Προς το περιεχόμενο

format xp....


garm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βασικα εχω κανει την ιδια ερωτηση και στο τοπικ για win,αλλα δεν εχω απαντηση..λοιπον,εχουμε ενα σκληρο με 3 partitions,xp,kubuntu,data και κλασικα στην αρχη εμφανιζεται ο grub ktl..τωρα λοιπον πρεπει να κανω φορματ στα xp..υπαρχει κατι που πρεπει να κανω πρωτα για να μη χα8ει ο grub ηγια να μην εχω προβλημα στην επανεγκατασταση και την εκκινηση του υπολογιστη,η προχωραω και κανω το φορματ οπως 8α το εκανα αν δεν υπηρχαν τα λινουξ????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα κάνεις το φορματ κανονικά με προσοχή να μη διαγράψεις άλλη κατανομή.

 

όπως αναμένεται, ο boot loader των windows θα αντικαταστήσουν τον grub στο mbr το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να μπείς με boot disk ή livecd σε linux και να τρέξεις την εντολή grub-install /dev/hda όπου hda ό,τι αντιστοιχεί στο σκληρό σου.

 

επίσης νομίζω υπάρχει και επιλογή στο dvd του kubuntu να κάνεις boot σε recovery mode το οποίο σε πετάει σε single-user system.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού κάνεις dual boot θα προτείνω το εξής. Μιάς και τα Windows θέλουν το format τους μιά στο τόσο, χρησιμοποιήσε τον ntldr των windows για να κάνεις την επιλογή του λειτουργικού σου μετά το POST. Για να το κάνεις αυτό όσο είσαι στο linux κάνε:

 

>dd if=/path/to/grub/partition of=/bootsect.bin bs=512 count=1

 

Αυτό θα σου φτιάξει στο / ένα αρχείο bootsect.bin το οποίο άν το δώσεις στο boot.ini των Windows μπορεί να το διαβάσει και να σου ξεκινήσει τον grub και από εκεί το linux. Για να το γράψεις στο boot.ini απλώς προσθέτεις στο τέλος του αρχείου μιά γραμμή σαν αυτήν:

 

>C:\bootsect.bin="Linux"

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι κάθε φορά που θα κάνεις format στα Windows δεν θα χρειάζεσαι live cd και ιστορίες, απλώς κάνεις backup το bootsect.bin και μετά το format ξαναγράφεις το boot.ini

 

PS. Αυτό προυποθέτει ότι το grub δεν το έχεις κάνει install στο MBR αλλά στο /boot του linux installation σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...