δύναμη να κυκλοφορεί το νερό :D )

Ποιος μίλισε οτι ένα σύστημα υδρόψυξης που έχει σχεδιαστεί για ένα υπολογιστή θα το βάλουμε να κάνει τη δουλειά για τρεις;

Φαίνεται δεν κατάλαβες τι εννοώ. Μίλησα για ίδιες συνθήκες ψυκτικού μέσου σε κάθε κλάδο ψύξης. Αν καταφέρεις με κάποιο τρόπο να παρέχεις τις ίδιες συνθήκες ανά κλάδο (κάτι που γίνεται) το πόσους υπολογιστές θες να ψύξεις δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Δημοσ.

ναι οντως εχουν γελιο οι αντιπαραθεσεις αυτες(με την καλη εννοια)

θα πω και γω το μακρυ μου(και το κοντο μου)

εγω παλι πιστευω οτι θα ειναι εφικτο το 3σε1. εγω μονος μου εκατσα πριν κανα 5μηνο και εφτιαξα το πρωτο μου συστημα υδροψυξης το οποιο πετυχε με την πρωτη. Συγκριμενα ενας [email protected](συνηθως), 2χ6800ultra και το nf4chipset με μπλοκ της ζαλμαν(cpu) και alphacool(vga+chipset).Ψυγειο το γνωστο απο mini cooper 650cc(αλουμινιο+πλαστικο) που ταιριαζει με 2χ120mm και αντλια αγνωστου προελευσεως ενυδρειου η οποια ελεγε 700lt/h ηταν γυρω στα 450lt/h πραγματικα και με τις λοιπες απωλειες εφτανε με το ζορι τα 150 στη χρηση.

Το αποτελεσμα ηταν το εξης: η cpu χτυπησε λιγο πανω απο 52 οταν χαλασε το A/C στο δωματιο τον καιρο με τα 40αρια καλοκαιρι.οι vga ηταν και αυτες 52-54 και to chipset mexri 50 to poly.(νουμερα πχ παιζοντας oblivion ολα high me sciencemark to poly 57)

Αυτο που καταλαβα υστερα απο καποιες συζητησεις μαζι με τους πωλητες στα petshop απο οπου ψωνιζα καταληξαμε οτι το νερο δεν πρεπει να τρεχει μεσα στο κυκλωμα γρηγορα αλλα αργα ετσι ωστε να απαγει την θερμοτητα καλυτερα.

Επισης το ψυγειο αποδειχτηκε αποτελεσματικοτατο με τεσσερις αθορυβους ανεμιστηρες παρολο το οτι ειχε πλαστικο στα πλαϊνα.

τα μειονεκτηματα θα ηταν η βαβουρα του ολου concept το κοστος και ο χωρος που θα πιασει στο δωματιο.

αν του αρεσουν οι πατεντες προτεινω να παει να παραγγειλει απο τον Hercules στην Λ.Αμφιθεας ενα(η τρια μικροτερα) χειροποιητο ψυγειο αυτοκινητου με τα απαραιτητα χαρακτηριστικα το οποιο θα κανει σιγουρα καλη δουλεια και θα ειναι και πανεμορφο γιατι τα φτιαχνει ολα νικελ αυτος :mrgreen: :mrgreen:

Tωρα το ποσο σωστα ειναι αυτα η αν υπαρχουν καλυτερες λυσεις δεν με ενδιαφερει αυτο που ξερω ειναι οτι ειδα αποτελεσμα και θα το εφαρμοσω στο μελλον οποτε χρειαστει

ουφ πολλα εγραψα.:-D

ελπιζω να μην κουρασα/διχασα/εκνευρισα καποιον με το μακροσκελες μου ποστ:-D

Δημοσ.

guys σας ευχαριστω όλους.

Η ιδέα να τα κρυώσω και τα 3 μαζί μου ήρθε διότι είναι και τα 3 μαζι στο ιδιο πάγκο με max αποσταση του 1ου απο τον 3ο 5m με τις στροφες και παραυτα μπορουν να ερθουν ακομα πιο κοντα.

Όσο για το κόστος ... ετσι και αλλιως είμαι κοντα στα 250 € +/- ανα τεμαχιο.

Έτσι λεω πως με 750 +/- πιθανων να γινετε 3 σε 1 με μια καλη αποδοση δεδομένου οτι ταχυτητα (pump) σε συνεργασια με θερμοκρασια νερου(ψυγειο) μας κρυωνουν καλυτερα το περιβοητο chipακι μας.

Επισης απο θέμα θορύβου δεν εχω και τοσο μεγαλο προβλημα δεδομενου οτι ειναι παραγωγη (plotters - εκτυπωτικα κτλ) και οτι τωρα φορανε απο 4 12αρια το καθε ενα + τα μαμα fan της cpu που πιστεψτε με το καθε ενα παταει σε θορυβο τα 4 12αρια στο case OMG.

Τέλως ακόμα δεν εχω καταλάβει γινετε η οχι?

Να το δοκιμασω?

Τα πραγματα , αν εξερέσεις την αντλια που για ενα μηχανημα θα ειναι υπερβολικη, δεν θα πανε χαμενα.

Δημοσ.

φιλε μου αποτι μας λες τα μηχανηματα ειναι της δουλειας.δεν πιστευω οτι θα ηταν σωστο να κανεις πειραματα σε επαγγελματικο χωρο.αν μουλεγες για τα πισι που εχεις στο δωματιο σου οκ κανε οτι πειραμα/πατεντα θες και γω στο σπιτι κανω οτι ναναι. αλλα σαυτη τωρα την περιπτωση θα προτεινα να πας να παρεις επωνυμες λυσεις ή ετοιμα πακετα WC για να εχεις και τις εγγυησεις σου.

επισης αμα κανεις δουλεια σαυτα τα PC ταυτοχρονα δεν νομιζω οτι θαθελες να ξαφνικα να μεινεις χωρις καθολου PC αμα γινει καμια στραβη πχ με καμια αντλια

Δημοσ.

Καλά αφού βάλθηκε ο διάολος να δώσεις 250 ευρώ για την ψύξη του κάθε PC, γιατί δεν φτιάχνεις απλά 3 αυτόνομα WC Loops ( 1 watercooling για κάθε PC ) και να έχεις δώσει στο τέλος λιγότερα λεφτά, να έχεις πολύ καλύτερη απόδοση, λιγότερο ρίσκο, και σχεδόν αθόρυβο ???

LOL ρε συ

Δημοσ.
Ηι guys

Ειμαι νέος στο άθλημα του W/C και θα ήθελα λιγη expert help.

Το προβλημα...

Έχουμε 3 pc που δουλεύουν με 3200/800fsb και καταφέρνουν να χτυπάνε 80+cpu και 40+chipset

Αποτέλεσμα...

Γωνατίζει photoshop - corel - cad στο λεπτο παρα τα 2gig ram

Φίλε, δεν ήθελα να σε κοροϊδέψω καταρχήν.

Από αυτά που λές όμως εγώ καταλαβαίνω ότι:

1- Δεν έχεις καθαρισει ποτέ τις ψύκτρες και τους ανεμιστήρες με αποτέλσμα να μαζέψουν μπίχλα.

2- Έχεις μάπα κουτιά με χάλια airflow.

Kαι όπως λες και παρακάτω αφού κάνει restart σε idle τότε

μάλλον θέλεις και κανένα καλό format.

Το ποιό πιθανό θα ήταν να έκλειναν σε περίπτωση υπερθέρμανσης και όχι να κάνουν επανεκκίνηση.

ΛΥΣΕΙΣ:

1- κάνε ένα καλό καθάρισμα στα κουτιά πρώτα.

2- βάζεις ανεμ. στα κουτιά στην πίσω μεριά να βγάζει αέρα και μπροστά να βάζει (αν δεν έχουν τα κουτιά βέβαια)

3- Κοίτα και την λύση της αλλαγής της ψύκτρας των επεξεργαστών με άλλη χάλκινη για να κρατήσεις το κόστος χαμηλά, θα βρεις απίστευτα πολλές λύσεις στο εμπόριο.

Αυτά.

Δημοσ.

Psouuuu...Gitses...Stwwwww.....Re paidia exw ena ergastirio(ergostasio) egw dipla mou pou kanei paragwgh pagakia kai kommatia pagou kai alla polla...Mipws na to ekmetaleutw...???!!!

PS:Sorrryyyy allaaaa....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...