Προς το περιεχόμενο

laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

KAMA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

endiaferomai gia ena laptop gia na trexw me eykolia sxediastika programata xwris na moy kolaei k.l.p. (autocad,archicad,3dmax)exete kapoio na moy proteinete?eyxaristw poly ha me voeithisete para poly stin epilogh moy.

Δημοσ.

αχ βαχ ! Καταρχήν θέλεις ένα πολύ δυνατό μηχάνημα, Core 2 Duo και όχι Core Duo και πόσο μάλλον στα 1,66!!!

Μετά θέλεις 2GB RAM και μια καλή κάρτα γραφικών. Λογικά χρειάζεσαι και 17" οθόνη.

Για ρίξε μια ματιά στον HP NX9420 C2 DUO T7200

με...

CPU... CORE 2 DUO T7200 2,00Ghz

RAM... 1024 MB (βάλτου +άλλη μια εάν δεν είσαι happy)

HDD... 120,00 GB

VGA... RADEON X1600 256MB DEDICATED

TFT... 17,0 "

O S... WinXP PRO GR

Τιμή ... 1,679.99

στο ... http://openmind.gr/product_info.php?products_id=2904

ή στο http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=4057

Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες.

Χρειάζεσαι 17" οθόνη, μπόλικη μνήμη και καλή κάρτα γραφικών.

Θα σου σύστηνα να πας σε Toshiba. Πριν 2 χρόνια είχα αγοράσει έναν σε τέτοιο στυλ κι έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Κοίταξε τη σειρά Satellite P100. Π.χ. τον P100-263.

Δημοσ.

...εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ντε και καλά πρεπει να πάρεις 17άρα...νομίζω πως δεν έχει κανένα νόημα...τι να κάνεις δηλαδή, να βλέπεις τα σχέδια του autocad σε μεγαλύτερη οθόνη?...τη 17άρα κατά τη γνώμη μου τη χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα σε φάση home cinema...για κάνα game δηλαδή και για κάνα dvd...επειδή και εγώ δουλεύω αρκετά σε laptop με τα προγράμματα που ανέφερες μπορώ να σου πώ οτι θα έισαι κομπλέ με μια 15.4, για να μη σου πώ και 14άρα...αυτό που μπορείς να κοιτάξεις είναι η ανάλυση της οθόνης να είναι πολύ καλή (1920χ1200π.χ)...από εκεί και πέρα χρειάζεσαι έναν πολύ καλό επεξεργαστή (core duo T2500+ ή core duo 2 T7400) και RAM τουλάχιστον 1gb (μή σου πώ και 2gb)...αν έχεις αποφασίσει να ξοδευτείς κοίτα αυτό http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_9&manufacturers_id=&products_id=4062, έιναι super...

άν πάλι πάς σε κάτι πιο φθηνό, πολύ καλό (+τις αναβαθμίσεις που μπορείς να κάνεις) είναι αυτό http://openmind.gr/product_info.php?cPath=309_222&products_id=2781&osCsid=34a97a1aedd1a68e524d871266aceb78

καλή τύχη...

Δημοσ.

Φίλε harbi έχεις καμια σχέση με σχέδια η απλά το λες αυτό?

Σε σχεδιασμό με τέτοια προγράμματα όσο πιο μεγάλη οθόνη τόσο το καλύτερο. Και το παιδί δεν νομίζω πως θα σχεδιάζει για την πλάκα του αλλά χρειάζεται ένα εργαλείο δουλειάς.

Δημοσ.
...εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ντε και καλά πρεπει να πάρεις 17άρα...νομίζω πως δεν έχει κανένα νόημα...τι να κάνεις δηλαδή, να βλέπεις τα σχέδια του autocad σε μεγαλύτερη οθόνη?...

καλή τύχη...

Epeidi kai ego exo doulepesei tetoia programmata stin 15.4 pou exo tora kai epeidi exo dei atoma na dou leuoun se megaliteres othones pisteuo pos einai poli poio anteta an exeis megali othoni. An exeis oreksi gia douleia douleueis euxarista kai se 14ara!

Oso gia ton epeksergasti, den pisteuo pos xreiazetai o "poli kalos".

Auta ta programmata einai thema mnimis (dedomenou mias ikanopoiitikis CPU).

Gia to 3dMax pantos, kai gia 3d Engines pou tha xrisimopoiiseis theleis poli kali karta grafikon.

Tha epimeino stin taxitita tou sklirou pantos, an exeis tin oikonomiki dinatotita pare enan grigoro.

Δημοσ.
Φίλε harbi έχεις καμια σχέση με σχέδια η απλά το λες αυτό?

Σε σχεδιασμό με τέτοια προγράμματα όσο πιο μεγάλη οθόνη τόσο το καλύτερο. Και το παιδί δεν νομίζω πως θα σχεδιάζει για την πλάκα του αλλά χρειάζεται ένα εργαλείο δουλειάς.

...το λέω αυτό επειδή είμαι αρχιτέκτονας και ασχολούμαι όλη μέρα με cad και 3ds max...και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι η 17άρα δεν είναι απαραίτητη...εγώ δουλέυω σε 15.4 και είναι όλα μια χαρά...έχω βρεθεί αρκετές φορές σε συνέδρεια με αρχιτέκτονες (κυρίως από έξω), σε πανεπιστήμια σε studio φοιτητών, σε γραφεία, και έτσι από περιέργεια κοίταξα τι laptop δουλεύουν, μπορώ να σου πώ πως δεν έχει κανένας 17άρα...στην πλειοψηφία χρησιμοποιούν 13.3-15.4 και νομίζω πως είναι πολύ λογικό...από εκεί και πέρα η κάρτα γραφικών δεν είναι απαραίτητο να είναι super (εντάξει μην πάρεις και καμιά μάπα...και να μην είναι shared), αλλά αν πραγματικά βρεθείς σε δίλλημα του στύλ: "να πάρω αυτόν που έχει καλύτερη κάρτα γραφικών ή αυτόν που έχει καλύτερο επεξεργαστή?" μην το συζητάς...πάρε επεξεργαστή...εγώ την πάτησα και ποντάρησα στην κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο laptop μου να δουλεύει ένα render επί 8 συνεχόμενες ώρες και ακόμα βρίσκεται στη μέση...αυτό που χρειάζεται είναι RAM(1-2gb...και ίσως κατευθείαν 2gb), επεξεργαστή(Τ2500 και άνω) και (αν μπορείς να ξοδευτείς) γρήγορο σκληρό(7200)...η οθόνη και η κάρτα γραφικών δεν θα κάνουν τη διαφορά για αυτά που θέλεις να κάνεις...

Δημοσ.

Λοιπόν να σου πω και εγώ την άποψη μου...

1)Χρειάζεσαι δυνατό επεξεργαστή

2)Αρκετή Μνήμη

3)Γρήγορο σκληρό

4)Καλή ποιότητα αποικόνησης στην οθόνη ανεξάρτητα ιντσών..

Από εκεί και πέρα είναι θέμα πόσο laptop το θέλεις. Προσωπικά Ένα laptop το θελω μικρό και ελεφρύ. Ακόμη και με 13άρα οθόνη θα είμαι άρχοντας. Αλλά χρησιμοποιώ πολύ το Rhino 3D και άμα το ξέρεις και έχεις δει την επιφάνεια εργασίας του θα δεις ότι και 22" οθόνη να έχεις είναι πιο ξεκούραστο..

Από εκεί και πέρα όπως είπα εξαρτάται από τις απαιτήσεις. Αν θες να έχεις μόνο το laptop κια όχι κάποιο κύριο σύστημα τότε μάλλον αξίζει η 17άρα. Αν υπάρχει κύριο σύστημα τότε ένα 15άρι είναι ικανοποιητικό. Και ανάλογα τα προγράμματα και το τι θέλει να κάνει κανέίς μπορεί να πάει σε 13άρι..(και σε 13άρι οι MAC είναι κορυφή και όχι από "χρυσό")

Αυτά και φιλικά πάντα..

Δημοσ.

Tha simfonisw me ton filo harbi.

H 17ara = talaiporia , baros, ligoterh mpataria.

Mporeis kalusta na kaneis tin doulia sou me mia 15ara me kalh analisi.

Px egw douleuw se 15ari laptop me 1400x1050 pixels me megaluterh anesi apo to 17ari monitor pou exw spiti pou sikonei pio mikri analisi.

Twra gia ta upolupa einai ligo polly gnwsta.Oso pio polla lefta diatheteis toso pio kalo mixanima perneis.An kai eimai tis apopsis oti kalytera na pareis ena metrio laptop kai ena kalo pc para mono ena kalo laptop.Diladi me liga logia save your money for a desktop. Ektos kai an exeis opote paw paso.

Δημοσ.

Σιγουρα μπορεις να δουλεψεις και σε 15αρα οθονη και ξερω επαγγελματιες που και στο σταθερο τους εχουν 15αρα. Απο και και περα οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα. Α, και στη φορητοτητα η μονη διαφορα ειναι το μεγεθος και οχι το βαρος, αφου σε καμια περιπτωση το "πακετο" που θα κουβαλας δε θα ειναι κατω απο 5 κιλα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Είχα postάρει και σε άλλο topic αλλά βρήκα αυτό το topic.. Έχω ένα ξάδερφο που θέλει notebook για επαγγελματική χρήση. Μου είπε αγόρασε ένα πρόγραμμα σχεδιαστικό για κουζίνες (επιπλοποιός είναι). Έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλό? Έχω δει το HP compag nx9420, το HP compag nx9440 και το FujitsuSiemens Amilo A3667GDO. Αξίζουν ή προτείνετε κάτι άλλο?

Ευχαριστώ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

file harbi to na douleueis autocad den shmainei oti tha douleueis 3d.egw as poume eimai se ena mhxanologiko grafeio kai xrhsimopoiws 4 xronia twra mono autocad gia mhxanologikes egkatastaseis.prepei o filos na mas exhghsei gia ti akrivws xreiazetai to laptop.as poume an den douleueis 3d sxedia eilikrina enas pentium 4 me 512 einai uperarketos.apo ekei kai pera an pas se fwtorealismo,3d ktl tote thes sigoura 2gb mnhmh kai deuterhs genias duo kai 17" othonh.auto shmainei gyrw sta 2000 eyrw.elpizw na vohthisa

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...