Προς το περιεχόμενο

Κλείδωμα αρχείων...μόνο για ανάγνωση.

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω ψάχνω κάποιο τρόπο στα windows...ή κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσω να κλειδώσω κάποια αρχεία σε κάποιους χρήστες ώστε να είναι προσβάσιμα ΜΟΝΟ για ανάγνωση.

Δηλαδή...ΔΕΝ θέλω να μπορούν να τυπώσουν, να επεξεργαστούν...να σώσουν ή να αντιγράψουν αλλού τα εν λόγω αρχεία.ΜΟΝΟ να τα διαβάσουν. Ο λόγος έιναι ότι είναι εμπιστευτικά εταιρικά έγγραφα και πρέπει να διασφαλήσουμε ότι δεν μπορουν να φύγουν εκτός εταιρίας.

Αυτά τα αρχεία είναι ppt και αρχικά τα έκανα pdf και το κλείδωσα...έτσι κατάφερα το να μην μπορούν να τυπώσουν και να επεξεργαστούν...

αλλά την αντιγραφή και το save as...δεν μπορώ να το κάνω.

Να επισημάνω ότι τα αρχεία μπορώ να τα προσφέρω στους χρήστες και μέσω Intranet, οπότε αν ξέρετε κώδικα html ώστε να μην επιτρέπει δεξί κλικ και save as ή το file->save as...είναι και αυτό κάτι. (αυτό μπορώ να το κάνω...αλλά δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ, οπότε θα ήμουν υπόχρεος αν το παράθετε κάποιος)

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Δημοσ.

μήπως ξέρει κανείς ίσως...

πως να απενεργοποιήσω το save as (save...save a copy κλπ) μέσα σε ένα pdf?

• Members
Δημοσ.

Νομίζω πως το save as και το copy δεν μπορείς να το αποφύγεις. Ακόμα κι έτσι όμως, πάντα υπάρχει η δυνατότητα του print screen, αν θέλει κάποιος να πάρει οπωσδήποτε το περιεχόμενο ενός εγγράφου.

Επειδή είχα αναρωτηθεί κι εγώ για το ίδιο πράγμα, σε θεωρητικό επίπεδο όμως :), κατέληξα να πιστεύω πως η πιο ασφαλής λύση είναι ένα πρόγραμμα από αυτά που μετατρέπουν τον υπολογιστή σε kiosk. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμα, νομίζω πως εκεί μπορείς να δηλώσεις ακριβώς ποια προγράμματα επιτρέπεται να ανοίξει ένας χρήστης ή ακόμα και να απενεργοποιήσεις πλήκτρα όπως το print screen.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Public PC Desktop, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα για να σου πω με σιγουριά αν κάνει ακριβώς αυτό που θες ή το κατά πόσο είναι "μπελάς" η εγκατάσταση και η λειτουργία του σε σχέση με τις υπόλοιπες εργασίες που πρέπει να γίνονται σε ένα pc.

Δημοσ.

έβρισκα αυτό το kiosk...αλλά δεν καταλάβαινα τι είναι γιατί δεν εξηγούσε κανένας. Θα το δω και εύχομαι να δουλέψει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...