Προς το περιεχόμενο

Εγγύηση εντός Ε.Ε. - τί ισχύει;

konspir2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για οποιεσδήποτε εξελίξεις θα έχετε νέο ποστ μου μιας και το θέμα είναι σημαντικό και ενδιαφέρει πολλούς.

Είχα υποσχεθεί ενημέρωση κι επειδή ίσως κάποιους τους ενδιαφέρει σας αναφέρω την έκβαση της υπόθεσης:

Η HP αρχικά αρνήθηκε την παροχή διετούς εγγυήσεως.

Απαίτησα την απάντηση αυτή γραπτώς, κάτι που έγινε μετά από κάποιες ημέρες και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες όπου δεν βρέθηκε σημείο επαφής.

Αφού πήρα την γραπτή απάντησή τους, απευθύνθηκα σε δικηγόρο.

Κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του δικηγόρου και του νομικού τμήματος της HP και λίγο πριν φτάσουμε σε αποστολή εξωδίκου, η HP συμφώνησε να μου επιδιορθώσει το μηχάνημα δωρεάν.

Φυσικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επιδορθώνουν χαριστικά και για να μην έχω παράπονα σαν πελάτης, και τα ανάλογα που ακούγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σημαντική σημείωση:

Πριν η HP συμφωνήσει στην επιδιόρθωση του μηχανήματος , μου είχε ζητήσει να παραδώσω το μηχάνημα για τεχνικό έλεγχο έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν ότι η βλάβη δεν οφείλεται σε κακή χρήση.

Εγώ δέχθηκα με ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ να είμαι παρών στην όλη διαδικάσία και φυσικά αρνήθηκα κατηγορηματικά να αφήσω το μηχάνημα στην HP, μιας και πιθανότατα η υπόθεση θα πήγαινε δικαστικώς.

Κατόπιν τούτου και μετά από μία εβδομάδα η HP δέχθηκε τελικώς να επιδιορθώσει το μηχάνημα.

Ενημερωτικά να σας πω ότι η βλάβη ήταν στην οθόνη του φορητού και για την αντικατάστασή της απαιτούνταν γύρω στα 500 ευρώ.

Επίσης να σημειώσω ότι καθόλη τη διαδικασία όλοι οι υπάλληλοι της HP με τους οποίους συνομίλησα ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμοι και ευγενικοί.

Μετά από όλα αυτά δύο πράγματα έχω να πω:

1. Διεκδικήστε να δικαιώματά σας

2. Προτιμάτε προϊόντα από εταιρίες που έχουν φυσική υπόσταση στην Ελλάδα και μπορείτε να απευθυνθείτε και να μιλήσετε με πραγματικά υπεύθυνους και όχι με συμβεβλημένους παρόχους service. Αν δεν υπήρχε η HP Hellas δεν θα μπορούσα να από πουθενά να βρω το δίκιο μου.

Αυτά... γενικά είμαι ευχαριστημένος από την έκβαση της υπόθεσης μιας και έχω ήδη το επισκευασμένο φορητό στα χέρια μου και μιας και η στάση της HP ήταν πολύ καλή σε γενικές γραμμές.

Και για την HP βεβαίως τέτοιες καταστάσεις είναι καλές μιας και δεν έχασε (τουλάχιστον) έναν πελάτη... ήδη ετοιμάζομαι να αγοράσω τον HP Compaq ΝΧ9420.

Δημοσ.

Η καλύτερη τιμωρία είναι να μην αγοράζετε τα προιόντα τους.

Πριν δύο ημέρες αγόρασα ένα φορητό της lg και αν και λίγο ακριβότερο από τους acer την προτίμησα λόγω εγγύησης (δύο χρόνια με μεταφορά από και πρός την έδρα του πελάτη δωρεάν και servis Αθήνα για νότια και Θεσσαλονίκη για βόρεια Ελλάδα)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πριν απο μερικα χρονια ειχα ακουσει οτι συμφωνα με "αποφαση της Ευρωπαικης Επιτροπης" ολα τα καταναλωτικα προιοντα που κυκλοφορουν στην αγορα της ΕΕ (ειτε κατασκευαζονται εντος αυτης, ειτα εισαγονται) θα εχουν υποχρεωτικα 2 χρονια εγγυηση. Μαλιστα θυμαμαι οτι στο ρεπορταζ ειχε αναφερθει ως παραδειγμα η αγορα αυτοκινητων, στην οποια το μετρο αυτο εχει εφαρμοστει απολυτα, οποτε δε βρισκω το λογο για να μην ισχυει η διετης εγγυηση σε καθε καταναλωτικο αγαθο.

Δημοσ.

οι εταιριες γνωριζουν πως δικαιουμαστε 2 χρονια,αλλα δεν το αναγνωριζουν.

ο μονος τροπος ειναι να πας δικαστικως

εκει θα δικαιοθεις,ομως επειδη απατει διαδικασια οι εταιριες πονταρουν στο οτι θα τα παρατησει ο πελατης

εγω ομως δεν τα παραταω,και θα παω την fujitsu siemens στα δικαστηρια

οτι τπτ αλλο,αλλα για να μην με περνανε και για μλκ

Δημοσ.

Kai emena mia apo ta idia, ena xrono egguhsh mou exei dwsei h Fujitsu siemens, auth thn stigmh exw oloklirwsei ton prwto xrono kai kapoious mines, alla doxa ton Theo den exw kapoio provlima (giati tote tha exw megalo treximo). Kathara gia thn istoria, pou apeuthinthikes sthn Fujitsu siemens, sto diko ths Kenro sto Koropi Attikhs, h se sunergates sthn Patisiwn kai opou allou exoun? Egw pantws eixa rwtisei perish pou eixa parei to laptop, se mia forma pou simplirwneis sto site tous, mia gia anavathmiseis kai mia gia egguhsh kai oute pou apantisan kai stis 2 periptwseis......Entelws ekneuristiko na se grfoun kanonika.

Genikotera omws den dinoun 2 xronia, se suskeues, omws re paidi mou se latop kai genika se akriva mixanimata einai adianohto na sou lene oti eisai exasfalismenos mono gia 1 xrono an kai exeis skasei 1400euro kai anw. Edw to plaisio gia turbo-x axias 700 euro dinei 3 xronia kai emeis dinoume ta dixiliara kai mas kanoun kai tous diskolous.

Δημοσ.

μιλησα με αντιπροσωπια fs οχι με σερβις. με γραψαν κανονικοτατα

και γραψαν στα ... ακομα και τον δικηγορο μας

αλλα τελικα πηραμε την απαντηση τους

και θα παρουν και αυτοι την δικια μας

παντως μεσα απο συζητησεις στο τηλεφωνο με ανθρωπους της εν λογω εταιριας,εχω καταλαβει (σχεδον το παραδεχτηκαν) πως τα μηχανηματα τους ειναι για τον π....

οπως τα λες,εγγυηση 3 χρονια ή 2 δινουν στα ακριβα μηχανηματα

εγω που εδωσα 1500 ειμαι μλκ..δεν μετραω

παραδεχονται πως εχουν διαφορετικη πολιτικη για τα προιοντα τους (αρα και διαφορετικη ποιοτητα)

φιλε μακαρι να μην παθει τπτ ,φτου φτου να μην σε ματιασω

εμενα θελει 850 ευρω για να φτιαχτει,επειδη μια μερα εσβησε και δεν ξαναανοιξε,και θελεει λεει αλλαγη μητρικης...δεν ντρεπονται λιγακι

Δημοσ.

Se poio apo ta tilefona auta sinenothikes?

http://www.fujitsu-siemens.gr/support/service_partners.html

Koita, na sou pw, autoi skeutonte oti o mlks o idioths siga mhn diamartirithei an pathei vlavh to laptop kai einai kamia 70 euros, alla panw apo 400 euros aneta tous pas dikastikws, poso mallon gia 850 euro, h mish axia tou laptop.

Poio montlelo exeis? Giati egw exw ena AMILO M3438, kai kapws mou ekopses ta podia.

Autoi ti sou eipan?

Poso kairo traviese me autous?

Pantws einai pragmatika tragiko na sou dinoun xrono zwhs gia antikeimena 900 euro mono 1 etos.....katantia!!!

Kane tous mia katagellia h ena exwdiko (den xerw ti provlepete) kai koinopoihse to se periodika kai sites......kai mono pou tha les katw-katw oti exei koinopoihthei to paron eggrafo se Isomnia.gr, Ypourg. Emporeiou, RAM, PC Magazine, klp......nomizw kati mporei na ginei na upanaxwrisoun.

Δημοσ.

τηλεφωνο δεν θυμαμαι,τωρα ειμαι αγγλια και συνεχιζουν τον αγωνα οι δικοι ου ελλαδα

επισης μοντελο δεν θυμαμαι,αλλα ειναι αμιλο

το χαμε παρει προπερσυ σεπτεμβρη προσφορα απο multirama 1499 (centrino 2.0-80gb-1gb ram-atix300-15.4-office etc)

τραβιεμαι απο πριν τα χριστουγεννα,και αυτοι μου ειπαν ενολιγοις πως δεν αναγνωριζουν εγυηση 2 χρονια,και να κανω οτι νομιζω εγω

και τους ειπα οκ,θα καταθεσω αγωγη.

μολις τελειωσει η ιστορια θα ετοιμασω επιστολες και θα της κοινοποιησω

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Πολύ χρήσιμο post αν και απ' ότι βλέπω το ανακάλυψα αργά...Μήπως ξέρει κανείς αν η εγγύηση προϊόντος που έχει αγοραστεί εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ο.Κ? Οι αντιπροσωπείες υποστηρίζουν ότι η εγγύηση πρέπει να είναι global για να σε καλύπτει, όμως εντός Ε.Ο.Κ δεν θα έπρεπε να ισχύει παντού? Μήπως υπάρχει και καμία παραπομπή σε κοινοτική οδηγία ή Νόμο γι' αυτό το θέμα? Ευχαριστώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...