Προς το περιεχόμενο

300

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κι όμως αν δεν κάνω λάθος, μερικά από τα πολύ περίεργα τέρατα, δεν ήταν ούτε στο κόμικ. Πως τους ήρθε πχ. να βάλουν εκείνο το καβουρόχερο (που είναι και στο τρέηλερ, δαγκάνες ή λεπίδες που είχε για χέρια, δεν πολυπρόσεξα), δεν ξέρω...

Ναι, ειχε καποιες διαφορες απο το κομικ.

Δεν υπηρχαν ολα αυτα τα τερατα.

Προσθεσαν πολλες χαρακτηρες και σκηνες για να μεγαλωσουν οι ρολοι της βασιλισσας και του λοχαγου.

Εκοψαν:

Το διαλογο του περση απεσταλμενου με τους απλους σπαρτιαρτες πριν τον πανε στον Λεωνιδα.

Το ποσο "ωραια" περνουσαν τον ελευθερο χρονο τους λιγο πριν τη μαχη

(Αξιωματικοι πατουν στην πλατη οπλιτες:

Μηπως πονας, οπλιτη?

Καθολου, κυριε!

Διασκεδαζεις οπλιτη?

Παρα πολυ κυριε!)

Οταν μαζευονται για να ξεκινησουν προς τις hot gates πεταγετε ενας οπλιτης και λεει στον Λεονιδα "ειμαστε μαζι σου βασιλια μου". Η απαντηση: "Δεν σε ρωτησα, οπλιτη. Ασε τη δημοκρατια για τους αθηναιους".

Εκοψαν τους 700 θεσπιεις απο την τελικη μαχη.

Οι ανακριβιες τοσο γυρω απο την εξιστοριση των γεγονοτων απο τον Ηροδοτο αλλα και σχετικα με την αμφιεση των σπαρτιατων και την παραταξη της φαλαγγας, δεν με ενοχλησαν καθολου. Προκειται για μεταφορα του κομικ και το κομικ μου αρεσε αρκετα. Εξαλλου, οι αλλαγες αυτες πιστευω οτι εδεσαν πολυ καλα στην ολη πλοκη, χωρις να επηρεασουν τα μυνηματα που ηθελε να περασει ο Miller για τον σπαρτιατικο τροπο ζωης και σκεψης.

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα με χάλασε που δεν είχε τις δύο αφηγήσεις του Δήλιου, αυτή για τη μάχη του μαραθώνα και ιδιαίτερα αυτή με τον γέρο και τους ολυμπιακούς αγώνες.

Η ένατη τέχνη είναι η τέχνη της υπερβολής, αν και στο κόμικ του Μίλλερ η υπερβολή εστιαζόταν κατά τη γνώμη μου περισσότερο στους διαλόγους, με ορισμένες υπερδραματοποιημένες (theatrical) ατάκες όπως "Cruel Leonidas demanded that you stand, I require only that you kneel". To σχέδιο ήταν αρκετά λιτό, σπαρτιάτικο θα έλεγα! Ίσως να ήταν σωστή αυτή η μεταφορά της υπερβολής από τον λόγο στην εικόνα, κατά την μεταφορά του κόμικ στη μεγάλη οθόνη. Ο σκηνοθέτης μάλλον ήθελε να τονίσει μέσω αυτής της υπερβολής την διαφορά των αντιμαχόμενων πλευρών, πράγμα στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και στο κόμικ.

Δημοσ.

toulaxiston ton lewnida ton emfanisane san spartiati, eixe mouskoula kai itan fwnaklas. oxi san ton brad pit na kanei ton axillea me ksirismeni gampoula. efmanisane tous spartiates kavlantides,giati den itan? ti kai an polemousan me terata ti kai an anti na tiflothei enas spartiatis apla tou ekopsan to ena mati kai allaksan sta istorika stoixeia.

den kserw gia sas, alla gia mena itan oti kalitero exw dei se auto to stil

alla kai oti kalitero oson afora to pws mas deixnei san lao.ton tropo pou polemousan oi spartiates den to eidate?an sti tainia xrisimopoiousan mono spathi na legate nai einai vlakeia, alla mexri kai tin "xelwna" edeikse...kai min pei kaneis oti auto itan rwmaiko....

Δημοσ.

Λένε ότι θα βγάλουν μια συλλεκτική έκδοση που θα περιέχει και το κόμικ. Τώρα για τις κομμένες σκηνές δεν είμαι σίγουρος, αλλά θα συμφωνήσω με την άποψη των δημιουργών του Southpark, ότι δηλαδή αν κόβεις κάτι, είναι επειδή "it sucks"! Εκτός αν του έβαλε χέρι το στούντιο, και βγάλει κάποια Director's Cut έκδοση στο DVD.

Μέχρι στιγμής, τρία στα τρία ο Φρανκ Μίλλερ. Είναι καλό το γεγονός ότι αυτοί που ασχολήθηκαν με τη μεταφορά των comics του στην μεγάλη οθόνη, ήταν προφανώς πολύ καυ****μένοι με τη δουλειά του για να την πηδήξουν (αντίφαση!).

Δημοσ.

Προσωπικά θλίβομαι βαθύτατα που άρεσε στην πλειοψηφία η ταινία αυτή.

Δυστυχώς, το αυγό του φιδιού υπάρχει εκτρέφεται,και θεριεύει με κάτι τέτοιες παραγωγές,που το μόνο που κάνουν είναι προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής Bush και των συμμάχων του,που μακελεύουν τον πλανήτη.

:-D

Δημοσ.

ο μπους ειπε στους αμερικανους οτι μιλαει με τον Θεο και τον πιστεψαν τι να κλασει μια ταινια

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι πως ήταν η κλασική ταινία που όλοι την περιμένουν πως και πως χωρίς να υπάρχει και κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Δεν έχω διαβάσει το κόμικ του Μίλερ και δεν κρίνω αυτό (μπορεί ο άνθρωπος να είναι αυθεντία στα κόμικς) αλλά η ταινία ήταν καλή. Ως εκεί όμως. Η ιστορία της ήταν γνωστή και όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Με το ζόρι ο Snyder δεν πρόσθεσε Αμερικανιές στο σενάριο (αν και πάλι του ξέφυγαν μερικές όπως τα αστειάκια των πρωταγωνιστών στην μάχη). Ε και εντάξει. Ας πούμε ότι η πρωτοτυπία του ήταν το αυτό που έγινε με τα χρώματα και τα φαινόταν σαν καρτούν. Μετά τι??? Ο πολυάριθμος στρατός των Περσών και οι μάχες? Σαν τον άρχοντα των δαχτυλιδιών δηλαδή. ΚΑι να πω ότι έγινε ντόρος μόνο στην Ελλάδα.. Άκουγα στις ειδήσεις ότι προβλέπεται να σπάσει ρεκόρ εισητηρίων. Και δεν μπορώ να βρω τον λόγο...

Δημοσ.

Προσωπικά θλίβομαι βαθύτατα που άρεσε στην πλειοψηφία η ταινία αυτή.

Δυστυχώς, το αυγό του φιδιού υπάρχει εκτρέφεται,και θεριεύει με κάτι τέτοιες παραγωγές,που το μόνο που κάνουν είναι προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής Bush και των συμμάχων του,που μακελεύουν τον πλανήτη.

Τί πίνει αυτός ρε????? καλή μαστούρα

Δημοσ.

o logos eine oti se alous arese opos emena eno se sena den arese.. ta omorfa xromata den se enthousiasan oute k oi maxes, alous omos nai.

To oti milagan sth mazh emena mou arese poly giati prothete ena + sto poso fuckers to eixan dei. Mono ferte mas kialous de fonaksane

Δημοσ.
Φίλε Sellers, δεν έγινε ντόρος μόνο στην Ελλάδα...70.000.000$ έκανε άνοιγμα

Ναι αυτό είπα... Αλλά μάλλον δεν μπόρεσα να περάσω το ύφος μου μέσα απο το κείμενο...

''Και να πω ότι έγινε ντόρος μόνο στην Ελλάδα..'', έγινε παντού... Όχι και να συμπληρώσω ότι έγινε ντόρος μόνο στην Ελλάδα. :-D

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η ταινία. Είναι καλόγουστη και καλογυρισμένη.

Αλλά τι τα θέλανε όλα αυτά τα τέρατα; Είχε το μισό Monster Manual (για όσους γνωρίζουν...) και εξηγούμαι:

Dire wolf

Half-giant (O Ξέρξης)

Half-ogre (αυτό με το τσεκούρι)

Dire rhinocerus

Dire Elephant

Abomination (αυτός με τις λεπίδες στα χέρια)

Undead (ninja!!! :D)

Δημοσ.

Καλά το σκηνικό με τα τέρατα που σκάγαν μύτη το ένα μετά το άλλο με αποκορύφωση τον ελέφαντα Naked gun μου θύμισε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...