Προς το περιεχόμενο

300

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά μην κολλάτε σε τέτοιες λεπτομέρειες, η ταινία είναι αγγλόφωνη. Μόλις γύρισα από το σινεμά και αυτό που θα πω δε διαφέρει και τόσο από αυτά που φαντάζεστε όσοι την περιμένατε πως και πως... Απλά ΔΕΙΤΕ ΤΗ όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει...

Δημοσ.

Μονο εγω ειμαι λιιιιιγο απογοητευμενος απο την αποψη οτι δεν το "εχτισε" καλα ο σκηνθετης?Πολυ "φορα παρτιδα" στην αρχη το πως φτασαμε στις Θερμοπυλες και πολυ επιπεδες ολες οι μαχες, δεν ειχε μια κλιμακωση (πχ αυτο που ειχε ο Αρχοντας το 2 ) Πιθανοτατα στο κομικ να το ειχε δωσει πιο "κινηματογραφικα" ο Μιλλερ. Αυτη ειναι η ενσταση μου απο κινηματογραφικης αποψης-κρινοντας την σαν ταινια.

Κατα τ'αλλα φοβερες χορογραφιες, ωραιος ο Λεω και μουρη και ο Ξερξης. Ηθελα λιγο παραπανω σκηνες προσωπικες για τους ηρωες (πχ πριν την μαχη που χτενιζονταν και γυμναζονταν) κατι να με κανει να "δεθω" με καποιον αλλο πλην του Λεωνιδα.

Κοινως: Την ξαναβλεπα αλλα την πορωση πουχα μετα τον Μονομαχο "αντε ποτε θα βγει το dvd" δεν μου την δημιουργησε

υγ. Απο μικρος θυμαμαι οτι ειχα την αισθηση πως τις μαχες των Περσικων πολεμων θα επρεπε να τις βαλουμε σε ενα πολιτικοιστορικο πλαισιο ολες μαζι και πως οι ΠΠ σαν συνολο θα ηταν ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ και πως μαλλον "καψαμε" το χαρτι των Θερμοπυλων

Δημοσ.

Χωρίς πολλά λόγια απλά η ταινία είναι τέλεια.....

H ταινία αξίζει να την δείτε στο σίνεμα....

Δημοσ.

Παρα πολύ ωραία ταινία. Θα ήταν όμως ακόμα πιο ωραία εαν μιλούσαν στα αρχαία Ελληνικά. Σε λίγα σημεία υπήρχαν κατα την γνώμη μου λαθάκια...

πχ στις μάχες, τόσο αίμα πεταγόταν αλλά τίποτα δεν έπεφτε πάνω στους Σπαρτιάτες, κτλ κτλ

Δημοσ.
Μονο εγω ειμαι λιιιιιγο απογοητευμενος απο την αποψη οτι δεν το "εχτισε" καλα ο σκηνθετης?Πολυ "φορα παρτιδα" στην αρχη το πως φτασαμε στις Θερμοπυλες και πολυ επιπεδες ολες οι μαχες, δεν ειχε μια κλιμακωση (πχ αυτο που ειχε ο Αρχοντας το 2 ) Πιθανοτατα στο κομικ να το ειχε δωσει πιο "κινηματογραφικα" ο Μιλλερ. Αυτη ειναι η ενσταση μου απο κινηματογραφικης αποψης-κρινοντας την σαν ταινια.

Αυτό το παρατήρησα κι εγώ μαζί με το φίλο που πήγαμε. Δε μπορώ να πω όμως ότι απογοητεύθηκα κιόλας από αυτό. Υπήρξαν σκηνές με μεγάλη δύναμη, π.χ. η σκηνή που αφήνει τη βασίλισσα, ο Εφιάλτης στη σκηνή του Ξέρξη, η φυγή των Ελλήνων με τους 300 να μένουν πίσω, το πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βλέμμα του Butler στο τέλος, ή το μήνυμα που "δε μπορώ να το πω με λόγια" του Λεωνίδα στη βασίλισσα του... κι αυτές είναι μόνο λίγες...

Δημοσ.

Μόνο εγώ νομίζω ότι η ταινία ήταν μικρή, αν και δίωρη; Δηλαδη για μένα τελείωσε γρήγορα.

Τώρα πρέπει να πάω να την ξαναδώ για να τη φχαριστηθώ! :mrgreen:

Δημοσ.

geia sas kai apo mena paidia.

molis twra eida thn tainia,kai exw na pw oti htan apla apisteuth!!

pisteuw pws gia prwth fora oi amerikanoi den geliopihsan thn elinhkh istoria

px:megas alexandros kai troia.

Δημοσ.
RubiksCube Gelases me to come and get them h me thn metafrash? me thn metafrash eprepe na gelaseis.

Guys eime o monos pou h skhnh me ton leonida k thn gineka tou sto krebath mou arese paara polu?

oxi file mou, kai ego mazi sou eimai. ston kollito mou pou tin vlepame tou arese kai i skini pou xoreue i mantissa

• Moderators
Δημοσ.

Η μάντισα όπως έλεγε και ένας φίλος μου, είναι "σαν πίνακας". Βασικά πολλές σκηνές ήταν για wallpaper γενικά. :-D

Άντε να βγει το DVD!

Φοβερή ταινία, πολύ βίαιες μάχες και μερικές καταπληκτικές σκηνές.

Είχε λίγα πράγματα που δεν μου άρεσαν οι έφοροι που ήταν μπλιεχ και καραμπλιέχ, καλο μακιγιάζ δλδ, αλλά μπλιεχ και η τύπισα χωρίς χέρια στην σκηνή του Ξέρξη.

Το υπόλοιπο ήταν κορυφή! (πορώθηκα)

Α, και για να λέμε και το αστειάκι μας αυτός ο Ξέρξης με το "δεν φοβούνται το μαστίγιο μου, φοβούνται την θεϊκή μου 'δύναμη'". Έτσι που έπιανε τον Λεωνίδα και αυτή η μανία με το να γονατίζουν όλοι μπροστά του, κάτι άλλο φοβόταν ο κόσμος νομίζω. Και ήταν πανύψηλος. :P

Δημοσ.

Το είδα και εγώ χθες καλούτσικο (Θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο πιστεύω).

Θα έλεγα ότι ακόμα και η σκηνοθεσία του δεν ήταν κινηματογραφική με συνεχόμενη ροή δηλαδή της υπόθεσης και χτίσιμο χαρακτήρων και καταστάσεων, αλλά μια κατά δύναμη μεταφορά των καρέ του κόμικ πράγμα στο οποίο σαφώς και έμεινε πιστή με πολύ καλά αποτελέσματα (για τα κινηματογραφικά καρέ και πλάνα).

Πιστεύω ότι κενότητα στο background των κινηματογραφικών καρέ ίσως ήταν λίγο κουραστική, μη ρεαλιστική, δεν ξέρω δεν το έχω αναλύσει τόσο, απλά με ξένισε.

Οι σκηνές με την oracle και του Λεωνίδα με την γυναίκα του ήταν καλές, όντως η πρώτη ήταν λίγο βοντεοκλιπίστικη αλλά η δεύτερη ήταν αρκετά ενστικτώδης, απόλυτα γυμνής απλότητας (έχουμε πήξει στα αμερικάνικα ζευγαράκια που κάνουν έρωτα τυλιγμένα με σεντόνι και για να σηκωθούν να πιουν καφέ φοράνε τα εσώρουχα τους).

Οι σκηνές της μάχης όντως δε είχαν κάποια κλιμακωτή κορύφωση, ενώ μονάχα σε μια η μουσική υποβοήθησε λίγο την κατάσταση.

Ο απροσδιόριστου φύλου Ζέρξης (μπλιάχ) ήταν όλα τα λεφτά αν και η φωνή του ήταν λίγο αστεία και μου θύμισε Stargate. Είχε πλάκα επίσης η σκηνή που έβαλε τα χέρια του πάνω στους ώμους του Λεωνίδα που του είχε γυρισμένη την πλάτη, σαν να του έλεγε ¨θέλω να γίνεις γιουσουφάκι μου και μην φοβάσαι δεν θα το μάθει κανείς¨ (αλλά μπρόακμπαντ μάουνταιν).

Γενικά πάντως η αίσθηση ήταν σαφώς ευχάριστη. Άφτερ αλλ δερ ις νο αδερ μπίζνες λικε σοου μπίζνες, οπότε ως σόου έκανε την προσπάθεια του και οι δυο ώρες πέρασαν ευχάριστα.

Δημοσ.

Δεν ήταν και το απόλυτο αριστούργημα, αλλά βλεπόταν ευχάριστα και μας κολάκευε σαν λαό αρκετά.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να λέμε τί θα θέλαμε να έχει η ταινία, γιατί και τόσα που έδειξε, πάλι καλά ήταν. Τέλος πάντων, ήταν αρκετά καλή και σίγουρα αξίζει να την δει κανείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...