pc_admin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Εγραψα αυτο το topic για να πουν οι τεχνικοι Η/Υ και προγραμματιστες τους μισθους που παιρνουν για να δουμε ποσο ξεφτιλα χρηματα παιρνουμε συνηθως. Ξεκινω με εμενα με 7 χρονια προυπηρεσια -παντρεμενος με 1 παιδι 690€ ημιαπασχοληση (35 ωρες εβδομαδιαια) 800€ για full ωραριο (πρωι-βραδυ)
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δεν μπαινω στον κοπο να σου εξηγησω οτι αυτα που παιρνεις με τα χρονια προυπηρεσιας και το παιδι που εχεις ειναι απλα Ψ-Ι-Χ-Ο-Υ-Λ-Α.Και ΦΥΣΙΚΑ τα εχεις αναγκη μιας και εισαι παντρεμενος με παιδι και τα εξοδα τρεχουν.. Και εξηγω... 1) Αν παραιτηθεις και πας αλλου για δουλεια ποσο καιρο θα κανεις να βρεις η αν θα βρεις που γινεται ο χαμος στην αγορα εργασιας και προσλαμβανουν συνεχεια πιτσιρικια που μολις τελειωσαν τις σχολες τους με 500 και 550 ευρω το μηνα.. 2) Αν ζητησεις αυξηση απο το αφεντικο θα στην δωσει η μπορει να το παρει και στραβα και να σου πει σηκω και φυγε.Ετσι και αλλιως ολοι οι υπάλληλοι κατατασονται στα αναλωσιμα ειδη για τους εργοδοτες τους.Θα βρει εναν πιτσιρικα οπως ανεφερα παραπανω και θα του δινει 500 ευρω.Και προσθετω και οτι ο πιτσιρικας δεν θα εχει ουτε στο ελαχιστο τις υποχρεωσεις που εχεις εσυ και μπορει να καθεται και ολη μερα στην εταιρεια. Και για να σου πω και τα δικα μου μιας και πρεπει να το αναφερω .Ειμαι σε μια εταιρεια τα 3 τελευταια χρονια σαν τεχνικος , βρηκα την δουλεια ακριβως ενα μηνα μετα που απολυθηκα απο φανταρος και πριν το στρατο ειχα κανει αλλες δουλειες ασχετες με το αντικειμενο.Αρχισα με 600 ευρω τον 2/2004 (αρα ουτε καν 3 χρονια προυπηρεσια στο αντικειμενο) και πηγα στον ενα μηνα στα 660 γιατι αρεσε στο αφεντικο η δουλεια μου.Απο κει και περα μιας και εφαγα (και τρωω ακομα ) τρελο χωσιμο οπως αποθηκη , εξυπηρετηση πελατων , τιμολογηση , παραγγελιες , χαμαλοδουλειες , μαστορεματα , μεταφορες εμπορευματων μεγαλου ογκου σε οροφους παρεα με καποιον οδηγο παντα , σαββατοκυριακα για μαστορεματα στην εταιρεια (με υπερωριες παντα ) και εθελοντικη εργασια καποια σαββατοκυριακα για να κανω δουλειες που δεν προλαβα μεσα στην βδομαδα και παραλληλα οτι γινει μεσα στην εταιρεια να ειμαι ο πρωτος που ακουει τα παραπονα αποφασισα τον μαρτιο να ζητησω αυξηση μιας και ειμαι ενας ανθρωπος ρομποτ εκει μεσα που κανει την δουλεια του και καλυπτει και τις δουλειες ολων των συναδελφων του (εκτος του λογιστηρίου) και ως εκ θαυματος με πηγαν στα 800 καθαρα το μηνα.Αλλα απο τοτε με εχουν τρελανει και κανω τα διπλα απο οσα εκανα.Δεν εχω παραπονο μιας και ειναι η πρωτη μου δουλεια στο αντικειμενο και ειναι καλο που αρχισα απο τα δυσκολα. Με λιγα λογια για να τελειωσω τα λεφτα που παιρνω ειναι πολυ καλα για την προυπηρεσια και τα πτυχια που εχω ( Πιστοποιηση ΙΕΚ σαν ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ και Lower ) Και ολα αυτα στα λεω και θελω να τα ακουσουν και αλλοι γιατι θεωρησα οτι τα λεφτα που παιρνεις ειναι παρα πολυ λιγα .Τσεκαρε το και στην Επιθεωρηση Εργασιας
revil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Ξεκινω με εμενα με 7 χρονια προυπηρεσια -παντρεμενος με 1 παιδι 690€ ημιαπασχοληση (35 ωρες εβδομαδιαια) 800€ για full ωραριο (πρωι-βραδυ) Φίλε μήπως σε κοροιδευουν? Πέρνεις πολυ λιγα
Critter Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 pc_admin μηπως δουλευεις στη Βουλγαρια που θέλουν φτηνα εργατικά χέρια? Με τα χρονια προυπηρεσιας που εχεις, φιλος admin παίρνει 1500. Και γω μια χαρα λεφτα παιρνω ως admin αλλα δεν θελω να πω πόσα. Μου τι σπαει κατα καποιο τρόπο να λεω τι παίρνω. Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρωτο μισθο πηρα αρκετα παραπανω απο τη συλλογικη σύμβαση.
kiriak Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Ξέρω έναν Αλβανό βοηθό Υδραυλικού που δουλεύει 5 μέρες 8ώρο και παίρνει 1500 ευρώ καθαρά και δουλεύει μόνος του απογεύματα και ΣΚ και καθαρίζει 2500-3000 ευρώ το μήνα. Δεν αλλάζεις επάγγελμα καλύτερα. Πάντως με τόσα που παίρνεις σου τα δίνει και ο Αλβανός να πας να δουλέψεις γι'αυτόν βοηθός - βοηθού.
VitamineQ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Φίλε μου δεν είναι δυνατών να γίνεται αυτό το πράγμα. Άρχισε να ψάχνεις παράλληλα καμιά δουλεία να φύγεις από εκεί. Μα είναι δυνατών με τόσα χρόνια προϋπηρεσία παντρεμένος κλπ να παίρνεις αυτά τα λεφτά; Πώς να τα βγάλεις περά; Μήπως σε έχει σαν υπάλληλο γραφείου; Επιδόματα γάμου και παιδιού δεν δίνει ; Τι να πω ρε γαμώτο . Έτσι είναι. Σου λέει το έξυπνο boss μεγάλε αν γουστάρεις. Αλλιώς θα πάρω έναν πιτσιρικά.
Snolly Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 εγώ είμαι 24ρων δουλεύω ένα χρόνο ως developer 10 ώρες τη μέρα και παίρνω 1450 ευρώ καθαρά και δεν έχω πάει ακόμα στρατό. ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝΕ.
Mystirios Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Ξέρω έναν Αλβανό βοηθό Υδραυλικού που δουλεύει 5 μέρες 8ώρο και παίρνει 1500 ευρώ καθαρά με μεγαλουδραυλικό δουλεύει? Λίγο χλωμό το κόβω να του δίνει 70+ / μέρα χωρίς ένσημα και ιστορίες.
pc_admin Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Kαταρχας το θεμα αυτο το ανοιξα για να πουν ολοι οι τεχνικοι-προγραμματιστες Η/Υ τους βασικους μισθους που παιρνουν ή επαιρναν και οχι μονο για το μισθο που παιρνω εγω , για να βγει ενα συμπερασμα τελικα τι μισθοι δινονται στους τεχνικους Η/Υ γενικα. Το ξερω οτι ειναι πολυ μικρος ο μισθος που παιρνω αλλα να ξερετε οτι : 1. στην επαρχια που βρισκομαι, μεχρι τωρα οσοι δουλευαν τεχνικοι σε καταστηματα με Η/Υ επαιρναν "χαρζιλικι" και ηταν συνηθως φοιτητες που δουλευαν για το χαρτζιλικι τους ή πιτσιρικια με "τρελλα" στους υπολογιστες 2.επειδη τα καταστηματα αυτα εδω μετρουνται στα δακτυλα ολοι λιγο-πολυ δινουν τα ιδια και χειροτερα 3.αν δειτε τις συλλογικες συμβασεις εργασιας τα χρηματα που μου δινουν ειναι απολυτως νομιμα (απ οτι ειδα ειναι γυρω στα 1000€ ακαθαριστα για εγγαμους με 6-9 χρονια προυπηρεσιας δηλαδη αν βγαλεις κρατησεις καθαρα 800 με 850€ - το 1 παιδι δυστυχως δεν δινει κατι στο μισθο) , αρα αυτοι οι μισθοι πεινας δινονται με την "ευλογια" του κρατους. 4.Το να παιρνεις πχ 1000€ και να δουλευεις μεχρι τις 9 το βραδυ (να εχεις παραπανω ωρες δηλαδη απο τις 40 την εβδομαδα) δεν μου λεει τιποτα.Εδω μιλαμε μισθος για 40 ωρες την εβδομαδα και αν εχεις προυπηρεσια, κτλ. Γιατι καποιος με 1000€ το μηνα δεν ειναι καλυτερα πληρωμενος απο καποιο με 800 οταν δουλευει τις διπλασιες ωρες , ετσι δεν ειναι?? Γιαυτο εκεινο που θα ηθελα θα ηταν να ελεγαν και αλλοι τεχνικοι- προγραμματιστες τους μισθους που παιρνουν -αλλα- ποσες ωρες δουλευουν την εβδομαδα και αν εχουν προυπηρεσια κλπ. για να βγει κατι.
Critter Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Για 8ωρο νομιζω οτι μιλανε οι περισσοτεροι. Εγω προσωπικα για 8ωρο αναφερομαι και στις 2 περιπτωσεις.
^BOOMBOOM Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Πόσα ήθελες να παίρνεις? Δεν ξέρω ποσο καλός είσαι ή δεν είσαι στη δουλειά σου, αν ομως υπάρχει τεράστια προσφορά και μικρή ζήτηση αναγκαστικά οι μισθοί ειναι μικροί. Αν πιστευεις πως ο μισθός σε αδικεί γιατί δεν ανοίγεις δική σου δουλειά? Στην περίπτωση αυτή αν όλα πάνε καλά και χρειαστεί να προσλάβεις 2 τεχνικούς Η/Υ/προγραμματιστές πόσο θα τους δίνεις?
spell1977 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Γνωμη μου εμενα ειναι ο τεχνικος ο εμπειρος μετα απο καποια χρονια να δουλευει μονος του... Εγω αυτο εχω κανει τα τελευταια χρονια... μια σταθερη δουλεια ασχετη ή οχι με το αντικειμενο με σταθερο ωραριο και τα του τεχνικου δικα μου.. Και αυτο για να εχω ενα σταθερο μισθο και να ειμαι σε θεση να διαλεγω τους πελατες μου... Γιατι αν ξεκινησεις μονος σου σαν τεχνικος (το εκανα) θα πρεπει να ανεχεσαι πολλους πελατες για να τα βγαζεις περα οικονομικα, που πιο πολυ σε ζημιωνουν και σε χασομερανε παρα σε βοηθανε... Αν θελεις ενα μισθο σε μια εταιρεια πολυ καλο ειτε θα πρεπει να κανεις κατι προτοτυπο που δεν μπορει να το κανει καποιος αποφοιτος καποιας σχολης ή να εχεις γινει πραγματικα απαραιτητος σε μια εταιρεια και να κινεις νηματα...
pc_admin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Νομιζω οτι το θεμα εχει επικεντρωθει μονο σε μενα τι θα επρεπε να παιρνω , τι θα πρεπει να κανω τωρα κτλ ,και οχι σε γενικοτερο επιπεδο αν πληρωνομαστε καλα οι υπαλληλοι στον τομεα Πληροφορικη. Ωμως πηγε στραβα απο δικο μου λαθος , στο θεμα θα επρεπε να βαλω τιτλο "τεχνικοι-προγραμματιστες πειτε εδω τι μισθους που παιρνετε" γιατι οπως τονισα και παραπανω το θεμα ειναι : Εχει η οχι καλα χρηματα η πληροφορικη? Υπαρχει κορεσμος? πληρονωμαστε καλα σ αυτον τον κλαδο ή ειμαστε απο τους χειροτερα αμοιβωμενους? Και προπαντος σ αυτους που ειναι "απ εξω" τωρα αξιζει να ασχοληθουν μ αυτο η "μακρια" και να ασχοληθουν με κατι πολυ κερδοφορο?
DhZou Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Σίγουρα υπάρχει κορεσμός και σίγουρα δεν πληρωνόμαστε καλά. Εγώ τουλάχιστον παίρνω λιγότερα από σένα με 3 χρόνια προυπηρεσία όμως. Τώρα συμβούλες για τους νέους είναι λίγο δύσκολο να δώσουμε. Τι θα πεις στον άλλο μην κάνεις αυτό που σ'αρέσει γιατί αρέσει και σε αλλους; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και πράτει αναλόγως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.