Προς το περιεχόμενο

βιογραφικο αποριες.....

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτε potential employers να είμασταν :P

Ανεβάστε τα σε κοινή θέα να ακούσετε προτάσεις και κρατάτε ότι θέλετε.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάποιες γενικές παρατηρήσεις για ένα βιογραφικό που μου έστειλε κάποιος από εδώ. Ελπίζω να πιάσετε το νόημα.

Κοίτα επί της ουσίας με το που άνοιξα το βιογραφικό σου είδα το ίδιο λάθος που βλέπω παντού.

Δεν ξέχωρίζεις! :)

Τίτλος = Βιογραφικό Σημείωμα. :) Αμέσως αμέσως βάζεις τον εαυτό σου σαν όλους τους άλλους. "Άλλο ένα Βιογραφικό Σημείωμα" :P

Βάλε το όνομά σου με μεγάλα γράμματα να φαίνεται, και δήλωσε φάτσα κάρτα τον τίτλο σπουδών που έχεις! Αφού έχεις πτυχίο δεν υπάρχει λόγος να το κρύβεις.

Τα στοιχεία επικοινωνίας θέλω να τα βρίσκω εύκολα για να επικοινωνήσω μαζί σου, αλλά δεν είναι αυτό που με απασχολεί πρώτο πρώτο. Βάλτα on the side.

Στρατό αφού έχεις τελειώσει, τόνισέ το! Είναι από τα πρώρα πράγματα π κοιτάει ένας εργοδότης και σημαντικό.

Σπουδές.

Εφόσον έχεις πτυχίο ΤΕΙ, δεν υπάρχει λόγο να βάλεις το απολυτήριο. Εκτός και αν ήταν του Professor X στους X-Men.

Επαγγελματικά - το ζουμί.

Ευδιάκριτος ο τίτλος! Μη τον "κρύβεις" στο κείμενο. Μίλα με αριθμούς και για τι πράγμα ήσουν υπεύθυνος! Μην ξεχνάς ότι το CV είναι το μόνο πράγμα που βλέπει ο potential εργοδότης. Δεν ξέρει αν είσαι "καλό παιδί". Το να μου λες ότι απλά "απασχολήθηκες" σαν "διαχειριστής" δικτύου" δε λέει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α γιατι να σε προτιμήσει.

Γνώσεις Η/Υ = κλισέ! Είσαι Ηλεκτρονικός Μηχανικός του τμήματος Ηλεκτρονικής. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου με το να μου λες ότι επιλύνεις "προβλήματα software/hardware". Ανάδειξέ τον! Πες τι ξέρεις! π.χ. λύνω και δένω το PC σε 5'

Προσωπικά ενδιαφέροντα.

Ξένες γλώσσες?

Ταξίδια?

Προγραμματισμό σε Η/Υ? Έτσι όπως το διαβάζω μου κάνει σαν "γράφω και λίγο html/VB στην καλύτερη".

Δείξε που και γιατί σε κάνουν αξιόλογο τα παραπάνω!

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα γιατί ήρθε η ώρα να φτιάξω το βιογραφικό μου και έχω κάποιες απορίες.Καταρχάς βλέποντας και τις προηγούμενες σελίδες επέλεξα το πρότυπο του europass(αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο πείτε το τώρα που είναι νωρίς:-D).

Είδα ότι στην εκπαίδευση και κατάρτιση έχει τίτλο διπλώματος αλλά δεν έχει κανένα πεδίο για να γράψω τον βαθμό.Άραγε δεν είναι σημαντικός για τον εκάστοτε εργοδότη ο βαθμός του πτυχίου;

Επίσης στις ξένες γλώσσες έχει κατηγορίες A1,A2,B1,B2,C1,C2.Προφανώς είναι βαθμίδες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα όμως για μένα που θα στείλω το βιογραφικό μου μόνο στην Ελλάδα ταιριάζει αυτό ή αυτός που θα διαβάσει το βιογραφικό μου θα ξύνει το κεφάλι του.Για πράδειγμα εγώ που έχω το ταπεινό Lower Cambridge πως θα το γράψω;

Δημοσ.

Imo ειναι 2010 κατεβαζεις το europass και το συμπληρωνεις. Ειναι ακρως επαγγελματικο και to the point με σωστο τροπο. Η καλη εντυπωση θα πρεπει να δωθει απο τα προσόντα σου και οχι απο cover letters και σαλτσες.

Δημοσ.
Imo ειναι 2010 κατεβαζεις το europass και το συμπληρωνεις. Ειναι ακρως επαγγελματικο και to the point με σωστο τροπο. Η καλη εντυπωση θα πρεπει να δωθει απο τα προσόντα σου και οχι απο cover letters και σαλτσες.

Αυτό έκανα αλλά όπως είπα δεν ξέρω τι γίνεται με τον βαθμό πτυχίου και τι να βάλλω στο επίπεδο ξένης γλώσσας.Έχω το Cambridge Lower στα αγγλικά.

Δημοσ.
Επίσης στις ξένες γλώσσες έχει κατηγορίες A1,A2,B1,B2,C1,C2.Προφανώς είναι βαθμίδες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα όμως για μένα που θα στείλω το βιογραφικό μου μόνο στην Ελλάδα ταιριάζει αυτό ή αυτός που θα διαβάσει το βιογραφικό μου θα ξύνει το κεφάλι του.Για πράδειγμα εγώ που έχω το ταπεινό Lower Cambridge πως θα το γράψω;

Όλα τα πιστοποιητικά επιπέδου "lower" είναι B2. Ο όρος lower δεν υφίσταται πλέον εδώ και δεκαετίες, τον χρησιμοποιούμε καταχρηστικά στην Ελλάδα για να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο ανησυχείς κι εσύ, σχετικά με τον εργοδότη.

συνοπτικά, και με βάση το Cambridge που μας είναι πιό οικείο:

Β2=FCE

C1=CAE

C2=CPE

(Κάτω από B2 δεν ζητάει κανένας). Όλα τα άλλα πιστοποιητικά έχουν ανάλογη κλίμακα, απλά καλό είναι να αναζητήσεις στη σελίδα του κάθε φορέα που αντιστοιχεί το κάθε πιστοποιητικό, γιατί μερικά δεν είναι και πολύ προφανή (πχ TOEIC).

Τώρα, εξαρτάται που θα το πας. Αν η δουλειά που θες να κυνηγήσεις είναι να σηκώνεις τηλέφωνα σε κάποια ξεχασμένη επιχείρηση, μάλλον δεν θα ξέρει ο εργοδότης σου τι είναι B2, αλλά τότε δεν θα θέλεις ούτε europass έτσι κι αλλιώς...

Εφόσον ξεκινήσεις το europass, πρέπει να το κάνεις όπως πρέπει, δηλ. θα βάλεις B2 και ΑΝ προβλέπεται χώρος για λεπτομέρειες, θα βάλεις τον τίτλο του πτυχίου σου όπως αναγράφεται επίσημα, δηλαδή μη γράψεις "Lower".

edit: ένα καλογραμμένο και ευπαρουσίαστο βιογραφικό, μπορεί να μην είναι τελικά λόγος να πάρεις τη δουλειά, αλλά μερικές φορές είναι σε πρώτη φάση ο λόγος να σηκώσει καποιος το βιογραφικό σου και να το διαβάσει. Το τι θα γράφει είναι σημαντικό, αλλά αν είναι ένα μάτσο χάλια, ό,τι και να γράφει μπορεί να πάει άκλαφτο. Αρα, ναι, φρόντισέ το.

Δημοσ.
Όλα τα πιστοποιητικά επιπέδου "lower" είναι B2. Ο όρος lower δεν υφίσταται πλέον εδώ και δεκαετίες, τον χρησιμοποιούμε καταχρηστικά στην Ελλάδα για να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο ανησυχείς κι εσύ, σχετικά με τον εργοδότη.

συνοπτικά, και με βάση το Cambridge που μας είναι πιό οικείο:

Β2=FCE

C1=CAE

C2=CPE

(Κάτω από B2 δεν ζητάει κανένας). Όλα τα άλλα πιστοποιητικά έχουν ανάλογη κλίμακα, απλά καλό είναι να αναζητήσεις στη σελίδα του κάθε φορέα που αντιστοιχεί το κάθε πιστοποιητικό, γιατί μερικά δεν είναι και πολύ προφανή (πχ TOEIC).

Τώρα, εξαρτάται που θα το πας. Αν η δουλειά που θες να κυνηγήσεις είναι να σηκώνεις τηλέφωνα σε κάποια ξεχασμένη επιχείρηση, μάλλον δεν θα ξέρει ο εργοδότης σου τι είναι B2, αλλά τότε δεν θα θέλεις ούτε europass έτσι κι αλλιώς...

Εφόσον ξεκινήσεις το europass, πρέπει να το κάνεις όπως πρέπει, δηλ. θα βάλεις B2 και ΑΝ προβλέπεται χώρος για λεπτομέρειες, θα βάλεις τον τίτλο του πτυχίου σου όπως αναγράφεται επίσημα, δηλαδή μη γράψεις "Lower".

Ευχαριστώ φίλε ήσουν σαφέστατος.:-)

Το βιογραφικό θα σταλεί σε νοσοκομεία για ανάλογες θέσεις.Καλό είναι για αυτή την περίπτωση το europass ή να επιλέξω κάτι πιο απλό;

Δημοσ.
Ευχαριστώ φίλε ήσουν σαφέστατος.:-)

Το βιογραφικό θα σταλεί σε νοσοκομεία για ανάλογες θέσεις.Καλό είναι για αυτή την περίπτωση το europass ή να επιλέξω κάτι πιο απλό;

το europass δεν το έχω δει αναλυτικά εδώ και καιρό, αλλά από όσο θυμάμαι κάλυπτε τα πάντα που μπορεί να έχει κάποιος. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Δηλαδή, αφενός, είναι ένα πληρέστατο CV, και μάλιστα το πιό επίσημο που θα βρεις, αφού ουσιαστικά αυτό εγκρίνει η ΕΕ σαν "πρότυπο", από την άλλη έχει τόσες κατηγορίες που μπορεί να δείχνει "'αδειο" αν δεν έχεις με τι να τις γεμίσεις, ενώ ουσιαστικά δεν θα είναι. Με επιφύλαξη, γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς ποια μορφή έχει τώρα πιά (αν δηλαδή εμφανίζονται πχ στην εκτύπωση μόνο αυτά που συμπληρωσες, δεν υφίσταται αυτό το πρόβλημα).

Οι εταιρίες με σοβαρό τμήμα διαχείρισης ανθρωπινου δυναμικού (HR) ξέρουν να διαβάζουν βιογραφικά, όπως κι αν τα γράψεις (υπάρχουν τμηματα ΑΕΙ γι αυτή τη δουλειά), οπότε οι σάλτσες μόνο εναντίον σου θα ήταν. Για νοσοκομεία, δεν ξέρω ποιος τα διαβάζει, αλλά θα έλεγα να μείνεις στο europass, και όπου μπορείς βάλε λεπτομέρειες όπως σου πρότεινα και πριν

Δημοσ.
το europass δεν το έχω δει αναλυτικά εδώ και καιρό, αλλά από όσο θυμάμαι κάλυπτε τα πάντα που μπορεί να έχει κάποιος. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Δηλαδή, αφενός, είναι ένα πληρέστατο CV, και μάλιστα το πιό επίσημο που θα βρεις, αφού ουσιαστικά αυτό εγκρίνει η ΕΕ σαν "πρότυπο", από την άλλη έχει τόσες κατηγορίες που μπορεί να δείχνει "'αδειο" αν δεν έχεις με τι να τις γεμίσεις, ενώ ουσιαστικά δεν θα είναι. Με επιφύλαξη, γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς ποια μορφή έχει τώρα πιά (αν δηλαδή εμφανίζονται πχ στην εκτύπωση μόνο αυτά που συμπληρωσες, δεν υφίσταται αυτό το πρόβλημα).

Οι εταιρίες με σοβαρό τμήμα διαχείρισης ανθρωπινου δυναμικού (HR) ξέρουν να διαβάζουν βιογραφικά, όπως κι αν τα γράψεις (υπάρχουν τμηματα ΑΕΙ γι αυτή τη δουλειά), οπότε οι σάλτσες μόνο εναντίον σου θα ήταν. Για νοσοκομεία, δεν ξέρω ποιος τα διαβάζει, αλλά θα έλεγα να μείνεις στο europass, και όπου μπορείς βάλε λεπτομέρειες όπως σου πρότεινα και πριν

Έγινε φίλε θα παραμείνω στο europass που και για μένα είναι το καλύτερο.

Πάντως τα τμήματα που δεν συμπληρώνω δεν εμφανίζονται καθόλου στην τελική μορφή του βιογραφικού.Για παράδειγμα το τμήμα σχετικά με την προϋπηρεσία δεν θα είναι κενό αλλά δεν θα εμφανίζεται καθόλου(αφού εγώ δεν έχω προϋπηρεσία).

Δημοσ.
Έγινε φίλε θα παραμείνω στο europass που και για μένα είναι το καλύτερο.

Πάντως τα τμήματα που δεν συμπληρώνω δεν εμφανίζονται καθόλου στην τελική μορφή του βιογραφικού.Για παράδειγμα το τμ ήμασχετικά με την προϋπηρεσία δεν θα είναι κενό αλλά δεν θα εμφανίζεται καθόλου(αφού εγώ δεν έχω προϋπηρεσία).

α, ωραία τότε, προφανώς το έκαναν πιό interactive, γιατί όταν το χρησιμοποιησα εγώ ήταν ένα pdf και το συμπλήρωνες όπως ήταν. Καλή επιτυχία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...