Alt3rnative Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 To poly to kyr eleison apo merikous to barietai kai o papas!
sT@vr0z Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Τελικά απλά απορία ,όχι οτι με νοιάζει κιόλας,λέει tonight we dine (edit) in Hell or in Hades. ? ? Με την πρώτη ματιά φαίνεται στο trailer να λέει Hell αλλά ακούς και ένα hade me χοντρό D κάπως.
Solmyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δεν λεει DIE λεει DINE(δειπνιζω) in Hell. Σε μεταφραση οπως ειχα πει σε προηγουμενο post: Αποψε δειπνιζουμε στην Κολαση.
teachertza Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ Χάρτινη πατσαβούρα Θα μου πείτε, τι σημασία έχει αν η Σπάρτη είναι Sparta, ο Λεωνίδας Λεονάιντας, ο Ξέρξης Ζέρξης και οι Θερμοπύλες Ηot Gates; Ουδεμία. Μόνο τον Παπαθεμελή η τόση ιστορική ακρίβεια ενδιαφέρει. Σημασία έχει η αισθητική και ιδεολογική ουσία. Και αυτή είναι μία. Χάρτινη, χιτλερική πατσαβούρα! Καλώς τους. Όχι μόνο τους «300» αλλά και τους άλλους τόσους. Με επικεφαλής τον Φρανκ Μίλερ και την Λιν Βάρλεϊ του ομότιτλου εικονογραφημένου κόμικς και τον Ζακ Σνάιντερ τον σκηνοθέτη. Οι οποίοι φορτώνουν στις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας, τον Ράμπο, τον Σβαρτσενέγκερ, τον Χίτλερ και το «Law and order» του σημερινού πλανητάρχη. Έτσι από πλάκα, από διαστροφή, από εντεταλμένη υπηρεσία. Αδιάφορο τι από όλα είναι. Το αποτέλεσμα ενδιαφέρει και ύστερα, πολύ ύστερα η αιτία. Και το αποτέλεσμα είναι τόσο χάρτινο, τόσο έωλο, τόσο αντιδραστικό και στρατοκρατικό, όσο η αρία φυλή του Γκέμπελς και οι ισχυρισμοί του Μπους για χημικά όπλα μαζικής καταστροφής στη Βαγδάτη. Αγαπητοί μου, οι τύποι φαίνεται να θεοποιούν τον Λεωνίδα αλλά στην πραγματικότητα, πλαγίως αναφέρονται στην Τεχεράνη. Ως εξής. Η χθεσινή Περσία είναι το σημερινό Ιράν. Επομένως αιμοσταγείς, κανίβαλοι, υπανάπτυκτοι, τρομοκράτες, ζόμπι, άθλιοι και βρικόλακες οι Πέρσες, δηλαδή οι Ιρανοί πολιτικοί, πολίτες και φαντάροι. Θα μου πείτε, μα ήταν κατακτητές και η Περσία αυτοκρατορία. Ωραία. Και οι Σπαρτιάτες που πλακώνονταν με τους Αθηναίους, οι Αθηναίοι με τους Θηβαίους, οι Θηβαίοι με τους Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες με όλους τι ήταν; Φιλάνθρωπες κυρίες; Και ο Ιούλιος Καίσαρ, ο Μεγαλέξανδρος; Μπας και ήταν ζωντανές, μετακινούμενες, πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου και κανείς μέχρι σήμερα δεν το πήρε χαμπάρι; «300». Ο Λεονάιντας στις Hot Gates κατατροπώνει μυριάδες κανίβαλους του Ζέρξη Πάμε τώρα στους τριακόσιους της Sparta. Αν και εξωτερικά περιγράφουν ένα από τα πιο ηρωικά κεφάλαια της αρχαίας, ελληνικής, ιστορίας, στην πραγματικότητα αναφέρονται στην υστερία εναντίον της «διεθνούς τρομοκρατίας» και στο σύνθημα του Λευκού Οίκου «Law and order», ο νόμος και η τάξη του πλανητάρχη. Έτσι φορτώνουν στους Σπαρτιάτες, το ιδεολόγημα του Ράμσφελντ. Φορτώνουν ακόμα και στη σωματική διάπλαση των μαχητών, τους μυς του Ράμπο και του Εξολοθρευτή. Φορτώνουν στους τριακόσιους, κάθε ίχνος από τα χαρακτηριστικά της αρίας φυλής. Φορτώνουν στον Λεονάιντας το φρόνημα ενός Αμερικανού στρατηγού στη Βαγδάτη. Φορτώνουν στους Πέρσες όλα τα τέρατα που επινόησε η λογοτεχνία και η οθόνη, από τα ζόμπι μέχρι τον Χαλκ και τους Άλιεν που καταβροχθίζουν ανθρώπινη σάρκα με το καλημέρα. Φορτώνουν και στην Αθήνα, δηλαδή τη σημερινή Ευρώπη, την παρακμιακή ευημερία. Έτσι το μήνυμα ελήφθη. Αφού οι Αθηναίοι είναι ομοφυλόφιλοι και διεστραμμένοι, ε τότε μόνο οι Σπαρτιάτες, δηλαδή οι Αμερικανοί, είναι άντρες αληθινοί. Μην ακούω βλακείες. Η Ιστορία της ανθρωπότητας κολυμπάει σε ωκεανούς αίματος και αναπτύχθηκε βαδίζοντας ανά τους αιώνες σε δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καυτής άμμου. Και ο έσχατος απόφοιτος Ιστορίας γνωρίζει ότι η αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών ήταν ένας από τους μεγάλους, αρχαίους φάρους προόδου και πολιτισμού και πως αρκετοί από τους μεγάλους βασιλείς, μεταξύ των οποίων ο Δαρείος και ο Ξέρξης, ήταν κυβερνήτες σοφοί. Το ξέρουν αλλά πώς αλλιώς θα χαϊδέψουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά των λευκών μαζών, Ευρωπαίων και Αμερικανών; Με την Ιστορία; Σας γελάσανε. Με καλοφτιαγμένη, ηλεκτρονική, χιτλερική πατσαβούρα. Τώρα αν κάποιος θεατής πιστεύει ότι το σημερινό ισοδύναμο του Λεωνίδα είναι ο Μπους, της Σπάρτης η Ουάσιγκτον και οι Θερμοπύλες είναι πάνω κάτω το ίδιο με τα γιούρια στη Βαγδάτη, ε τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και λέω: Χαϊβάνια άντε γεια! Με δυο λόγια: Ο Λεονάιντας (Τζέραρντ Μπάτλερ) εγκαταλείπει πίσω στην Sparta την γυναίκα του Γκόργκο και παρέα με τριακόσιους ευσταλείς Ράμπο και με σύνθημα Law and order, κλείνουν τα στενά των Hot Gates και μέχρι να δείξει ο Εφιάλτης τον δρόμο στον κανίβαλο Ζέρξη, σκοτώνουν χιλιάδες Πέρσες ζόμπι, δημιουργώντας πανύψηλα τείχη από νεκρά πτώματα βάρβαρων Περσών!
Lighter122 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Giati prepei kapoioi anthrwpoi na politikopoioun o,ti vlepoun den mporw na katalavw... O sugkekrimenos (danikas) de, kapote eixe terastio provlima me to giati sto Lord of the rings to daxtulidi itan daxtulidi kai oxi vraxioli i kolie.... :confused: Ama psaxeis tha vreis tetoia "propaganda" sto otidipote... Htan mia tainia vasismeni se comic... tpt perissotero kai tpt ligotero...
stranger_77x Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Ton Danika ti na pw ton exoume se terastia ypolipsi kai den tha klisoume ta matia pou den diabasame tin kritiki tou. Ase ton danika na exei orekseis otan blepei tin paparizou, kai emeis as apolafsoume mia poly oraia tenia.
Lucifer Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Καλά ο Δανίκας είναι γνωστός κομπλέξας με το κριτικιλίκι. Και γνωστός θρασύδειλος επίσης -κάποτε, επί λοτρ, που προκαλούσε όποιον διαφωνεί να στείλει ένα κόσμιο μέηλ, δεν απάντησε σε κανένα από τα 3 που έστειλα (ναι, ήμουν τόσο τσαντισμένο νιάτο). Γενικά ο τύπος νομίζω ανακαλύπτει αυτό που χρόνια τώρα δν του χαρίζει η γυναίκα του με το να κράζει όσες ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ταινίες προβάλλονται. Γτ φυσικά είναι μεγάλη μαγκιά να πηγαίνεις κόντρα με το ρεύμα μόνο για να πηγαίνεις κόντρα με το ρεύμα.
tonypapadovic Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσιοποιήθηκε το όνομα που ήταν επτασφράγιστο μυστικό στις προηγούμενες σελίδες! no comments
Lighter122 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Καλά ο Δανίκας είναι γνωστός κομπλέξας με το κριτικιλίκι. Και γνωστός θρασύδειλος επίσης -κάποτε, επί λοτρ, που προκαλούσε όποιον διαφωνεί να στείλει ένα κόσμιο μέηλ, δεν απάντησε σε κανένα από τα 3 που έστειλα (ναι, ήμουν τόσο τσαντισμένο νιάτο). Γενικά ο τύπος νομίζω ανακαλύπτει αυτό που χρόνια τώρα δν του χαρίζει η γυναίκα του με το να κράζει όσες ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ταινίες προβάλλονται. Γτ φυσικά είναι μεγάλη μαγκιά να πηγαίνεις κόντρα με το ρεύμα μόνο για να πηγαίνεις κόντρα με το ρεύμα. tou eixa steilei kai egw e-mail kai akoma perimenw tin apantisi tou... no offence alla den einai omofulofulos? (den exei kamia sxesi fusika me tis kritikes tou alla nomizw oti etc exei dilwsei..the_end ti les?)
Solmyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Τώρα αν κάποιος θεατής πιστεύει ότι το σημερινό ισοδύναμο του Λεωνίδα είναι ο Μπους, της Σπάρτης η Ουάσιγκτον και οι Θερμοπύλες είναι πάνω κάτω το ίδιο με τα γιούρια στη Βαγδάτη, ε τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και λέω: Χαϊβάνια άντε γεια! Ο "κυριος" φασκει και αντιφασκει σε ενα πολυ κακογραμμενο ,συντακτικα, review με καμια αναφορα στην ταινια πραγματικα. Ο ιδιος δημιουργει θεωριες συνομωσιας, ασχετολογει πανω σε αυτες προσπαθωντας να βρει τρυπες σε οσα αυτος κατασκευαζει και στο τελος ειρωνευεται τους δημιουργους που το τετραπερατο σχεδιο του για ναζιστικη υποκινηση θα αποτυχει παταγοδως! (ξεχνοντας οτι αυτος ειναι που το επλασε πριν λιγες γραμμες). Ιραν, Χιτλερ, Μπους, Αρια φυλη, Ξερξης μπλα μπλα και στην ουσια τιποτα στο τετραγωνο. Απαντηση στο λογο που γραφει ετσι, χρονια τωρα, ταιριαζει γαντι μια φραση του απο την ιδια του την κριτικη Έτσι από πλάκα, από διαστροφή, από εντεταλμένη υπηρεσία Αντε γεια Δανικα!
teachertza Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Παιδιά εμένα εμένα μου αρέσουν οι κριτικές του Δανίκα.Κ αν δεν αρέσει η συγκεκριμένη σε κάποιον μπορεί να αναφέρει τα σημεία που τον πείραξαν.Εγώ βλέπω οτι σωστά τα λέει.Η ταινία δεν είχε καμία ερμηνεία.Μόνο α ου.Βέβαια αν παρουσίαζε το Λεονάιντα ομοφυλόφιλο τότε αμέσως θα είχατε όλοι πεταχτεί κ θα λέγατε "ανακρίβειες".Μήν τα καλύπτουμε όλα κ αμέσως να λέμε κόμικ.Δέν είναι έτσι.Για μένα προσωπικά ελάχιστες διαφορές έχει απο άλλους Χολιγουντιανούς τίτλους τύπου Ράμπο.
Lighter122 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Nai alla giati na einai daxtulidi kai oxi vraxioli? Ti ithele na pei o hollywoodianos, upokinoumenos Tolkien otan egrafe gia daxtulidi?
the_end Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 ρε συ lighter, τι να πω για το δανίκα? αν είναι gay? ή για τις κριτικές του? μια ζωή έτσι έγραφε. παπαριές ή όχι, αυτός είναι εδώ και πόσα χρόνια. σ'όποιον δεν αρέσει ας μην τον διαβάζει, απλά πράγματα. πάντως είμαι περίεργος, όσοι τον βρίζουν, τον διαβάζουν τακτικά ή μόνο απο link σε κανα forum όταν γίνει σούσουρο για καμιά κριτική του?
Lighter122 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 mono apo link se forum ton diavazoume... mas einai antipathis kai pisteuoume oti einai fanfaronos kai upokinoumenos... :mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.