Προς το περιεχόμενο

ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

nick_gr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω το πιο απλό πράγμα, και έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!

Τί θέλω να κάνω?

Να μετατρέψω AVI σε DVD με υπότιτλους (έστω καμμένους πάνω στην ταινία) και δυνατότητα επιλογής chapters από το menu.

Τί δοκίμασα?

1. The Film Machine + Cinema Craft 2.70 (Για κάποιο λόγο, νομίζω fps του .avi, ο ήχος βγαίνει ασυγχρόνιστος)

2. DVD2SVCD + Cinema Craft (To .mpv αρχείο που παράγεται βγαίνει μόνο του σε NTSC και δεν αλλάζει με τίποτα. Πάλι λόγω fps νομίζω)

3. ConvertXtoDVD και TMPGEnc Author (Το ConvertXtoDVD φτιάχνει μια χαρά το VIDEO_TS, αλλά δεν υποστηρίζει menu με επιλογή chapter. Έτσι κάνω author με το TMPGEnc Author στα .vob που έχουν παραχθεί από το ConvertXtoDVD, αλλά χάνονται οι υπότιτλοι! Και ως γνωστόν το TMPGEnc Author δεν υποστηρίζει υπότιτλους...)

Please help γιατί θα τα βάλω όλα φωτιά!!!

Δημοσ.

Κάνεις οτι κάνεις με το ConvertXtoDVD. Ακόμη καλύτερα χρησιμοποίησε το WinAvi Video Converter χωρίς να κάνεις chapters (οι υπότιτλοι θα ενσωματωθούν πάνω στην ταινία και αφού ετοιμάσεις το DVD σε φάκελο, χρησιμοποίησε το DVDLab Pro 2 για να κάνεις chapters, menus και ότι άλλο θες. Τέλος χρησιμοποίησε όποιο software burner θες για να κάψεις το δισκάκι σου.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! :-D

Αυτή τη στιγμή που γράφω τρέχει από κάτω Dvd Lab PRO. Έχω κάνει τα menus όπως τα θέλω αλλά μόλις πάτησα Compile, μου έγραψε:

De-multiplexing is necessary...

• Reason: Movie use VOB file with added extra Subtitle or Audio
  • DVD-lav needs to demultiplex the VOB file to be able to add additional streams.

Απ' ότι κατάλαβα, ως "additional streams" καταλαβαίνει τους υπότιτλους... Σωστά? Δεν προσέθεσα κανένα κανάλι ήχου. Τον ήχο τον πήρε αυτόματα από το vob.

Υπάρχει κανένας τρόπος να αποφύγω αυτό το χρονοβόρo de-multiplexing?

Δημοσ.

Γι' αυτό σου είπα να χρησιμοποιείς το WinAvi, έτσι ώστε να ενσωματωθούν οι υπότιτλοι πάνω στην ταινία και να μη χρειαστεί de-multiplexing. Τώρα είναι απαραίτητο.

Δημοσ.
το Winavi παράγει μόνο VIDEO_TS ή μπορεί να κάνει και .mpv?

Μόνο VIDEO_TS. MPV μετατρέπονται από το DVDLab.θα μπορούσες όμως (τώρα που το σκέφτομαι) να μετατρέψεις την αρχική σου ταινία (μάλλον θα είναι avi) σε mpeg με το WinAvi έτσι ώστε να ενσωματωθούν οι υπότιτλοι και να μπορεί να την ανοίξει το DVDLab (αφού avi αρχεία δεν μπορεί).

Δημοσ.

Κατάλαβα. Μάλλον είναι καλός ο συνδυασμός WinAvi + DVD LAB (δεδομένου ότι το ConvertXToDVD δεν καίει υπότιτλους πάνω στην ταινία.)

Επίσης το ίδιο μπορεί να γίνει και με WinAvi + TMPGEnc Author, σωστά?

Το μόνο κακό είναι πως έτσι φτιάχνεις δύο φορές VIDEO_TS. Ένα του WinAvi και ένα του DVD LAB (ή του ΤMPGEnc Author.)... Πολλής χαμένος χρόνος. Δε γίνεται να το αποφύγουμε αυτό ε?

Δημοσ.
Κατάλαβα. Μάλλον είναι καλός ο συνδυασμός WinAvi + DVD LAB (δεδομένου ότι το ConvertXToDVD δεν καίει υπότιτλους πάνω στην ταινία.)

Επίσης το ίδιο μπορεί να γίνει και με WinAvi + TMPGEnc Author, σωστά?

Το μόνο κακό είναι πως έτσι φτιάχνεις δύο φορές VIDEO_TS. Ένα του WinAvi και ένα του DVD LAB (ή του ΤMPGEnc Author.)... Πολλής χαμένος χρόνος. Δε γίνεται να το αποφύγουμε αυτό ε?

Το DVDLab δεν κάνει encoding. Αν θες να χρησιμοποιήσεις το TMPEGEnc θα το μετατρέψεις υποχρεωτικά σε mpeg για να μπορεί να το ανοίξει. Η μετατροπή με το WinAvi δεν αργεί καθόλου και το authoring με το TMPEGEnc είναι ίσως το γρηγορότερο που έχω δει (30-45 min)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...