Members gsarig Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Members Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Όντως, κι εγώ θυμάμαι ταινίες παλιότερες του Matrix όπου η κάμερα ακολουθούσε την σφαίρα (π.χ. χαρακτηριστικά θυμάμαι μία με τον Τομ Μπέρετζερ που ήταν ελεύθερος σκοπευτής - δεν θυμάμαι τίτλο). Αυτό που είδα για πρώτη φορά στο Matrix ήταν η ξαφνική εναλλαγή από αργή κίνηση σε πραγματικό χρόνο και μετά ξανά αργή κίνηση - ο συγκεκριμένος τρόπος υλοποίησης ήταν που επηρέασε πολύ μεταγενέστερες ταινίες κυρίως πολεμικών τεχνών.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 I tenia itan apisteuti,yperoxi theamatiki kai tha pao na tin ksanado suntoma ellada kai mia triti fora uk xoris subs....kai opos eipe kai o dimarxos tis simerinis Spartis oti i tenia parevlepse alla den parapeiise istorika gegonota(nai ok eixe ellefantes kai terata,so what?)...tora diavazo kai Gates of Fire: An Epic Novel of the Battle of Thermopylae by Steven Pressfield to opoio ta leei polu kala, panta fusika kata Hrodoto...
blueviper Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 XΑΧΑΧΑΧΑ και ελεγα ποιον μου θυμιζει...Blueviper, εμας δεν βγηκε προς τα εξω η δυσχερεια για τον Αλεξανδρο. Οι Ιρανοι το εκαναν διεθνες θεμα. Φυσικα και υπαρξαν αντιδρασεις αλλα δεν ηταν δα και τοσο εντονες οσο των Ιρανων... Αλήθεια; Μάλλον δε στα 'πανε καλά. Όταν σε κάνει είδηση το BBC, το CNN, η Guardian και μερικές χιλιάδες ακόμα διαδικτυακές πηγές παγκοσμίως, τότε έχεις γίνει και παραγίνει διεθνές θέμα, αν όχι ρεντίκολο. Προσωπική καθαρά άποψη...κι εμείς οι "ανοιχτόμυαλοι" θα είχαμε φροντίσει να γελοιοποιηθούμε με κάποιο τρόπο σε ανάλογη περίπτωση. Edit: Για να μην υπενθυμίσω μέσω της 6μηνης καμπάνας που ρίξαμε στο Χάντερερ, πόση συγγένεια έχουμε με τα ελεύθερα καθεστώτα τύπου Ιράν.
1980 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 οι ξενοι να κοιταξουν τα δικα τους χαλια. οπως ελεγε και σε μια ταινια οταν κυριαρχουσε ο μεγας αλεξανδρος οι αγγλοι και οι γερμανοι ζουσανε μεσα στα δαση εχουνε φαγωδει με την ελλαδα ολοι. οποιος γουσταρει καλος οι υπολοιποι να πατε να ζησετε εξω που ειναι ολοι πολιτισμενοι.
blueviper Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Καλά κρασιά. Τι λέω εγώ, τι αντιτάσσεις εσύ. Προτιμώ πάντως να αράξω στη σαπιόχωρά μας και να στηλιτεύω όσα δε γουστάρω για να τη σπάω και στους εμμονικούς εθνικόφρονες που δεν αντέχουν μύγα στο σπαθί τους. Edit: Για τα σκουπίδια στο δρόμο θα μιλήσεις, όλο και κάποιος θα πεταχτεί να σου υπενθυμίσει πως "ναι, αλλά το 472 π.Χ. η κλανιά μας μύριζε μοσχοκάρυδο, λιβάνι και ροδόνερο".
1980 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Καλά κρασιά. Τι λέω εγώ, τι αντιτάσσεις εσύ. Προτιμώ πάντως να αράξω στη σαπιόχωρά μας και να στηλιτεύω όσα δε γουστάρω για να τη σπάω και στους εμμονικούς εθνικόφρονες που δεν αντέχουν μύγα στο σπαθί τους. Edit: Για τα σκουπίδια στο δρόμο θα μιλήσεις, όλο και κάποιος θα πεταχτεί να σου υπενθυμίσει πως "ναι, αλλά το 472 π.Χ. η κλανιά μας μύριζε μοσχοκάρυδο, λιβάνι και ροδόνερο". δεν το εγραψα για σενα. απλα εχω βαρεθει να μας κατακρινουν οι ξενοι. ποτε δεν μας χωνευαν και ποτε δεν θα μας χωνεψουν για πολλους και διαφορους λογους. τουλαχιστον αυτα που λες εδω τα λες και μεσα σε παρεες η τα γραφεις μονο σε φορουμ?
blueviper Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Γιατί ακριβώς να μην τα λέω μέσα σε παρέες; Να φοβάμαι μη μου 'ρθει ανάποδη, αναφέροντας αυτονόητα πράγματα, όπως πως κατορθώνουμε να αυτογελοιοποιηθούμε υιοθετώντας τακτικές που αρμόζουν σε ιρανικής/κινεζικής νοοτροπίας καθεστώτα φίμωσης της ελευθερίας στην έκφραση; Όπως γελάμε εμείς τώρα με τους Ιρανούς και τα petition τους, έτσι γέλαγε η πανσυμπαντική κοινότητα με τις δικές μας ευτράπελες μηνύσεις. Απλά πράγματα, που δεν έχουν να κάνουν με το τι έκαναν οι Γερμανοί κι οι Άγγλοι πριν από 2.500 χρόνια, αλλά με τη φαιδρή πραγματικότητα του σήμερα.
LL_NEO Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Γιατί ακριβώς να μην τα λέω μέσα σε παρέες; Να φοβάμαι μη μου 'ρθει ανάποδη, αναφέροντας αυτονόητα πράγματα, όπως πως κατορθώνουμε να αυτογελοιοποιηθούμε υιοθετώντας τακτικές που αρμόζουν σε ιρανικής/κινεζικής νοοτροπίας καθεστώτα φίμωσης της ελευθερίας στην έκφραση; Με όλο το σεβασμό, π0ύτσ3ς καπαμά. Και οι Άγγλοι είχαν σπαστεί με το Braveheart και ΥΠΟΘΕΤΩ και οι Αμερικανοί θα σπαζόντουσαν αν έβγαινε ταινία με τον Washington ως μόδιστρο να επαναστατεί επειδή οι Άγγλοι απαγόρεψαν τις φούστες με πιέτες. Βασικά οι μόνοι που δεν έχω ακούσει να αντιδρούν για την προσβολή ιστορικής φυσιογνωμίας της χώρας τους, είναι οι Γερμανοί και αυτό επειδή μιλάμε για τον Χίτλερ. Seriously now δε στο λέω για να σε προσβάλω μεγάλε αλλά αν οι αποπάνω σου έχουν το κομπλεξ του Ελληνάρα εσύ έχεις το ακριβώς το αντίστροφο: "Πλούσιοι μου συγγενείς Ευρωπαίοι κοιτάχτε τι cool και τι Ευρωπαίος που είμαι". Μάλλον σου έχει μείνει αμανάτι απο το καιρό των στραπάτσων της ομάδας σου
blueviper Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Μπα...άμα με έτρωγε ο κώλος μου για τα παθήματα του Ολυμπιακού, θα είχα ασπαστεί το δόγμα να τρέχω στα σχετικά αθλητικοφρονούμενα thread για να βγάζω το άχτι μου και να κράζω τις ημεδαπές αποτυχίες των υπολοίπων. Μάλλον απέφυγες την ουσιαστική λεπτομέρεια, πάνω στην οποία βάσισα από την πρώτη στιγμή την κριτική μου...αναφέρθηκα σε μηνύσεις κι όχι σε απλή κατακραυγή ή κριτική μέσα από έντυπα και μη, σε αντιπαραβολή με το petition και την απαγόρευση των Ιρανών. Μίλησα για πράξεις και δη γελοιοδέστατες κι όχι απλώς λόγια. Έργα μάλιστα που στην περίπτωση του Χάντερερ έφτασαν μέχρι την 6μηνη φυλάκισή του πρωτοδίκως και χρειάστηκε να τον απαλλάξει το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων...τουλάχιστον στην Αυστρία, που κι εκεί ξεσηκώθηκε θύελλα, δεν είχαμε τέτοια παρατράγουδα. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως είμαστε τα μοναδικά ρεντίκολα του κόσμου (αν και θα με χαροποιούσε η σκέψη, μια και θα ελαχιστοποιούνταν τα ρεντίκολα). Ας φροντίσουμε όμως να έχουμε τον κώλο μας καθαρό, αν επιθυμούμε μονίμως να θεωρούμε τους υπόλοιπους ταπεινούς και καταφρονεμένους αυτού του κόσμου, άξιους κοροϊδίας, όπως συνέβη και με την περίπτωση Ιράν.
anthony_88 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 O χρηστης Tzinos εγραψε: To 300 an epemenan oloi oti einai mia gamath metafora enos comic tha symfonousa, einai cool kai stylato, alla ginete kai mia prospathia na to perasoun kai os tainiara kai epos kai apla den einai. Einai aksiologo pop corn movie me ola ta kala kai kaka pou synepagetai auto. Tipota parapano Περισσοτερο δε θα μπορουσα να συμφωνησω. Απλη ταινια για να περναει η ωρα. Ουτε στις μεγαλες στιγμες του κινηματογραφου θα συμπεριληφθει, ουτε καν ηταν καμια ταινια για να παραμιλας και να τη βλεπεις στον υπνο σου. Ομορφη και ευρηματικη παρουσιαση των γεγονοτων(ελεφαντες, τερατα κλπ), οι Σπαρτιατες να γ@μουν και να δερνουν, οι αφελεις και μεγαλομανεις Περσες, λιγο σαλτσουλα και να σου μια ωραια ταινια για να κανεις την πλακα σου. Απο ερμηνειες τιποτα ιδιαιτερο, αν εξαιρεσεις τον Rodrigo Santoro(Ξερξης), οι σκηνες μαχης διασκεδαστικες, το αιματακι που πεταγοταν απαραιτητο. Αμ το αλλο με την ονομασια των Θερμοπυλων(Hotgates)? Μου θυμισε το αστειο με το πώς λεγεται το πορτοκαλι στα αγγλικα(doorbeauties=πορτο-καλη) . Κατα τα αλλα, ο Miller εγραψε για μια ακομη φορα. Πολυ κατωτερο βεβαια απο το sin city αλλα ακομη και ετσι μια απλα ανετη ταινια για να παρακολουθησει κανεις... ΥΓ: Ασυναισθητα, κατα την προβολη, ακουστηκα σε ολη την αιθουσα με το "ΕΛΕΟΣ" που αναφωνησα οταν ο Leonidas ειπε το ηρωικο "Come and Get Them!!!" αντι για "Μολων λαβε". Περιμενα βλεπετε οτι αυτη η φραση θα ηταν στα ελληνικα. Magges apo pano mou....ksefigate!!!
Gantalf_4 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως είμαστε τα μοναδικά ρεντίκολα του κόσμου (αν και θα με χαροποιούσε η σκέψη, μια και θα ελαχιστοποιούνταν τα ρεντίκολα). Ας φροντίσουμε όμως να έχουμε τον κώλο μας καθαρό, αν επιθυμούμε μονίμως να θεωρούμε τους υπόλοιπους ταπεινούς και καταφρονεμένους αυτού του κόσμου, άξιους κοροϊδίας, όπως συνέβη και με την περίπτωση Ιράν. Σε αυτο συμφωνουμε απολυτα. Οσο για τα λινκ που εδωσες, πραγματικα αποσυρω τα σχολια μου καθως φαινεται οτι το εχεις ψαξει παραπανω...
LL_NEO Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Ώπα κάτσε ρε συ blueviper. Να έσκαγε μύτη ο υπουργός εξωτερικών ή πολιτισμού και να έκανε διάβημα να πω ναι είμαστε σούργελα*. Αλλά επειδή βγήκαν μια χούφτα χασοδίκες** που προφανώς ζήλεψαν τη δόξα του Κούγια τι ακριβώς σημαίνει για τους Έλληνες. Έλεος δλδ. Ο κάθε αργόσχολος μπορεί να κάνει μια αγωγούλα... * Είμαστε για χίλιους δυο άλλους λόγους, δε χρειάζεται να εφευρίσκουμε και άλλους ** Μετά απο αυτό που είπα για την περήφανη φυλή των δικολάβων δεν το γλυτώνω το ban απο το σκύλο... Btw ο μόνος λόγος για τον οποίο θα κριτίκαρα την αντίδραση του Ιραν είναι ότι είχα την εντύπωση ότι το Ιραν απαρτιζόταν απο Αραβικά φύλα που ουδεμία συγγένεια έχουν με τους Αχαιμενίδες... Αν τώρα νομίζουν ότι θίγονται με γεια τους και χαρά τους να κάνουν ότι γουστάρουν....
zedone Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Το πιο συνηθισμένο είναι πλέον να βγαίνει μια ταινία και να πέφτουν 2-3 μηνυσούλες απο θιγμένους(Απο τα πάθη του Χριστού, το Fahrenheit 9/11 μέχρι και τη Καταιγίδα).Τώρα με τον Αλέξανδρο πιστεύω οτι περισσότερο σκοπό είχε να περάσει το μήνυμα για το ποιός έχει το πάνω χέρι στο όνομα,ιστορία κτλ πρίν προλάβει να μιλήσει κανένας γείτονας (δεδομένης και της απήχησης της ταινίας) παρά να έχει κάποιο ανασταλτικό αποτέλεσμα.Έτσι και με τους 300 ώπου μπορεί να πατήσει ο καθένας για να εξυπηρετήσει και να υπερασπίσει τα συμφέροντά του (Οι Έλληνες έφοροι στο μαντείο ήταν περισσότερο ανθρώπινοι απο τα υπόλοιπα τέρατα Περσικής προέλευσης; )
olvios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 300MYASS review Δεν μου άρεσε Αναπαράγει το ψέμα περί Καιάδα και παιδιών ενώ στον Καιάδα πετούσαν του εγκληματίες με μίασμα όπως Ιερόσυλους ,βιαστές και φονιάδες Ελληνική πολεμική ιαχή είναι το «Ελελεύ» και όχι τα γρύλισμα γουρουνιών παικτών αμερικανικού ποδοσφαίρου μεταλλαγμένων από τα αναβολικά. Η Γοργώ δεν απάτησε τον Λεωνίδα και η ιστοριούλα με τον Θερων είναι όλη φανταστική Για να γεμίσει τον χρόνο με δολοπλοκίες και να δώσει ρυθμό στην ταινία , φυσικά με αποτυχία . Οι Έλληνες δεν γονατίζουν ούτε στους Θεούς ούτε αναμεταξύ τους Οι Έφοροι δεν ήταν λεπροί και δεν βίαζαν μαστουρωμένες 15χρονες Οι αριθμοί η σύνθεση και ο εξοπλισμός των Ελλήνων και των Περσών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα Οι Πέρσες δεν ήταν μαύροι ούτε Ξέρξης ήταν μαύρος Οι Αθάνατοι δεν ήταν καλικάντζαροι νιντζα σαμουράι βδελύγματα Δεν υπήρχαν Γιγάντιοι καλικάντζαροι Γιγάντιοι καλικάντζαροι με ξίφη για χέρια Ρινόκεροι που εμβολίζαν φάλαγγες Ελέφαντες στην εκστρατεία Χειροβομβίδες από ʽμάγουςʼ Οι ορδές μεταλλαγμένων στο χαρέμι και τον στρατό του Ξέρξη είναι φανταστικές. Ο εφιάλτης ήταν από ένα χωριό της περιοχής και δεν ήταν κουασιμόδος Σπαρτιάτης. Και πολλά άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω εάν δεν είχα χάσει τόσα πολλά εγκεφαλικά κέντρα από τα αλλεπάλληλα εγκεφαλικά που έπαθα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.