tonypapadovic Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 όχι ακριβώς , παραπονιέμαι για κάτι που είναι η ταινία. Λάθος κάνεις. Εσύ περίμενες να είναι κάτι άλλο.
thefirestarta Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 no offence alla den einai omofulofulos? (den exei kamia sxesi fusika me tis kritikes tou alla nomizw oti etc exei dilwsei..the_end ti les?) oxi, afaik eixe pantreytei th damanaki alla h kakia enos kritikou kinhmatografou de sygkrinete me tipota...
Fidelio Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Λάθος κάνεις. Εσύ περίμενες να είναι κάτι άλλο. Μα πως είναι αφού δεν είναι και αν δεν είναι τότε τι είναι; Πλάκα σου κάνω, , είπα να το αφήσω έτσι αλλά οκ Όπως η τέχνη δεν έχει όρια έτσι πρέπει να είναι και για την κριτική; Λέω, δεν το έχω σκεφτεί . . .άσε που αυτή δεν είναι προνόμιο των κριτικών και μόνο. Για αυτό είμαστε εδώ , ακούς φίλτατε Exoskeletor και όχι απλά γιατί έχει φως! Αλλά να σου πω , έχεις ένα γεγονός να διαπραγματευτείς σαν καλλιτέχνης, συγγραφέας , ποιητής, σκηνοθέτης, δημιουργός κομικ κτλ , αυτό που έχεις μέσα στο μυαλό σου και γεννιέται αυτούσιο ή αυτό το οποίο και "υποκλέπτεις". Για το πρώτο σημαντικό για μένα είναι η ιδέα του καλλιτέχνη , για το δεύτερο πρωτίστως σημασία έχει η ίδια η πηγή του. Για το πρώτο δεν περιμένω τίποτα , για το δεύτερο περιμένω πολλά και ακόμα περισσότερα. Απλά αυτό.
Exoskeletor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Ayto pou les eine oth perimena allh teneia kai ayth eine allh. E h teneia th fteei pou den eine sta metra sou? Pisteyeis oti eprepe na eine? lathos kaneis
Freakster Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Ρε παιδιά....Μα είναι δυνατόν?Η ταινία καθαρά παρουσιάζει αξίες όπως η περηφάνεια κ η τιμή αλλα με ηλίθιο τρόπο.Δέν μπορεί να μου αγιοποιεί κάποια ζώα(όπως τους παρουσιάζει η ταινία)που το ΜΟΝΟ που έκαναν στη ζωή τους ήταν ο πόλεμος.Εμένα δεν μου πέρασε κανένα θετικό μήνυμα.Ακόμα και το μήνυμα της τιμής έτσι όπως το έδωσε το έχασε....Απλά....Κ πραγματικά το μόνο που δεν με ενόχλησε ήταν τα τέρατα και οι ανακρίβιες.... Να αγιοποιει καποια ζωα; WTF?
teachertza Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός η ταινία παρουσιάζει τους Σπαρτιάτες σαν πολεμικές μηχανές χωρίς κρίση και άποψη.Πόλεμος και τίποτα άλλο.Άρα μικρή η διαφορά απο τα ζώα.Εκτός αυτού μας το αγιοποιεί κιόλας.Εγώ δεν το δέχομαι αυτό....Και στην πραγματικότητα ήταν πολεμικές μηχανές αλλα όχι και έτσι όπως τους παρουσιάζει.....Ίσως και γι αυτό δεν μου άρεσε η ταινία.Δέν μπορώ να βλέπω να παρουσιάζεται ο πόλεμος ως ιερό πράμα.
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δέν μπορώ να βλέπω να παρουσιάζεται ο πόλεμος ως ιερό πράμα. Ωστόσο το να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου είναι ιερός σκοπός. Όχι;
Freakster Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Γνωμη μου, πως ηταν ιερος πολεμος, τουλαχιστον αν ειναι αληθεια τα οσα εμαθα απο την ιστορια.. Γενικα καθε πολεμος κατα ενος κατακτητη, ιερος δεν ειναι; Επισης οι Σπαρτιατες, στρατιωτικος λαος αυστηρα, δεν ηταν; Κριση και αποψη; Το βασιλια ακολουθουσαν, δεν ειχαν δημοκρατια..
tzinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός η ταινία παρουσιάζει τους Σπαρτιάτες σαν πολεμικές μηχανές χωρίς κρίση και άποψη.Πόλεμος και τίποτα άλλο.Άρα μικρή η διαφορά απο τα ζώα.Εκτός αυτού μας το αγιοποιεί κιόλας.Εγώ δεν το δέχομαι αυτό....Και στην πραγματικότητα ήταν πολεμικές μηχανές αλλα όχι και έτσι όπως τους παρουσιάζει.....Ίσως και γι αυτό δεν μου άρεσε η ταινία.Δέν μπορώ να βλέπω να παρουσιάζεται ο πόλεμος ως ιερό πράμα. sxedon mazi sou, olles oi aksies kai oi enoies sthn tainia dothikan poly aploika kai monopleura. Oi 300 htan 300 ksylagkoura pou to mono pou kseran htan na polemane xoris kanena apolytos distagmo kai fobeia. An den eixan thn skhnh me ton thanato tou pitsirika pou o pateras arxise na myksoklegetai tha nomizes oti htan robot pou htan programatismena na polemoun kai mono. Kai apla tous eixan perasei kai ena voice porgram na leei kathe 10 lepta gia thn timh kai thn eleutheria me emfatiko tropo, fones kai karakitch atakes. Anti na deixnoun yper-yper-yperbolikes skhnes maxhs kai cliche dialogous, mporousan na kanoun ligo character development, na deiksoun ligo parapano politismo kai ton dyo pleuron kai na kanoun thn tainia poly pio endiaferon. Goustaro thn tainia san ena kablotiko, artistiko, foutoristiko adventure, tha to goustaro san ena videogame pithanon, exei kalo yliko, san comic.... alla san mia sobarh prospatheia gia tainia exei apotyxei. Tha mporouse na einai kati poly parapano apo mia aplh metafora comic kai diathrontas to styl pou exei.
teachertza Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Ακολουθούσαν μεν τον βασιλιά αφού είχαν βασιλεία αλλα ήταν και ηθικά μαζί του.Και βέβαια δεν ήταν αυτό που με ενόχλησε.Γιατί δέν έκαναν επίθεση αμύνονταν.Με ενόχλησε η όλη λατρεία της μάχης που ξεπερνούσε το αμυντικό κατα πολύ.Μάλλον πήγαινε στο μου αρέσει να πολεμάω χωρίς να δίνω σημασία στην ανθρώπινη ζωή.Γιατί στην τελική το ύψιστο αγαθό αυτό είναι.Και αν στην πραγματικότητα ήταν και έτσι εγώ δέν μπορώ να το λατρέψω.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Είναι λάθος να συγκρίνουμε το χθες με το σήμερα(ανόμοιες συνθήκες εντελώς)και να αφορίζουμε.
Lighter122 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Emena me enoxlise para polu mia alli tainia pou eixa dei pio palia... Htane leei kati galates se ena xwrio epi rwmaikis autokratorias kai den tous peiraze kanenas giati eixane leei ton magiko zwmo (akou na deis ) Kai me ton zwmo auto (magiko etsi?) voithisan tin Kleopatra na ftiaxei mia puramida (e oxi!!!) Mexri kai o Ioulios Kaisaras tous paradextike... Tha mou peite twra einai apo comic... E kai? Den leei gia istorika prwsopa se mia sugkekrimeni istoriki periodo? Stin pura loipon epeidi egw stin istoria stin G gumnasiou den diavasa kati tetoio... A...kai min arxisw gia ta koinonikooikonomikopolitika munimata pou prospathei me dolio tropo na perasei stous avgaltous san emena, giati trww koutoxorto egw, dwste mou oi upoloipoi ta fwta sas sas parakalw giati eimai xazos kai den xerw na ksexwrizw ta istorika gegonota apo tin fantasia tou kathe kallitexni. Afou me tous 300 mia fora to eida kai ksafnika (egenetw fws sto adeio mou kefali) sumpathisa ton Mpous kai katalava oti osa kanei ta kanei gia to kalo tou kosmou...Kakoi iranoi-Perses enantia stous kalous Ellines-Amerikanous... Gia alli mia fora euxaristw apo enan tileorasoplikto pou perimenei allous na tou poune an tou tha eprepe na tou aresei kati pou eide, kai oti auto to kati einai mia prospatheia plusis eggefalou... P.S. diladi an i Disney kanei tainia me papies pou sumperiferontai san anthrwpoi ti tha ginei? :confused:
FocusX Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Ωραίος ρε Lighter, άντε γιατί μερικοί περνάνε τον κόσμο για εντελώς ηλίθιο... Φαντάσου, και στο Borat ο αθεόφοβος ευχήθηκε ο Μπους να πιεί το αίμα των κατοίκων του Ιράκ. Προπαγάνδα του κερατά... Ρε δε μας χ.....
2nisis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Συνήθως δεν μπαίνω στη διαδικασία να ποστάρω απλώς για να συμφωνίσω με κάτι που ειπώθηκε, αλλα αυτή τη φορά θα κάνω μία εξαίρεση. Lighter, έγραψες ακριβώς οτι έπρεπε, μπράβο.
Fidelio Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Ayto pou les eine oth perimena allh teneia kai ayth eine allh. E h teneia th fteei pou den eine sta metra sou? Pisteyeis oti eprepe na eine? lathos kaneis Η συγκεκριμένη ταινία δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι , αναφορικά και με την ιστορία αλλά περισσότερο με την στωικότητα η οποία αποκαλύπτεται και με ακρίβεια-ποικιλία γεγονότων αλλά περισσότερο με την ατμόσφαιρα . . .είναι κάτι πολύ λιγότερο!!Πραγματικά . . και δεν μιλάμε μόνο για περίφάνεια , μιλάμε για τραγικότητα κυρίως για αυτήν. Το προφιλ των ηρώων, η πραγματικότητα της εποχής και άλλα πολλά. . Οι προσδοκίες του θεατή πριν δει ένα έργο δεν είναι νεκρές, και ή ανασταίνονται ή το πολύ πολύ φεύγεις στην μέση της ταινίας, δεν έχει νόημα ! (το έχω κάνει . . . ) Δεν είναι λάθος να περιμένεις κάτι , είναι άποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.