Προς το περιεχόμενο

300

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ιδια η ιστορια της σπαρτης, οπου η κοινωνια της ηταν στρατοκρατουμενη γιαυτο ακριβως το λογω, επειδη ειχαν πολλους σκλαβους για ολες τις δουλειες γεωργικες, κτηνοτροφικες, σιδεραδες κτλ (είλωτες) αν ξεσηκωνοντουσαν αυτοι (σκλαβοι) επειδη ηταν πολλοι περισσοτεροι απο τους σπαρτιατες θα κερδιζαν, ομως ειχαν απενατι τους μια αριστη πολεμικη μηχανη. Οι σπαρτιατες ηταν μονο στρατιωτες

Νομιζω οτι το ειχα διαβασει σε αποσπασμα του βιβλιου " Η ιστορια πρεπει να ξαναγραφτει " δεν θυμαμαι εκδοτη αλλα οχι Λιακοπουλος ;-)

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εμένα ένα πράγμα μου κολλάει, "είναι σαν video game"...μέχρι και μια συμφοιτήτρια μου έλεγε "σαν να βλέπεις Playstation".

Αναρωτιέμαι γιατί έχει γίνει καραμέλα αυτό, γιατί εγώ τέτοιο VG ακόμα δεν έχω δει. :P

mallon den exeis dei polla video games. Emena mou thymize dynasty warriors, soul blade, thrill killl, o roufianos o ellhnas htan san to blameno to roufiano sto lord of the rings, o gomaras o dimetros mou thymise ton sloth!! apo ta goonys lol kai ta terata ta mamouth htan san na exoun bgei apo kana strategy typou warlords. Olh h tainia mou edine aisthish videogame kai eblepa epiroes h an to po yperbolika "klemenes" idees apo alles tainies. Kai den me xalase auto, etsi, goustaro na do mia tainia se styl video game, den katalabaino giati einai kakh kritikh auto. Px kai to sillent hill mou arese polly kai as to thapsane gia to senario tou. omos to sillent hill den ithele na ginei kana epos h kamia tainia ths prokophs, aplla ena kalosthmeno thriller pisto se ena video game. To 300 an epemenan oloi oti einai mia gamath metafora enos comic tha symfonousa, einai cool kai stylato, alla ginete kai mia prospathia na to perasoun kai os tainiara kai epos kai apla den einai. Einai aksiologo pop corn movie me ola ta kala kai kaka pou synepagetai auto. Tipota parapano

Δημοσ.
To 300 an epemenan oloi oti einai mia gamath metafora enos comic tha symfonousa, einai cool kai stylato, alla ginete kai mia prospathia na to perasoun kai os tainiara

Όσοι είχαν διαβάσει το comic ήξεραν τι είναι και τι δεν είναι. Οι συντελεστές ήξεραν τα έφτιαξαν και τι όχι. Το αν τα media (ειδικά στην Ελλάδα) θέλησαν να το περάσουν αλλιώς, είναι λάθος.

Το 300 ήταν μια γαμάτη μεταφορά ενός comic όπως και το Sin City, με την διαφορά ότι το 300 ήταν πιο εντυπωσιακό λόγω ιστορίας

• Moderators
Δημοσ.
mallon den exeis dei polla video games.

Μάλλον είμαι συνέχεια στο Video Game section του Insomnia και παίζω από Spectrum ZX στα video games. Επειδή κάποιος λέει κάτι, δεν είναι ανάγκη να του την λες τόσο, ειδικά αν είσαι λάθος. :P

Thrill Kill, το παιχνίδι με την περίεργη νοσοκόμα και τους άλλους καμμένους που είχε απαγορευτεί αλλά προλάβαμε να δούμε έκδοση θείου? Dynasty Warriors και Soul Blade? Δεν θα το έλεγα, δεν είναι καν κοντά στο στυλ ή στην βία του 300. Πολύ πιο κοντά είναι με το Die by the Sword και φυσικά το Severance: Blade of Darkness. Παιχνίδια που είχαν dismemberment, όχι beat 'em ups...

Έχω δει πολλά και από όλα τα είδη παιχνιδιών και το 300 δεν μου έφερε σε παιχνίδι περισσότερο από άλλες ταινίες αυτού του στυλ. Θα έπρεπε να βγάζουμε τις ταινίες με πιστόλια κλπ ότι μοιάζουν με action games, κλπ.

Οπότε ξαναγυρνάω στην γνώμη μου. Δεν μοιάζει με videogame.

Δημοσ.
"παντως ηταν 300 Σπαρτιατες + 700 θεσπιεις + 7*300=2100 σκλαβους , ο καθε σπαρτιατης ειχε για προσωπικη του φροντιδα (συντηρηση οπλων, φροντιδα πληγων , τροφη ,νερο κτλ. οι οποιοι πολεμουσαν κι'ολας) ΣΥΝΟΛΟ 3100"

πηγη γιαυτο που γραφεις?

. . . το πλέον στοιχειώδες για να καταλάβεις φίλε Exoskeletor !

Oreos o Νίκος Κουλαυτάκης. gia diabase ton :D

Διάλεξα τυχαία μια διατύπωση του παραπάνω Κουλαυτάκη: "Eνώ οι Σπαρτιάτες από παιδιά εκπαιδεύονταν για τον πόλεμο, τα βουτυροπαιδιά των Περσών βασιλέων είχαν 10 νταντάδες το καθένα μη και πάθουν κάτι."

Θέλω να σε ρωτήσω το εξής, το γεγονός οτι το 407 πχ , ο Λύσανδρος ζήτησε την οικονομική βοήθεια της Περσίας για να ναυπηγήσει στόλο εναντίον των αθηναίων πως το κρίνεις σε σχέση με τον "Σπαρτιατικό μύθο" , έτσι όπως γεννάται στην ταινία; (σημ. οι θερμοπύλες ήταν το 480 πχ ) ; Κατάφεραν τα βουτυρόπαιδα της Περσίας μέσα σε 80 χρονάκια να γίνουν αντάξιοι σύμμαχοι της ένδοξης και ατρόμητης Σπάρτης; :)

Exoskeletor, για την κριτική λεγάμενου , δεν χρειάζεται να απλώσω σεντόνι . . . :P

Δημοσ.

Όποιος θέλει να δει κρυφά μηνύματα και προπαγάνδα, τα βλέπει παντού. Τα στρουμφάκια έχουν χαρακτηριστεί από ορισμένους ως "κομμουνιστική προπαγάνδα" και το ξίφος των οιωνών των Thundercats ως "φαλλικό σύμβολο" (επειδή μεγαλώνει και στο τέλος εκπέμπει το σήμα της Thundera, κατά το στύση - εκσπερμάτιση).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά και να επιχειρηματολογούμε υπέρ η κατά τέτοιων κριτηρίων. Στην τελική ο καθένας ας κρίνει την ταινία με βάση τα κριτήριά του, είτε αυτά είναι η ηθοποιία, είτε η σκηνοθεσία, είτε τα εφέ, είτε τα όποια πολιτικά μηνύματα πιστεύει ότι περιέχει.

Δέχομαι να μου πει κάποιος ότι "δεν μου άρεσε η ταινία γιατί προάγει τις μιλιταριστικές αξίες", όπως δέχομαι να μου πει κάποιος ότι "μου άρεσε η ταινία, γιατί προάγει τις μιλιταριστικές αξίες". Αυτό που δεν δέχομαι, είναι να προσπαθεί να μη πείσει να δεχτώ τα κριτήριά του και να απορρίψω τα δικά μου.

Το απόλυτο ύφος δεν χωράει στα υποκειμενικά ζητήματα.

Δημοσ.

lol thymamai palia pou pezan thundercats ston ant1, to xan arga to brady kai to parousiazan os cartoon gia enhlikous!!! Telika htan gia to faliko symbolismo h tipota allo? den htan da kai adult manga!!

Δημοσ.
Fidelio ti na katalabo man? (ipopsin apo istoria de ksero xristo)

Απλά απο μια πρόταση του κουλαυτάκη μπορείς να δεις την αντιφατικότητα στο πνεύμα της κριτικής του η οποία υποτίθεται οτι είναι θετική και προσκείμενη στην ταινία. Βασικά αυτοί που διαβάζουν τις ακραίες κριτικές και στηρίζουν εκεί την άποψη τους έχει να κάνει περισσότερο με πνεύμα αντιρρησίας παρά με το γεγονός του ίδιου του αποτελέσματος (βλεπα δανίκα δηλαδή που υπερβάλει και τον κουλαυτάκη να τσαντίζεται). Να σου πω κάτι , για την ιστορία και όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται αφορμή ας αποτελέσει ο μιλερ έστω , αυτό το δέχομαι, άλλωστε όπως είπα και νωρίτερα δεν πέρασα και άσχημα στην αίθουσα , αλλά ντάξι η ζυγαριά για μένα συνεχίζει να γέρνει μονόπαντα στο φουλ .... :P και μην υποτιμάτε το κομικ μερικοί , περι απόδοσης του θέματος, φαντάζομαι να αντιπροσωπεύει κατι περισσότερο απο αυτό που νομίζει πολύ κόσμος ;) (υπόψην απο κομικ είμαι άσχετος ! :) )

Δημοσ.

Nαι η ταινια ειναι απο comic ναι διαπρατει μεγιστη υβρις βαζοντας τους σπαρτιατες να μιλουν για δημοκρατια και αφηνοντας την Αθηνα που κερδισε τον πολεμο στην ουσια απ'εξω ναι οι σπαρτιατες ειναι us marines kai οι περσες αραβες ναι μπορεις να πεις τους περσες βαρβαρους απο τον ορισμο της λεξη οσο αφορα τον ηχο της γλωσσας γιατι αξεστοι ΔΕΝ ηταν με τοσες επιστημες αρχιτεκτονηματα τεχνες και φυσικα το σκακι. ΑΛΛΑ δειτε αυτο απο το IGN.com

Variety is reporting that the film "has a deeper resonance in the Mideast, where it's seen as a distorted view of very real events." The trade goes on to quote a recent headline of the Iranian newspaper Ayandeh-No thusly: "Hollywood declares war on Iranians." A cultural adviser to Iran's president Mahmoud Ahmedinejad also had less than kind words for Zack Snyder's comic book movie, saying 300 is "part of a comprehensive U.S. psychological warfare aimed at Iranian culture."

The film, which probably won't get a theatrical release in Iran, nonetheless is already available in the country via pirated DVDs.

An Internet petition regarding the matter refers to Warner Bros.' "irresponsible, unethical and unscientific actions" while also demanding an apology. 35,000 signatures have shown up on the petition so far.

"What would people say if they made a film about Martin Luther King [Jr.], showed him as a monster, and tried to defend it as a fiction? You can't do that. It's unethical. This is a national matter for all Iranians," Hamed Vahdati Nasab, who started the petition, tells Variety.

"The film 300 is a work of fiction inspired by the Frank Miller graphic novel and loosely based on an historical event," responds a Warner spokesperson. "The studio developed this film purely as a fictional work with the sole purpose of entertaining audiences; it is not meant to disparage an ethnicity or culture or make any sort of political statement."

Οι παπαδοφασιστες του Ιραν νομιζουν πως ο κοσμος ξεχασε πως αυτοι επιτεθηκαν στην ελλαδα σαν οι πρωτοι και μεγαλυτεροι Ιμπεριαλιστες του κοσμου για να κατακτησουν και να υποταξουν την δημοκρατεια (την αληθινη οχι την πετσινι εξαγομενη των αμερικανων) πολυ πριν καν σκεφτουν ελληνες να πατησουν ποδι (στρατιωτικα) στην επικρατεια της περσιας . Ξανα και ξανα και καθε φορα ετρωγαν τα μουτρα τους και τους πειραξε που τους ριξαμε στην θαλλασα και διατηρησαμε την ευρωπη ελευθερη. Και λιγα τους καναμε μετα.

Και το χειροτερο ειναι πως υπαρχουν και ελληνες-ιδες που ειναι με τους ιρανους και οχι με την αληθεια. Δηλαδη πως οι περσες ηρθαν να μας σφαξουν και εμεις τους ξεφτιλισαμε και τους ποναει μεχρι σημερα οπως ποναει τους γερμανους που τους πατησαν κατω οι συμμαχοι.

Τι δουλεια εχει ο Martin Luther King [Jr.] που εκανε τον αγωνα του για τα δικαιωματα των μαυρων αμερικανων με τον Περση αυτοκρατορα και τους στρατηγους του (που αν τους ακουγε ισως και να κερδιζε καποια στιγμη) που ηρθαν να σφαξουν και να υποδουλωσουν!!!

ΑΑΑΑ και αυτο ειναι για οσους διαδηλωνουν υπερ του ιραν και των δικαιωματων του να ειναι φασιστικο και παπαδοκρατουμενο επειδη ειναι δημοκρατες αντιεξουσιαστες και αντιφασιστες. Να ποιους υποστηριζετε

BBC FOX NEWS ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΤΥA :The Iranian government hosted a two-day gathering last December, billed as a legitimate conference on the historical record and invited notorious Holocaust deniers and white supremacists from around the world, including former Ku Klux Klan leader, David Duke.

The Foreign Ministry held the event after Ahmadinejad claimed several times that the Holocaust was a myth, invented by Zionists to justify the establishment of Israel.

• Moderators
Δημοσ.
Όποιος θέλει να δει κρυφά μηνύματα και προπαγάνδα, τα βλέπει παντού. Τα στρουμφάκια έχουν χαρακτηριστεί από ορισμένους ως "κομμουνιστική προπαγάνδα" και το ξίφος των οιωνών των Thundercats ως "φαλλικό σύμβολο" (επειδή μεγαλώνει και στο τέλος εκπέμπει το σήμα της Thundera, κατά το στύση - εκσπερμάτιση).

Εγώ κάπου είχα ακούσει για τα στρουμφάκια ότι είναι όλα μαστουρωμένα ή κάτι τέτοιο...

Ζουν σε περίεργα μανιτάρια, είναι όλα μπλε, κλπ. :P

Όσο για τους Thundercats, μην ξεχνάμε το πρώτο επεισόδιο που ήταν όλοι γυμνοί. :mrgreen:

Δημοσ.
p και μην υποτιμάτε το κομικ μερικοί , περι απόδοσης του θέματος, φαντάζομαι να αντιπροσωπεύει κατι περισσότερο απο αυτό που νομίζει πολύ κόσμος ;) (υπόψην απο κομικ είμαι άσχετος ! :) )

aXA.. :D kakos man, den ksereis th xaneis. ta kala comic eine pantotina

Δημοσ.

Ειδα την ταινια εχτες....!

Οφειλω να πω οτι με αποζημειωσε και με το παραπανω!

Επικη παραγωγη με εντονες ερμηνειες (εννιωσα ρηγη απο τις κραυγες των σπαρτιατων)!

Μια πραγματικη ταινια για κινηματογραφο......εντονα εφε και ηχοι!

Την προτεινω ανεπιφυλακτα!

Α και κατι τελευταιο......ρε παιδια ας χαλαρωσουμε λιγο με τις θεωριες συνωμοσιας περι Ιραν και υποβαθμισης των Αθηναιων.Μια ταινια ειναι η οποια ουτε την ιστορια μας θιγει ουτε το να μας μειωσει επιχειρει....ισα ισα μας υμνει ως Ελληνες!

Το οτι η ταινια "χολιγουντιανιζει" (βλ. ανθρωπομορφα τερατα κ.α.) το θεωρω θετικο αφου αυτο ειναι που επιτεινει και κανει πιο εντονη την απολαυση μιας ταινιας τετοιου ειδους......οποιος θελει μια ακριβη αναπαρασταση της ιστοριας θα μπορουσε καλιστα να δει ενα ντοκιμαντερ και να εχει το κεφαλι του ησυχο!

Αυτα τα λιγα!

Δημοσ.

Εγώ ξέρω όμως ότι τους Ιρανούς τους τσούζει που δεν μπόρεσαν να μας καταΧτήσουν 2400 χρόνια πρίν. Μάλιστα έχουν τόσο μίσος για την Ελληνική ανδρεία μας που καλύτερα να τους πεις πως είσαι πεζοναύτης των ΗΠΑ παρά Έλληνας γεωργός. Γιατί τους ΠΟΝΑΕΙ που τους αντισταθήκαμε.

Έναν τον είχαμε τον Καιάδα και μας τον άλωσαν κ αυτόν.

Δημοσ.

Πιστευεις οτι μετα απο 2400 χρονια τον Ιρανο τον ενδιαφερει αν μπορεσαν τοτε να κατακτησει την Ελλαδα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...