omnislash Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 kai omnislash rikse ena vlefaro edo parakato... Να ρε συ αλλά δεν είναι σκούρο.Σε tc έχω δει τα δυο πιο "λαοπρόβλητα" έργα πέρσι και ήταν θεοσκότεινα.Ειδικά το ένα που ήταν και "σκοτεινό" εκ φύσεωςΕ από οτι είδα από το sample δεν ήταν θεοσκότεινο.Συν αν προσέξεις την εισαγωγή έχει τη γνωστή εικόνα σε φόντο κίτρινο που δείχνει κάτι εγκαταστάσεις.Την είχα πρωτοδεί στο V αν θυμάμαι καλά Σε ποστ άλλου χρήστη είδα το 300 dvdscr tcro ;Τι ξέρουμε γι αυτό;Και καλά το πρώτο είχε προβλήματα στον ήχο..
The_Judas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δεν με ενθουσιασε η ταινια για τον ντορο που εγινε βασικα δεν μ'αρεσει αυτο το στυλ σκηνοθεσιας-στουντιο που θυμιζει sin city.Δεν εχει αληθοφανεια η ταινια ουτε θα την ελεγα "ιστορικη" δεν ενιωσα καμια περηφανεια οπως λεγαν και λεγαν αφου μου εμοιαζε σαν καρτουν σιγουρα ηταν καλυτερη απο τις μουφες "troy" και τον μ.αλεξανδρο αυτο που με χαλασε ηταν οι κραυγες αλλα κανιβαλων των σπαρτιατων "ΑΟΥ" "ΑΟΥ" τι ειναι αυτα ρε??ελεος!!!και οι "Αρκαδες"που δεν μοιαζαν για ελληνες αλλα με τον κοναν τον βαρβαρο περισσοτερο παντως στο τελος συγκινηθηκα ενα δακρυ κυλισε:oops: ! επισης στο τελειωμα σου δινει την εντυπωση οτι θα ακουλουθησει και σικουελ στην ταινια!!! Δεν έχει αληθοφάνεια γιατί είναι βασισμένη σε κόμικ. Αυτό προσπάθησε να πετύχει ο σκηνοθέτης και γι'αυτό φαίνεται καρτουνίστικη η ταινία. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές δεν είναι ιστορική η ταινία, αν και περιέχει ιστορικά στοιχεία. Εγώ πιστεύω οτι η ταινία αυτή παρουσιάζει υπερβολικά ωραιοποιημένη την ιστορία των Θερμοπυλών με βάση τον μύθο περισσότερο και οχι την ιστορία. Η πραγματική ιστορία σχετικά με τα πολιτικά κίνητρα δεν θα ήταν και τόσο τιμητική, χωρίς αυτό να αναιρεί την θυσία των Σπαρτιατών.
Fidelio Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Στη Σπάρτη επί Λυκούργου απαγορευόταν η παιδεραστία .Αυτά λέει ο Ξενοφών. Επιφυλάσσομαι να σε παραπέμψω σε πηγή όσον αφορά την τελετουργική παιδεραστία στην αρχαία Σπάρτη. Αυτή την στιγμή δεν την θυμάμαι. Είναι ευρέως γνωστό όμως πως η παιδεραστία και η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα ήταν γεγονός, με άλλη βέβαια μορφή θα πουν οι αρχαιολάτρες , αλλά τι να σου πω ρε φίλε , για μένα το κρέας είναι κρέας και είναι και διαχρονικό λαικώς να μιλάμε στην τελική !
louben Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Επιφυλάσσομαι να σε παραπέμψω σε πηγή όσον αφορά την τελετουργική παιδεραστία στην αρχαία Σπάρτη. Αυτή την στιγμή δεν την θυμάμαι. Είναι ευρέως γνωστό όμως πως η παιδεραστία και η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα ήταν γεγονός, με άλλη βέβαια μορφή θα πουν οι αρχαιολάτρες , αλλά τι να σου πω ρε φίλε , για μένα το κρέας είναι κρέας και είναι και διαχρονικό λαικώς να μιλάμε στην τελική ! Αν οντως η"ομοφυλοφιλια" στην Αρχαια σπαρτη και την Ελλαδα γενικοτερα ηταν οπως σημερα πιστευεις οτι οι σημερινοι ομοφυλοφιλοι(μη πουμε και ονοματα τους βλεπουμε στην τηλεοραση κυριως καθημερινα)θα πολεμησουν το 1/10 των αρχαιων σπαρτιατων λχ η θα βαζουν λιπ-γκλος?Αρα κατι δεν παει καλα με την θεωρια σου.
Fidelio Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 ...ναι δεν ήταν όπως σήμερα ακριβώς να το δεκτώ*(?) , αλλά γιατί να μην το λέμε φανερά; *συζητήσιμο , για αγωγή των εφήβων μιλάμε πόσο διαφορετικά ήταν δηλαδή; φαντάσου να σε αναλάβει ένας προστάτης οπλίτης -όμοιος γύρω στα 25-35 και εσύ να είσαι 12-14 χρονών ,να τρως ξύλο στην εκπαίδευση , να σε μαστιγώνουν , να μαθαίνεις γλώσσα και τα σχετικά εντελώς συνοπτικά , και στο τέλος να έχεις ιδιαίτερες στιγμές με τον προστάτη σου για να σου μάθει τις αρετές του πολέμου και να σε . . .φορμάρει για "ένα καληνύχτα !" . Προσπαθώ να το δω διαφορετικά πιστεψέ με ! Ντάξι , είναι λάθος να το ταυτίζουμε , αλλά δεν θαυμάζω φανατικά τον πολιτισμό των σπαρτιατών, τι να κάνουμε.
KaizerSoze Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 επισης στο τελειωμα σου δινει την εντυπωση οτι θα ακουλουθησει και σικουελ στην ταινια!!! 14 μέρες μετα έχει τον επαναληπτικο στα Σουσα Διπλο μες'τη Περσια Λεωνι-δα-ολε!!!!
Arioch79 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Και όμως, κάτι ακούγεται για sequel! Ο ίδιος ο Miller πέταξε κάποια (σαφή) υπονοούμενα, απ' ό,τι διάβασα στο IMDB. Τώρα το αν θα αφορά τη μάχη των Πλαταιών ή κάτι άλλο, δεν ξέρω. Πάντως στο forum του IMDB δεν καλοδέχτηκαν αυτά τα νέα (διάβασα κορυφαία σχόλια τύπου "πώς θα το λένε το sequel, 301, 302?"). Κι εγώ διαφωνώ, και πιστεύω ότι στην παρούσα φάση το μόνο κίνητρο που έχουν για να βγάλουν sequel είναι η επιτυχία της ταινίας. Και όταν χωλαίνει το κίνητρο, συνήθως χωλαίνει και το αποτέλεσμα. Τώρα που επανεξετάζω την ταινία μη επηρρεασμένος από τον αρχικό ενθουσιασμό, πιστεύω ότι θα έπρεπε να παραλειφθούν οι αποκλίσεις από το κόμικ (βλ. τέρατα και subplot με Γοργώ). Η θετική εικόνα που μου άφησε όμως, παραμένει.
pc_admin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Παιδες εχω μια απορια: Εχω την ταινια (300) σε μια εκδοση και δεν ξερω αν ειναι Dvd rip ή DVD Scr ? Νομιζω οτι ειναι DVd-rip γιατι 1. εχει dolby ac3 ηχο, 2. δεν εχει μηνυματα διαφημιστικα ή ασπρομαυρες σκηνες μεσα , 3. η ποιοτητα ειναι τελεια , 4. ειναι ntsc 700κατιx400κατι και βλεπω οτι λεει bitrate 9,5 mbps και ειναι σχεδον 4 GB 5. ειναι αρχεια dvd (vob k ifo ) Aπ οτι ξερω η dvdscr εχει καποια μηνυματα μεσα ή ασπρομαυρες σκηνες ,υπαρχει κατι αλλο που να ξεχωριζει κανεις αν ειναι dvdscr ή Dvd-rip? Οχι οτι με νοιαζει ιδιαιτερα τι ειναι ,αλλα για την ιστορια .
Exoskeletor Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Αν οντως η"ομοφυλοφιλια" στην Αρχαια σπαρτη και την Ελλαδα γενικοτερα ηταν οπως σημερα πιστευεις οτι οι σημερινοι ομοφυλοφιλοι(μη πουμε και ονοματα τους βλεπουμε στην τηλεοραση κυριως καθημερινα)θα πολεμησουν το 1/10 των αρχαιων σπαρτιατων λχ η θα βαζουν λιπ-γκλος?Αρα κατι δεν παει καλα με την θεωρια σου. De nomizo na htan to idio tote opos me tora. apla tote koitagan epi ths ousias. sthn mia periptosh blepan.. 2 tripoules, sthn allh mia. meta thn ypoloiph mera tous tha htan normal.. psyhakias kala tha kaneis k den tha thn peis istorikh giati den eine
DimAslan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Πάντως από ότι θυμάμαι να έχω διαβάσει για το θέμα παλαιότερα, η ομοφυλοφυλία στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν ακριβώς αυτό που εννοούμε σήμερα... Οι αρχαίοι ήταν λάτρεις του ωραίου και υπήρχε συχνά έρωτας ή αγάπη μεταξύ αντρών, αλλά περισσότερο πλατωνικός...
razkal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δεν με ενθουσιασε η ταινια για τον ντορο που εγινε βασικα δεν μ'αρεσει αυτο το στυλ σκηνοθεσιας-στουντιο που θυμιζει sin city.Δεν εχει αληθοφανεια η ταινια ουτε θα την ελεγα "ιστορικη" δεν ενιωσα καμια περηφανεια οπως λεγαν και λεγαν αφου μου εμοιαζε σαν καρτουν σιγουρα ηταν καλυτερη απο τις μουφες "troy" και τον μ.αλεξανδρο αυτο που με χαλασε ηταν οι κραυγες αλλα κανιβαλων των σπαρτιατων "ΑΟΥ" "ΑΟΥ" τι ειναι αυτα ρε??ελεος!!! me glitwses apo to grapsimo, symfwnw 90% (me to troy mou ta xalases ligo), yper-ektimimeno ergo, osoi eniwsan ethnika yperifanoi me to ergo, me to comic tha arxisoun na tragoudoun ton ethniko ymno.
Adavis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δεν με ενθουσιασε η ταινια για τον ντορο που εγινε βασικα δεν μ'αρεσει αυτο το στυλ σκηνοθεσιας-στουντιο που θυμιζει sin city.Δεν εχει αληθοφανεια η ταινια ουτε θα την ελεγα "ιστορικη" δεν ενιωσα καμια περηφανεια οπως λεγαν και λεγαν αφου μου εμοιαζε σαν καρτουν σιγουρα ηταν καλυτερη απο τις μουφες "troy" και τον μ.αλεξανδρο αυτο που με χαλασε ηταν οι κραυγες αλλα κανιβαλων των σπαρτιατων "ΑΟΥ" "ΑΟΥ" τι ειναι αυτα ρε??ελεος!!!και οι "Αρκαδες"που δεν μοιαζαν για ελληνες αλλα με τον κοναν τον βαρβαρο περισσοτερο παντως στο τελος συγκινηθηκα ενα δακρυ κυλισε:oops: ! επισης στο τελειωμα σου δινει την εντυπωση οτι θα ακουλουθησει και σικουελ στην ταινια!!! Πολύ σωστά.
thes1os Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Πάντως από ότι θυμάμαι να έχω διαβάσει για το θέμα παλαιότερα, η ομοφυλοφυλία στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν ακριβώς αυτό που εννοούμε σήμερα... Οι αρχαίοι ήταν λάτρεις του ωραίου και υπήρχε συχνά έρωτας ή αγάπη μεταξύ αντρών, αλλά περισσότερο πλατωνικός... Ξεκινάω ομολογώντας ότι δεν έχω διαβάσει το thread. Με αφορμή αυτά που λέει παραπάνω ο DimAslan, και μιας και πολύ λόγος γίνεται για την ομοφυλοφιλία των αρχαίων ελλήνων, με ενοχλέι όταν προσβάλονται οι ελληνάρες θεωρώντας ότι αυτό προσβάλλει την αρχαία ελλάδα: Θα το πώ με ένα γεγονός/παράδειγμα της εποχής: Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στα βάθη της Ασίας, για έναν λαό της περιοχής (ίσως πρόκειται για τους Πέρσες), στην κουλτούρα του - θρησκεία του ο νεκρός θεωρούνταν μολυσμένος (που έχει και βάση λογικής -μολυνσεις, ασθένειες κλπ), κάτι σαν μίασμα. Ταυτόχρονα για αυτούς η φωτιά ήταν ιερή. Συνεπώς, δεν μπορούσαν να κάψουν τους νεκρούς. Αν τους θάβανε πιστευανε πως θα μολύνοθν την γή, αν τους ρίχνανε στην θάλασσα θα μολύνανε τα νερά. Οπότε τους κρεμούσανε στα δέντρα σε απομακρυσμένη περιοχή και τους αφήνανε να τους φάνε τα όρνεα. Όταν λοιπόν ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε εκεί και αντίκρυσε το θέαμα, το συμπέρασμα για τον λαό ήταν εύλογο: βάρβαροι, άξεστοι, ασεβείς, ανήθικοι. Λογικό. Οι έλληνες θεωρούσαν τον νεκρό ιερό στην κουλτούρα τους και τον σεβόταν και του απέδιδαν τιμές. Έτσι και σήμερα κάνουμε εμείς όταν ακούμε περι ομοφυλοφιλίας στην αρχαία ελλάδα. Η κουλτούρα και τα ήθη της εποχής δεν το θεωρούσαν taboo ή ανώμαλο, δεν είχε καθόλου να κάνει με το πόσο άνδρας-αρσενικός ήταν κάποιος. Συν αυτά που γράφει ο DimAslan παραπάνω. Αλλά με τα ήθη της χριστιανικής θρησκείας όλα αυτά σε μερικών το κεφαλάκι δεν χωράνε. Ομοφυλοφιλία = ντροπή, ανωμαλία, παραφύση, χλέυη, αμαρτία.... και ότι άλλο πιστευει ο καθένας. Αν καταφέρουν μερικοί να ανοίξουν λίγο το μυαλό τους, να συνειδητοποιήσουν ότι υπήρχαν και υπάρχουν και διαφορετικές κουλτούρες, τότε ίσως να πάψουν να προσβάλλονται και να θεωρούν ότι οι αναφορές περι ομοφυλοφιλίας στην αρχαία ελλάδα υποτιμούν τα ιδανικά και το πνεύμα της εποχής εκείνης στην χώρα μας.
zedone Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Στο πρώτο leaked trailer περίπου στο 2:04 2:05 δείχνει μια βουτιά,αυτό το είδαμε;εγώ δέν το θυμάμαι πάντως...
omnislash Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Εχω την ταινια (300) σε μια εκδοση και δεν ξερω αν ειναι Dvd rip ή DVD Scr ? 1.Τα χρώματα δεν είναι τόσο ζωντανά όσο του dvdrip 2.Ουσιαστικά τα dvdscr δε διαφέρουν από τα αφού είναι τα dvds που δίνουν στους κριτικούς πριν βγει η ταινία στους κινηματογράφους. 3.Αφού λες ότι έχεις την 4αρα έκδοση θα είναι η έκδοση των 1,4giga που έχει υποστεί με κάποιον enoder κωδικοποιηση για να φτάσει στο μέγεθος ενός dvd.δουλειά που την κάνεις και στο σπίτι σου δλδ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.