Προς το περιεχόμενο

300

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια παρατηρηση/ερωτηση στο παρακατω μονο σημειο.

...Βέβαια αν παρουσίαζε το Λεονάιντα ομοφυλόφιλο τότε αμέσως θα είχατε όλοι πεταχτεί κ θα λέγατε "ανακρίβειες"....

Τον λεωνιδα απο οσο θυμαμαι οχι, ολους τους

αθηναιους ομως; Ή το "boy lovers" εχει αλλη

ερμηνεια απο οτι καταλαβαινω; Και ειμαι σιγουρος

οτι δεν ειμαι ο μονος που το ακουσα, αλλα δεν

παρατηρησα καποια αντιδραση σε αυτο. Αν ειχες

δει εξαλου και εσυ, υποψιαζομαι οτι δε θα ειχε

κανενα νοημα να διατυπωσεις την παραπανω

φραση, ή κατι μου διαφευγει;

Αν οχι, εχει διαφορα το ενα με το αλλο;

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά εμένα εμένα μου αρέσουν οι κριτικές του Δανίκα.Κ αν δεν αρέσει η συγκεκριμένη σε κάποιον μπορεί να αναφέρει τα σημεία που τον πείραξαν.Εγώ βλέπω οτι σωστά τα λέει.Η ταινία δεν είχε καμία ερμηνεία.Μόνο α ου.Βέβαια αν παρουσίαζε το Λεονάιντα ομοφυλόφιλο τότε αμέσως θα είχατε όλοι πεταχτεί κ θα λέγατε "ανακρίβειες".Μήν τα καλύπτουμε όλα κ αμέσως να λέμε κόμικ.Δέν είναι έτσι.Για μένα προσωπικά ελάχιστες διαφορές έχει απο άλλους Χολιγουντιανούς τίτλους τύπου Ράμπο.

Φίλε μου αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες θα δεις ότι έχουν σχολιαστεί πολλάκις οι ιστορικές ανακρίβειες. Το ότι είναι comic όμως, το ότι η ταινία είναι βασισμένη σε comic, το ότι ο Frank Miller είναι graphic novelist και όχι ιστορικός σε κάνουν να δεις την ταινία διαφορετικά, ξέροντας ότι δεν περιμένεις κάποιο ιστορικό ντοκυμανταίρ!

Όσο για τις ερμηνείες, σκέψου πόσες είχες. Τα "α ου" τα έλεγαν οι 299. Μόνο για τον Λεωνάιντας υπήρχε χώρος για να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας του και να τον κριτικάρουμε και ερμηνευτικά. Προσωπικά μου άρεσε, ήταν μέσα στον ρόλο. Επίσης ο Ζερξης και η Βασίλισσα ήταν ικανοποιητικοί. Ο στρατηγός του ήταν πειστικός όταν πέθανε ο γιος του. Αλλά και πάλι, η ταινία σου έδινε κάτι το παραπάνω, όχι μόνο από τις ερμηνείες.

Εγώ δεν μπορώ να ασπαστώ την γνώμη του, δεν μπορώ να βρω σύθνδεση σε ότι αναφέρει, λυπάμαι.

Εκτός των άλλων φορές χρησιμοποιεί λέξεις εντυπωσιασμού όπως "Ράμπο" κ.λπ. δείχνει την έλλειψη επιχειρημάτων. Που εντωμεταξύ οι 300 ήταν κάτι παρπάνω από "Ράμπο". Αλλά αυτό το ξεχνάμε, γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις "Αμερικανιές" ώστε να ικανοποιήσουμε την λαχτάρα μας για να ξεχωρίσουμε (λέγοντας π@π@ρι3ς).

Δημοσ.

kala h parapano kritikh (danika) htan entelos geloia. H yperbolh sto olo ths to megaleio, to palikari blepei oti thelei sthn tainia, oute na xe kapnisei xalasmeno xorto den tha eblepe tetoies diaplokes ton amerikanon sthn tainia

Anyway ego thn tainia thn brika kaloutsikh. Alla den tha thn ebaza oute stis 500 kalyteres tainies ths teleutaias 10etias. Thn goustara, thn diaskedasa, alla os ekei.

Den mou arese to pos perase toso grhgora ston polemo, den sygkentrothike katholou sthn zoh sthn sparta/athina, para mia eisagogh, den edose katholou elafryntika stous perses, den edeikse katholou ton diko tous politismo kai tous parousiase san mythika terata. Epishs oi elafantes/mamouth, oi athanatoi kai ta alla terata oso cool kai na htan na ta blepeis sthn maxh toso ektos topou htan kai pio poly mou xalousan thn tainia. San to king kong pou ksafnika arxise na polemaei o kong me deinosaurous, oti na nai dhladh. Epishs den mou arese pou o dialogos htan san na pezei h skhnh apo to braveheart again and again...dhladh synexeia fones kai megala logia gia thn eleuteheria kai thn timh tous, eipame na to kanoume epiko, alla to parakanane.

Apo thn allh mou arese to olo styl ths tainies, se paromoia fash me to sin city, h mousikh, ta effe, ta kolpakia ths kameras, oi maxes, o spartiates pou gamousan kai dernane....o zerxhs htan gamatos, o leonidas kalos ston rolo tou, an kai olh thn ora fonaze....

Den me apasxoloun oi istorikes anakribeies, ksero oti einai metafora kapoiou comic, apla ithela ligo parpano story/diaplokes, lkigo baros parapano stous perses, na mhn mpouxtisoume sta terata kai na htan liiiigo pio realistikes oi maxes

Δημοσ.
Εγώ βλέπω οτι σωστά τα λέει

Ποια; Που; Αφου δεν ειπε τιποτα ο καημενος. Δεν σχολιασε ουτε την σκηνοθεσια, ουτα τα γραφικα, ουτε την ατμοσφαιρα! Το μονο που εκανε ειναι να χρησιμοποιει σεναρια ευφανταστα και πομπωδεις εκφρασεις σε μια λογοδιαρρεια χωρις τελος. Για οποιον αμφιβαλει παντως για το ποσο ξερω τις κριτικες του ακατανομαστου, χρονια τωρα παρακολουθω τι γραφει στον Ταχυδρομο, και τελευταια εχει ξεφυγει τελειως...

Δημοσ.
Δεν λεει DIE λεει DINE(δειπνιζω) in Hell. Σε μεταφραση οπως ειχα πει σε προηγουμενο post: Αποψε δειπνιζουμε στην Κολαση.

Ναι dine ήθελα να γράψω.Αλλα η απορία μου είναι για το Hell or Hades.Στο κινηματογράφο το μετάφρασαν Hades πάντως,που στέκει και ποιό καλά ιστορικά.

Δημοσ.

. . . η περηφάνια που αφήνει να περάσει αυτή η ταινία, στην μορφή της που όλοι είδαμε στο μιλερ και που περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες έως και ύφος , δεν έχει καμία σχέση με το δέος που νιώθεις γνωρίζοντας τα πραγματικά γεγονότα –όσο είναι δυνατόν- που συνέβησαν την εποχή εκείνη. Και σε σχέση με όλο τον πολιτισμό που ανέπτυξαν τότε οι Σπαρτιάτες αλλά και λοιποί Έλληνες , στον οποίο πολιτισμό υπάρχουν ΚΑΙ μελανά σημεία περι ανθρωπιάς και πολιτισμού , πέρα από αξίες μιλιταριστικού τύπου. Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες ήταν 60 χρονών, ο Διηνεκης ήταν ένας ταλαιπωρημένος πραγματικά πολεμιστής με ανάλογες αρετές και όχι αμερικανοφλώρος που γέλαγε στην θέαση του εχθρού , ο Πολύνεικος αυτός ο αδυσώπητος που ήταν; ο Διθύραμβος που; Οι θεσπιείς που; Και η γενναιότητά τους... Η αισχύνη του πολέμου όπως δραμτικά εξελίσεται στην μαχη και στις διαπραγματεύσεις, που; . . . μαλακίες !!! Αυτό βάλτε καλά στο μυαλό σας , κομικ ξεκομικ η τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή της όταν σφετερίζεται ιστορικά γεγονότα δεν κρίνεται για την τεχνική της . . . :P

Κρίμα το κάψανε το "χαρτί" των θερμοπυλών ,..... αυτά!

Δημοσ.

Guys h teneia exei anakribies opou den teriazh me to comic. opoudipote allou den tithete thema. End of story

Ναι dine ήθελα να γράψω.Αλλα η απορία μου είναι για το Hell or Hades.Στο κινηματογράφο το μετάφρασαν Hades πάντως,που στέκει και ποιό καλά ιστορικά.

Nai distixos ta kanan kati tetoia, emeis prospathousame na doume thn tenia k oi metafrastes thelan na mas mathoun istoria.. aparadekto. Aporo pos kraththikan kai den grafan dika tous pragmata, na blepame metafora apo komik me ypotitlous ntokimanter

Fidelio ti thes na peis? oti ola ayta eprepe soni kai kala na fenonte sthn tenia?

Δημοσ.

fid κριμα για σενα, ευτυχως για μενα. :P

Δε θα ηθελα με τιποτα οταν σκεφτομαι

αυτη τη στιγμη στην ιστορια να "βλεπω"

τους ηθοποιους που πρωταγωνιστησαν.

Δε εχει υπαρξει αλλη ταινια που "φοβομουν"

να δω, ευτυχως ομως δε με απογοητευσε :mrgreen:

Δημοσ.
Fidelio ti thes na peis? oti ola ayta eprepe soni kai kala na fenonte sthn tenia?

Σε τελική ανάλυση ναι ! Αλλιώς μην την κάνεις την ταινία , δεν αποδίδει αυτό που αξίζει. Είναι φθηνή.

theobabis, με σώζεις από την απογοήτευση τελικά. Ναι συμφωνώ και εγώ, ευτυχώς που πρόλαβαν να αποδώσουν τον μιλερ :)

Δημοσ.

Ti les re file sobara? den iksera pos exei periorismous h texnh kai de prepei na thn ekfrazh kaneis opos thelei alla opos thes esy. Fthnh eine gia sena giati esy allh tenia itheles na deis. Afou itheles na deis allh tenia h tha pas na thn breis h tha thn ftiakshs monos sou.

Kathgoris thn tenia gia kati pou den eine k tha itheles esy na eine. e den eine ti na kanoume. Ean eixe prospathisi na kanei ntokimanter h na mas mathi istoria tote tha eixe nohma ayto pou les, tora eine paralogo

Δημοσ.

Ρε παιδιά....Μα είναι δυνατόν?Η ταινία καθαρά παρουσιάζει αξίες όπως η περηφάνεια κ η τιμή αλλα με ηλίθιο τρόπο.Δέν μπορεί να μου αγιοποιεί κάποια ζώα(όπως τους παρουσιάζει η ταινία)που το ΜΟΝΟ που έκαναν στη ζωή τους ήταν

ο πόλεμος.Εμένα δεν μου πέρασε κανένα θετικό μήνυμα.Ακόμα και το μήνυμα της τιμής έτσι όπως το έδωσε το έχασε....Απλά....Κ πραγματικά το μόνο που δεν με ενόχλησε ήταν τα τέρατα και οι ανακρίβιες....

Δημοσ.
Ti les re file sobara? den iksera pos exei periorismous h texnh kai de prepei na thn ekfrazh kaneis opos thelei alla opos thes esy.

Θέτεις το ζήτημα το ορίων στην τέχνη σε λάθος βάση, γιατί εδώ μιλάμε για της Θερμοπύλες και όχι για τον πόλεμο των άστρων. Έχω απαιτήσεις . .. :P

Δημοσ.
Orea. magia sou na exeis apetisis. Afou omos afth h teneia eine alios ftiagmenh ti kaneis akribos edo?

:) . . είδα πόρτα και μπήκα . . :)

Paraponiese gia kati pou den eine h teneia.. H zoh eise sklhrh :D

όχι ακριβώς , παραπονιέμαι για κάτι που είναι η ταινία.

Και είναι αλήθεια , η ζωή είναι σκληρή . . για τους σπαρτιάτες όσο δεν φαντάζεσαι ! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...