kpartsi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Κάνοντας έλεγχο του σκληρού με Nod32 βρήσκω ένα spyware που λέγεται Gator αλλά το πρόγραμμα δεν μπορεί να το σβήσει. Τα Spyware Doctor και ZoneAlarm AntiSpyware δεν το παίρνουν καν χαμπάρι. Ψάχνοντας λίγο στο Google βλέπω ότι είναι ένα πρόγραμμα χρήσιμο για την αποθήκευση των username και password στα διάφορα sites αλλά έχει και γνωστή δράση spyware. Αυτό που δεν ξέρω είναι τί να κάνω. Να το απεγκαταστήσω (υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες στο Ίντερνετ) ή να το αφήσω; Έιναι επικίνδυνο; Πάντως η λειτουργία του αυτόματου συμπληρώματος στα login είναι πολύ χρήσιμη. Αν το απεγκαταστήσω θα χάσω αυτή την λειτουργία;
blueviper Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Φαντάζομαι για να επιζητάς διακαώς τη λειτουργία της διατήρησης των username/password, δε θα χρησιμοποιείς ούτε Firefox, ούτε Opera. Οι συγκεκριμένοι browser τη διαθέτουν εγγενώς και δε χρειάζεσαι πρόσθετα προγράμματα. Καλύτερα λοιπόν να την "κάνεις" από IE, αν θες να ξεγνοιάσεις. Από εκεί κι έπειτα, ξεμπέρδεψε με το Gator...δεν το χρειάζεσαι. Αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά, μου έχουν προτείνει πολλάκις το Roboform, το οποίο όμως δεν είναι δωρεάν (η free έκδοση φυλάσσει μέχρι 10 κωδικούς). Προσωπικά χρησιμοποιώ τη δωρεάν εφαρμογή KeePass για να κρατάω τέτοιες πληροφορίες. Δεν έχει integration με τους browsers, αλλά αν δεν είσαι κι ολότελα τεμπέλης, είναι ιδανική λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.