Exoskeletor Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Επισης ο Ξερξης ειχε καθυστερησει την επιθεση γιατι πιστευε οτι θα τρεποταν σε φυγει οι Ελληνες βλεποντας το μεγεθος του στρατου του. Του εκανε εντυπωση το γεγονος οτι οι Σπαρτιατες πλενονταν και χτενιζαν τα μαλλια τους πριν απο τη μαχη και γι'αυτο ρωτησε το Δημαρατο γιατι το κανουν αυτο. Kai ti apanthse o dhmaratos? Oreo tha htan to skhniko na paleuoun gia na krathsoun to soma tou nekrou basilia
Axelfc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Ο Δημαρατος του ειπε πως οι Σπαρτιατες θα εδιναν και τη ζωη τους για να υπερασπισουν τα στενα και πως συνηθιζαν να πλενουν και να χτενιζουν τα μαλλια τους οταν επροκειτο να πολεμησουν και ισως να πεθανουν. Οντως θα ελεγε πολυ να παλευουν για να παρουν το σωμα του Λεωνιδα. Τεσσερις φορες τους εκαναν ντου οι αθανατοι και τεσσερις φορες του απεκρουσαν οι Σπαρτιατες που τελικα καταφεραν να παρουν το σωμα του βασιλια τους. (Πω τωρα προσεξα το "φυγει". Μου εβγαλε το ματι )
Lemuria Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Ζούσατε τότε και ξέρετε;;; Ελεος ρε φιλε...ολη την υπολοιπη ιστορια την εχεις ζησει προσωπικα και την ξερεις? Λεμε κατι που ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο....απο αναφορες....οχι δεν εζησα κι ουτε ημουν εκει την ωρα της μαχης αν και θα καυλωνα πολυ να πεθαινα σε κεινην την μαχη και να υπαρχουν σημερα καποιοι που σε ενα forum μιλανε για μενα..... Οσον αφορα την πανοπλοια και στις Πυλες της Φωτιας αλλα και στα βιβλια που εγω διαβαζα στο σημοτικο και που τουλαχιστον τα της ιστοριας τα χω κρατησει ...αυτο λεγεται....Να σου πω δεν κοβω και τον λακη μου αλλα ετσι γνωριζω......
Exoskeletor Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Ο Δημαρατος του ειπε πως οι Σπαρτιατες θα εδιναν και τη ζωη τους για να υπερασπισουν τα στενα και πως συνηθιζαν να πλενουν και να χτενιζουν τα μαλλια τους οταν επροκειτο να πολεμησουν και ισως να πεθανουν. Οντως θα ελεγε πολυ να παλευουν για να παρουν το σωμα του Λεωνιδα. Τεσσερις φορες τους εκαναν ντου οι αθανατοι και τεσσερις φορες του απεκρουσαν οι Σπαρτιατες που τελικα καταφεραν να παρουν το σωμα του βασιλια τους. (Πω τωρα προσεξα το "φυγει". Μου εβγαλε το ματι ) 4 fores afotou eixe pethanei o leonidas? pethane grhgora sth maxh?
Lemuria Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δε νομιζω πως ηταν ακριβως ιστορικα τα οσα ειπωθηκαν. Ο Εφιαλτης ουτε Σπαρτιατης ηταν, ουτε μιλησε με το Λεωνιδα και ο τελευταιος τον εδιωξε. Στη θαλλασα οι θηβαιοι ηταν αυτοι που εριξαν τους Περσες. Ο Λεωνιδας δεν ηταν ο τελευταιος που εμεινε ζωντανος, ουτε προσπαθησε να σκοτωσει τον Ξερξη. Αντιθετα σκοτωθηκε οταν ειχαν περικυκλωθει οι Σπαρτιατες και εγινε σκληρη μαχη για να κρατησουν οι Σπαρτιατες το νεκρο σωμα του και να μην το παρουν οι Περσες. Ενδιαφερον θα ηταν να παρουσιαζοταν και ο χρησμος που ειχε δωθει στο Λεωνιδα. "Η η Σπαρτη θα επρεπε να χαθει η ενας βασιλιας της" Επισης ο Ξερξης ειχε καθυστερησει την επιθεση γιατι πιστευε οτι θα τρεποταν σε φυγει οι Ελληνες βλεποντας το μεγεθος του στρατου του. Του εκανε εντυπωση το γεγονος οτι οι Σπαρτιατες πλενονταν και χτενιζαν τα μαλλια τους πριν απο τη μαχη και γι'αυτο ρωτησε το Δημαρατο γιατι το κανουν αυτο. Οταν εμαθαν οτι τους περικυκλωνουν εμειναν οι 300 Σπαρτιατες με 700 θεσπιεις. Τελικα επιτεθηκε την πεμπτη μερα. Αυτα μου ερχονται τωρα. Αλλα οκ ειπαμε δεν ειναι ντοκιμαντερ. Μεταφορα κομικ ειναι. Και σε μενα αρεσε πολυ η ταινια! Σε αυτο συμφωνω που λες....απλα εννοω οτι δεν ειδαμε τις τραγικες ανακριβειες του ''Αλεηξανδρος'' και ''Τροια'' ....Υπηρχαν αρκετες μικρολεπτομερειες αλλα μου αρκει που υψωθηκε η Σπαρτη και η Ελλαδα μεσα στην ταινια και που περναγε ενα μυνημα φιλελληνισμου....δεν το χω ξαναδει σε ταινια τετοιου ειδους.... Ισως μονο σε αυτην την ταινια ''ο σκοπος αγιαζει τα μεσα''!!!http://www.insomnia.gr/vb3/images/smilies/icon_biggrin.gif
Chrisxxx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δεν ξερω αν το εχει ποσταρει καποιος πιο πριν : http://www.youtube.com/watch?v=R6BDHGa4CEY&mode=related&search= , , Αν δεν βαριεστε διαβαστε και κανα βιβλιο ιστοριας έστω τις πυλες της φωτιας του Πρεσφιλντ. Επισης στο τελος εμειναν τα απομειναρια των 300 Σπαρτιατων και 700 Θεσπιεων (για Ειλωτες και βοηθους αντιστοιχα δεν ξερω). Ενδιαφερον θα παρουσιαζε και η ιστορια του Σπαρτιατη που γυρισε πισω στην πολη και η αντιμετωπιση τους Σπαρτιατες...
DhZou Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Ελεος ρε φιλε...ολη την υπολοιπη ιστορια την εχεις ζησει προσωπικα και την ξερεις? Λεμε κατι που ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο....απο αναφορες....οχι δεν εζησα κι ουτε ημουν εκει την ωρα της μαχης αν και θα καυλωνα πολυ να πεθαινα σε κεινην την μαχη και να υπαρχουν σημερα καποιοι που σε ενα forum μιλανε για μενα..... Ela re min arpazesai plaka kano... btw Den exo zisei tipota apo ola afta gi'afto den ekfero gnomi gia gegonota pou synevisan toso palia...
Axelfc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 4 fores afotou eixe pethanei o leonidas? pethane grhgora sth maxh? Ναι αφοτου ειχε πεθανει. Οταν τους περικυκλωσαν πεθανε σχετικα γρηγορα. Chrisxxx Thanks για το ντοκυμαντερ.
lefterhs Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δεν ξερω αν το εχει ποσταρει καποιος πιο πριν : http://www.youtube.com/watch?v=R6BDHGa4CEY&mode=related&search= , , Αν δεν βαριεστε διαβαστε και κανα βιβλιο ιστοριας έστω τις πυλες της φωτιας του Πρεσφιλντ. Επισης στο τελος εμειναν τα απομειναρια των 300 Σπαρτιατων και 700 Θεσπιεων (για Ειλωτες και βοηθους αντιστοιχα δεν ξερω). Ενδιαφερον θα παρουσιαζε και η ιστορια του Σπαρτιατη που γυρισε πισω στην πολη και η αντιμετωπιση τους Σπαρτιατες... Στην τελικη μαχη εμειναν και Θηβαιοι, αλλα δεν μας το αναφερουν και πολυ στα βιβλια της ιστοριας, γιατι δεν ηταν και πολυ τιμητικο για αυτους. Ηροδότου Ιστορία, Βιβλίο Ζ - ΠολύμνιαΟι τριακόσιοι άνδρες που οδήγησε στις Θερμοπύλες διαλέχτηκαν από τον ίδιο κι είχαν όλοι γιους. Πήρε επίσης μαζί του τους Θηβαίους που ανέφερα, κάτω από τις διαταγές του Λεοντιάδη, γιου του Ευρύμαχου. Ο λόγος που αποφάσισε να πάρει στρατό από τη Θήβα και μόνο απ αυτήν, ήταν ότι οι Θηβαίοι είχαν δημιουργήσει υποψίες για φιλικά αισθήματα προς την Περσία· έτσι, τους κάλεσε να πάνε στις Θερμοπύλες για να δει αν θα ανταποκρίνονταν ή θα αρνούνταν ανοιχτά να γίνουν μέλη της συμμαχίας. Εκείνοι έστειλαν πράγματι στρατό, αλλά δεν έπαψαν να τρέφουν κρυφή συμπάθεια για τον εχθρό. ... Έτσι, με διαταγές του Λεωνίδα, τα συμμαχικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τη θέση τους κι έφυγαν όλοι, εκτός από τους Θεσπιείς και τους Θηβαίους, που έμειναν πίσω με τους Σπαρτιάτες. Οι Θηβαίοι κρατήθηκαν από τον Λεωνίδα ως όμηροι, οπωσδήποτε ενάντια στη θέλησή τους· οι Θεσπιείς όμως αρνήθηκαν να υπακούσουν τη διαταγή και να εγκαταλείψουν τον Λεωνίδα και τους άνδρες του· έμειναν και πέθαναν μαζί τους. Ήταν κάτω από τις διαταγές του Δημόφιλου, γιου του Διαδρόμου. Ο Πλουταρχος αμφισβητει οτι οι Θηβαιοι εμειναν ως ομηροι, γιατι ηταν πολυ ριψοκινδυνο να κρατησεις την ωρα της μαχης στις γραμμες σου, καποιους φιλικους προς τον εχθρο. Κατα τη διαρκεια της μαχης οι Θηβαιοι παραδινονται, μετα το τελος της δηλωνουν στον Ξερξη οτι τους εξαναγκασαν να μεινουν στη μαχη. Ο Ξερξης τους αφησε να φυγουν, αφου πρωτα τους στιγματισε με τα βασιλικα περσικα εμβληματα.
MrSeanKon Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Ιδου τις γνωμες των ξενων σε διαφορα forums: 1) Aoaforums 2) Ocforums οπου εδω μας διδασκει κι ιστορια ενας ξενος αλλα καλα τα λεει εδω αλλαζουν τα ελληνικα βιβλια ιστοριας. 3) PcPer 4) OCAU 5) Extremeoverclocking και τελος 6) ΧtremeSystems
Arioch79 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Και μόνο το ότι η ταινία έδωσε ερέθισμα σε τόσο κόσμο (Έλληνες και ξένους) να ενημερωθεί για τα ιστορικά γεγονότα που την ενέπνευσαν, πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό. Εγώ προσωπικά το έχω πάθει με πολλές "based on a true story" ταινίες, και έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που αλλιώς δεν θα ήξερα και δε θα ενδιαφερόμουν ποτέ να μάθω. BTW, έτσι βουλώνονται τα στόματα ορισμένων που κράζουν κάθε ταινία που είναι ιστορικά ανακριβής. Μάλλον τα συγκεκριμένα άτομα υποτιμούν πολύ τη νοημοσύνη του κοινού.
lefterhs Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 @MrSeanKon Σχετικα με την απορια σου σε ενα απο τα θεματα που μας εδειξες στα ξενα forum, γιατι στα αγγλικα λεγεται Sparta και οχι Sparti. Καμια φορα στα λατινικα και τις λατινογενεις συγχρονες γλωσσες κρυβονται μυστικα για την σωστη προφορα των αρχαιων ελληνικων διαλεκτων. Το ιωνικο "η" στη δωρικη διαλεκτο γινοταν "α". Το "ή ταν ή επι τας" στην ιωνικη προφεροταν "ή την ή επι της". Οι σπαρτιατες την πολη τους την προφεραν Σπαρτα και οι Ιωνες Σπαρτη. Οπως και η δασεια στα λατινικα μεταφερεται με το "H". H "Ελενη" λογω της δασειας γινεται "Helen".
MrSeanKon Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Θενξ παιδες για την πληροφορια (ΟΚ απο αρχαια ελληνικα ημουν σκραπας) αλλα ΓΚΡ :twisted: :evil: τα πηρα λιγο εκει στα Aoaforums με εκεινον τον Καναδο που μου ποσταρε την κ***εικονα κι ηθελα με καποιο τροπο να του την πω....... Θα δουμε αν υπαρξει συνεχεια δε θα τον χαρισω ΓΚΡ....... Στο forum της Aυστραλιας = OCAU αν δεν ειστε μελη δεν μπορειτε να το δειτε γιαυτο σας ποσταρω κι εδω αλλο ενα σχολιο: Looks like there is too much glorified violence for my liking. The film is based on a battle what you wish to see a XXX movie??? Καλα την Katsumi ηθελε να δει κι αυτος ελεος.....
Exoskeletor Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Και μόνο το ότι η ταινία έδωσε ερέθισμα σε τόσο κόσμο (Έλληνες και ξένους) να ενημερωθεί για τα ιστορικά γεγονότα που την ενέπνευσαν, πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό. Εγώ προσωπικά το έχω πάθει με πολλές "based on a true story" ταινίες, και έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που αλλιώς δεν θα ήξερα και δε θα ενδιαφερόμουν ποτέ να μάθω. BTW, έτσι βουλώνονται τα στόματα ορισμένων που κράζουν κάθε ταινία που είναι ιστορικά ανακριβής. Μάλλον τα συγκεκριμένα άτομα υποτιμούν πολύ τη νοημοσύνη του κοινού. Polu sostos, makarh na to blepan oloi ayto friend kai thn timh pou mas kanoun pou empneonte apo thn istoria mas.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.