Προς το περιεχόμενο

O/C σε 3 pc ταυτοχρονα!

AntonisR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηι guys

Ειμαι νέος στο άθλημα του W/C και θα ήθελα λιγη expert help.

Το προβλημα...

Έχουμε 3 pc που δουλεύουν με 3200/800fsb και καταφέρνουν να χτυπάνε 80+cpu και 40+chipset

Αποτέλεσμα...

Γωνατίζει photoshop - corel - cad στο λεπτο παρα τα 2gig ram

Λύση...

W/C και στα 3 :twisted: :twisted: :twisted:

Υλοποίηση...

:confused:

Σκέφτομαι κάτι σε κοινό tank με δυνατή αντλία (κεντρικης θέρμανσης π.χ.) με 3πλή διακλάδωση στην έξοδο και δυνατό ψυγείο (αυτοκινήτου π.χ.)

Τι λέτε εσείς?

Έτσι θα μπορέσω να πάω και σε vga και στη μαμά?

tnx for helping in advance:-D

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Tί είπε τώρα ο ποιητής ;;;;;;;; :confused:

sry man αλλα είναι 12.00 κέρδισε και η Ελλάδα βιάζομαι να πέσω για ύπνο (γιατι ξανά κανονιές θα εχω το πρωϊ) και ίσως τα ειπα απότομα.

Τι χρειάζεσαι να διευκρινίσω για να βοηθήσεις.

Επαναλαμβάνω είμαι noob στο w/c so μπορεί να λέω και ... βραδιάτικο:(

ps τα pc είναι στο γραφείο και ειναι δίπλα το ενα στο αλλο max distance 4m

Δημοσ.

me ena WC loop na psykseis 3 pc me hot cpus ksexna to.

kalytera 3 ksexwrista loops.

an thes kai hsyxia ( giati estw kai h apopeira gia 3 pc se ena loop apaitei poly dynath antlia [ Iwaki p.x. ] ) ksexna to single loop...

Δημοσ.

Όντως έτσι είναι όπως τα είπε ο bill θέλεις πολύ δυνατή αντλία κι ανάθεμα να μπορεί να έχει την απαιτούμενη ροή άσε που οι πολλές διακλαδώσεις θα κόβουν φόρα αμ εκείνο το ψυγείο αυτοκινήτου θα δεινοπαθήσει εδώ σε ένα πισι μερικοί βάζουν ψυγείο γομάρια.

Βέβαια παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο γιατί κι εγώ ας πούμε που είχα μικρό ψυγείο ήταν πολύ καλής απόδοσης υδρόψυκτο σύστημα (μια L20 της πλάκας αλλά μυζηθροκούτι 15 λίτρων για τάνκερ) :mrgreen:

Καλά πώς την παλεύουν με 80+ βαθμούς οι επεξεργαστές? :confused:

Δημοσ.

tnx bill και sean για την απάντηση.

Άρα πάω για 3 ανεξάρτητα συστήματα.

Προτάσεις για custom συστήματα που να καλύπτουν cpu - gpu - chipset

(καλό θα είναι να μην πάω φυλακή :) )

Όσο για το πως αντέχουν σε αυτές τις θερμοκρασίες sean ιδέα δεν έχω.

Πονηρεύτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά μόλις άρχισαν να κάνουν restart μόνα τους σε idle state OMG!!!

Δημοσ.

Pump = Eheim 1048 or Hydor L20 [ η hydor εμφανίζει σχεδόν πάντα πρόβλημα μετά από κανά 4μηνο :D ]

Radiator = Black Ice Pro 2 ( 2*120mm fans )

Waterblocks by OC Labs ( http://www.overclocklabs.com / http://www.checkmate.gr'>http://www.checkmate.gr )

Reservoir = free to build custom ones, or buy one ( http://www.hacshop.gr / http://www.checkmate.gr )

Αν και chipset δεν θα έβαζα εγω γιατί είναι "άσκοπο" και περιορίζει πολύ το flow, ρίχνοντας τις επιδόσεις ( ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες )

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε βλέπω το λόγο να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια αντλία, με ένα ψυγείο για 3,5,10 υπολογιστές ταυτόχρονα. Βέβαια όχι σε σειρά, αλλά παράλληλα. Και όχι με τις δυνατότητες των εναλλακτών-αντλιών που κυκλοφορούν για ψύξη ενός υπολογιστή.

Βέβαια αντλία κεντρικής θέρμανσης πάει πολύ :), εκτός κι αν κάνεις extreme πράγματα (όπως το να βάλεις υπόγειο εναλλάκτη θερμότητας)

Δημοσ.
Εγώ πάντως δε βλέπω το λόγο να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια αντλία, με ένα ψυγείο για 3,5,10 υπολογιστές ταυτόχρονα. Βέβαια όχι σε σειρά, αλλά παράλληλα.

Τι εμπειρία έχεις φίλε μου στο watercooling ? Γιατί αυτό που έγραψες ήταν εντελώς boeing :D

Δημοσ.

Σιγά μην κάτσω να σου δώσω και βιογραφικό.

Αν θες, πες μου εσύ γιατί δε γίνεται να παγώσεις 3 cpu ταυτόχρονα. Που υπάρχει το πρόβλημα;

Δημοσ.
Αν θες, πες μου εσύ γιατί δε γίνεται να παγώσεις 3 cpu ταυτόχρονα. Που υπάρχει το πρόβλημα;

Ίσως στο ότι θα χρειαστείς εγκατάσταση παρόμοια με αυτή της αυτόνομης θέρμανσης του καλοριφέρ σπίτι σου :P . (χωρίς πλάκα σε αυτό)

3 x 80 C CPUs, μείον τις απώλειες από τα μέτρα σωληνώσεων + τις διακλαδώσεις και όλα αυτά σε ένα κανάλι;

Όπως καταλαβαίνεις για να φτιαχτεί κάτι τέτοιο που να ρίχνει τις θερμοκρασίες σε αποδεκτά επίπεδα και στα 3 συστήματα, ανεβαίνει πολύ ψηλά ο πήχυς.

Ψηλά σε κοστολόγιο, χρόνο ενασχόλησης, κατανάλωση ενέργειας, πόσο μάλλον το χώρο που θα καταλαμβάνει. Αν θες κ αποδεκτά επίπεδα θορύβου... άστο.

Αν θες, για το καλό της συζήτησης, ρωτάω μερικούς μηχ. μηχανικούς να μας πουν υποθετικά τι θα χρειαζόταν σε αριθμούς.

AntonisR μια κ είπες για φυλακ.. εε χρήματα :P για τί κοστολόγιο μιλάμε; Γιατί όλα αυτά θα είναι x3.

/sc

Δημοσ.
Ίσως στο ότι θα χρειαστείς εγκατάσταση παρόμοια με αυτή της αυτόνομης θέρμανσης του καλοριφέρ σπίτι σου :P . (χωρίς πλάκα σε αυτό)

Εδώ δεν μας είπε αν τα PC είναι καν κοντά μεταξύ τους :D

3 x 80 C CPUs, μείον τις απώλειες από τα μέτρα σωληνώσεων + τις διακλαδώσεις και όλα αυτά σε ένα κανάλι;

Ξέχασες μερικά πράγματα... 3 * CPUs + 3 * VGAs + 3 Chipsets ( + το flow restriction που μας χαρίζουν αυτά )

Δημοσ.

Ενεργειακά είναι προτιμότερο να είναι όλα μαζί σε ένα σύστημα. Όπως είναι προτιμότερο να έχεις μια μονάδα κλιματισμού σε ένα κτίριο, παρά να βάλεις σε κάθε δωμάτιο από ένα μικρό κλιματιστικό. Απλά χρειάζεται μεγαλύτερο ή/και καλύτερο ψυγείο, ώστε να γίνεται η απαραίτητη εναλλαγή της σαφώς μεγαλύτερης ποσότητας θερμότητας, και μια μεγαλύτερη αντλία. Ποιος είπε ότι δε γίνεται; Οι αντλίες συνήθως δεν κάνουν θόρυβο. Αναφέρεσαι σε θόρυβο της αντλίας; Επίσης όταν λες απώλειες από τις σωλήνες αναφέρεσαι στις υδραυλικές απώλειες λόγω τριβής με τις σωληνώσεις;

Δημοσ.

παρε μια αντλια περιπου 150watt και 1bar πιεση και τουλαχιστον 2000lt/h και ενα πολυ καλο ψυγειο (ισως και δυο συνδεδεμενα παραλληλα) και φτιαξε 3 ξεχωριστα κυκλωματα.δηλαδη απο την αντλια να φευγει μια σωληνα να σπαει σε δυο που θα περνανε απο τα ψυγεια και μετα αυτες οι δυο να γινονται 3 οπου η καθε μια θα ψυχει απο ενα pc.μετα οι 3 θα πηγαινουν στο μεταλλικο tank.αν εχεις καλη αντλια(οχι για pc) και καλο ψυγειο μπορεις να ψυξεις οσα pc θες.

απλα προσεξε να αντεχουν τις πιεσεις τα blocks τα ψυγεια και οι σωληνες

Δημοσ.
Ενεργειακά είναι προτιμότερο να είναι όλα μαζί σε ένα σύστημα. Όπως είναι προτιμότερο να έχεις μια μονάδα κλιματισμού σε ένα κτίριο, παρά να βάλεις σε κάθε δωμάτιο από ένα μικρό κλιματιστικό. Απλά χρειάζεται μεγαλύτερο ή/και καλύτερο ψυγείο, ώστε να γίνεται η απαραίτητη εναλλαγή της σαφώς μεγαλύτερης ποσότητας θερμότητας, και μια μεγαλύτερη αντλία. Ποιος είπε ότι δε γίνεται; Οι αντλίες συνήθως δεν κάνουν θόρυβο. Αναφέρεσαι σε θόρυβο της αντλίας; Επίσης όταν λες απώλειες από τις σωλήνες αναφέρεσαι στις υδραυλικές απώλειες λόγω τριβής με τις σωληνώσεις;

Δίχως παρεξήγηση, μετά από αυτό το post θέλεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά ?

Πραγματικά τώρα.

Δεν πιστεύω μετά από όλα αυτά να προσπαθήσεις να μας πείσεις ότι έχεις δεί ( όχι καν δουλέψει/στήσει ) watercooling.

Οι αντλίες συνήθως δεν κάνουν θόρυβο

Τι είπες τώρα ρε άνθρωπε.

Σοβαρά μιλάς ?

Από την πιο "αθόρυβη" / αδύναμη μέχρι την πιο δυνατή ο θόρυβος αυξάνεται σχεδόν γραμμικά :D

Πόσο μάλλον για τέτοια εφαρμογή που χρειάζεται αντλία τέρας.

Δεν μιλάω καν για Iwaki, λέμε για πιο industrial πράγμα.

Η Iwaki κοντράριζε άνετα τον GlobalWin fan μου στις 7700RPM.

χρειαζεται μεγαλύτερο ψυγείο...

Πέρα της πλάκας ( ναι περί πλάκας ακούγονται αυτά που μόλις διάβασα ) αυτής,

Σε ένα μέτριο μηχάνημα ( Athlon 64 x2 4400+ @ 2,7GHz + Radeon X1900XT @ 700/800 ) με κορυφαίων επιδόσεων υδρόψηξη ( Iwaki MD30RZT + 2* 240mm Doublepass PI/PO Radiators + OC Labs MonoBlock 6 CPU WaterBlock + VGA WaterBlock ) έχεις 45άρες στην CPU ( actual Die Temp ) + 50C @ VGA...

Πες μου τι θα έχεις με μια ακόμα πιο δυνατή αντλία ( η οποία ζεσταίνεται 1.5x σε σχέση με την Iwaki αυτή ) και αρκετά μέτρα σωλήνες παραπάνω, και 9 waterblocks ( 3 εκ των οποίων για Chipset που περιορίζουν υπερβολικά το flow ).

Πόσο μάλλον με τις 3 ζεστές CPU επάνω στο ίδιο κύκλωμα.

Ακόμα και να μπορούσες να το κάνεις να έχει 30C η κάθε CPU...σε λίγα λεπτά εκεί που θα έχει φτάσει η θερμοκρασία νερού, να δείς που θα πάνε οι CPUs + VGAs...

Φιλικά πάντα :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...