Προς το περιεχόμενο

βιογραφικο αποριες.....

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω καποιες αποριες επι του θεματος ''μεταπτυχιακο'' που αφορουν

κυριως τα "εξωτερικα" χαρακτηριστικα του

δηλαδη

ας ξεκινησουμε με το βιογραφικο για την αιτηση των ΠΜΣ

ποια θα πρεπει να ειναι η μορφη του;

αν εχω προυπηρεσια σε οικογενειακη επιχειρηση μετραει;

συστατικες επιστολες ναι η οχι;

τι πρεπει να προσεξω;

αν εχω ενα μετριο βαθμο πχ 6,κατι τι μπορω να κανω;

εχω ελπιδες κλπ;

τι ακριβως κανει καποιος στο μεταπτυχιακο δλδ

παρακολουθει μαθηματα και κανει εργασιες;

αναλαμβανει μια μονο εργασια

υ.γ στοχος αυτου του τοπικ ειναι κυριως να απαντηθουν αποριες

που εχουν νεοι φοιτητες γιατι και εγω οταν ημουν 1 ετος νομιζα

οτι τα μεταπτυχιακα ειναι για πλακα αλλα δεν ειναι παντα ετσι

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι απορίες που εκφράζεις συσχετίζονται πιο πολύ με μεταπτυχιακές σπουδές και όχι τόσο με το βιογραφικο.

1. Το βιογραφικό είναι αυτό που αναφέρει το όνομα του. Πρέπει σύντομα να παρουσιάσεις τον εαυτό σου (απο όνομα και διευθυνση, μέχρι ότι νομίζεις ότι ενδιαφέρει τον αναγνώστη του)

2. Η εμπειρία σε οικογενειακή επιχείρηση μπορεί να αναφερθεί, αλλά α. δεν έχει αξία ως προσόν αν δεν έκανες κάτι συγκεκριμένο εργαζόμενος σε αυτήν (για παράδειγμα και γω δούλευα χαμαλίκι στον πατέρα μου όταν πήγαινα σχολείο, αλλά όλοι έχουν το προσόν του ανειδίκευτου εργατη) β. αν δε σχετίζεται με τη θέση/μεταπτυχιακό που κάνεις αίτηση, (δίδασκεις ελληνικά σε γερμανούς συνταξιούχους, αλλά αν κάνεις αίτηση για μεταπτυχιακά στα θεωρητικά μαθηματικά, δεν έχει νόημα να το αναφέρεις).

Οι συστατικές επιστολές, είναι κάτι που δε βάζεις στο βιογραφικό, κάποιοι βάζουν τις διευθύνσεις των ατόμων που έχουν δεκτεί να τους δώσουν συστατικές, εξαρτάται από το πως σου τις ζητούν.

Προσωπικά, τις διευθύνσεις για συστατικές επιστολές τις βάζω στο motivation letter.

Αν μιλάμε για μεταπτυχιακά, ο βαθμός 6, είναι χαμηλός για κάποιο από τα "καλά" πανεπιστήμια, αλλά:

α. Μπορείς να δώσεις βάση στα μαθήματα που αφορούν το μεταπτυχιακό, αν εκεί ο μέσος όρος σου ήταν 8 για παράδειγμα

β. Αν το τμήμα που σε ενδιαφέρει είναι στην Ελλάδα, βρες μέσο.

γ. Αν έχεις πτυχιακή εργασία, φρόντισε να την υπερτονήσεις χωρις υπερβολές στο βιογραφικό.

δ. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, κάνε αιτήσεις όπου βρίσκεις ενδιαφέρον το αντικείμενο. Ποτέ δε θα μάθεις, αν δεν κάνεις αιτήσεις (προσωπικό παράδειγμα, είχα να επιλέξω μεταξύ 2 κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων για μεταπτυχιακές σπουδές, για λόγους νοοτροπίας, άσχετο ως προς τα ακαδημαϊκά δηλαδή, ήρθα γερμανία).

δi. Να θυμάσαι πάντα πως οι σπουδές είναι κομμάτι της ζωής σου, επέλεξε μέρη που (νομίζεις ότι) θα ευχαριστηθείς να είσαι και όχι η ζωή σου κομμάτι των σπουδών.

Για περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με τη δομή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, τα μαθήματα, τις απαιτήσεις κλπ, μπορείς να βρεις στο προγραμμα σπουδών του καθένα. Υπάρχουν κάποιοι γενικοι κανόνες που εξαρτόνται κυρίως από τη χώρα που θες να σπουδάσεις.

Απαντηση στο ΥΓ. Ναι υπάρχουν μεταπτυχιακά που είναι για τον πούτσο και στην αγορά εργασίας όλοι τα γνωρίζουν... απέφυγε τα, αν μπορείς.

Δημοσ.

Να σου πω και γω με τη σειρα μου τα εξης. Κατ αρχας ο βαθμος σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο στο αν θα σε παρουν για συνεντευξη. Το μεγαλο βημα ειναι αυτο. Απο εκει και περα στη συνεντευξη πρεπει να δειξεις οτι εχεις ορεξη να μαθεις οτι δεν ξερεις καθως επισης και να αναπτυξεις αυτα που ξερεις. Πρεπει τα ματια σου να πετανε σπιθες και να δειχνεις οτι εχεις μεγαλη αυτοπεποιθηση. Αν πας φοβισμενος, εχεις προβλημα. Αυτα γενικα ισχυουν για όλων των ειδών τις συνεντευξεις.

Ο βαθμος που εβγαλες εχει να κανει και με τη σχολη που τελειωσες. Για παραδειγμα το τμημα που εβγαλα, σε 2000 αποφοιτους ειχε μόνο 3 με βαθμο 8 και εγω που έβγαλα 7 ήμουνα στο 4%. Η συντριπτικη πλειοψηφια ειχε κατω απο 6,5. Αυτο το ξερανε στην συνεντευξη και εκει ειναι που θα δειξεις ποσο μετρας. Για παραδειγμα συμφοιτητη μου που ειχε βγαλει ακριβως 7, εκανε αιτηση σε 2 μεταπτυχιακα, τον πηρανε και στα 2 (στο 1 πηγε) και αφου τελειωσε τον θελανε πολλα ελληνικα πανεπιστημια για διδακτορικο αλλα αυτος (και καλα εκανε) εφυγε για το καλυτερο uni της γερμανιας (μιας και ηξερε τη γλωσσα)...Με λιγα λογια impossible is nothing...Ο βαθμος ειδικά σε ελληνικές σχολές σπανια αντικατοπτριζει τον φοιτητη.

Οσον αφορα το πεδιο δρασης τον μεταπτυχιακων, αυτο πραγματικα εχει να κανει με το πανεπιστημιο. Καποια κινουνται σε προδιδακτορικα επιπεδα, δινοντας σου εργασιες που σχετιζονται με επιστημονικα θεματα που δεν εχουν διασαφηνιστει πληρως (οποτε εισαι υποχρεωμενος να επικοινωνησεις με επιστημονες απο το εξωτερικο που κανουν μελετες πανω σε αυτα για να βρεις πληροφοριες, μιας και σε βιβλια ή στο νετ δεν υπαρχουν αρκετες). Καποια αλλα που ειναι αρπα κόλα, ειναι σαν να κανεις αλλο ενα χρονο στο συμβατικο τμημα της σχολης σου μονο και μονο για να σου παρουν τα λεφτα. Μακρια γενικα απο αυτα.

Γενικα παντως δινεται βαση στις εργασιες και μετα στην εξεταση. Μερικες φορες μπορει οι εργασιες να σου εξασφαλιζουν και το μαθημα χωρις εξεταση.

Υποψιν ομως οτι μιλαμε για εργασιες που θα φας τρελα ξενυχτια για να τις ολοκληρωσεις, ειδικα αν μιλαμε για full time master...

Αυτα προς το παρον.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ξεθαβω το τοπικ ρωτωντας το εξης

μπορω σε βιογραφικο σημειωμα να αναφερω μια εκπαιδευτικη εκδρομη

με το πανεπιστημιο ως συνεχης καταρτιση(οπως πχ συνεδρια, σεμιναρια)

ευχαριστω

Δημοσ.
ξεθαβω το τοπικ ρωτωντας το εξης

μπορω σε βιογραφικο σημειωμα να αναφερω μια εκπαιδευτικη εκδρομη

με το πανεπιστημιο ως συνεχης καταρτιση(οπως πχ συνεδρια, σεμιναρια)

ευχαριστω

βεβαίως...αλλά μην το γράψεις ως εκπαιδευτική εκδρομή...αλλά ώς συνεχή εκπαίδευση οπώς λές....

εγώ πάντως έτσι το έκανα....:-D

Δημοσ.

Εφόσον αποτελεί κομμάτι κάποιου πτυχίου σου, φαίνεται στο πρόγραμμα σπουδών και στην αναλυτική σου βαθμολογία.

Είναι καλό να το αναφέρεις ως εμπειρία, αλλά όχι ως ξεχωριστό κομμάτι της εκπαίδευσής σου.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

θα μπορούσε κανείς με εμεπιρία στο αγγλικό βιογραφικό να μου απαντήσει στα εξής:

1) πως γράφουμε Γενικό ενιαίο λύκειο, Τεχνολογική κατεύθυνση, Βαθμός απολυτηρίου 16 σε αγγλικούς όρους ώστε να το καταλαβαίνουν αντίστοιχα με τα δικά τους?

2) το ελληνικό πτυχίο (4 χρόνων) για αίτηση στα μεταπτυχιακά το γράφουμε Bsc ή First Degree?

Δημοσ.

2) το ελληνικό πτυχίο (4 χρόνων) για αίτηση στα μεταπτυχιακά το γράφουμε Bsc ή First Degree?

Ptychion

Θα το δεις και σε site ξένων πανεπιστημίων. Αν το πανεπιστήμιο είναι οργανομένο θα ξέρει για τι πρόκειται

Δημοσ.

Εγω οταν εκανα αιτησεις για μεταπτυχιακο στην Αγγλια, degree το εγραψα παντως κ δεν υπηρξε καποιο προβλημα..

Οσο για το γενικο ενιαιο λυκειο, προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν γραψεις high school εισαι καλυμενος.. Tην κατευθυνση θα την εγραφα ως orientation (αν κ δεν το ανεφερα στο δικο μου CV).. Βαθμος: aggregate grade 16/20..

Δημοσ.

Στο βιογραφικό που έβαλα μέσα στα χαρτιά που έστειλα Αγγλία στη πρόσφατη αίτησή μου το πτυχίο ΕΜΠ το έγραψα ως "Diploma". Δεν υπήρξε πρόβλημα αφού βλέπουν διάρκεια, Ίδρυμα και βαθμό και το αντιστοιχούν στη δική τους κλίμακα (2.1 στη περίπτωσή μου)

Δημοσ.

Με κάτω από 6,5 δεν μπορείς να μπεις σε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω εάν είναι κάποιος νόμος αλλά όπου κι αν είχα ρωτήσει αυτό μου είπαν. Μεγάλο ρόλο παίζει και το μέσον (όπως και σε κάθε διαγωνισμό στην Ελλάδα).

Το 6,5 μπορεί κάποιος να το θεωρήσει άδικο γιατί κάποιες σχολές είναι πιο δύσκολες από κάποιες άλλες αλλά αυτό κυρίως ισχύει για τους πολύ υψηλούς βαθμούς (πχ για βαθμό πτυχίου 9 και πάνω). Με το 6,5 σαν πλαφόν φαίνεται εάν ήσουν τουρίστας στη σχολή ή πραγματικά διάβαζες και δεν μπόρεσες να πάρεις μεγαλο βαθμό λόγω υψηλής δυσκολίας των μαθημάτων.

Δημοσ.
Με κάτω από 6,5 δεν μπορείς να μπεις σε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω εάν είναι κάποιος νόμος αλλά όπου κι αν είχα ρωτήσει αυτό μου είπαν. Μεγάλο ρόλο παίζει και το μέσον (όπως και σε κάθε διαγωνισμό στην Ελλάδα).

Το 6,5 μπορεί κάποιος να το θεωρήσει άδικο γιατί κάποιες σχολές είναι πιο δύσκολες από κάποιες άλλες αλλά αυτό κυρίως ισχύει για τους πολύ υψηλούς βαθμούς (πχ για βαθμό πτυχίου 9 και πάνω). Με το 6,5 σαν πλαφόν φαίνεται εάν ήσουν τουρίστας στη σχολή ή πραγματικά διάβαζες και δεν μπόρεσες να πάρεις μεγαλο βαθμό λόγω υψηλής δυσκολίας των μαθημάτων.

για 7.3 τι κλίμακα να βάλω?πως να το γράψω?

ptychion with Second Class Honours, Upper Division 2:1, Grade 7.30

Δημοσ.

Το 7.3 μου φαίνεται ότι αντιστοιχεί στο first class, χωρίς να είμαι και σίγουρος. Γενικά, εμένα δεν με απασχολήσανε τέτοια ζητήματα. Βάλε σκέτο το 7.3, άσε αυτούς να κάνουν την μετατροπή. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται ρητά να μην κάνεις την μετατροπή στο δικό τους σύστημα, διότι πολύ απλά δεν έχει νόημα. Βάζεις ακριβώς τον βαθμό σου (π.χ. grade 7.3/10) και τέρμα. Το diploma είναι για τα πενταετή διπλώματα, όπως ειπώθηκε, και πάντα το καταλαβαίνουν γιατί αν δεν κάνω λάθος έτσι δουλεύει και το γερμανικό σύστημα. Το Ptychion δεν το ξέρω, πρώτη φορά το ακούω, αλλά για να το λένε πιστεύω πως θα είναι σωστό.

Γενικά μην αγχώνεσαι με τέτοιες τυπικότητες, αυτοί ξέρουν τι ακριβώς παίζει με κάθε σχολή, επίπεδο δυσκολίας κ.λ.π. Πιο πολύ θα έπρεπε να αγχώνεσαι για την σχολή που θα επιλέξεις, το γνωστικό πεδίο και τι θα σου προσφέρει. Πας να πάρεις ένα μεταπτυχιακό επειδή είναι της μόδας (και στην ουσία παίρνεις απλά ένα παραπάνω χαρτί που στο κάτω κάτω της γραφής το ξέρουν όταν θα σε προσλάβουν ότι είναι και ψιλο-άχρηστο) ή πας να μάθεις ουσιαστικά πράγματα?

Δημοσ.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δεν είναι πολυτεχνική η σχολή.. οπότε τους γράφω

"Ptychion in Business with First Class Honours. Grade 7.3.

Excellent results in Statistical courses

Department ..."

και για το απολυτήριο λυκείου γράφω..

"High School Diploma, 23th Lyceum of ..., Aggregate grade 16 out of 20"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...