Προς το περιεχόμενο

βιογραφικο αποριες.....

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δεν είναι πολυτεχνική η σχολή.. οπότε τους γράφω

"Ptychion in Business with First Class Honours. Grade 7.3.

Excellent results in Statistical courses

Department ..."

και για το απολυτήριο λυκείου γράφω..

"High School Diploma, 23th Lyceum of ..., Aggregate grade 16 out of 20"

Στην ερώτησή μου προς το Warwick σε τι αντιστοιχεί το 7,66 του ΕΜΠ η απάντηση ήταν

Firstly I can confirm that your degree is equivalent to a 2:1

οπότε θα ήταν μάλλον "αισιόδοξο" να αυοκαθορίσεις το πτυχίο σου σαν 1:1. Γράψε απλά το βαθμό και άσε αυτούς να κρίνουν. Μια χαρά βαθμός είναι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Ίσα ίσα που φαίνεται κάπως "αυτάρεσκο" να κρίνεις ο ίδιος το πτυχίο σου ως 1:1.

http://en.wikipedia.org/wiki/British_undergraduate_degree_classification

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Thanks για τις πληροφορίες. Θα με απασχολήσει και μένα το θέμα του μεταπτυχιακού σε ένα 1-2 χρόνια.Όσοι έχουμε τελειώσει ΤΕΙ(4 χρόνια σπουδών με το ένα εξάμηνο να είναι πτυχιακή +πρακτική) " Ptychion" το γράφουμε ; Με βαθμό γύρω στο 8 και μαθήματα ειδικότητας άνω του 8 παίζει να βρω Ελλάδα ή να αρχίσω να ψάχνω για μέσο;(:P) Με προβληματίζει η ρετσινιά του "ΤΕΙτζή" και ότι θα βγάλω τη σχολή σε 5,5 χρόνια λόγω δουλειάς...:cry:

Δημοσ.

Αν η δουλειά είναι σχετική με αυτό που σπουδάζεις, ίσως είναι και καλύτερο και θα έπρεπε να το γράψεις στο βιογραφικό σου διότι πιστεύω ότ μετράει στα συν. Αν είναι κάτι άσχετο και εποχιακό (π.χ. σερβιτόρος σε καφετέρια), τότε ναι, ίσως δημιουργήσει κακή εντύπωση. Δεν είναι αναγκαστικά κακό να πεις ότι δούλευες παράλληλα σε κάτι άσχετο για να μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι χτυπάει λίγο πιο άσχημα στο μάτι, τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω εγώ. Για κάποιους άλλου μπορεί να μην μετράει καθόλου...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δε μου λέτε... :)

Αν δεν έχουμε καμία άδεια οδήγησης, το αναφέρουμε ή το ξεχνάμε τελείως;

Θα μου φαινόταν περίεργο να γράψω "Άδεια(ες) οδήγησης: Καμία(ες)" :) Απο την άλλη, πολλές εταιρείες το λαμβάνουν σοβαρά υπ'όψη και καλό είναι να υπάρχει...

Δημοσ.

Ότι δεν έχεις απλά δεν το αναφέρεις.

πχ, δε μιλάω 150 ξένες γλώσσες, αλλά Ξένες γλώσσες: Ελληνικά, Κινέζικα, Πορτογαλικά.

Δημοσ.

Βασει περσινης εμπειριας με την κοπελια μου που ηθελε μεταπτυχιακο στον Πειραια εχω να πω τα εξης.

Θελει μεν γνωστο (ειχα καποιον απο στρατο που ηξερε ονοματα και υποτιθεται εσπρωξε) αλλα...

...μπηκαν αλλοι 2 κολλητοι της στο ιδιο μεταπτυχιακο.

Που σημαινει οτι αν εχεις να πληρωσεις το μεταπτυχιακο οπου δεν ειναι δωρεαν λογικα μπαινεις.Αν ειναι δωρεαν βισμα και παλι βισμα.

Ο βαθμος πτυχιου της να συμπληρωσω οτι ηταν λιγο πανω απο το 5 (5.4 ή 5.6)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

πρωτη ερωτηση(ισως ανοητη) αλλα οταν παω να φτιαξω βιογραφικο το γραφω στον υπολογιστη η χειρογραφο?

επισης...ξεκιναω γραφοντας ονομα,διευθυνση και κτλ?

ειμαι η ταδε,μενω εκει,εχω τελειωσει αυτο αυτο κι αυτο,σπουδαζω εκει κτλ.?μια παραγραφος και τελος??

ακομη γραφω τα χομπυ μου,οτι ασχολουμαι με χορο,μουσικη και κτλ η οχι?

• Super Moderators
Δημοσ.
πρωτη ερωτηση(ισως ανοητη) αλλα οταν παω να φτιαξω βιογραφικο το γραφω στον υπολογιστη η χειρογραφο?

επισης...ξεκιναω γραφοντας ονομα,διευθυνση και κτλ?

ειμαι η ταδε,μενω εκει,εχω τελειωσει αυτο αυτο κι αυτο,σπουδαζω εκει κτλ.?μια παραγραφος και τελος??

ακομη γραφω τα χομπυ μου,οτι ασχολουμαι με χορο,μουσικη και κτλ η οχι?

Κατέβασε αυτό που προτείνει ο Lucifer.

Θα σταθώ μόνο στην πρώτη απορία: είναι δυνατόν να σκέφτεσαι σοβαρά να δώσεις βιογραφικό χειρόγραφο; :shock:

Δημοσ.

Μιας και κοιτάω κι εγώ μερικά μεταπτυχιακά θα ήθελα τις απόψεις σας.

1)Έχω τελειώσει ΤΕΙ Ηλεκτρονικής με 6.5.Πως θα μπορούσα να το γράψω στην αγγλική έκδοση του βιογραφικού μου; Προς το παρόν το έχω ως Bachelor in Electronics αλλά κάτι δε μου κολλάει!

2)Βρήκα 2 πολύ ωραία μεταπτυχιακά στο University of Brunel στο δυτικό Λονδίνο.Έχει ακούσει κανείς τιποτα για το συγκεριμένο πανεπιστήμιο; Το πρώτο μεταπτυχιακό γίνεται και στο ΤΕΙ Αθήνας ενώ το δεύτερο στο και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.Καλύτερα Ελλάδα ή Αγγλία είναι το ερώτημα; Εγώ προτιμώ εξωτερικό μιας και ακόμη προσπαθώ να ξεπεράσω το (γαμάτο) Erasmus.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

@paredwse:οχι?:o..ειπα ισως ανοητη:o δεν ξερω..

δεν ειναι για μεταπτυχιακο,οποτε θεωρησα οτι αν ηταν χειρογραφο δεν θα ηταν κακη ιδεα..:o

Δημοσ.
@paredwse:οχι?:o..ειπα ισως ανοητη:o δεν ξερω..

δεν ειναι για μεταπτυχιακο,οποτε θεωρησα οτι αν ηταν χειρογραφο δεν θα ηταν κακη ιδεα..:o

Μόνο αν θέλεις να σε προσλάβουν ως καλλιγράφο.

Όχι, είναι πάρα παρα πολύ κακή ιδέα το χειρόγραφο και σίγουρη αποτυχία. Μπορεί εσύ να βλέπεις πχ συναισθημα, ΟΚ, αλλά ο υποψήφιος εργοδότης βλέπει προχειρότητα, έλλειψη γνώσης ΗΥ και γενικά a waste of his f*ckin' precious time.

Δημοσ.
Κατέβασε αυτό και συμπλήρωσέ το.

τζιζους!!τωρα το ανοιξα.τι ειναι ολα αυτα?13 σελιδες?:shock:

και αυτα τα α,β,γ...τι να τα κανω? θα τα αφησω ολα αυτα κενα?

ενα απλο βιογραφικο ζητησα..:confused:

εντιτ..πω...τραγικο!δεν ειναι α,β,γ...φωτογραφια λεει..τωρα το εφτιαξα..τραγικο!!!δεν εχω ιδεα..:`(

που παω ξεβρακωτη στα αγγουριααα...:cry::cry:

το europass που λεει να το κρατησω η να το σβησω?

Δημοσ.

Είναι ψαρωτικά, αλλά αν δεν πας για θέση διευθυντή στο Δημόκριτο, ούτε ο εργοδότης θα περιμένει να δει 13 σελίδες συμπληρωμένες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...