teachertza Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Καταρχήν....Δέν ανέφερα οτι η ταινία με τους γαλάτες ήταν πετυχημένη.Εμένα μπορεί να μου φάνηκε άθλεια.Κατα δεύτερον.Δέν συγκρίνονται επειδή πολύ απλά η ταινία αυτή δέν έχει μηνύματα πολεμοχαρή.Μάλλον κρίνει ΠΟΛΥ αρνητικά τον πόλεμο.Κατα 3ον.Αν πάμε την κουβέντα σε ειρωνικά σχόλια τότε μάλλον είμαι σε λάθος φόρουμ.Μάλλον καταλάθος μπήκα σε φόρουμ που δέν σηκώνει αντίθετες απόψεις....
MrSeanKon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δείτε αυτό!!!!!!! To ποσταρα το link του thread αυτου στις προηγουμενες σελιδες αλλα φαινεται οτι δεν το συνεχισε ο Καναδος.
Exoskeletor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Η συγκεκριμένη ταινία δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι , αναφορικά και με την ιστορία αλλά περισσότερο με την στωικότητα η οποία αποκαλύπτεται και με ακρίβεια-ποικιλία γεγονότων αλλά περισσότερο με την ατμόσφαιρα . . .είναι κάτι πολύ λιγότερο!!Πραγματικά . . και δεν μιλάμε μόνο για περίφάνεια , μιλάμε για τραγικότητα κυρίως για αυτήν. Το προφιλ των ηρώων, η πραγματικότητα της εποχής και άλλα πολλά. . Οι προσδοκίες του θεατή πριν δει ένα έργο δεν είναι νεκρές, και ή ανασταίνονται ή το πολύ πολύ φεύγεις στην μέση της ταινίας, δεν έχει νόημα ! (το έχω κάνει . . . ) Δεν είναι λάθος να περιμένεις κάτι , είναι άποψη. kai 200 xronia na milame ta idia tha leme mou fenete. Den uparxei kati stantar to opoio prepei na perimenoume apo metafora komik kai genikos apo teneia. Pou kolaei h akribeia poikilia gegonoton? eides kamia istorikh teneia pouthena? Ean perimeneis kati apo mia teneia kai den eine den fteei h teneia. Kai o theos na isoun pali lathos tha eixes.. Den eine apla h teneia pou itheles na eine. Eine mia diaforetikh tainia oxi lathos teneia
The_Judas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός η ταινία παρουσιάζει τους Σπαρτιάτες σαν πολεμικές μηχανές χωρίς κρίση και άποψη.Πόλεμος και τίποτα άλλο.Άρα μικρή η διαφορά απο τα ζώα.Εκτός αυτού μας το αγιοποιεί κιόλας.Εγώ δεν το δέχομαι αυτό....Και στην πραγματικότητα ήταν πολεμικές μηχανές αλλα όχι και έτσι όπως τους παρουσιάζει.....Ίσως και γι αυτό δεν μου άρεσε η ταινία.Δέν μπορώ να βλέπω να παρουσιάζεται ο πόλεμος ως ιερό πράμα. Συγκρίνεις την σημερινή εποχή με την κοινωνία πριν από 2500 χρόνια. Θυμήσου λίγο πόση έμφαση έδιναν οι πρόγονοι μας στην υστεροφημία και πόσο σημαντικό θεωρούσαν το να έχει κάποιος έντιμο θάνατο στο πεδίο της μάχης. Πόσο μάλλον οι Σπαρτιάτες που ήταν ειδική περίπτωση και μεγάλωναν σε μια μιλιταριστική κοινωνία. Ο κύριος στόχος των Σπαρτιατών όμως ήταν να είναι αρκετά ισχυροί για να απωθήσουν τους εισβολείς παρά για να κυριαρχήσουν στον υπόλοιπο κόσμο.
Fidelio Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Den uparxei kati stantar to opoio prepei na perimenoume apo metafora komik kai genikos apo teneia. (....) Η τέχνη να υπηρετεί την τέχνη και όταν γίνεται λόγος για την θεματική να αποτελεί άλλοθι - apriori ότι το κομικ αποποιείται ιστορικότητας ή οτι η ταινία διακαιωματικά είναι υποχείριο του κάθε καβλάντη καλιτέχνη. :| Δεν το συζητάμε ωστόσο , πάλι καλά που είδαμε αυτό που είδαμε . . .
DhZou Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Emena me enoxlise para polu mia alli tainia pou eixa dei pio palia...Htane leei kati galates se ena xwrio epi rwmaikis autokratorias kai den tous peiraze kanenas giati eixane leei ton magiko zwmo (akou na deis ) Kai me ton zwmo auto (magiko etsi?) voithisan tin Kleopatra na ftiaxei mia puramida (e oxi!!!) Mexri kai o Ioulios Kaisaras tous paradextike... Tha mou peite twra einai apo comic... E kai? Den leei gia istorika prwsopa se mia sugkekrimeni istoriki periodo? Stin pura loipon epeidi egw stin istoria stin G gumnasiou den diavasa kati tetoio... A...kai min arxisw gia ta koinonikooikonomikopolitika munimata pou prospathei me dolio tropo na perasei stous avgaltous san emena, giati trww koutoxorto egw, dwste mou oi upoloipoi ta fwta sas sas parakalw giati eimai xazos kai den xerw na ksexwrizw ta istorika gegonota apo tin fantasia tou kathe kallitexni. Afou me tous 300 mia fora to eida kai ksafnika (egenetw fws sto adeio mou kefali) sumpathisa ton Mpous kai katalava oti osa kanei ta kanei gia to kalo tou kosmou...Kakoi iranoi-Perses enantia stous kalous Ellines-Amerikanous... Gia alli mia fora euxaristw apo enan tileorasoplikto pou perimenei allous na tou poune an tou tha eprepe na tou aresei kati pou eide, kai oti auto to kati einai mia prospatheia plusis eggefalou... P.S. diladi an i Disney kanei tainia me papies pou sumperiferontai san anthrwpoi ti tha ginei? :confused: Ta eipes ola! Teleios parallilismos, aksize se osous griniazoun gia tis istorikes anakriveies. Sygxaritiria pou to skeftikes. Tha to po ki ego stous filous mou. rispek :neutral:
Lighter122 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Καταρχήν....Δέν ανέφερα οτι η ταινία με τους γαλάτες ήταν πετυχημένη.Εμένα μπορεί να μου φάνηκε άθλεια.Κατα δεύτερον.Δέν συγκρίνονται επειδή πολύ απλά η ταινία αυτή δέν έχει μηνύματα πολεμοχαρή.Μάλλον κρίνει ΠΟΛΥ αρνητικά τον πόλεμο.Κατα 3ον.Αν πάμε την κουβέντα σε ειρωνικά σχόλια τότε μάλλον είμαι σε λάθος φόρουμ.Μάλλον καταλάθος μπήκα σε φόρουμ που δέν σηκώνει αντίθετες απόψεις.... File mou den ithela na ginw eirwnikos kai pistepse me goustarw na suzitaw me atoma me diaforetikes apopseis apo tin diki mou. Min mas petas omws me copy-paste mia kritiki enos anthrwpou pou ethapse mia tainia vasei autwn pou nomizei oti pernaei ston theati... Giati ola auta pou leei einai travigmena apo ta mallia toulaxiston... Den einai pio exupnos o kurios autos apo tin pleiopsifia twn theatwn oso kai an to paizei. As elege gia tin fwtografia,tous dialogous, tin skinothesia... Auta koitame se mia tetoia tainia.. Den einai kai to World Trade Center me ton Nicolas Cage:mrgreen:
1980 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 σε οποιον αρεσει καλως. σε οποιον δεν αρεσει να μην το ξαναδει. με ζαλισατε με την γκρινια σας. σιγα φαγατε 1 ωρα και πενηντα λεπτα απο την ζωη σας για να δειτε μια ταινια και μας ζαλισατε στις κοινωνικοπολιτικες αναλυσεις. απλα ελεος.
mitsosm.d Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 E, ζήσαμε να το διαβάσουμε κι αυτό: O Σνάιντερ (ο οποίος όπως μας παραπληροφορεί κάποιος αντίζηλος της Tατιάνας που νομίζει ότι έτσι κάνει κινηματογραφική κριτική είναι φανατικός ρεπουμπλικάνος -φασίστας δηλαδή από γέννα σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς που η δημοκρατία τρέχει απo τα μπατζάκια τους) παρουσιάζει τη μάχη των Θερμοπυλών σαν ένα «αιματολάγνο βιντεογκέιμ και ως πολεμοχαρή αποθέωση των μιλιταριστικών αξιών». Ξέρετε τί εννοεί ο ποιητής; Όχιιι; Mα φυσικά ότι στην περίφημη μάχη, οι 300 τάχαμου καραγκέϊ Σπαρτιάτες χορεύοντας τσάμικο, έρρεναν με άνθη τον Περσικό στρατό ο οποίος σύμφωνα με τον άλλο αναξιόπιστο και φασίστα Hρόδοτο αποτελείτο όχι από 1.000.000 οπλίτες όπως όχι και πολύ σωστά ισχυρίζεται το φιλμ αλλά πάνω από 5.000.000 στρατό. Φανταστείτε απλά τη σκηνή: 300, άντε 1000 με τους 700 Θεσπιείς στρατιώτες αντιμέτωποι με 5.000.000 ή όπως το θέλει η ταινία με 1.000.000. Θα πρέπει να γινόταν χαμός. Και αν κάποιον άλλο αξιότιμο κρητικό τον χάλασε το γεγονός ότι τα πτώματα των Περσών στιβάζοταν σε λόφους ειλικρινά θα τολμήσουμε να του αποκαλύψουμε ότι στα πεδία των μαχών δεν συνηθίζεται να κυκλοφορούν... καθαρίστριες για να βάζουν σε τάξη τον χώρο. Οι νεκροί πέφτουν και η μάχη συνεχίζεται πάνω τους. Κι όσο ο αριθμός των πτωμάτων αυξάνει, τόσο και ψηλότερα γίνεται η μάχη. Θα σας θυμίσω μόνο αυτό: O Ξέρξης όπως μας παραδίδει ο Hρόδοτος εξεπλάγη σφόδρα που δεν το έβαλαν στα πόδια απλά στη θέα του εξωπραγματικού όχι μόνο για την εποχή του αλλά και για KAΘE EΠOXH στρατού. Kι όταν μετά από ηρωικές μάχες που κράτησαν τρεις μέρες οι αμυνόμενοι Έλληνες έπεσαν μέχρις ενός, ρωτούσε έντρομος τον εξόριστο Σπαρτιάτη βασιλιά Δημάρατο που περνούσε ζωή και κότα στην αυλή του, αν υπάρχουν πολλοί ακόμη τέτοιοι στη Σπάρτη. `τέτοια εντύπωση έκανε η ορμή των Σπαρτιατών στον καλομαθημένο ντελικάτο χρυσοστόλιστο Πέρση. Που ακόμη κι αυτό έγινε στόχος του κρητικού. Mα η ιστορία έχει να το λέει. Eνώ οι Σπαρτιάτες από παιδιά εκπαιδεύονταν για τον πόλεμο, τα βουτυροπαιδιά των Περσών βασιλέων είχαν 10 νταντάδες το καθένα μη και πάθουν κάτι. Aντίθετα με τη γνώμη λοιπόν του προλαλήσαντα, θα πω ότι αν μου επιτρεπόταν να έχω λόγο για το πως παρουσιάζει ο Mίλερ τον Ξέρξη θα έλεγα ότι τον είχε περισσότερο τρομακτικό στην όψη μΆ αυτές τις αλυσίδες και τα πίρσινγκ απΆ ότι προφανέστατα ήταν στην πραγματικότητα. Aλλά στην Tέχνη περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Aν θέλει κανείς να παρουσιάσει τα πράγματα με το δικό του τρόπο, υπάρχει η σωστή οδός: Γυρίζει την ΔIKH TOY ταινία. Eπαναλαμβάνω τη υποβολιμαία δήλωση του συναδέλφου για τα πολιτικά φρονήματα του Σνάιντερ για να πω σε όποιους δεν έχουν διαβάσει το κόμικ στο οποίο βασίστηκε η ταινία, ότι το φιλμ που είδαμε είναι καρέ - καρέ η μεταφορά του κόμικ στο πανί και ΠOY-ΘE-NA δεν άφησε φυσικά ο Mίλερ τον έρμο τον Σνάιντερ να βάλει το χεράκι του. Eκεί υπάρχουν και οι μεταλλαγμένοι Έφοροι -που προσωπικά με ενόχλησαν- εκεί υπάρχει και ο Kουσιμοδοεφιάλτης, εκεί και το πανκιό Ξέρξης, εκεί και ο κατάγυμνος (που το πουριτανικό Xόλιγουντ του έβαλε κι ένα βρακάκι να κρύβει τα τεφτέρια στα οποία είχε γραμμένους όλους αυτούς τους ψευτοκουλτουριάρηδες Aθηναίους) ο Λεωνίδας.Aλλά όταν έχεις να κάνεις με μια ΦANTAΣTIKH ιστορία που χρησιμοποιεί την Iστορία μόνο και μόνο σαν αφορμή για να ξεδιπλώσει το δικό της μύθο είσαι αναγκασμένος να κάνεις τις όποιες παραχωρήσεις. Έτσι είναι η Tέχνη! Tί να κάνουμε τώρα; Aς τα βάλουμε και με τον Πικάσο που απέδωσε την καταστροφή της Γκουέρνικα στον διάσημο πίνακα του έτσι όπως την απέδωσε. Aλλά που κότσια. O Πικάσο έχει καταξιωθεί. Eνώ ο κ. Mίλερ είναι πανεύκολος στόχος. Eιδικά όταν εντελώς απρόσεχτα επιλέγει σαν σκηνοθέτη της φανταστικής του ιστορίας άκουσον-άκουσον ένα Pεπουμπλικνο αντί να πάει μέχρι τη Mόσχα μπας και βρει κανένα αυθεντικό απομεινάρι του ηρωικού σοσιαλιστικού ρεαλισμού να του κάνει την ταινία τσίλικη και ειρηνιστική κι όχι τόσο αιματοβαμένη και μιλιταριστική. Στην τελική με θλίβει αφάνταστα να διαβάζω τόσο μίζερα και μονόπλευρα πράγματα. Να ανακαλύπτουν κάποιοι συγκρίσεις Σπαρτιατών με Αμερικάνους Ράμπο και Περσών με Αφγανούς και Ιρακινούς ενώ οι Αθηναίοι περιορίζονται να παίζουν το ρόλο των Ευρωπαίων. Με αυτή την διεστραμμένα πολιτική οπτική γωνία θέασης των ταινιών ακόμη και τον Πινόκιο να πάει να δει κάποιος θα καταλήξει σε τραυματικά συμπεράσματα. Φασίστας καπιτάλα και στυγνός εκμεταλλευτής ο Τζεπέτο, που αιχμαλωτίζει άμοιρα ζωάκια σαν το χρυσόψαρο και τη γατούλα, μόνο και μόνο για να νιώθει ανώτερος και αφέντης. Το καπιταλιστικό πανηγύρι παρασέρνει για λίγο τον άμοιρο προλετάριο Πινόκιο που νιώθει ότι για λίγο μπορεί κι αυτός να ζήσει σαν αστός για να καταλήξει γαιδουράκι -ποιά παραστατικότερη εικόνα για ένα άγρια εκμεταλλευόμενο προλετάριο θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς- ζεμένο στο μαγκανοπήγαδο του καπιταλισμού. Ρε, μαζευτείτε ρε... Υπάρχουνε και λεμονόκουπες στα πέριξ. Αυτά με όσα γράψανε οι διάφοροι. Γράψτε τους κι εσείς και... τώρα ας πάμε να ξαναδούμε άλλη μια φορά τους 300, να το εμπεδώσουμε... Συντάκτης: Νίκος Κουλαυτάκης
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Εμένα ένα πράγμα μου κολλάει, "είναι σαν video game"...μέχρι και μια συμφοιτήτρια μου έλεγε "σαν να βλέπεις Playstation". Αναρωτιέμαι γιατί έχει γίνει καραμέλα αυτό, γιατί εγώ τέτοιο VG ακόμα δεν έχω δει.
1980 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Εμένα ένα πράγμα μου κολλάει, "είναι σαν video game"...μέχρι και μια συμφοιτήτρια μου έλεγε "σαν να βλέπεις Playstation".Αναρωτιέμαι γιατί έχει γίνει καραμέλα αυτό, γιατί εγώ τέτοιο VG ακόμα δεν έχω δει. [/QUOT γιατι το εγραψαν οι γνωστοι δυο κριτικοι και εγινε καραμελα γιαυτο.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 γιατι το εγραψαν οι γνωστοι δυο κριτικοι και εγινε καραμελα γιαυτο. Kill them.
kostassid Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 παντως ηταν 300 Σπαρτιατες + 700 θεσπιεις + 7*300=2100 σκλαβους , ο καθε σπαρτιατης ειχε για προσωπικη του φροντιδα (συντηρηση οπλων, φροντιδα πληγων , τροφη ,νερο κτλ. οι οποιοι πολεμουσαν κι'ολας) ΣΥΝΟΛΟ 3100
1980 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 παντως ηταν 300 Σπαρτιατες + 700 θεσπιεις + 7*300=2100 σκλαβους , ο καθε σπαρτιατης ειχε για προσωπικη του φροντιδα (συντηρηση οπλων, φροντιδα πληγων , τροφη ,νερο κτλ. οι οποιοι πολεμουσαν κι'ολας) ΣΥΝΟΛΟ 3100 πηγη γιαυτο που γραφεις?
Exoskeletor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Η τέχνη να υπηρετεί την τέχνη και όταν γίνεται λόγος για την θεματική να αποτελεί άλλοθι - apriori ότι το κομικ αποποιείται ιστορικότητας ή οτι η ταινία διακαιωματικά είναι υποχείριο του κάθε καβλάντη καλιτέχνη. :|Δεν το συζητάμε ωστόσο , πάλι καλά που είδαμε αυτό που είδαμε . . . Den xriazome na exo alothi kanena re man an emena mou aresei h istoria tou hraklh kai empneusto apo thn istoria tou k kano kati diko tou. De mporeis mou fenete na to katalabeis ayto. O anthropos empneysthke apo thn istoria den thn zontaneyh sthn othonh. Ean mou les emena apla den mou arese tote kakos men giati prepei na kratame anoixto mialo akta thn apopsh mou alla dekto alla to oti eine lathos h teneia.. ayto eine aparadekto. tote oles oi teneies ola ta biblia pou sxedon kanena den anaferoun ta pragmata opos thes eine lathos. Esy mou fenete blepeis peripeteies kai les, th blakia den htan thriler ayto kaneis k tora. Den eine mia god damn istorikh teneia Oreos o Νίκος Κουλαυτάκης. gia diabase ton
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.