Προς το περιεχόμενο

Θα κανατε ποτε σχεση με ατομα....

poul1na

Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?

• Ναι.
      19
    • Όχι.
      35
    • Μάλλον ναι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      28
    • Μάλλον όχι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      31
    • Δεν ξέρω, δεν απαντώ.
      13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ντουντου, δεν μιλώ για εξαναγκασμό και οίκτο. Αυτό δεν γίνεται έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να γίνει. Κανείς, ακόμα και χωρίς να μεσολαβεί κάποια αναπηρία, δεν μένει σε μια σχέση που δεν θέλει.

Όσο για το θέμα της απόκτησης απογόνου, είναι και αυτό μια απόφαση των δυο τους. Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, ευτυχώς. blink.gif

Απλώς μου φαίνεται πολύ «κάπως» ο άνθρωπος που λάτρευες να σε χρειάζεται κι εσύ να του λες «ωραία περάσαμε, αλλά δεν μου κάνεις πλέον».

Οι άνθρωποι δεν είναι αναλώσιμα είδη, για μένα. Είναι ψυχές που έχουμε ευθύνες απέναντί τους και δεν μπορούμε να τις πετάμε όταν πλέον δεν μας εξυπηρετούν.

Είναι κάτι που δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω. Ίσως έχω λανθασμένη αντίληψη όσον αφορά την ευθύνη έναντι των άλλων... Δεν ξέρω...

Γνώμη μου πάντα, έτσι; Δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να πράττουν ανάλογα. blink.gif

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν ξέρω δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.

ίσως ναι χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος. πάντως ένα από τα σημαντικά πράγματα σε μια σχέση είναι και ο διάλογος άρα θα ήταν δύσκολο......μπερδεύτικα. είναι και παρασκευή

Δημοσ.
Θα είχε ενδιαφέρον ένα ακόμα flame σου. blink.gif

Flame ήταν αυτό που έριξες στον άνθρωπο ο οποίος δεν έκανε τίποτα παραπάνω απ' το να εκφράσει το τί θα έκανε και το οποίο ουδόλως ήταν ακραίο.

Το να του λες λοιπόν "εύχομαι να μην είναι το παιδί σου αυτό που θα σε φρενάρει" μου θυμίζει την έμμεση ευχή που ρίχνουν οι υποσυνείδητα κακεντρεχείς οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να δουν τι αγγούρι θα έτρωγε ο άλλος.

Δημοσ.
Flame ήταν αυτό που έριξες στον άνθρωπο ο οποίος δεν έκανε τίποτα παραπάνω απ' το να εκφράσει το τί θα έκανε και το οποίο ουδόλως ήταν ακραίο.

Το να του λες λοιπόν "εύχομαι να μην είναι το παιδί σου αυτό που θα σε φρενάρει" μου θυμίζει την έμμεση ευχή που ρίχνουν οι υποσυνείδητα κακεντρεχείς οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να δουν τι αγγούρι θα έτρωγε ο άλλος.

Δηλαδή, άτοπα προσωπικά συμπεράσματα.

Σε διαβεβαιώ πως ουδεμία σχέση έχει με τους συνειρμούς σου αυτό που είπα. blink.gif

Αν και παρανόησες, σου ζητώ συγγνώμη μιας και σε χάλασε τόσο πολύ. blink.gif

Δημοσ.

δεν θα εκανα σχεση με μια κοπελα που εχει προβλημα (ετσι λεω τωρα τουλαχιστον.δεν μου εχει συμβει ποτε ωστε να εκφρασω αντικειμενικη αποψη),γιατι δεν νομιζω να ενδιαφερωταν καμια για μενα,σε αντιθετη περιπτωση.

καλος κακος,το ....ερωτας με την πρωτη ματια για μενα,ειναι μαλακια.ολοι στην αρχη ενα πραμα κοιταμε.τα εξωτερικα χαρακτηριστηκα την γυναικας.μετα μαθαινουμε τον ανθρωπο καλυτερα,και τον ερωτευομαστε.με αυτο το σκεπτικο,η απαντηση μου ειναι οχι.

τωρα αν στη σχεση που εχω,συμβει κατι κακο στην κοπελα,βεβαιως και δεν θα την παρατησω,βεβαιως και θα κανω τα παντα,για να περναει καλα και να απαλυνει τον πονο της ψυχης της (τι ειπα ο πουστης παλι!)

θα δωσω τα παντα,εστω και αν κουραστω-βαρεθω καποια στιγμη,γιατι η κοπελα που θα ειναι διπλα μου,θα το αξιζει πραματικα-και θα το θελω και εγω ο ιδιος.ποτε δεν εκανα σχεση,με μια τυχαια γυναικα.

ΥΓ.πεταχτητε μεχρι το βιντεοκλαμπ,και παρτε την ταινια <<Γλυκος Νοεμβρης>>(η στειλτε μου πμ).

αξιζει να την δειτε.ισως και να αλλαξετε γνωμη για αυτο που πιστευετε (ο καθενας ξεχωριστα).

Δημοσ.

Mια και λύσαμε την παρεξηγηση ας πάμε στο προκείμενο.

Ο/Η poulina το έθεσε ξεκάθαρα και το διευκρίνησε : Αναφέρεται στην βαρηκοία και τη δυνατότητα ή μη ομιλίας.

Όσον αφορά τη βαρηκοία τα πράγματα είναι πιό απλά και μπορείς άνετα να κάνεις μια σχέση εφόσον το άτομο φορά κάποιο βοήθημα. Ούτως ή άλλως, τα ακουστικά που βγαίνουν τώρα είναι μικρότερα και απ' τις ψείρες των walkman οπότε δεν φαινεται σχεδόν τιποτα για να αισθανθεί κάποιος άβολα.

Αν λοιπον φοράει ο βαρήκοος το ακουστικό και ακούει κανονικά σε τί διαφέρει απ' τον μύωπα (όπως πολύ σωστά ειπώθηκε)? Σε τίποτα.

Στην δεύτερη περίπτωση δεν ξέρω αν θα έκανα σχέση, το βλέπω δύσκολο διότι αν δεν ακούς τη φωνή του άλλου χάνεις ένα μεγάλο μέρος της ομορφιάς που μπορεις να αποκομίσεις από έναν άνθρωπο.

Γενικότερα, μια και η συζήτηση κύλησε προς άλλα μονοπάτια, έχει τεράστια διαφορά να λες "θα έκανα σχέση με έναν ανάπηρο/βαριά άρρωστο" απ' το "έχω σχέση με κάποιον που έμεινε ανάπηρος/βαριά άρρωστος κατά τη διάρκεια αυτής". Η συζήτηση αυτή είναι περιπου ιδια με μια παλιοτερη που ειχε ανοιξει ο Lucifer σχετικά με τη φροντίδα ανίατων περιπτώσεων.

Εννοείται οτι δεν πρόκειται να πας να βάλεις μόνος σου το κεφάλι σου στο στόμα του λύκου εκτός φυσικά κι αν η χημεία σου τρελλαθει τελείως και δε βλέπεις τιποτα μπροστά σου πράγμα που όμως είναι απίθανα απίθανο. Απ' την άλλη, όλα είναι θέμα διαβάθμισης. Πες δλδ ότι η γυναικα/αντρας σου πέφτει σε κώμα. Τί κάνεις? Κάθεσαι και τον/την κοιτάς και μένεις έτσι στον αιώνα τον άπαντα?

Δεν υπαρχει απάντηση ρε παιδιά. Ότι και να κάνεις σωστό θα ειναι. Και να μείνεις σωστό θα είναι και να φύγεις το ίδιο σωστό. Εγώ πχ δεν μπορώ να κατηγορήσω τη γυναικα του Γιάνκοβιτς που τον παράτησε έστω κι αν αυτό έγινε στους 6 μήνες απο τοτε που έμεινε ανάπηρος. Να κατηγορήσω μια γυναίκα που ξαφνικά ο ηλίθιος/άτυχος άντρας της εκανε τη βλακεία και εμεινε ανάπηρος τελείως? Ένα βουνό 2 μέτρα που θα έπρεπε η ίδια να το ζωστεί στην καμπούρα της για το υπόλοιπο της ζωής της? Έχει κουβαλήσει ποτέ κανείς ανήμπορο άνθρωπο στην πλάτη του? Τον έχει αλλάξει?

Δημοσ.
Πες δλδ ότι η γυναικα/αντρας σου πέφτει σε κώμα. Τί κάνεις? Κάθεσαι και τον/την κοιτάς και μένεις έτσι στον αιώνα τον άπαντα?

ρωτα μια μουσουλμανα να σου απαντησει.αυτες ξερουν!

Δημοσ.

Ντάξει ρε παίδαρε μην σκαλώνεις έτσι. Εδώ δεν σκάλωσα εγώ που απευθύνθηκε σε μένα το κορίτσι. Εγώ πάντως Χριστινιώ δεν το πήρα παρεξηγημένα την ερώτηση σου.

Δημοσ.
Ντουντου, δεν μιλώ για εξαναγκασμό και οίκτο. Αυτό δεν γίνεται έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να γίνει. Κανείς, ακόμα και χωρίς να μεσολαβεί κάποια αναπηρία, δεν μένει σε μια σχέση που δεν θέλει.

Όσο για το θέμα της απόκτησης απογόνου, είναι και αυτό μια απόφαση των δυο τους. Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, ευτυχώς. blink.gif

Απλώς μου φαίνεται πολύ «κάπως» ο άνθρωπος που λάτρευες να σε χρειάζεται κι εσύ να του λες «ωραία περάσαμε, αλλά δεν μου κάνεις πλέον».

Οι άνθρωποι δεν είναι αναλώσιμα είδη, για μένα. Είναι ψυχές που έχουμε ευθύνες απέναντί τους και δεν μπορούμε να τις πετάμε όταν πλέον δεν μας εξυπηρετούν.

Είναι κάτι που δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω. Ίσως έχω λανθασμένη αντίληψη όσον αφορά την ευθύνη έναντι των άλλων... Δεν ξέρω...

Γνώμη μου πάντα, έτσι; Δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να πράττουν ανάλογα. blink.gif

Ρε κορίτσαρε μην το κάνεις τελείως πεζό το θέμα. Δεν του λές ''δεν μου κάνεις, τα λέμε''

Σίγουρα πικρένεσαι, αλλα να κοιτάμε οπως γράφεις και συ, την ψυχή των άλλων,αλλα πάνω απόλλα αν κοιτάμε και τη δική μας. Και αυτό είναι κάτι (δυστυχώς) απαίτηση της σημερινής κοινωνίας για να πας μπροστά.

Δημοσ.

ΔΓ/ΔΑ.

Η ευκολη απάντηση ειναι "ναι, αν ειμαι ερωτευμένος γιατι, οχι;"

...ελα μου ντε που οι περισσότεροι κρατάνε αποστάσεις (φοβου, αμηχανίας, αγνοιας, προκαταλήψεων, και γω δεν ξερω τι άλλο) και μόνο που διαπιστώνουν την ιδιαιτερότητα, και δεν προλαβαίνει να αναπτυχθει καμιά σχέση. τι "σχέση" δηλαδή... ουτε καν χειραψία.

και υστερα πάντα υπάρχει η υποψία -και των δύο μερών-, οτι.. ρε μπας και αυτό το κάτι, η αρχική "συμπάθεια" που δείχνω/μου δείχνει ειναι απλά λύπηση;

-------------

Παντως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πρόβλημα. Οι τυφλοί, βαρήκοοι, και αυτιστικοί, ειναι οι μεγάλοι άτυχοι που δεν μπορούν να τα κρύψουν.

σου λέω εγώ τώρα: γνωρίζεις εναν/μία, ειστε μαζι 1,2,3 χρόνια. παντρεύεστε, και σε λιγο λετε να κανετε και παιδιά. Και εμφανίζεται "πρόβλημα". Τι γίνετε?

και βλέπεις κατι κουφούς, να σπέρνουν σαν τα κουνέλια :)

(ναι, η επιστήμη έχει λύσεις, αλλα καλυτερα μη μπλέξεις.)

αλλο. παντρευεσαι εναν τύπο που φαίνεται μια χαρά παιδι. και λεφτάκια εχει, και παιδακια κανει, και σπουδαγμένος ειναι. και αφου κανετε 2 παιδάκια, τα τινάζει στα 40. ειπατε τίποτα; απλα ξεχασε να σου πει οτι τα τελευταια 25 χρόνια, εκανε καθημερινά 2 πακέτα, 2 πίτσες, και 10 σουβλάκια στην καθισιά του....

πάντως κουφός δεν ήταν. ευτυχώς Παναγία μου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...