Προς το περιεχόμενο

Θα κανατε ποτε σχεση με ατομα....

poul1na

Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?

• Ναι.
      19
    • Όχι.
      35
    • Μάλλον ναι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      28
    • Μάλλον όχι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      31
    • Δεν ξέρω, δεν απαντώ.
      13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτη τη παντρευομουν και αυριο το πρωι, δε το σκεφτομουν καθολου! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μαζί της θα παντρεύοσουν και τον μπακάλη, και το γαλατά, και το διαιτολόγο, και τον πιτσαδόρο, και τον καθαριστή πισίνας, και το θυρωρό, και τον γυναικολόγο.

Δημοσ.
Αυτη τη παντρευομουν και αυριο το πρωι, δε το σκεφτομουν καθολου! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κι αυτή το κέρατο δε θα το σκεφτόταν καθόλου να στο ρίξει και να σ' αφήσει σύξυλο. :D

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα να δημιουργησω σχεση με ατομο που αντιμετωπιζει βαρηκοΐα.

Μου εχει τυχει να συνεργαστω στο πανεπιστημιο και στην πορεια σε καποιες δουλειες με συναδελφους με βαρηκοΐα και κωφωση και παρα τις πρωτες δυσκολιες, η παραπανω υπομονη που χρειαστηκε σε καποια σημεια να δειξω και οι διαφορες προσαρμογες στον τροπο που εργαστηκαμε δεν με κουρασαν. Εκεινο που καπως με στεναχωρουσε, αλλα οχι σε σημειο να μην μπορω να δω περα απο αυτο, ηταν που δεν μπορουσαμε να απολαυσουμε τη μουσικη ως παρεα. Καποιοι αισθανοντουσαν τα vibes και χορευαν και ομορφα, αλλα δεν υπηρχε εκ των πραγματων η ιδια εκτιμηση.

Ενα αλλο σημειο που θα με προβληματιζε σε περιπτωση σχεσης ειναι η κληρονομικοτητα στο θεμα των παιδιων. Δεν ανηκω στην κατηγορια που εκθειαζει το deaf culture, και παρολο που σεβομαι τους ανθρωπους με προβληματα ακοης, δεν θα ηθελα το παιδι μου να ξεκινησει τη ζωη του με την οποιαδηποτε βιολογικη δυσκολια. Φυσικα και αν προεκυπτε τετοιο ζητημα θα του στεκομουν και θα εκανα ο,τι μπορουσα για να νιωσει ασφαλεια, αλλα αν ειχα την επιλογη, δεν θα ηθελα να εχει εμποδια να ξεπερασει.

Στην περιπτωση αλλων, βαρυτερων καταστασεων, δεν με φανταζομαι να μπορω να δημιουργησω δεσμο. Δεν αποκλειω το ενδεχομενο, αλλα το θεωρω το λιγοτερο πιθανο, με βαση παντοτε τα μεχρι στιγμης δεδομενα μου και τις εμπειριες μου ως συνολο. Για να ερωτευτω εναν ανθρωπο, πρεπει να υπαρχει σωματικη ελξη, να μπορω να μοιραζομαι μαζι του καταστασεις σε πολυαριθμα επιπεδα, να νιωθω πως πορευομαστε, δημιουργουμε μαζι. Μια σοβαρη αναπηρια βαζει εκ των πραγματων φραγμο σε διαφορα ονειρα, δημιουργει δυσκολιες σημαντικες ακομη και σε καθημερινες καταστασεις, και δεν πιστευω πως εχω το αποθεμα δυναμης να γινω ενα ζωτικης σημασιας στηριγμα στερουμενη πραγματα που για μενα ειναι εξισου ζωτικης σημασιας. Διαισθανομαι δηλαδη, πως δεν εχω την απαιτουμενη ενεργεια για κατι τετοιο, πως αυτα που ζηταω δεν ειναι σε θεση καποιος με σοβαρο προβλημα να μου τα προσφερει, επομενως δεν βλεπω πως θα νιωσω γοητευμενη αν πρεπει για παραδειγμα να γινω τα ματια καποιου, τα ποδια του, κ.ο.κ.

Δεν απαξιωνω σε καμια περιπτωση τα ατομα που ερωτευτηκαν ανθρωπους με προβληματα, και συμφωνω πως δεν μπορουμε να αποκλειουμε παντελως την πιθανοτητα ολα αυτα που τωρα μας δημιουργουν αποστροφη να τα παραβλεψουμε χωρις καν να καταλαβουμε πως μας συνεβη. Μπορει να απορησω για τη δυναμικη της σχεσης, γιατι η δικη μου νοοτροπια ειναι διαφορετικη, αλλα δεν προκειται να μειωσω καποιον για μια τοσο προσωπικη επιλογη που εγω θεωρω το λιγοτερο πιθανο να εκανα.Σε καμια ομως περιπτωση δεν μπορουμε και να απαξιωνουμε και το αντιθετο. Το τι βρισκει ο καθενας σε αυτον που θεωρει ταιρι του το ξερει μονο ο ιδιος και ζει αυτος τις επιλογες του.

Σε περιπτωση που ο αγαπημενος μου παθει κατι, ολα παιζονται. Μιλαμε για οριακη δοκιμασια, και το μονο που μπορω να πω με σιγουρια θεωρητικα, ειναι πως θελω να μπορω να συνεχισω να ειμαι μαζι του. Αλλα εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες. Αναλογιζομαι πως καποια μικροτερου μεγεθους αλλαγη επιφερει δυσκολιες αναπροσαρμογων σε μια σχεση. Αν συμβει κατι τραγικο, δεν θα αλλαξω μονο εγω τις συνηθειες μου, θα αλλαξει και ο συντροφος μου. Το τι ανθρωποι θα ειμαστε μετα απο μια τετοια εμπειρια δεν μπορουμε να το ξερουμε. Μπορει να με διωξει, μπορει να θελω εγω να φυγω, μπορει να θελει ο ιδιος να πεθανει, μπορει η αναπηρια να ειναι αντιμετωπισημη, μπορει να στερει πραγματα που δεν θα μπορουμε να κανουμε χωρις αυτα, μπορει να εμφανιστουν ριφιφι η συντροφικοτητα και η αγαπησιαρικη συνωμοσια ακομη πιο εντονες. Απειρα σεναρια. Καμια σιγουρη απαντηση αν δεν βρεθουμε σε τετοια θεση. Αν εγω παθαινα κατι, το κοβω πιο πιθανο να ηθελα να ειμαι μονη μου και να μην ταλαιπωρω τους γυρω μου. Μπορει και να αυτοκτονουσα.

Αλλα δε μπορω τα απολυτα και τα κατηγορω. Θεωρω πιο ρεαλιστικο να εχεις αμφιβολλιες για το πως θα αντιμετωπισεις μια δυσκολια τεραστιου βαθμου, παρα να εισαι βεβαιος πως η αγαπη που νιωθεις τωρα ολα τα νικαει και να την λες στους αβεβαιους. Καποια τραυματα ειναι θανασιμα, οσο και να μας οργιζει, οπως και καποια αλλα επουλωνονται παρα τις δυσοιωνες προβλεψεις.

Δημοσ.

να κάνω μια υποθετική ερώτηση

είστε μια κάποιον/α έχετε σχέση χρόνια και είστε πολύ δεμένοι

χτύπα ξύλο κάποια στιγμή γίνεται "κάτι" και ο/η σύντροφός σας

παθαίνει κάτι που το εντάσσει στην κατηγορία που περιγράφουμε.

το τί έπαθε δε μας ενδιαφέρει, ας πούμε όμως πως είναι ανίατο.

θεωρώ φυσιολογικό να φύγει κάποιος από τη σχέση αυτή όχι γιατί είναι καθίκι

αλλά γιατί δεν αντέχει και δεν θέλει. γιατί χωρίς να το θέλει αυτό που ένιωθε γκρεμίστηκε.

10 μέρες μετά (τυχαίο χρονικό πλαίσιο) το χωρισμό ο οποίος έγινε πολύ ήρεμα, φυσιολογικά και με κατανόηση, ανοίγετε την τηλεόραση όπου ακούτε για παγκόσμια ιατρική εξέλιξη που θεραπεύει πλήρως την (ανίατη ως σήμερα) πάθηση του/της πρώην συντρόφου σας.

πως νιώθετε και τί κάνετε τότε;

(απλά ένα σενάριο που μου ήρθε στο μυαλό αλλά με την ιατρική εξέλιξη της εποχής μας δε το "νιώθω" τόσο απίθανο)

Δημοσ.

Απλά αισθανόμαστε πολύ άτυχοι, άν μπορούμε να διορθώσουμε το σφάλμα μας προσπαθούμε να το κάνουμε με κάθε μέσο.

Αλλιώς κλαίμε την μοίρα μας:cry:

Δημοσ.
να κάνω μια υποθετική ερώτηση

είστε μια κάποιον/α έχετε σχέση χρόνια και είστε πολύ δεμένοι

χτύπα ξύλο κάποια στιγμή γίνεται "κάτι" και ο/η σύντροφός σας

παθαίνει κάτι που το εντάσσει στην κατηγορία που περιγράφουμε.

το τί έπαθε δε μας ενδιαφέρει, ας πούμε όμως πως είναι ανίατο.

θεωρώ φυσιολογικό να φύγει κάποιος από τη σχέση αυτή όχι γιατί είναι καθίκι

αλλά γιατί δεν αντέχει και δεν θέλει. γιατί χωρίς να το θέλει αυτό που ένιωθε γκρεμίστηκε.

10 μέρες μετά (τυχαίο χρονικό πλαίσιο) το χωρισμό ο οποίος έγινε πολύ ήρεμα, φυσιολογικά και με κατανόηση, ανοίγετε την τηλεόραση όπου ακούτε για παγκόσμια ιατρική εξέλιξη που θεραπεύει πλήρως την (ανίατη ως σήμερα) πάθηση του/της πρώην συντρόφου σας.

πως νιώθετε και τί κάνετε τότε;

(απλά ένα σενάριο που μου ήρθε στο μυαλό αλλά με την ιατρική εξέλιξη της εποχής μας δε το "νιώθω" τόσο απίθανο)

Μα ειπαμε...Με την ιδια ευκολια που απο εκει που απολαμβανες αγκαλιτσα εναν καφε βρεθηκες να σε ξεσκατιζουν, ετσι μπορει και να παρουν την εγκριση οι Βρετανοι με τα εμβρυα ανθρωπου-αγελαδας, να δημιουργησουν τους καταλληλους ιστους και να ξεχασουμε τις εκφυλιστικες ασθενειες, την παραλυση και τοσα αλλα. Οι ανατροπες μεσα στη ζωη ειναι. Οπως αλλαξε η ζωη καποιου δραματικα προς μια κατευθυνση, μπορει κατι να της αλλαξει παλι πορεια. Ο κοσμος χωριζει και τα ξαναβρισκει. [εστω ορισμενοι]. Γιατι να μην μπορουν να επανασυνδεθουν? Η γιατι να νιωσουν τυψεις η ενοχες? Τις αποφασεις τους τις πηραν με καποια δεδομενα. Εφοσον τα δεδομενα αλλαζουν εχουν να παρουν αποφασεις με νεες παραμετρους.

Δημοσ.

punky επίτηδες ποστάρεις τέτοια links???? :mrgreen: Οπότε τι να πω τώρα άστο καλύτερα........

Είναι χάρμα οφθαλμών έτσι κι αλλιώς η πράξη δε γνωρίζει από γλώσσες! :mrgreen:

Συνεπώς ψήφισα ότι ΔΞ/ΔΑ!

Για πότε μαθαίνεις Ισπανική νοηματική γλώσσα ε;
Η Βραζιλία μιλαει Πορτογαλικά!
Δημοσ.
Η Βραζιλία μιλαει Πορτογαλικά!

Για την ακρίβεια, μιλάει βλαχοΠορτογαλικά. Αλλά κοίτα τι λέει στο link:

Η Μπρέντα Κόστα είναι μοντέλο από την Βραζιλία και μένει εδώ και πολλά χρόνια στην πανέμορφη Βαρκελώνη. Η 23χρονή καλλονή που κόβει την ανάσα είναι εκ γενετής κωφάλαλη.
Δημοσ.
punky επίτηδες ποστάρεις τέτοια links????

Ναι.

έτσι κι αλλιώς η πράξη δε γνωρίζει από γλώσσες! :mrgreen:

Διαφωνώ. Επειδή σαν μαθητής τα έπαιρνα από την παράδοση, αυτό το επικοινωνιακό κουσούρι το κουβαλάω και στο κρεβάτι. Με κάποιες πινελιές χυδαιότητας.

Δεν θέλω να νομίζει πως δεν μου αρέσει να συζητάω μαζί της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...