Προς το περιεχόμενο

300

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δηλαδη; Στο τελος δε δειχνει για το μνημειο του Λεωνιδα, οπως ειπαν καποια παιδια; Λογικο μου ακουγεται.

oso eida ego, mexri pou anapsan ta fota diladi kai epesan oi titloi telous, den edeixe to mnimeio. mono skines apo to comic kai tous suntelestes. na sou po, kalutera pou den deixnei to mnimeio, to comic den to exei (an thumamai kala) kai episis mallon tha edine stin tainia mia parapano aisthisi pragmatikotitas pou mono kako tha tis ekane, tha mperdeue diladi tous vlakes pou tha legane "na, edeixe kai to mnimeio, documentary einai, ououou, athlia tainia". anaferei mono tin epigrafi pano sto mnimeio tou leonida "Ω ξείνʼ, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι."

Δημοσ.
Δηλαδη; Στο τελος δε δειχνει για το μνημειο του Λεωνιδα, οπως ειπαν καποια παιδια; Λογικο μου ακουγεται.

μην αρχιζετε και γραφετε σκηνικα τωρα δεν την εχουμε δει ολοι.

Δημοσ.

Ουτε εγω την εχω δει. Τι φοβασαι μη σου χαλασουν το τελος, αφου το ξερουμε το τελος :P

Ελα, ενταξει δεν ηταν σημαντικο αυτο, τεσπα.

Δημοσ.

Είδα και εγώ την ταινία χθες. Μου άρεσε πολύ. Αλλά έχω μια ένσταση: Πιστεύω ότι οι Θερμοπύλες έπρεπε να αναφέρνται με το όνομα τους (που είναι παγκοσμίως γνωστό) και όχι ως Hot Gates. Καθώς επίσης και οι πασίγνωστες φράσεις "μολών λαβέ" και "ή ταν ή επι τας" θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί στα ελληνικά. Προσωπικά γέλασα με το "come and get them".

Δημοσ.

RubiksCube Gelases me to come and get them h me thn metafrash? me thn metafrash eprepe na gelaseis.

Guys eime o monos pou h skhnh me ton leonida k thn gineka tou sto krebath mou arese paara polu?

Δημοσ.

Από όσο θυμάμαι η μετάφραση ήταν "μολών λαβέ" που μου φαίνεται λογικό. Το ότι δεν το είπε στα ελληνικά με παραξένεψε..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...