olvios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Οι λακωνες ειχαν πλεξουδες τα μαλλια δες κανενα αγαλμα με περικεφαλαια σε μουσειο απο πισω. το παγκρατιο γαμουσε και η ταινια ΤΡοια ηταν για τα μπαζα
olvios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Κλεοβις και Βιτος απο το Αργος 500 πχ αδερφια Οι αρχαιοι ελληνες τα μακρια μαλλια τα πλεκαν
olvios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Και απο πισω.Το κομικ σωστα παρουσιαζει τα μαλλια τους και οσοι δεν τα κοβαν τα δεναν με διαφορους τροπους.
errorone Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 ok olvios paw paso.... an kai an paratiriseis thn tainia ta malia tous den miazoun me auta twn agalmatwn.
olvios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Απο αμερικη τι να περιμενεις.Μεταλ βιντεο κλιπ η ταινια αλλα καλη σπλατερια και μου αρεσε.
KaiZeR Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Μονο εγω ειμαι λιιιιιγο απογοητευμενος απο την αποψη οτι δεν το "εχτισε" καλα ο σκηνθετης?Πολυ "φορα παρτιδα" στην αρχη το πως φτασαμε στις Θερμοπυλες και πολυ επιπεδες ολες οι μαχες, δεν ειχε μια κλιμακωση (πχ αυτο που ειχε ο Αρχοντας το 2 ) Πιθανοτατα στο κομικ να το ειχε δωσει πιο "κινηματογραφικα" ο Μιλλερ. Αυτη ειναι η ενσταση μου απο κινηματογραφικης αποψης-κρινοντας την σαν ταινια. Κατα τ'αλλα φοβερες χορογραφιες, ωραιος ο Λεω και μουρη και ο Ξερξης. Ηθελα λιγο παραπανω σκηνες προσωπικες για τους ηρωες (πχ πριν την μαχη που χτενιζονταν και γυμναζονταν) κατι να με κανει να "δεθω" με καποιον αλλο πλην του Λεωνιδα. Στο κόμικ έτσι ακριβώς μπαίνει στην μάχη όπως στην ταινία, αλλά.... στο κόμικ υπάρχουν αρκετά "μίνι stories" που έχουν πρωταγωνιστή τον Στέλιο που δεν τα είδαμε στην ταινία περιέργως.
Chupacabra Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 @ errorone : 1) Τα ξανθά μαλλιά στην αρχαιότητα θεωρούνταν σημάδι ομορφιάς. Επισής, έχω την εντύπωση ότι οι Δωριείς δεν ήταν καθόλου μελαχροινή φυλή... 2) Στην Ιλιάδα (ή σε μία εκδοχή της τουλάχιστον) ο Αχιλλέας σκοτώνεται από τον Πάρη με ένα βέλος στην φτέρνα (το μοναδικό τρωτό του σημείο) και αμέσως μετά ο Πάρης σκοτώνεται από κάποιον άλλο ήρωα (αυτά όλα γίνονται ΠΡΙΝ τον Δούρειο Ίππο, από τον οποίο φυσικά δεν ξεπηδάει σε καμμία στιγμή ο -ήδη νεκρός τότε- Αχιλλέας). Αυτοί που σίγουρα ΔΕΝ πεθαίνουν είναι ο Αίαντας, ο Μενέλαος (γυρνάει με την Ελένη) και ο Αγαμέμνονας (επιστρέφει σπίτι του και τον σκοτώνει η γυναίκα του Κλυταιμνήστρα, μαζί με τον εραστή της τον Αίγισθο). Γενικά, η "Τροία" τα γ****ε όλα! Υπάρχει όμως και η εκδόχη (νομίζω η πιο σωστή) ότι η Ιλιάδα τελειώνει μετά από την σκύλευση του πτώματος του Έκτωρα και την παράδοσή του στον πατέρα του Πρίαμο. Όλα τα υπόλοιπα (Δούρειος Ίππος κλπ) είναι λαική μύθολογία που πέρασε από στόμα σε στόμα και τελικά ενσωματώθηκε στη Ιλιάδα. Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη... Για τους "300", οι Σπαρτιάτες σίγουρα δεν πολεμούσαν σχεδόν γυμνοί, καθώς φορούσαν πανοπλία 30 κιλων και κουβαλούσαν ασπίδα 50 κιλών! Το μόνο σίγουρα σωστό ήταν η σωματική τους διάπλαση, αφού σκεφτείτε τι γομάρια πρέπει να ήταν για να κουμαντάρουν τόσο βάρος...Εξάλλου, όλοι τους τη ζωή την περνούσαν στις παλαίστρες και στην στρατιωτική εκπαίδευση, είναι δυνατόν να μην ήταν "σφίχτες" ? Εμένα προσωπικά με πόρωσε από την αρχή το σκεπτικό με το οποίο γυρίστηκαν οι "300" (κόμικ-υπερβολή), γι'αυτό και θα συγχωρούσα οποιαδήποτε διαστρέβλωση της ιστορίας (εκτός από την gay εκδοχή που ανέφερε ο blueviper!). Η "Τροία" όμως μου κάθισε στο λαιμό, γιατί πήγε να πλασαριστεί σαν σοβαρό έργο, με υποτιθέμενη δόση ρεαλισμού. Και τα Αμερικανάκια είναι αρκετά χαζά, ώστε να πιστέψουν αυτή την εκδοχή του Τρωικού Πολέμου σαν να είναι η αληθινή.
Fidelio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 . . χαχαχα , ανυπομονώ να πάω να την δω ! Δεν θα έπρεπε να ξενερώνουν οι φαν του μιλερ για την κριτική περι ιστορικού backround , αυτού του πνευματικού φιλέλληνα ;p , ok σιγά μην προσβάλουμε τον δημιουργό! Καταρρέει κανα μύθος και δεν το ξέρω ; . . Ας είναι καλά το στενό πέρασμα και οι ψάθινες ασπίδες τους. . . lol
blueviper Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Την προσπάθεια του Βασίλη Λεβέντη να μπει στην ελληνική βουλή.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Την προσπάθεια του Βασίλη Λεβέντη να μπει στην ελληνική βουλή. "...μια ταινία με πολύ αίμα..."
KaizerSoze Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 2) Στην Ιλιάδα (ή σε μία εκδοχή της τουλάχιστον) ο Αχιλλέας σκοτώνεται από τον Πάρη με ένα βέλος στην φτέρνα (το μοναδικό τρωτό του σημείο) και αμέσως μετά ο Πάρης σκοτώνεται από κάποιον άλλο ήρωα (αυτά όλα γίνονται ΠΡΙΝ τον Δούρειο Ίππο, από τον οποίο φυσικά δεν ξεπηδάει σε καμμία στιγμή ο -ήδη νεκρός τότε- Αχιλλέας).Υπάρχει όμως και η εκδόχη (νομίζω η πιο σωστή) ότι η Ιλιάδα τελειώνει μετά από την σκύλευση του πτώματος του Έκτωρα και την παράδοσή του στον πατέρα του Πρίαμο. Όλα τα υπόλοιπα (Δούρειος Ίππος κλπ) είναι λαική μύθολογία που πέρασε από στόμα σε στόμα και τελικά ενσωματώθηκε στη Ιλιάδα. Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη... Δεν υπαρχει οριτζιναλ και ριμεηκ Ιλιαδα.Στην Ιλιαδα επιστρεφει ο Αχιλλεας την Βρησιιδα(ή Χρυσηιδα, τις μπερδευα αυτες τις 2) και το πτωμα και τελος. Τα υπολοιπα ειναι Ρωμαικης Εποχης (Δουρειος Ιππος, Αχιλλειος πτερνα κτλ ειναι νομιζω Βιργιλιος)
tonypapadovic Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μόλις είδα την ταινία...Πάρα πολύ καλή. Αν κάνω και γω το λάθος και την συγκρίνω με τους Άρχοντες, θα πω ότι ήταν αρκετά σκαλιά πιο κάτω. Αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός της, και γιαυτό εύκολα της δίνω 9/10!!!
thefirestarta Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δεν υπαρχει οριτζιναλ και ριμεηκ Ιλιαδα.Στην Ιλιαδα επιστρεφει ο Αχιλλεας την Βρησιιδα(ή Χρυσηιδα, τις μπερδευα αυτες τις 2) και το πτωμα και τελος. Τα υπολοιπα ειναι Ρωμαικης Εποχης (Δουρειος Ιππος, Αχιλλειος πτερνα κτλ ειναι νομιζω Βιργιλιος) Σωστος. Διαφορετικές εκδοχές του τρωικού πολέμου υπάρχουν, όχι διαφορετικές βερσιόν της Ιλιάδας. +1 από μένα στο έργο, έσπειρε.
guido Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 τελικά εγώ λέω να μην ξαναπάω σινεμα και να τα βλέπω όλα από τον θείο. καλύτερα ο οθονούλα μου,απο το να : -ακούω την κάθε χαζογκόμενα να μιλαει σε όλο το έργο μην και δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής για 2 ώρες -τον κάθε μαλάκα που έβγαλε το καινούργιο γκομενάκι στο σινεμά,με την ίδια λογική που θα την πάει και αύριο στο μπουρνάζι και κάθονται και τα λένε λες και είναι για καφέ -την κάθε καγκουροπαρέα που θα γελάνε σε όλο το έργο και θα πετάνε δυνατά ατάκες να "γελάσουμε" και οι υπόλοιποι,και όταν δουν κανά βυζί θα γεμίσει όλη η αίθουσα από τα επιφωνήματα θαυμασμού -τον κάθε μαλακα που δεν είχε ιδέα ότι η ταινία ήταν μεταφορά κόμικ,και φρόντιζε να μας υπενθυμίζει κάθε φορά της διαφωνίες του φωναχτά,ωστε να δείξει πως είναι ένας "σκεπτόμενος" που δεν δέχεται γελιότητες όπως του να υπάρχουν τέρατα σε μια τέτοια ταινία -τον κάθε βλάκα,που είτε βλέπει τους 300,είτε τον ράμπο,είτε την οποιαδηποτε ταινία.. , δεν εχει τον εγκέφαλο που έχει το 10χρονο ξαδελφάκι μου,που θα καταλάβαινε αμέσως πως όταν προσκυνάει ο Λεωνίδας δεν τελείωσε η ταινία και προφανός κάτι άλλο γίνεται ,αλλά ανταυτών σηκώνεται και φωνάζει μέσα στην αίθουσα να σταματήσει η προβολή αυτής της αηδίας που δείχνει τον Λεωνίδα να προσκυνάει!!!! θα βάλω τα κλάματα . γιατι να υπάρχει τοοοοοοση μαλακία γύρω μας;;;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.