gelo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Σε ενα παλιο Laptop που εχω,για απλες δουλειες,θελω να κανω Format,καθοτι σερνεται.Αυτη τη στιγμη εχει XP PRO,ειναι P3 650,οποτε σκεφτηκα να βαλω Millenium για πιο καλα.Το προβλημα μου ειναι οτι για να μπω στο BIOS πατωντας F2 κατα την εκκινηση μου ζηταει κωδικο τον οποιο δεν εχω!!!!Καποιος μου ειπε οτι ο μονος τροπος ειναι να ανοιξω το Laptop και να προσπαθησω να βγαλω την μπαταρια της μητρικης ωστε να σβηστει η μνημη του και να μην χρειαζομαι κωδικο.Δυστυχως δεν καταφερα να το ξεκουμπωσω ωστε να το κανω αυτο.Με λιγα λογια αυτη την στιγμη ειμαι μπλοκαρισμενος και δεν ξερω τι να κανω!!!!!!!!!!! Η μονη μου ελπιδα πλεον ειναι να μου δοθει καποια λυση απο εδω.Υπαρχει καποιος τροπος να φορμαρω το laptop και να βαλω καινουργια windows ????? Ευχαριστω προκαταβολικα οσους αφιερωσουν λιγο χρονο ωστε να βρεθει μια λυση επιτελους.
sarisn Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Γιατί να μπεις στο Bios για να κάνεις format? Βάλε το cd των millenium και, αν θυμάμαι καλά, θα κάνει boot αυτόματα από εκεί, εκτός βέβαια αν δεν bootάρει από το cd-rom οπότε τότε ναι πρέπει να μπεις στο bios και να το αλλάξεις. Αυτό με τη μπαταρία είναι η μόνη λύση νομίζω αν δεν ξέρεις τον κωδικό...
stendel1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Μην βάλεις Win ΜΕ, καλύτερα κάνε εγκατάσταση 98 SE.
gelo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 οκ να βαλω 98.Ομως πως θα κανω Format εφοσον το Laptop bootarei απο τον σκληρο και δεν μπορω να αλλαξω επιλογη απο το BIOS ωστε να bootarei απο cd?Εχω κανει Format ξανα μονο στο Desktop μου και εχω εγκαταστησει μονο XP για αυτο στην περιπτωση αυτη αισθανομαι χαμενος.
madsc Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Ποιάς εταιρείας είναι το bios σου; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν backdoor bios passwords ανά εταιρεία που βοηθάνε σε ορισμένες περιπτώσεις. Μερικά από αυτά: Standard BIOS backdoor passwords AWARD BIOS AWARD SW, AWARD_SW, Award SW, AWARD PW, _award, awkward, J64, j256, j262, j332, j322, 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598, HLT, SER, SKY_FOX, aLLy, aLLY, Condo, CONCAT, TTPTHA, aPAf, HLT, KDD, ZBAAACA, ZAAADA, ZJAAADC, djonet AMI BIOS AMI, A.M.I., AMI SW, AMI_SW, BIOS, PASSWORD, HEWITT RAND, Oder Other passwords you may try (for AMI/AWARD or other BIOSes) LKWPETER, lkwpeter, BIOSTAR, biostar, BIOSSTAR, biosstar, ALFAROME, Syxz, Wodj Note that the key associated to "_" in the US keyboard corresponds to "?" in some European keyboards (such as Italian and German ones), so -- for example -- you should type AWARD?SW when using those keyboards. Also remember that passwords are Case Sensitive. Get DOS prompt and type: DEBUG hit enter -o 70 2e hit enter -o 71 ff hit enter -q hit enter exit hit enter Restart the computer. It works on most versions of the AWARD BIOS. /sc
pusher Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Γενικές οδηγίες για format με χρήση του CD των Windows: Αν θες να κάνεις format μπορείς και από το CD των Windows. Απλά ορίζεις σε πρώτη προτεραιότητα την εκκίνηση του υπολογιστή από τον CD/DVD driver (μέσα από το BIOS) και τοποθετείς το CD των Windows στον driver αυτό. Έπειτα επανεκκίνση και μετά όταν σου ζητηθεί πατάς οποιοδήποτε πλήκτρο. Επιλέγεις "Εγκατάσταση των Windows XP" κατόπιν διαγράφεις το διαμέρισμα των Windows και μετά στον μη διαμερισμένο χώρο δημιουργείς ένα νέο διαμέρισμα. Τέλος ακολουθείς τις οδηγίες και είσαι εντάξει! Βέβαια αν δε μπορείς να μπείς στο BIOS και το σύστημα ξεκινά από το σκληρό, ναι όντως έχεις πρόβλημα. Ελπίζω να έπιασαν οι κωδικοί του madsc!
hralman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Ρε σεις, αφου το παιδι σας λεει οτι ΔΕΝ μπορει να bootαρει απο cd-rom. Δεν ειναι το προβλημα του το πως να κανει format, αλλα το πως να μπει στο BIOS. Αυτο που σου ειπε ο madsc ειναι η πιο σωστη λυση. Αν θελεις κανε μου ενα pm με το τι ειδους BIOS εχεις, και θα σου στειλω τα αναλογα backdoor passwords, καποιο απο αυτα θα πιασει κατα 90%.
navar Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 nomizw pws se kapoia laptop den einai anagkh na mpeis sto bios kai na to allakseis.....ekei pou sou leei f2 gia bios koita mhpws sou leei kana f12 gia "boot menu" i kana esc gia boot menu.........kai isws katafereis kai kaneis etsi tin douleia sou!
Members gsarig Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Members Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Μήπως μπορείς να ξεκινήσεις με δισκέτα εκκίνησης και να κάνεις απο εκεί την εγκατάσταση; Το έχεις δοκιμάσει;
kanenas_allos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι μακριά από τα Millenium. Βάλε τα 98SE. Επίσης, εάν πιάσουν τα backdoor ενημέρωσε μας! Καλή επιτυχία
hralman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 nomizw pws se kapoia laptop den einai anagkh na mpeis sto bios kai na to allakseis.....ekei pou sou leei f2 gia bios koita mhpws sou leei kana f12 gia "boot menu" i kana esc gia boot menu.........kai isws katafereis kai kaneis etsi tin douleia sou! Σωστο κι αυτο, τσεκαρε το. Μήπως μπορείς να ξεκινήσεις με δισκέτα εκκίνησης και να κάνεις απο εκεί την εγκατάσταση; Το έχεις δοκιμάσει; Αυτη την ευκολια εχουν οσοι εχουν την τυχη να εχουν ενσωματωμενο drive στο φορητο τους. Δυστυχως ομως δεν εχουν ολα τα laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.