Προς το περιεχόμενο

Θα κανατε ποτε σχεση με ατομα....

poul1na

Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?

• Ναι.
      19
    • Όχι.
      35
    • Μάλλον ναι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      28
    • Μάλλον όχι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      31
    • Δεν ξέρω, δεν απαντώ.
      13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή ποτέ μη λες μεγάλη κουβέντα ... << Μάλλον ναι >> για μένα

Έχοντας ένα άτομο με βαρυκοϊα στην ευρύτερη οικογένιά μου (=ξάδελφος) δε το βρίσκω και τόσο τραγικό. Χωρίς να λέω ότι δε θα είναι δύσκολο ... ιδιαίτερα για ένα άτομο που εκνευρίζεται αρκετά ευκολα όπως εγώ. Μια απόφαση είναι στη τελική και αν στη δώσει και η καψούρα δε θα το καταλαβαίνεις.

+ ότι θα γλιτώσεις μια και καλή τη ... κρεβατομουρμούρα :):):)

Θεωρώ λιγότερο ενοχλητικό να μίλαγα στη νοηματική (αν ήξερα) παρά να προσπαθώ να μιλάω αργα-δυνατά-συλλαβιστά σε έναν άνθρωπο, επαναλαμβάνοντας τη κάθε φράση 2-3 φορές.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οπως ειπε η cristina με καλυψε απολυτα με την εξης απαντηση της:

{Στον έρωτα, δεν αρκούν τα μάτια.

Αν δεν νιώσεις το μυαλό σου να λιώνει, τις αισθήσεις σου να φτάνουν στ' άκρα με την σκέψη της ύπαρξης αυτού του ανθρώπου στη ζωη σου, την καρδιά σου να πλημμυρίζει αγάπη για έναν άνθρωπο τόσο αξιόλογο και να νιώσεις πως η δύναμη και η ευαισθησία που κρύβει μέσα του είναι σπάνια, τότε δύσκολα θα μπορέσεις να αντισταθείς στην γοητεία που σου ασκεί...

Όταν οι ώρες που περνάς μαζί του με όποιον τρόπο είναι μοναδικές και τις θυμάσαι μετά από χρόνια, όταν οι συζητήσεις σας είναι ατελείωτες και το ψυχικό άγγιγμα σαρωτικό...

Όταν καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πράγματα που μάλλον είχες ξεχάσει πως υπάρχουν και όταν μάλιστα υπάρχει και κάτι κοινό, όπως η μουσική ας πούμε, που είναι σημαντικό και για τους δυο και σας προκαλεί δυνατά συναισθήματα αυτή η κοινή αγάπη, τότε μάλλον είναι αδύνατο να μην ερωτευτείς... Και ας μην μπορεί να σταθεί όρθιος δίπλα σου...

Άλλωστε πόση σημασία μπορεί να έχει αυτό όταν αυτό που ουσιαστικά έχεις ανάγκη στο υπερκαλύπτει;}

Κι επισης ο Punky με την εξης: {Και έμεινα δίπλα της σε κάθε επώδυνη φάση που πέρασε, σωματικά και ψυχικά.

Και just for the record, δεν είχε να κάνει καθόλου με λύπηση.

Αν στο στάδιο της γνωριμίας συνειδητοποιείς ότι σε πήραν πάλι μεσάνυχτα να μιλάς μαζί της, ενώ ξεκίνησες το μεσημέρι.

Αν αυτό που είσαι όχι μόνο το αποδέχεται αλλά τη γοητεύει και την ξεσηκώνει.

Αν σε γοητεύει η ξεχωριστή δύναμη, το πείσμα της και η άρνηση να παραιτηθεί παρά το κακό που τη βρήκε. Αν σου λέει (και το εννοεί) ότι είσαι ο λόγος και το κίνητρο για να τα καταφέρει.

Αν έχει μια ωριμότητα που σε κάνει να νιώθεις εμπιστοσύνη, και μια παιδικότητα που σε ξεκαρδίζει.

Αν ότι είναι χημεία στον έρωτα, το βρίσκεις μαζί της...}

αυτα τα λιγα μονο που εχουν βαθυτερο νοημα βαζει σε σκεψεις πολλα ατομα...

Δημοσ.

Σκότωσα την ανάπηρη αγάπη μου με μία τσεκουριά. Εκείνη μου το ζήτησε διότι έβλεπε ότι ήμενα αναπηρότερος απ' εκείνη λόγω της αναπηρίας της. Συνέθεσα μια λυπητερή μαντινάδα την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας...

"Αγάπη μου σε σκότωσα, σε άνοιξα στα δύο, έλα έλα, σε άνοιξα στα δύο,

και βρήκα ένα θεό***νο για να μη νιώθω κρύο, έλα έλα έλα, για να μη νιώθω κρύο"......

Δημοσ.
Σκότωσα την ανάπηρη αγάπη μου με μία τσεκουριά. Εκείνη μου το ζήτησε διότι έβλεπε ότι ήμενα αναπηρότερος απ' εκείνη λόγω της αναπηρίας της. Συνέθεσα μια λυπητερή μαντινάδα την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας...

και βρήκα ένα θεό***νο για να μη νιώθω κρύο, έλα έλα έλα, για να μη νιώθω κρύο"......

Kάτι μου λέει ότι έρχεται ένα γερό κράξιμο από το <<υπέρπέραν>> για τον Kandinsky.....

Δημοσ.

LOL.

Παίζει σίγουρα αυτό που λες. Προσωπική φθορά υπάρχει.

Δημοσ.

Δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα. Ακόμη και εαν είχα ένα δυνατο δεσμό και έμενε στην πορεία ανάπηρη, παλι θα το έκοβα. Οσοι πιστευτε το αντίθετο θεωρώ ότι δεν είστε ρεαλιστες, και ότι είναι πολύ ποιητικές και ρομαντικές θεωρίες για να εφαρμοστούν στις μέρες μας. Εξώ απτό χωρό πολύ ξερουν και χωρεύουνε...

Δημοσ.
Δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα. Ακόμη και εαν είχα ένα δυνατο δεσμό και έμενε στην πορεία ανάπηρη, παλι θα το έκοβα. Οσοι πιστευτε το αντίθετο θεωρώ ότι δεν είστε ρεαλιστες, και ότι είναι πολύ ποιητικές και ρομαντικές θεωρίες για να εφαρμοστούν στις μέρες μας....

Κοίτα αυτό που λες είναι αρκετά σκληρό και λιγάκι απάθρωπο μιας και αυτό σημαίνει η λέξη απάνθρωπο.

Ρεαλισμός είναι το να σκεφτείς πως μπορεί να συμβει και σε εσένα κάτι και ότι εν τέλη ο χαρακτήρας είναι που μετράει στον άνθρωπο μιας και δεν νομίζω να έχει κανείς από εδώ βλέψεις να μείνει για πάντα νέος και να μπορεί να καρπώνεται αιωνίως τις χαρές των νιάτων.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το <<...στις μέρες μας>> γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του και καλό θα ήταν να κοιτάμε πως να γίνουμε καλύτεροι από ότι είδη είμαστε και όχι επειδή οι <<άλλοι>> είναι χειρότεροι να προσαρμοστούμε και εμεις σε αυτά τα δεδομένα.

Δημοσ.

Βεβαίως και να κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μην κριβόμαστε πίσω από τα σφάλματα ή τις αρνητικές εικόνες των άλλων. Οταν λέω στις μέρες μας, εννοώ τις απαιτήσεις και τους ρυθμούς που έχει η ζωή για έναν αρτημελή άνθρωπο-ζευγάρι.Πάρα πολλές. Φανταστείτε ό ένας στους 2 να έχει κάποιο πρόβλημα από τα προαναφερθέντα... Σε πάει πίσω, σε φρενάρει...

Το ότι είσαι άνθρωπος και όχι απάνθρωπος μπορείς να το δείξεις από χίλιες δυο δραστηριότητες αν θέλεις και σου βγαίνει, δεν είναι ανάγκη να έχεις σχέση με έναν ανάπηρο για να φανεί.

Δημοσ.
Βεβαίως και να κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μην κριβόμαστε πίσω από τα σφάλματα ή τις αρνητικές εικόνες των άλλων. Οταν λέω στις μέρες μας, εννοώ τις απαιτήσεις και τους ρυθμούς που έχει η ζωή για έναν αρτημελή άνθρωπο-ζευγάρι.Πάρα πολλές. Φανταστείτε ό ένας στους 2 να έχει κάποιο πρόβλημα από τα προαναφερθέντα... Σε πάει πίσω, σε φρενάρει...

Το ότι είσαι άνθρωπος και όχι απάνθρωπος μπορείς να το δείξεις από χίλιες δυο δραστηριότητες αν θέλεις και σου βγαίνει, δεν είναι ανάγκη να έχεις σχέση με έναν ανάπηρο για να φανεί.

Εύχομαι μόνο να μην είναι το παιδί σου αυτό που θα σε φρενάρει.

Δημοσ.

Ωραίο σχόλιο. Να το χαίρεσαι και να το κορνιζάρεις. Εύγε. Θά'ριχνα άσχημα μπινελίκια αλλά τ' αφήνω για αργότερα....

Δημοσ.

Φιλενάδα τη σχέση μου μπορώ να την κοντρολάρω εγώ (και γιαυτό άνοιξε το τοπικ αυτό) οπότε κάνω αυτό που πιστεύω για εμένα σωστό.

Τώρα στο αν θα γίνει κάτι τέτοιο στο παίδί μου, για να μήν ανοίξουμε άλλο τόπικ θα σου απαντήσω εδώ. Πιστεύεις στο Θεό? Γιατί αν μου συμβεί κατι τέτοιο στο παιδί μου θα γυρήσω και θα πώ ότι είναι δοκιμασία απτό Θεό για εμένα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, αρα το υπομένω. Και μη μου πεις μπορείς να κάνεις!!

Γιατί εγω προσωπικά δεν αντιμετωπίζω το ίδιο τη γκομενά μου με το μελλοντικό παιδί μου! Αρα στη μία περίπτωση τη στέλνω και στην άλλη περίπτωση το κεφάλι κάτω και συνεχίζω.Και αυτός είναι ένας αλλος τρόπος να δείξεις ότι είσαι ανθρωπος όπως προανέφερα.

Ωραίο σχόλιο. Να το χαίρεσαι και να το κορνιζάρεις. Εύγε. Θά'ριχνα άσχημα μπινελίκια αλλά τ' αφήνω για αργότερα....

Δεν υπάρχει λογος να βρίσω. Είπε ένα ενδεχόμενο η κοπέλα. Πιστεύω τη κάλυψα με την απάντηση μου.

Δημοσ.

Νομίζω άκυρο το σχόλιο της cristina, δε τίθεται θέμα σύγκρισης

σε ότι αφορά την "απανθρωπιά", θεωρώ περισσότερο απανθρωπο να πρέπει ο Socratis, στο παράδειγμα που έθεσε πριν, να συνεχίσει μια τέτοια σχέση...

Προσωπικά, αν "χτυπα ξύλο" μου συνέβαινε κάτι, δεν θα επέτρεπα στη κοπέλα που είναι μαζί μου να συνεχίσουμε όσο καλά και αν πήγαινε μια τέτοια σχέση...

βέβαια θεωρώ εντελώς άλλη περίπτωση, σε μια οικογένεια σε έναν από του δύο γονείς ή σε κάποιο παιδί να συμβεί κάτι τέτοιο... ούτε η οικογένεια θα χαλάσει ούτε θα εκδιωχθεί το παιδί.. η οικογένεια είναι εκεί για να προστατεύσει το μέλος της... γιαυτό και θεωρω ατυχές το παράδειγμα της cristina

Δημοσ.

Χωρις να λεω μεγαλη κουβεντα συμφωνω γενικα με τον Socratis_g.

Δεν προκειται με τη θεληση μου να προσθεσω ενα "σταυρο" στη ζωη μου,επειδη "ερωτευθηκα".Αν πρεπει να επιλεξω,θα επιλεξω ενα αρτιμελες ατομο,εστω κι αν δε μου αρεσει τοσο σαν ανθρωπος,πολυ απλα,για να μην κανω τη ζωη μου μαρτυριο.Η αναπηρια ειναι καθημερινος θανατος.(σε βαριες μορφες,πχ παραλυση κ οχι βαρυκοια κτλ)

Θα μου πειτε,"δεν εχεις ερωτευθει πραγματικα ακομα κ για αυτο τα λες αυτα",νομιζω ωστοσο οτι οι πρακτικες δυσκολιες,κ η ψυχολογικη φθορα ισως να υπερβαινουν τον ερωτα.

ps:Εννοειται οτι αν ειναι μελος οικογενειας,το παιδι σου κτλ,θα το υπομεινεις,τι να κανεις...

Δημοσ.
Καιρος να ανοιξω κι εγω ένα παραξενο θεμα που θα σας βαλω σε σκεψεις: καθομουν και σκεφτομουν όλα τα ατομα που πασχουν από καποιο προβλημα και κατεληξα στον πιο απλο και λιγοτερο προβληματικο από τα υπολοιπα ατομα πχ. Αυτιστικα, τυφλα, με κομεννα ποδια, χερια, γενικα ατομα με ειδικες αναγκες. Λοιπον θα κανατε ποτε σχεση με ατομα που πασχουν από βαρηκοια? Ατομα που δεν ακουνε καθολου η ακουνε με καποιο βοηθημα πχ. Ακουστικα και μιλανε όχι τοσο τελεια??? Η με ατομα με νοηματικη γλωσσα αν ο άλλος γνωριζει τη γλωσσα??? Ιδου η απορια!!!!

θα εκανα παρεα με ολους αυτους αλλα σίγουρα όχι με εσένα που είσαι ανορθόγραφος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...