Προς το περιεχόμενο

Μoderators και προσωπικό ώφελος.

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο κέρδος( οικονομικό κατά κανόνα) στο να είσαι Μoderator σε ένα site?Σε ένα site όπως το insomnia. Σε ένα τορρενταδικο οπου πρέπει να φορτωνονται εκατονταδες γίγα τη μέρα, κτλ κτλ. Να υποθέσω ότι εαν υπάρχουν διαφήμίσεις υπαρχει και κάποια αμοιβή, στα site που δεν έχουν?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

λάθως φαντάζεσαι...ένα σιτε όπως το insomnia ή ένα torrentάδικο με άπειρους registered users έχουν αρκετές ανάγκες σε bandwidth / space κλπ...αν πληρώνονταν οι mods δεν θα έμενε φράγκο για το hosting.

Δημοσ.

αυτο μπορει να μας το πει μονο ο hal.Σιγουρα καποια χρηματα βγαζουν απο τις διαφημισεις αλλα ειναι και το χοστινγ στη μεση οποτε δεν ξερω καθαρα ποσα βγαζουν.Δεν νομιζω να ειναι πολλα παντως

Δημοσ.

Οι απλοί μοντς παίρνουμε καθαρά 250 ευρώ το μήνα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν ξέρουμε (επίσημα) πόσο παίρνουν οι smods για να αποφεύγονται οι προστριβές.

Δημοσ.

Lucifer, αλητάκο, γιατί δεν λες και για τα Bonus στο τέλος του χρόνου ;

Ούπς ! Μήπως σε εσένα δεν το έχουν πει ; χι χι χι :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
λάθως φαντάζεσαι...ένα σιτε όπως το insomnia ή ένα torrentάδικο με άπειρους registered users έχουν αρκετές ανάγκες σε bandwidth / space κλπ...αν πληρώνονταν οι mods δεν θα έμενε φράγκο για το hosting.

Πιστεύω ότι ο Λούσι σου απάντησε στο αν πληρώνονται.

Λούσι να υποθέσω από τις διαφημίσεις?

Σε αλλα site kai torrentadika (ξαναρωτώ) υπάρχει περίπτωση να μην πέρνουν φράγκο? Τότε γιατί το κάνουνε? Για την ψυχή της μάνας τους?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω για άλλα site αλλά για το Insomnia υπάρχει όφελος:

Κατηγορία Α: Οι νέοι moderators (όπως ο Lucifer που έγινε πρόσφατα moderator και 1-2 άλλοι που θα γίνουν σύντομα...) παίρνουν τον βασικό μισθό ήτοι 250 ευρώ καθαρά + bonus 50 ευρώ ανά 10 κλειδωμένα topic τον μήνα. Αν καταφέρει και δώσει και 10 ban, ανεβαίνει το bonus, με ανώτατο μισθό τα 500 ευρώ συνολικά (για κλείδωμα & ban).

Κατηγορία Β: Οι παλιότεροι moderators (όπως ο privateer, o DJXLR8 ή ο dim_B) παίρνουν 400 ευρώ καθαρά και bonus 100 ευρώ ανά 10 κλειδωμένα topic το μήνα. Αν δώσουν 10 ban, ανεβαίνει το bonus, με ανώτατο μισθό τα 800 ευρώ συνολικά (για κλείδωμα & ban).

Κατηγορία Γ: Οι super-moderators παίρνουμε 800 ευρώ το μήνα καθαρά + bonus 200 ευρώ για κάθε 30 κλειδωμένα θέματα (το νούμερο των θεμάτων αυξάνεται γιατί έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να κλειδώσουμε θέμα, αλωνίζουμε σε όλο το forum). Το bonus μας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 800 ευρώ συνολικά (για κλείδωμα & ban).

Επιπλέον, ειδικά για τους super-moderators, αν τους βρίσει κάποιο μέλος, παίρνουν και έκτακτο επίδομα ανάλογα με το μέγεθος της διαμάχης. Συνήθως κυμαίνεται από 50 - 100 ευρώ.

Ειδικές κατηγορίες:

α. Η Cristina (η μόνη γυναίκα moderator) παίρνει, εκτός από τα χρήματα της Κατηγορίας Β, extra bonus 100 ευρώ το μήνα γιατί ο Hal9000 προωθεί την ένταξη των γυναικών στο management.

β. Ο Imagine (ο παλαιότερος moderator) παίρνει, εκτός από τα χρήματα της Κατηγορίας Β, extra 100 ευρώ λόγω παλαιότητας.

γ. Ο Hal9000 βγάζει τρομερά έσοδα από τις διαφημίσεις - άγνωστο πόσα! Αρκεί μόνο να πω ότι κυκλοφορεί με μία BMW 645iCS (φουλ έξτρα), μένει σε μονοκατοικία με πισίνα στα νότια προάστια, τα παιδιά του πηγαίνουν δημοτικό στο Κολλέγιο Αθηνών (ξέρετε τι είναι να έχεις δύο παιδιά στο Κολλέγιο Αθηνών;).

Εκτός αυτών, τυγχάνει extra εκπτώσεων σε μαγαζιά hardware και ρούχων, τον θέλουν οι γυναίκες, πίνει τσάμπα αλκοόλ σε πολλά μαγαζιά του κέντρου των Αθηνών, συχνάζει Κολωνάκι. Και φυσικά δεν δουλεύει, σταμάτησε εδώ και δύο χρόνια την κανονική εργασία.

Εμ τι, τσάμπα φάγαμε τα νειάτα μας εδώ μέσα;

Για την ψυχή της μάνας μας;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω, αλλά το site έχει κάποια έσοδα από μόνο του?

Η ο αρχιmodarator εχει κάποια ατομική επιχείρηση και από εκεί κόβει αμοιβές στους υπολοίπους?

Και για να μην παρεξηγηθώ, το ερώτημα μου ειναι: τόσα εκατομ. σελίδες που δεν εμπορεύοται κάτι ή δεν έχουν διαφημίσεις? Από που βρίσκουν τα έσοδα?? Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.

Δεν ρωτάω πόσα πέρνετε. Καλά κάνετε, και τα αξίζετε και μαγκιά σας!

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω, αλλά το site έχει κάποια έσοδα από μόνο του?

Η ο αρχιmodarator εχει κάποια ατομική επιχείρηση και από εκεί κόβει αμοιβές στους υπολοίπους?

Και για να μην παρεξηγηθώ, το ερώτημα μου ειναι: τόσα εκατομ. σελίδες που δεν εμπορεύοται κάτι ή δεν έχουν διαφημίσεις? Από που βρίσκουν τα έσοδα?? Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.

Δεν ρωτάω πόσα πέρνετε. Καλά κάνετε, και τα αξίζετε και μαγκιά σας!

To site έχει αρκετά έσοδα από μόνο του - γι'αυτό και μπορεί να δίνει τέτοιους μισθούς. Πέρα από τις διαφημίσεις, το site πληρώνεται και για διάφορα link της πρώτης σελίδας.

Ο administrator δεν έχει ατομική επιχείρηση, έχει Μονοπρόσωπη ΕΠΕ - δεν είναι το ίδιο. ;)

χαχαχαχαχαχα περιμενα ενα τετοιο post με τις αμοιβες... χαχα καλο...

Δεν καταλαβαίνω, προς τι το γέλιο; :?

Δημοσ.

Προσυπογράφω τα παραπάνω και προσθέτω δημόσια ότι ειδικά από φέτος ισχύει ένα νέο ειδικό bonus για (s)moderators. Αυτό αφορά σε διαμάχη με οποιοδήποτε insomniac και συγκεκριμένα αν αναφερθούν οι εξής λέξεις και τα παράγωγα τους : χουντικός, φασίστας, χαζούλης. Το bonus θα κυμαίνεται στα 100 ευρώ. Από το συγκεκριμένο bonus εξαιρείται ο paredwse μιας και δεν είμαι τόσο πλούσιος.

Ευχαριστώ

ΥΓ. Παρακαλώ τους administrators άλλων site να σταματήσουν να μου στέλνουν υβριστικά μηνύματα

Δημοσ.

Socratis_g...κι οι users παίρνουμε bonus παρουσίας, ακριβώς γιατί εμείς τα "φέρνουμε" στο forum. Φυσικά και δεν υπερβαίνει ποτέ το ύψος των 30€ το εξάμηνο, ήτοι 5€ το μήνα, αλλά κάτι οι "Αναφορές Μηνύματος", κάτι το άνοιγμα flames για να έχουν δουλειά κι οι mods, βγαίνει κι ένα χαρτζιλίκι αξιοπρεπέστατο.

Ζήτα τα από τους αρμόδιους πάραυτα σε περίπτωση που δεν έχεις πάρει δραχμή. Ακόμα και αναδρομικά τα δικαιούσαι. Γρήγορα μόνο, γιατί είναι ικανοί να τα φάνε. Έχουμε και προεκλογική περίοδο.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να μπω στα διοικητικά θέματα και κυρίως στα θέματα αμοιβών του site, θέλω απλά να επισημάνω ότι το σύστημα αμοιβών που περιέγραψε ο paredwse, έχει σημαντικά ηθικά κενά.

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για χρήστες-δορυφόρους των mods, οι οποίοι εντελώς αβανταδόρικα μπορεί να οδηγούν τα threads σε κλείδωμα.

Δυνητικά δηλαδή μπορώ να κάνω μια συμφωνία με τον Lucifer και να παίρνω το 40% (άντε να πέσω στο 30% επειδή είσαι εσύ) από κάθε thread που το οδηγώ σε κλείδωμα.

Επίσης, η προώθηση γυναικών στo management, με την έξτρα οικονομική πριμοδότηση ενισχύει μία από τις συχνότερες παγίδες του net. Να μιλάς με ένα χοντρό gay που πλασσάρεται για γυναίκα.

Ακόμη, τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος mod κάνει εγχείριση αλλαγής φύλλου; Είναι elligible για το έξτρα κατοστάρικο;

Δεν ξέρω, αλλά εμένα δεν με καλύψατε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...