rodos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ίσως να έχει γραφτεί ξανά, αλλά δεν το έχω παρακολουθήσει. Ας μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα, παρακαλώ. Θέλω να στήσω ένα ασύρματο δίκτυο από το γραφείο στο σπίτι. Οπτική επαφή έχουν οι στέγες τους και μόνο αυτές, περίπου 50μ.-70μ. Αν πάρω προιόντα της Linksys π.χ, τι θα χρειαστώ, και πόσο θα κοστίσουν; Δεν κάνουμε τσιγγουνιές αλλά ούτε και σπατάλες, προκειμένου να έχω πολύ καλό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ....
rodos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Απλά πράγματα είπα, μα κανένας δεν γνωρίζει?
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 kaneis den mporei na sou eggiithei ipeuthina .kanonika an einai optiki epafi me dio kateuthintikes kerees den tha exeis provlima.iparxoun kerees pou exoun 5 metro kalodio.opote i kerea mporei na paei pros stegi.
polidis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Tha sinfoniso me ton poulino. Etsi opos to perigrafeis omos kai etsi opos to vlepo ego xoris kerees apokliete na exeis sima oso kai dinato Router kai na pareis. Alla tha sou protina na vris apo kapio kolitari sou kanena mixanima na pas na to stiseis gia na diapistoseis. Idalos kereoules
a123xxsp Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 50-70metra tha kaneis link MONO an exeis optiki epafi, allios tha xreiasteis na psiseis tous geitones (kai pali me to zori an tha paiksei),i lysi einai loipon katethintiki keraia kai eksoplismos stin taratsa, epeidi einai megali istoria mpes na deis leptomereies sto http://www.awmn.net/forum
rodos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Ωραία, είμαστε σε καλό δρόμο... Κατευθυντική κεραία. Τι θα χρειαστώ στο σύνολο του εξοπλισμού; (κεραίες, router etc)
takistmr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Μπορείς να μπείς στο site του Αθηναικού Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου (http://www.awmn.net/) και να βρείς πολύ καλές συμβουλές και προτάσεις για την υλοποίηση της ιδέας σου.
a123xxsp Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Ωραία, είμαστε σε καλό δρόμο... Κατευθυντική κεραία. Τι θα χρειαστώ στο σύνολο του εξοπλισμού; (κεραίες, router etc) http://www.awmn.net/forum έχει tutorials με πολλές λεπτομέρειες / δοκιμές και προτάσεις εξοπλισμού
Mercyful_Fate Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Με εξωτερικές κεραίες θα κάνεις τη δουλιά σου 100% πάντος. Απο κει και πέρα, θα χρειαστείς ένα ασύρματο router + κεραία + pigtail + καλώδια δικτύου και ρεύματος (πολλά μέτρα, από την ταράτσα μέχρι τον υπολογιστή) στην μία άκρη (εκεί που θα είναι και ενδεχόμενως η γραμμή του internet, αν έχεις μόνο μία), και ένα access point (όχι απαραίτητα ρουτερ, είναι περιττό και δεύτερο ρουτερ νομίζω, ωστόσο πρέπει να παίζει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε client mode)+κεραία+pigtail+καλώδια. Αυτά σε γενικές γραμμές. Με τις τρέχουσες τιμές υπολόγισε κόστος γύρω στα 150 ευρώ η κάθε εγκατάσταση (δλδ την 300-αρα συνολικά δεν βλέπω να την γλιτώνεις). edit: καλά όλοι ταυτόχρονα ποστάραμε?!?!
firewalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Εγώ για εξοπλισμό προτείνω D-link DWL 900AP σε 802.11b (με πειραγμένο firmware) που το βάζεις και το ξεχνάς. Και κεραίες Stella (αν και για 50 ~ 70 μέτρα ίσως δεν χρειαστούν). Όπως είπε ο a123xxsp δες εδώ: http://www.awmn.net/forum
nicksoti Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Πιστεύω 1α ξεκινάς με τα χαρακτηριστικά του χώρου σου. ΠΧ απόσταση PC - ταράτσας. Εαν είναι μεγάλη, θα χρειαστείς μεγάλο καλώδιο = ακριβό = απώλειες = μεγαλύτερο κόστος κεραίας. Οπότε εκεί σκέφτεσαι και για POE λύση (power over ethernet, δηλαδή το router θα μπει ταράτσα, και θα συνδεθεί με utp καλώδιο με το δωμάτιό σου, το τοποίο δεν έχει πολλές απώλειες, και θα δίνει και ρεύμα). Επίσης, φρόντισε να μετρήσεις το σήμα σου, να μην είσαι εκτός επιτρεπτών ορίων, και βρεθείς μπλεγμένος. Για 50 μέτρα, δεν χρειάζεσαι πολύ ισχύ, απλά καλή κεραία+καλό router. Α, και ξέχνα το wireless G, το Β για εξωτερικές συνδέσεις είναι πιο αξιόπιστο, και δεν έχει τόσο αλληλεπίδραση με τα γειτονικά κανάλια, δεν θα ενοχλείς-ενοχλείσαι. Αν βέβαια, μπορείς κι από το μπαλκόνι σου, θα σου έρθει πολύ πιο οικονομικά.
Mercyful_Fate Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Εγώ έχω στη μια άκρη ένα wrt54gc (linksys) router (70ευρώ) + κεραία grid (80 ευρώ, αλλά και μια μια μικρή των 50-60 ευρώ θα έκανα δουλιά), ενώ στην άλλη πλευρά έχω ένα access point Pheenet (!!!!) το οποίο δουλεύει άψογα σχεδόν 3 χρόνια στη ταράτσα, 24/7, και μάλιστα ήταν ότι φτηνότερο μπορούσα να βρω τότε (ούτε 60 ευρώ δεν έκανε). Το Pheenet δουλεύει με τις δικές του κεραιούλες, δεν χρειάζεται καν εξωτερική κεραία για να πιάσει το σήμα του router.
apoikos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Για τέτοιες αποστάσεις είναι μια χαρά (και πιο διακριτικά) 2 μικρά πανελάκια (13-14 dBi) ;-)
rodos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τα πάντα, αλλά όλα τα παραπάνω βοηθούν. Όσο για το http://www.awmn.net/ , πολύ καλό, αλλά ...λαβύρινθος. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.