KWSN_Men Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Γιατί; Τότε δε θα ήταν μια ταινία βασισμένη σε κόμικ, αλλά μια ξεκάθαρη παραχάραξη της ιστορίας, για την οποία θα έπρεπε να εκφράσουμε την αποστροφή μας; Ούτως ή άλλως το σενάριο είναι μια αισθητική διασκευή του Μίλερ. Η δική μου απλώς πεποίθηση έχει να κάνει με το γεγονός πως σε κάθε περίπτωση δε θα έπρεπε να υπάρξουν κραυγές, γιατί δε μιλάμε για ταινία που κλήθηκε να αποδώσει πιστά την ιστορική πραγματικότητα. Απλώς εκφράζω και την αίσθησή μου πως οι όποιες διαφωνίες εξομαλύνθηκαν περισσότερο, επειδή μας κολακεύει ιδιαίτερα. Τότε δε θα πρέπει να αντιδρούμε ποτέ για το περιεχόμενο μιας ταινίας με ιστορικές βάσεις, γιατί δεν είναι ντοκιμαντέρ. Σωστά;
KWSN_Men Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 τελικά εγώ λέω να μην ξαναπάω σινεμα και να τα βλέπω όλα από τον θείο. καλύτερα ο οθονούλα μου,απο το να : -ακούω την κάθε χαζογκόμενα να μιλαει σε όλο το έργο μην και δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής για 2 ώρες -τον κάθε μαλάκα που έβγαλε το καινούργιο γκομενάκι στο σινεμά,με την ίδια λογική που θα την πάει και αύριο στο μπουρνάζι και κάθονται και τα λένε λες και είναι για καφέ -την κάθε καγκουροπαρέα που θα γελάνε σε όλο το έργο και θα πετάνε δυνατά ατάκες να "γελάσουμε" και οι υπόλοιποι,και όταν δουν κανά βυζί θα γεμίσει όλη η αίθουσα από τα επιφωνήματα θαυμασμού -τον κάθε μαλακα που δεν είχε ιδέα ότι η ταινία ήταν μεταφορά κόμικ,και φρόντιζε να μας υπενθυμίζει κάθε φορά της διαφωνίες του φωναχτά,ωστε να δείξει πως είναι ένας "σκεπτόμενος" που δεν δέχεται γελιότητες όπως του να υπάρχουν τέρατα σε μια τέτοια ταινία -τον κάθε βλάκα,που είτε βλέπει τους 300,είτε τον ράμπο,είτε την οποιαδηποτε ταινία.. , δεν εχει τον εγκέφαλο που έχει το 10χρονο ξαδελφάκι μου,που θα καταλάβαινε αμέσως πως όταν προσκυνάει ο Λεωνίδας δεν τελείωσε η ταινία και προφανός κάτι άλλο γίνεται ,αλλά ανταυτών σηκώνεται και φωνάζει μέσα στην αίθουσα να σταματήσει η προβολή αυτής της αηδίας που δείχνει τον Λεωνίδα να προσκυνάει!!!! θα βάλω τα κλάματα . γιατι να υπάρχει τοοοοοοση μαλακία γύρω μας;;;;; Μαι ερώτηση μόνο. Σε ποιο σινεμά όλα αυτά; Να μαντέψω Village Ρέντη;
KWSN_Men Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 εμένα αυτό που με προβλημάτισε λίγο,ήταν πως οι πέρσες όρμαγαν σαν τα ζώα, έιχαν μόνο όπλα και όχι ασπίδες... Όλη η δουλειά γινόταν με τις ασπίδες από την πλευρά των δικών μας.. ? http://en.wikipedia.org/wiki/Phalanx_formation Η μπροστά σχημάτιζαν ένα τείχος από ασπίδες και οι απο πίσω έσπρωχναν. Συγχρόνως, έπλητταν με το δόρυ τους. Οι Σπαρτιάτες 'προπονούνταν' από πιτσιρίκια για να αντέχουν, σπρώχνοντας κορμούς μεγάλων δέντρων κατά ομάδες.
XPHSTOS_ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Η ταινία είναι παρμένη απο το κόμικ οπότε δεν αξίζει να την κρίνουμε σαν ιστορική... Οπότε εγώ πήγα την είδα... Γούσταρα... Είχα να δώ τόσο ωραίες μάχες απο τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών...
guido Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μαι ερώτηση μόνο. Σε ποιο σινεμά όλα αυτά; Να μαντέψω Village Ρέντη; ένοχος .
KWSN_Men Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 ένοχος . Τα αποφεύγω σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Στο Στερ Άγιο Ελευθέριο που πήγα και γεμάτο ήταν και δεν ακούστηκε και τίποτα.
Lucifer Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Και εγώ φοβόμουν τα χειρότερα στο Mall, αλλά περιέργως ήταν όλοι άψογοι. Και σε προβολή των 9.15 που θα περίμενε κανείς όλη την πιτσιρικαρία.
Panathachamp Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Εγώ θα πάω σήμερα 23.30 Ρέντη, πιο πολύ φοβάμαι μην με απογοητεύσει το κοινό παρά η ταινία .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Και εγώ φοβόμουν τα χειρότερα στο Mall, αλλά περιέργως ήταν όλοι άψογοι. Και σε προβολή των 9.15 που θα περίμενε κανείς όλη την πιτσιρικαρία. Το ελπίζω γιατί έχουμε κανονίσει να πάμε παρέα αύριο στη μεγάλη αίθουσα (VMax) και δεν έχω καμία όρεξη να εκνευριστώ! :evil: ΥΓ: Πρώτη φορά στο ReMall... Φτου.
KaizerSoze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Τραγικη ΔΥΣΑΡΚΕΣΚΕΙΑ λογω του κοσμου και για μενα...Πηγα σε συνοικιακο, και οχι σε Βιλατζ ή Στερ που μου αρεσουν γιατι φοβηθηκα την πιτσιρικαρια. Ε, ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!! Αφενος αρχιζω να πιστευω πως επειδη ολοι πανε στα μουλτιπλεξ οσοι πανε συνοικιακο πλεον νομιζουν οτι ειναι τσιφλικι τους αφου υποτιθεται ειναι "συνοικιακο" λες και λεει κατι αυτο (δηλαδη αμα πας στο σπιτι ενος φτωχου κατουρας στο σαλονι επειδη ειναι φτωχος? ) Τωρα αρχιζω να χωριζω τους ανθρωπους που μιλανε δυνατα σε κατηγοριες 1. Αυτοι που πιστευουν οτι εχουν πει κατι εξυπνο ή αστειο και το λενε δυνατα περιμενοντας το γελιο του απο πισω σαν "επιβεβαιωση" 2. Αυτοι που σχολιαζουν για την ταινια ή ακομα προσπαθουν να μαντεψουν την εξελιξη ωστε και παλι να παρουν απο τους γυρω την "σιωπηρη"-αυτη την φορα-επιβεβαιωση. Λες και θα τον βρει κανεις μετα την ταινια "Πωπω μεγαλε πως το σκεφτηκες?Γαματος εισαι" 3. Αυτους που δεν τους ενδιαφερει η ταινια και απλα κανουν φασαρια για να περασει η ωρα Απο τις 3 κατηγοριες προτιμω την 3η διοτι αντιμετωπιζεται πιο ευκολα, τους λες να σκασει ή ζητας να τον πεταξουν εξω, παντως οιπως και ναχει ο τυπος εχει κανει μαλακια και το ξερει και το βλεπουν ολοι. Αντιθετα στις πρωτες 2 ο τυπος δεν κανει κατι φοβερο και μπορει να βγει και απο πανω, ασε που ειναι τραγικο οτι ορισμενοι ΠΡΑΓΜΑΤΙ θεωρουν οτι ο Χ αγνωστος που δεν τον εχουν ουτε προκειται να τον ξαναδουν μπορει να εκτιμησει περισσοτερο το χιουμορ τους αποτι αν τον αφηναν να απολαυσει την ταινια
john1987 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Αντιγραμμενα απο αλλο forum τα σχολια μου για την ταινια "Καταρχας,να επισημανω οτι δε με ενθουσιασε τοσο πολυ,οσο εσας η εν λογω ταινια. Πρωτον,σκηνοθεσια και σκηνικα κτλ αρκετα προσεγμενα.Βεβαια δεν μου φανηκαν οι σκηνες της μαχης τοσο εντυπωσιακες οσο περιμενα.Αλλα μετα το LOTR αντε να βρεις ανταξια μαχη... Δευτερον,ο Ξερξης,τα τερατα,ο εφιαλτης κτλ προκαλουσαν αφθονο γελιο.Δηλαδη ρε παιδια ενταξει σε κομικ βασιζεται αλλα τετοιιο καραγκιοζιλικι ως προς την παρουσιαση ορισμενων χαρακτηρων δεν το περιμενα. Επισης,το πολυ gore σε καποια φαση αρχιζει να γινεται γελοιο κ να επαναλαμβανεται επικινδυνα...Ολο αυτη η κινηση με το δορυ κτλ.Ενταξει ρε φιλε μαμας και δερνεις το καταλαβαμε. Ο Butler επαιζε αξιοπρεπως το Λεωνιδα,αν και ψιλο-γκαριζε το παλικαρι. Επιπλεον,γελιο μου προκαλεσαν οι μεταφρασεις στα αγγλικα φρασεων οπως μολων λαβε,ή λεξεων οπως Θερμοπυλες κτλ.Ενταξει,βεβαια αγγλοφωνη ειναι η ταινια,τι να κανουμε...(θερμοπυλες:hot gates Grin Grin) Να προσθεσω βεβαια το γεγονος οτι ολοι οι Σπαρτιατες ηταν τουμπανα,με γραμμωση τρελη κτλ.Ρε αμερικανακια,η ανδρεια δεν εγκειται στους κοιλιακους,και εξαλλου αυτα τα σωματα δε συμβαδιζουν με το ελληνικο προτυπο σωματος (οπως στα αγαλματα) Αξιζει να επισημανθει οτι ορισμενες ατακες και καλα για να γελασουμε,δεν κολλανε καθολου ουτε με το κλιμα της ταινιας ουτε με την εποχη.Δηλαδη,σε καποια φαση λεω "θα σκασει και ο Σταλονε σε λιγο,να πεταξει καμμια καλη ατακα" Evil Evil Κυρια ωστοσο αδυναμια του εργου ειναι οτι δεν κλιμακωνεται μεχρι την τελευταια μαχη,αλλα δειχνει πολλες μαχες και βεβαια εχει μια πολυ συντομη μαχη στο τελος.Ετσι,λειπει η αγωνια και η κορυφωση πιστευω... Εντελει εχουμε μια γενικα προσεγμενη κινηματογραφικη παραγωγη,η οποια δεν ξεφευγει απο τα προτυπα του μη-σκεπτομενου αμερικανικου κινηματογραφου,και μπαινει στο τριπακι του ευκολου εντυπωσιασμου.Προιον μαζικης καταναλωσης λοιπον... 3/5 (με το ζορι!)"
tonypapadovic Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Καλά, με τα σχόλια παραπάνω δεν συμφωνώ, παντελώς υποκειμενική η άποψή του, αλλά βαριέμαι να γράψω κάτι παραπάνω επ' αυτού Άσε ρε kaizer πήγα και γω σε συνοικιακό μετά από χρόνια και βλέπω τις 6 θέσεις μας (και τις 10 πιο δίπλα) πιασμένες. Ευγενικά, ρωτάω ένα ζευγαράκι αν ξέρουν ότι δεν είναι η θέση τους, μου ζήτησαν συγνώμη και έφυγαν. Και πετάγεται ο εξυπνάκιας από δίπλα, πρν προλάβω να τον ρωτήσω και μου λέει "οι δικές μας είναι σωστές" και γυρνάει το κεφάλι αλλού. "Καλά λέω, περίμενε λίγο". Φώναξα τον υπεύθυνο και σηκώθηκαν σε μισό λεπτο! Και φυσικά αυτό το διάλλειμα μου κάθησε στο λαιμό...
mert Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 γω που το δα στο παλαιο φαληρο στη βμαξ ουτε κιχ περα των χειροκροτηματων που απεσπασε η ταινια απο τους περηφανους ελληναραδες μας.
Fidelio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Λοιπον την είδα σε συνοικιακό και επειδή ήξερα ότι θα παίξει φασαρία μέσα στην αίθουσα το πήρα στην πλάκα., διαφορετικά . . (στο παρελθόν είχα γυρίσει σε ένα μαλακισμένο που καθότανε πίσω μου και χαζογελούσε σε όλην την ταινία , και με γυαλισμένο το μάτι του είπα ΣΚΑΣΕ, μέχρι και εγώ φοβήθηκα μετά που το σκεφτόμουνα . .) Ωραία ήταν , καλά πέρασα , μου άρεσαν κάποια frames με τις στάσεις μάχης , χαρακτηριστική θέση με το δόρυ προταγμένο κτλ κτλ Πάντως οι συμπλοκές δεν είχαν ένταση... Εκείνο που με προβλημάτισε λίγο είναι ότι ενώ εγκωμιάζει το προφιλ του Λεωνίδα και συνεπώς του Σπαρτιάτη πολεμιστή , μας δείχνει λίγο σε σκληρό θεαθήναι τύπο σημερινού δυτικού κόσμου να προσπαθεί να πνίξει τις αδυναμίες του , λες και συνεχώς έχει να αντιμετωπίζει συναισθηματισμούς στις επιλογές του. Δεν νομίζω να ήταν έτσι τότες ο εσωτερισμός των αρχαίων σπαρτιατών . . . Δεν μου άρεσε το ότι η ροή της ταινίας ήταν . . βιαστική ; να το πω; Αντε πάμε στις Θερμοπύλες , πολεμήσαμε , τέλος , κάπως γρήγορο. Τέλος πάντων , οκ έστω και για κομικ οι ιστορικές ανακρίβειες ήταν θλιβερές , που παρόλο δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει , εντάξει μια ταινία είναι μπλα μπλα , ωστόσο εμένα μου προκαλούσαν μόνιμο μειδίαμα Καλά ήταν . . .αντε και του χρόνου με την Οδύσσεια . . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.