Προς το περιεχόμενο

Θα κανατε ποτε σχεση με ατομα....

poul1na

Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θα κάνατε ποτέ σχέση με τέτοιο άτομο?

• Ναι.
      19
    • Όχι.
      35
    • Μάλλον ναι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      28
    • Μάλλον όχι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος/η.
      31
    • Δεν ξέρω, δεν απαντώ.
      13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καιρος να ανοιξω κι εγω ένα παραξενο θεμα που θα σας βαλω σε σκεψεις: καθομουν και σκεφτομουν όλα τα ατομα που πασχουν από καποιο προβλημα και κατεληξα στον πιο απλο και λιγοτερο προβληματικο από τα υπολοιπα ατομα πχ. Αυτιστικα, τυφλα, με κομεννα ποδια, χερια, γενικα ατομα με ειδικες αναγκες. Λοιπον θα κανατε ποτε σχεση με ατομα που πασχουν από βαρηκοια? Ατομα που δεν ακουνε καθολου η ακουνε με καποιο βοηθημα πχ. Ακουστικα και μιλανε όχι τοσο τελεια??? Η με ατομα με νοηματικη γλωσσα αν ο άλλος γνωριζει τη γλωσσα??? Ιδου η απορια!!!!

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με αυτα που λες στο τελος:

Ατομα που δεν ακουνε καθολου η ακουνε με καποιο βοηθημα πχ. Ακουστικα και μιλανε όχι τοσο τελεια??? Η με ατομα με νοηματικη γλωσσα αν ο άλλος γνωριζει τη γλωσσα???

Ναι! τωρα με κομμενα ποδια η αυτιστικα κτλ δε νομιζω, χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν...

Δημοσ.

ηρεμησε βρε παιδι μου, ενα παραξενο τοπικ ανοιξα χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν.... εχω μια φιλη που ειναι βαρηκοη και σκεφτηκα να δω τι γνωμη εχει ο καθενας. εχει μια σχεση με εναν φυσιολογικο παλικαρι που την υπεραγαπαει. ειρηνη!!!!

Lusifer δεν θα τα εφτιαχνες ειπες? για ποιο λογο?

ρωταω για να μαθουμε ολοι εδω!!!

Δημοσ.

Ωραία. Ψηφίσαμε και σήμερα.

Η απάντηση λοιπόν είναι, πως αναφορικά με τις σχέσεις μου, ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει το έτερον ήμισυ, είναι να μου δημιουργεί την θέληση -αν όχι την ανάγκη- να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος, όχι επειδή νοιώθω μειονεκτικά απεναντί του, αλλά ούτως ώστε να μπορώ να του προσφέρω όλο και περισσότερα.

Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο πως κάπως έτσι θα ήθελα να είναι και ο άνθρωπος που έχω απέναντί μου, το παραμικρό που θα μπορούσε να τον κάνει να νοιώθει μειονεκτικά σε σύγκριση με εμένα θα ήταν για μένα σχετικά οδυνηρό. Θα εμπόδιζε αυτή την αέναη φάση αυτοεξέλιξης του κάθε ατόμου ξεχωριστά αλλά με κίνητρο τον απέναντι.

Φυσικά τα παραπάνω δεν πάνε για κάποια με βαρηκοΐα -εκεί απλά θα έπρεπε να λύνω πολιτισμένα και με λοστούς ζητήματα με κομπλεξικούς που θα το ειρωνευόντουσαν/εκμεταλλευόντουσαν αυτό- αλλά για μεγαλύτερα probs, τυφλώσεις και γενικά πράγματα που απαιτούν βοήθεια και περιορίζουν την ανεξαρτησία.

Δημοσ.

lucifer θα συμφωνησω μαζι σου, βασει αναγκων παντα μιλαμε, δεν εννοω να γινει σχεση απο λυπηση αλλα να γινει βασει των αισθηματων, το να προσφερεις οτι καλυτερο στον αλλον-η, το να τον κανεις να νιωσει σαν φυσιολογικο ατομο, το να του δωσεις να καταλαβει πως δεν διαφερει απο τους αλλους. Παντα για ατομα με βαρηκοια μιλαω οπως εθεσα ως θεμα! Καλο βραδυ να εχεις!!!

Δημοσ.

Όχι...

Προσωπικά στοχεύω πάντα στο όσο πιο "ιδανικό" όταν αναζητώ κοπέλα,

δλδ "ταίρι", σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά μου κριτήρια...

Και θεωρώ ότι είναι στη φύση μας να επιδιώκουμε κάτι τέτοιο, όπως συμβαίνει άλλωστε παντού στη φύση...

you know, εξέλιξη/βελτίωση των ειδών απο γενιά σε γενιά, τα ισχυρότερα από κάθε είδος ζευγαρώνουν για να δώσουν ακόμα πιο ισχυρούς απογόνους (πχ βασίλισσα μέλισσα με τον πιο δυνατό κυφήνα) κτλ κτλ

Φυσικά δεν θα απέκλεια για κανένα λόγο άτομα με ειδικές ανάγκες από τον κοινωνικό μου περίγυρο...

Τα θεωρώ ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και στεναχωριέμαι που αντιλαμβάνομαι ότι η κοινωνία/κράτος δεν τα εκμεταλλεύται αλλά τα αφήνει στο περιθώριο...

Είναι ένα εργατικό δυναμικό που δυστυχώς ενώ μπορεί να συνεισφέρει σε πολλούς τομείς, και το θέλουν πολύ αυτά τα άτομα να συνεισφέρουν, χαραμίζεται γιατί δεν υπάρχουν υποδομές..

στο εξωτερικό, αλήθεια, γνωρίζει κανείς κατα πόσο δίνουν ευκαιρίες σε αυτά τα άτομα να εργαστούν??

Πάντως, πιο ενδιαφέρον είναι αυτοί που θα πούνε ναι να μας το εξηγήσουν και να καταλάβουμε γιατί δεν έχουν τους προφανείς/γνωστούς/αυτονόητους ενδοιασμούς που έχω εγώ και όσοι άλλοι φυσικά λένε όχι

Δημοσ.

όχι

μπορεί κάποιος να αγαπήσει ένα τέτοιο άτομο

αλλά να το ερωτευτεί και να κάνει σχέση το θεωρώ απίθανο.

βέβαια πολλά τα παραδείγματα που με βγάζουν ψεύτη.

ελπίζω να μην υπήρξαν άλλοι λόγοι και να ήταν πραγματική αγάπη-έρωτας.

αυτά ισχύουν για σχέσεις μεταξύ ατόμου "φυσιολογικού" και ατόμου με "ιδιαιτερότητες". όταν και οι δύο "έχουν" κάτι τότε θεωρώ πως η σχέση μπορεί να γίνει πιο εύκολα.

τραγικό είναι πάντως πως μερικοί άνθρωποι καταδικάζονται έτσι

πολλές φορές χωρίς καν να είναι το φταίξιμο δικό τους.

ntountou, το 99% των συζητήσεων για αυτά τα άτομα, αφορά την εργασιακή τους ένταξη. δε λέω σίγουρα σημαντικό, αλλά όταν το θέμα πάει στα αισθηματικά, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου, το ερώτημα δεν ορίζεται. Δηλ., για να εξηγηθώ:

Ερώτημα που ορίζεται: Θα παίρνατε έναν κουφό να σας κουρδίσει το πιάνο;

Ερώτημα που δεν ορίζεται: Θα κάνετε σχέση με έναν άνθρωπο που δεν ακούει;

Οπότε ψήφισα δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσ.

Aποψη μου

Μερικες 'παθησεις" επιφερουν ταλαιπωρια,αλλες πολυ λιγοτερη.Κανενας δεν πεφτει ΕΥΚΟΛΑ σε κατασταση που θα ταλαιπωρουσε τον εαυτο του.

Μια αυτιστικη κοπελα επιφερει αρκετη ταλαιπωρια.

Μια βαρυκοη κοπελα,αφανταστα λιγοτερη

Ειναι απολυτα λογικο και κατανοητο καποιος να ειχε πολυ λιγοτερες-υπαρχουσες μεν αλλα σαφεστατα λιγοτερες-επιφυλαξεις στην 2η περιπτωση αποτι στην 1η

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...