WizeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Έχω μια μεσητική εταιρία και τώρα βρισκόμαστε σε φάση οργάνωσης για κατασκευή νέου Site. Το υπάρχον είναι μια προχειροδουλειά δική μου με Php και Mysql (βάση στην οποία υπάρχουν τα ακίνητα). Συμβουλευόμαστε έναν Web Assistant ο οποίος προτείνει να το γυρίσουμε σε MS SQL και ASP, όμως οι εταιρίες Web Design ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής μας για αυτό το συνδιασμό, και πραγματικά, το θεωρώ και too much επειδή οι ανάγκες του site δεν είναι τόσες (άντε το πολύ 100 ακίνητα θα είναι πάνω), πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να μείνουμε σε PHP και Mysql. Ποια είναι η γνώμη σας?
panosru Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Prosopika ego ASP & MS SQL den protino. Theoro thn PHP poio dynath apo thn arxaia pleon ASP men, baibea yparxei kai mia poly kalh texnologia h ASP .NET an kai pali protimo thn PHP. Alla an pas sto search tou insomnia kai grafeis "php vs asp" tha breis arketa topics gia na breis apanthshs thn erothsh sou.
panosru Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 ok, mono pou den einai pame stoixhma edo den tha peis ton logo?
aktivesystems Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Εγω θα αφησω τα θεωρητικα και θα παω κατευθειαν εκει που ποναει... στα λεφτα. Αφου σου ζηταν πολλα για ASP κτλ και την 1η την δουλεια την ειχες κανει μονος σου ανετα με τοσα προιοντα open source και καλη υποστηριξη σχεδον σε ολα μπορεις να το κανεις μονος σου και να γλυτωσεις τα μαλλια της κεφαλης σου.
UnderZer0 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Με το δεδομένο της μικρής βάσης και απ' οτι φαντάζομαι του μικρού site, ο συνδυασμός PHP/MySQL είναι ο καλύτερος. Οχι βέβαια οτι και σε μεγαλύτερη κλίμακα υστερεί σε κάτι, αλλά ειδικά όσον αφορά το οικονομικό κόστος για ενα τέτοιο μικρό έργο, η Open Source λύση πιστεύω είναι μονόδρομος. Απο την άλλη ο συνδυασμός ASP.NET/SQL Server 2000/2005, είναι επίσης ενα δυνατό όπλο με επίσης πάρα πολλές δυνατότητες και αξιοπιστία. Πίσω όμως απο ολα αυτά υπάρχουν και τα license που απαιτούνται, τόσο του SQL Server όσο και του Win 2003 Server Web Edition. Άρα ανακεφαλαιώνοντας η λύση εξαρτάται απο 2 παραμέτρους, με σειρά προτεραιότητας κιόλας. 1) Budjet 2) Γνώση προγραμματισμού. (Καλύτερη γνώση PHP ή ASP/.NET ?) Προσωπικά θα επέλεγα ανεξάρτητα του μεγέθους της βάσης/εταιρίας την Open Source λύση οχι μόνο σε επίπεδο γλώσσας-βάσης, αλλά θα χρησιμοποιύσα ακόμα και κάποια επίσης Open Source λύση CMS ή ακόμα και εξειδικευμένα σε μεσιτικά CMS. Υπάρχουν κάποια.
WizeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 ... Άρα ανακεφαλαιώνοντας η λύση εξαρτάται απο 2 παραμέτρους, με σειρά προτεραιότητας κιόλας. 1) Budjet 2) Γνώση προγραμματισμού. (Καλύτερη γνώση PHP ή ASP/.NET ?) 1. Μιλάμε για μεγάλες διαφορές στο τι μας ζητάνε, οπότε το budget τείνει σε PHP/MYSQL 2. Γνώσεις σε PHP/MYSQL υπάρχουν κάποιες βασικές, μπορώ να το αναπτύξω, ενώ με ASP και MS SQL δεν έχω ασχοληθεί καθόλου Προσωπικά θα επέλεγα ανεξάρτητα του μεγέθους της βάσης/εταιρίας την Open Source λύση οχι μόνο σε επίπεδο γλώσσας-βάσης, αλλά θα χρησιμοποιύσα ακόμα και κάποια επίσης Open Source λύση CMS ή ακόμα και εξειδικευμένα σε μεσιτικά CMS. Υπάρχουν κάποια. Ήδη έχουμε ένα Μεσιτικό CMS το οποίο θα αναβαθμίσουμε, και γενικότερα ο όλος σχεδιασμός του WebSite είναι υπό κάποιο πλάνο το οποίο παραθέτουμε στις εταιρίες Web Design για να είναι "συμβατό" το Site με το πρόγραμμα.
georgeadams Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Συμβουλευόμαστε έναν Web Assistant ο οποίος προτείνει να το γυρίσουμε σε MS SQL και ASP Προφανώς, αυτός ξέρει να προγραμματίζει μόνο σε αυτά και γι' αυτό τα προτείνει...
kickeras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 kathoti einai poli diskolo an ksereis asp na matheis php...... kai gw etsi pistevw alla eleos....
takistmr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Και εγώ υποστηρίζω php & MySQL για όλους τους παραπάνω λόγους.
tempo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 ένα ψήφο σε php & mysql (δοκιμασμένος συνδυασμός απο εμένα) γιατί με php έχεις και περισσότερες επιλογές "επέκτασης" του site αργότερα και ανάλογα με τις ανάγκες
lavelle Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Έχω μια μεσητική εταιρία και τώρα βρισκόμαστε σε φάση οργάνωσης για κατασκευή νέου Site. Το υπάρχον είναι μια προχειροδουλειά δική μου με Php και Mysql (βάση στην οποία υπάρχουν τα ακίνητα). Συμβουλευόμαστε έναν Web Assistant ο οποίος προτείνει να το γυρίσουμε σε MS SQL και ASP, όμως οι εταιρίες Web Design ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής μας για αυτό το συνδιασμό, και πραγματικά, το θεωρώ και too much επειδή οι ανάγκες του site δεν είναι τόσες (άντε το πολύ 100 ακίνητα θα είναι πάνω), πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να μείνουμε σε PHP και Mysql. Ποια είναι η γνώμη σας? την διαφορά στην τιμή δεν την κάνει η ASP αλλά η χρήση του Microsoft SQL server. Και είναι λογικό, γιατί για την χρήση απαιτείται licence από την Microsoft την οποία η εταιρεία που θα σου κάνει το hosting έχει (ή θα) πληρώσει, οπότε όπως καταλαβαίνεις το κόστος περνάει στον πελάτη. Εφ'όσον εμπιστεύεσαι τον web assistant που σου πρότεινε αυτά, θα μπορούσες να βρεις μια εταιρεία που θα μπορέσει να σου παρέχει το site σε ASP και MySQL και θα δεις ότι το κόστος θα μειωθεί θεαματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.