Gantalf_4 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Αυτο ειναι το καλο με αυτην την ταινια. Οτι εκανε θορυβο ακριβως εκει που δεν περιμενε κανενας. Δηλαδη λεγαμε για ιστορικες ανακριβειες, υπερβολες κτλ... και τελικα πειραξε καποιους "πουριτανους" Ιρανους που αντι να απολαυσουν την ταινια, βρισκουν μαλακιες για να την λενε στους Αμερικανους... Ακου petition στην Warner! Να κανουμε και εμεις μια για τον Μεγα Αλεξανδρο στον Oliver Stone...
V for Vagelis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Η ταινία μου άρεσε αρκετά. Κατά την άποψη μου όμως έπρεπε ο Μίλλερ, μια και έγραψε κόμικ και όχι ιστορική ταινία, να χρησιμοποιήσει εντελώς διαφορετικά ονόματα και να επιννοήσει δικούς του λαούς. Και στην αρχή ας έλεγε ότι η ιστορία αυτή είναι βασισμένη στη μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών. Άποψη μου πάντα.
cassidy Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Θα μας ρίξουν στο τέλος τίποτα από εκείνα τα κρυμμένα πυρηνικά οι Ιρανοί μου φαίνεται, για τις παπαριές του Miller. Σύμφωνα με μια παραπάνω ανάλυση, ο Θεσσαλικός κάμπος ίσως είναι ο πρώτος στόχος.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Εν ολίγοις,να υπάρχει αυτολογοκρισία στους σεναριογράφους-σκηνοθέτες,προκειμένου να μην θιχτούν οι απόγονοι για κάτι που έκαναν οι πρόγονοί τους,χιλιάδες χρόνια πριν; Οι γερμανοί πως θα πρέπει να αντιδράσουν τότε;.. <<εκεί που μας χρωστούσαν,μας πήραν και το βόδι>>
blueviper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 ...Δηλαδη λεγαμε για ιστορικες ανακριβειες, υπερβολες κτλ... και τελικα πειραξε καποιους "πουριτανους" Ιρανους που αντι να απολαυσουν την ταινια, βρισκουν μαλακιες για να την λενε στους Αμερικανους... Ακου petition στην Warner! Να κανουμε και εμεις μια για τον Μεγα Αλεξανδρο στον Oliver Stone... Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε κάτι ακόμα σοφότερο, μια κι αποδεικνυόμαστε το ίδιο ανοιχτόμυαλοι σε κάθε περίπτωση. Και φυσικά γίναμε ρόμπα διεθνώς στην προσπάθειά μας να αξιώσουμε να μιλάμε για Alexander The Straight. Λες κι η δικιά μας γούνα δεν είναι γεμάτη ράμματα.
Members gsarig Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Members Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Την είδα κι εγώ και σε γενικές γραμμές η άποψή μου πλησιάζει αρκετά αυτή του tzinos. Την ταινία την βρήκα διασκεδαστική, αλλά όχι τόσο όσο π.χ. το Sin City. Διευκρινίζω πως δεν με πειράζει καθόλου η ιστορική ανακρίβεια (ίσα-ίσα που προτιμώ τις ταινίες που αποκλίνουν από την πηγή έμπνευσής τους, είτε πρόκειται για ιστορικά γεγονότα, είτε για βιβλία ή και άλλες ταινίες), ενώ μου άρεσε η παρουσία του υπερφυσικού στοιχείου (τέρατα, δαίμονες κλπ). Δυο πράγματα με ενόχλησαν: - Η συνεχής επανάληψη της φράσης "free men", κάθε φορά που κάποιος γενναίος Σπαρτιάτης έβγαζε λόγο - όσο καλοπροαίρετος κι αν ήμουν, ο συνειρμός παραήταν προφανής - το ότι σε αρκετές σκηνές ερχόταν στο μυαλό μου άλλες ταινίες (π.χ. κάποια στιγμή ο Λεωνίδας πολεμά σε αργή κίνηση αλά Μάτριξ, οι ελέφαντες νομίζεις ότι είναι οι ίδιοι με αυτούς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο Ξέρξης επίσης θύμιζε φιγούρα από τον Άρχοντα καθώς και έναν χαρακτήρα του Street Fighter [αν θυμάμαι καλά], ενώ και προς το τέλος, η σκηνή με την Βασίλισσα στον αγρό θύμιζε Μονομάχο).
Lucifer Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 καθώς και έναν χαρακτήρα του Street Fighter [αν θυμάμαι καλά] ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ ΤΟΝ ΝΤΑΛΣΙΜ!!! Νόμιζα πως μόνο ο κολλητός μου το πρόσεξε. Συγκεκριμένα τον χαρακτήριζε υβρίδιο Νταλσίμ-Κωστέτσου.
Gantalf_4 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 XΑΧΑΧΑΧΑ και ελεγα ποιον μου θυμιζει... Blueviper, εμας δεν βγηκε προς τα εξω η δυσχερεια για τον Αλεξανδρο. Οι Ιρανοι το εκαναν διεθνες θεμα. Φυσικα και υπαρξαν αντιδρασεις αλλα δεν ηταν δα και τοσο εντονες οσο των Ιρανων...
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Μιλαμε για τρελη ομοιοτητα!Κ μετα ενας κολλητος μου το τσεκαρε κ καθε φορα που εσκαγε μυτη στην οθονη μου το πετουσε
zwh_23 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Nαι η ταινια ειναι απο comic ναι διαπρατει μεγιστη υβρις βαζοντας τους σπαρτιατες να μιλουν για δημοκρατια και αφηνοντας την Αθηνα που κερδισε τον πολεμο στην ουσια απ'εξω ναι οι σπαρτιατες ειναι us marines kai οι περσες αραβες ναι μπορεις να πεις τους περσες βαρβαρους απο τον ορισμο της λεξη οσο αφορα τον ηχο της γλωσσας γιατι αξεστοι ΔΕΝ ηταν με τοσες επιστημες αρχιτεκτονηματα τεχνες και φυσικα το σκακι. ΑΛΛΑ δειτε αυτο απο το IGN.com Variety is reporting that the film "has a deeper resonance in the Mideast, where it's seen as a distorted view of very real events." The trade goes on to quote a recent headline of the Iranian newspaper Ayandeh-No thusly: "Hollywood declares war on Iranians." A cultural adviser to Iran's president Mahmoud Ahmedinejad also had less than kind words for Zack Snyder's comic book movie, saying 300 is "part of a comprehensive U.S. psychological warfare aimed at Iranian culture." The film, which probably won't get a theatrical release in Iran, nonetheless is already available in the country via pirated DVDs. An Internet petition regarding the matter refers to Warner Bros.' "irresponsible, unethical and unscientific actions" while also demanding an apology. 35,000 signatures have shown up on the petition so far. "What would people say if they made a film about Martin Luther King [Jr.], showed him as a monster, and tried to defend it as a fiction? You can't do that. It's unethical. This is a national matter for all Iranians," Hamed Vahdati Nasab, who started the petition, tells Variety. "The film 300 is a work of fiction inspired by the Frank Miller graphic novel and loosely based on an historical event," responds a Warner spokesperson. "The studio developed this film purely as a fictional work with the sole purpose of entertaining audiences; it is not meant to disparage an ethnicity or culture or make any sort of political statement." Οι παπαδοφασιστες του Ιραν νομιζουν πως ο κοσμος ξεχασε πως αυτοι επιτεθηκαν στην ελλαδα σαν οι πρωτοι και μεγαλυτεροι Ιμπεριαλιστες του κοσμου για να κατακτησουν και να υποταξουν την δημοκρατεια (την αληθινη οχι την πετσινι εξαγομενη των αμερικανων) πολυ πριν καν σκεφτουν ελληνες να πατησουν ποδι (στρατιωτικα) στην επικρατεια της περσιας . Ξανα και ξανα και καθε φορα ετρωγαν τα μουτρα τους και τους πειραξε που τους ριξαμε στην θαλλασα και διατηρησαμε την ευρωπη ελευθερη. Και λιγα τους καναμε μετα. Και το χειροτερο ειναι πως υπαρχουν και ελληνες-ιδες που ειναι με τους ιρανους και οχι με την αληθεια. Δηλαδη πως οι περσες ηρθαν να μας σφαξουν και εμεις τους ξεφτιλισαμε και τους ποναει μεχρι σημερα οπως ποναει τους γερμανους που τους πατησαν κατω οι συμμαχοι. Τι δουλεια εχει ο Martin Luther King [Jr.] που εκανε τον αγωνα του για τα δικαιωματα των μαυρων αμερικανων με τον Περση αυτοκρατορα και τους στρατηγους του (που αν τους ακουγε ισως και να κερδιζε καποια στιγμη) που ηρθαν να σφαξουν και να υποδουλωσουν!!! ΑΑΑΑ και αυτο ειναι για οσους διαδηλωνουν υπερ του ιραν και των δικαιωματων του να ειναι φασιστικο και παπαδοκρατουμενο επειδη ειναι δημοκρατες αντιεξουσιαστες και αντιφασιστες. Να ποιους υποστηριζετε BBC FOX NEWS ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΤΥA :The Iranian government hosted a two-day gathering last December, billed as a legitimate conference on the historical record and invited notorious Holocaust deniers and white supremacists from around the world, including former Ku Klux Klan leader, David Duke. The Foreign Ministry held the event after Ahmadinejad claimed several times that the Holocaust was a myth, invented by Zionists to justify the establishment of Israel. loipon tsampa to suzhtate ta pragmata einai apla opoios 8elei na dei thn alh8eia as diabasei ligo hrodoto 8a tou kanei kalo kai 8a ma8eika istoria. se ligo 8a mas poun kai barbarus. ai sthn euxh tou 8eou na mhn ekfrastw xeirotera.
tonypapadovic Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Μόλις γύρισα από το σινεμά...Την είδα για δεύτερη φορά...Απίστευτη! Το ύφος του Λεωνίδα πριν πεθάνει...Ανατρίχιασε όλη αίθουσα
Exoskeletor Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Guys apo ena simio k meta ean exei dei kapoios 1000 teneies k exei diabasei 1000 komix an thelei briskei pantou omoiothtes . de katalabeno to logo omos giati na enoxlhsei ayto.. Epeidh thn argh kinhsh thn xrisimopoihse petiximena to matrix (kai me kamia dynamh den htan h prwth teneia pou to kanei) paei na pei pos k go pou to skefthka den tha to kano? ase pou bebea poli mikres omoiothtes eixan. (eine idia h argh kinhsh tou matrix me ton 300?) Me tous elefantes blepo exete sigoureyth, eine oi idioi telika? e na po thn alithia den exete kai adiko, tous elefantes apo makria tous diakrinis eine toso diaforetikoi metaksi tous Prepei na eine apo ths liges pantos teneies pou thn exoun dei tosoi poloi pano apo 1 fora cinema
Fidelio Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 (...το bullet time (αργή κίνηση αλα 3D ) είναι καινοτομία της ταινίας matrix.) Δεν είμαι σίγουρος αν σήμερα στο ιράν έχουν "σκάσει" για την ηθική ήττα τους στις Θερμοπύλες και την συντριβή τους στις πλαταιές και τον μαραθώνα από τον ελληνικό στρατό , αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι εκείνη την εποχή στην Ελλάδα τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά σε θέματα ομοψυχίας και ενότητας. Μάλιστα θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο, η σκοπιμότητα των Θερμοπυλών ένωνε τις περισσότερες πόλεις και στις πλαταιες , αλλά πρωτίστως ήταν πολιτική σκοπιμότητα, ο Λεωνίδας μάλλον ήταν και αυτός ένα πιονι , σας θυμίζει κάτι ; (δεν το συζητάμε όμως είναι αδιαμφισβήτητη η θυσία τους στις θερμοπύλες , μάλιστα χαρακτήριζαν από την αρχή την μάχη αυτή σαν αποστολή αυτοκτονίας) . Εμένα πάντως μου δημιουργεί απορίες γιατί δεν συντάχτηκε η μεγάλη συμμαχία στις Θερμοπύλες που ήταν πιο εύκολα τα πράγματα , λόγο του στενού περάσματος (χωράγανε στο πέρασμα δύο μόνο άμαξες). Πιστεύω οτι ήταν πολιτικοί οι λόγοι και οι αψιμαχίες με την Αθήνα. Κοινώς τους άφησαν στα κρύα του λουτρού. . . άλλο αν τον επόμενο χρόνο τελικά ενώθηκαν . . . Η Σπάρτη κατακλυζόταν από είλωτες , μεσσήνιους δούλους (η Σπάρτη ήταν η μόνη πόλη που είχε για δούλους έλληνες ) με τους οποίους είχαν πολλά προβλήματα, υπάρχει μια εκδοχή οτι δεν έστειλαν πάνω από 300 για τον λόγο οτι φοβόντουσαν εξέγερση και μάλιστα επικαλέστηκαν τα κάρνεια περισσότερο για αυτό τον λόγο παρα απο θρησκευτική ευλάβεια (άλλη επιρροή το θείο τότε ) . Στις πλαταιες έστειλάν αρκετούς είλωτες για να πολεμήσουν . . . ενώ όταν ο στρατός των σπαρτιατών σε άλλες χρονικές περιόδους υπέστη ήττες αρκετές , τα κενά τους τα συμπλήρωναν βοηθητικοί , περίοικοι και είλωτες. . . τελικά αυτοί σε κάποια στιγμή κέρδισαν την ανεξαρτησία τους . Όλη αυτή η εποχή πάντως έχει ενδιαφέρον . . μην ξεγελιέστε όμως , έχει δημιουργεί ο Σπαρτιατικός μύθος για τα καλά , ένα είδος μπάχαλου ήταν και αυτοί και ίντριγκας. Ένα από τα εντυπωσιακότερα της αγωγής τους (Λυκουργια , και σημεωτεών ο Λυκουργος αμφισβητείται ως ιστορικό πρόσωπο ) για παράδειγμα ήταν η τελετουργική παιδεραστία , όπου έφηβοι συνέρχονταν σε σεξουαλική σχέση από τους προστατευόμενους οπλίτες ομοίους , ωστόσο η σχέση τους ήταν σύναμμα άκρως πνευματική . . . είναι πολλά ακόμα
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 (...το bullet time (αργή κίνηση αλα 3D ) είναι καινοτομία της ταινίας matrix.) χμ, όχι αυτό δεν είναι σωστό. Στο matrix έκαναν καλή, πετυχημένη και ευρύτατη χρήση της τεχνικής bullet time και ίσως πολύς κόσμος είδε bullet time (σε εντυπωσιακή υλοποίηση) πρώτη φορά στην ταινία, αλλά η ίδια η τεχνική προϋπήρχε πολύ πριν την ταινία. http://en.wikipedia.org/wiki/Bullet_time]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.