Προς το περιεχόμενο

PC χωρίς firewall και antivirus :p

ipnotistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος μπορεί να διανοηθεί να το κάνει?

Εγω πάντως όχι.. αλλά έχω ακούσει αρκετούς που δεν βάζουν απολύτως τίποτα εκτος απο κανα αντισπαμ ίσως (βλ.adaware) και όποτε παρουσιαστεί πρόβλημα, χρησιμοποιούν το system restore και "ούτε γάτα ούτε ζημια.."

Τι λέτε??

Δημοσ.

Αν είσαι προσεκτικός στο internet και γενικότερα στα ξένα αρχεία που τυχόν τρέχεις στο PC σου, κάνεις τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος και των διαφόρων προγραμμάτων, τότε όντως δεν έχεις να φοβηθείς και πολλά.

Και πάλι όμως, παίρνεις ρίσκο όταν δεν έχεις firewall και κάποιο antivirus.

Δημοσ.

Αυτες ειναι προχειρες λυσεις και δε πιανουν παντα, οποτε συχνα καταληγουν σε φορματ του συστηματος... Στην ουσια αφηνεις το συστημα σου στην τυχη το και ο,τι κατσει ενα πραγμα...

Καλυτερα να εισαι εξοπλισμενος να αποτρεψεις την πλειοψηφια των επιθεσεων που μπορει να δεχθει το μηχανημα σου, παρα να καθεσαι και να περιμενεις ποτε θα στην "κανει" καποιος και να παρακαλας να πιασει το system restore...

Για να εισαι προστατευμενος χρειαζεσαι οπωσδηποτε να εχεις το λειτουργικο σου ενημερωμενο με καθε τελευταιο Update, ενα καλο Firewall και ενα καλο Antivirus το οποιο θα ενημερωνεται συχνα, αν οχι καθημερινα...

Δημοσ.

αν αναλογιστεί κανεις βέβαια οτι firewall και antivirus που σκανάρουν αδιάκοπα realtime είναι απλά τεράστια σπατάλη πόρων , ειδικά τα antivirus , μπορεί αμα είναι επιφυλακτικός , και είναι και λίγο advanced χρήστης , μπορεί να τη γλυτώσει με τίποτα spyware (κάνα tracking cookie ktl μικρή ζημιά)

Αναλόγως και σε τι κατατόπια περιφέρεται κανείς βέβαια...

Δημοσ.

Mystirios το να εχεις firewall και antivirus δεν ειναι τεραστια σπαταλη πορων, ειδικα απο την στιγμη που εχεις επιλεξει καποιο καλο και ελαφρυ... Σε προστατευουν απο επιθεσεις που μπορουν να ερθουν επ'εξω προς το μηχανημα σου και απο προγραμματα που μπορουν να συνδεθουν απο εσενα προς τα εξω χωρις την αδεια σου και με σκοπο κακοβουλο.

Δεν ειναι μονο να εισαι επιφυλακτος και advanced χρήστης (αλλωστε η πλειοψηφια των χρηστων δεν ειναι) ειναι πολλα θεματα ασφαλειας που δε μπορει να κανει κατι ο χρηστης απο μονος του για να προστατευτει. Την εποχη που ολοι κολλουσαν τον ιο Blaster, οσα μηχανηματα ειχα περασει firewall εμειναν ανεπαφα.

Πολλοι ιοι χρησιμοποιουν τις ιδιες και χειροτερες τακτικες σημερα, οποτε καθε μετρο προστασιας ειναι ευπροσδεκτο ειτε εισαι begginer ειτε advanced χρηστης...

Δημοσ.
Ποιος μπορεί να διανοηθεί να το κάνει?

Εγω πάντως όχι.. αλλά έχω ακούσει αρκετούς που δεν βάζουν απολύτως τίποτα εκτος απο κανα αντισπαμ ίσως (βλ.adaware) και όποτε παρουσιαστεί πρόβλημα, χρησιμοποιούν το system restore και "ούτε γάτα ούτε ζημια.."

Τι λέτε??

Eimai enas apo tous eklektous pou to kanoune auto.Empisteuomai to router mou, ton firefox kai tin kalh mou boulisi na mpenw se "bromosite".Ola ta alla einai perita.(oute kan system restore)

Δημοσ.
Eimai enas apo tous eklektous pou to kanoune auto.Empisteuomai to router mou, ton firefox kai tin kalh mou boulisi na mpenw se "bromosite".Ola ta alla einai perita.(oute kan system restore)

vale ena kalo antivirus kane update kai meta ena full scan na deis ti tha sou vgalei.

to oti to pc sou den kanei restart mono tou h oti den kollaei de shmainei oti den exei kollhsei kai kpoion io h trojan h den kserw egw ti.

egw nomizw oti einai aparaithto ena kalo antivirus (kai oxi mono) eidika otan eisai sunexeia online

Δημοσ.

genika i asfaleia simera krinete kai einai aparetiti.

eidikotera an exeis mesa sto pc arxeia opoiadipote typou poy ta xreiazese kai den theleis na pathoun to paramikro.

den yparxei mono to endexomeno katastrofis arxeion, leitoyrgikou ktl

mporei na dimiourgithoun mikra alla spastika pragmata i na sou anoigoun synexos diafora pop-ups.

apo kei kai pera an i xrisi toy ypologisti einai poly aplh mporeis na kaneis auto pou kanoyn kai polla internet cafe px ta bnb.

meta apo thn xrhsh kai to klisimo kai tin epanekkinisi o ypologistis epanerxete stin arxiki tou katastasi. apothikeueis prin to klisimo oti theleis se ena eksoteriko disko i ta grafeis se ena cd/dvd kai ola ok.

pantos an vreis kanena site me lista ion/trojans pou perigrafei kai ti prokaloun

kai diavaseis esto gia toys pio epikindinoys tha soy fygei kathe idea tou na min xrisimopoieis kapiou eidous afaleia.

Δημοσ.

Windows χωρίς antivirus και firewall δεν παίζει. Αν δεν θες να τα έχεις αυτά βάλε λινουξ. Αλλιώς πρέπει να τα υποστείς. Εκτός και αν είσαι πολύ προσεκτικός, κρύβεις την ip, δεν κατεβάζεις ελέγχεις μόνο σου όλα τα connections κτλ πράγμα αρκετά δύσκολο και βαρετό.

Δημοσ.

Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.. Ξέρετε στα σοβαρά τι γίνεται με τα virus? εννοώ επιστημονικά και όχι του τύπου, "ά απλά προσβάλει τον υπολογιστή μπλα μπλα..." Εγώ πιστεύω οτι το 98% των χρήστων, μη πώ το 99% απλά βάζουν antivirus επειδη το λένε οι άλλοι.. Κάτι δηλαδή σαν urban legend (αστικος μύθος).. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, αλλά η αντιμετώπιση μερικών γι αυτά, δεν είναι κ η σοβαρή..

Σκεφτόμουν να το δοκιμάσω σε ενα pc.. ξέρετε με τι πρόγραμμα μπορώ να σβήσω τις αλλαγές? Δηλαδή με το που κλείνω το pc, να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Και με τα προγράμματα που θέλω να εγκαταστήσω μετά τι γίνεται? Φαντάζομαι, υπάρχει η απενεργοποίηση του κατα βούληση ε?

Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ Windows update.. γιατί το θεωρείτε απαραίτητο? Βασικά αν κάποιος που έχει "ειδική έκδοση" windows.. και κάνει update, δεν υπάρχει και φόβος να του βγάζει το μήνυμα "your windows version is not genuine" ?? ξέρετε τι εννοώ.

Δημοσ.

ipnotistis κανε μια προχειρη αναζητηση στο forum με ορους αναζητησης πχ "βοηθεια κολλησα ιο" και δες ποσα αποτελεσματα θα σου βγαλει. Αν αυτο για εσενα ειναι urban legend, μαλλον δεν εχει σωστη εννοια του ορου...

Θεωρω τον εαυτο μου αρκετα προχωρημενο χρηστη, αλλα παρολα αυτα ενα firewall και ενα antivirus ειναι απαραιτητα στο μηχανημα μου. Δε μπορω να διανοηθω να παρει ενα προγραμμα προσβαση στο ιντερνετ χωρις να το εχω εγκρινει πρωτα. Ειναι πολυ σημαντικο αυτο για την ασφαλεια και την ομαλη λειτουργια του υπολογιστη.

Για το προγραμμα που ζητας υπαρχουν διαφορες προτασεις, μια καλη και δοκιμασμενη απο πολλους ειναι το DeepFreeze.

Oσον αφορα το Windows update μπορει να εκτελειται τοσο σε νομιμα αντιγραφα των ΧΡ οσο και σε λιγοτερο νομιμα με τα καταλληλα αρχεια, αλλα παντα υπαρχει και η εναλλακτικη λυση οπως το Αutopatcher...

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια ένα linuxaki που έχω τόσο καιρό είναι χωρίς firewall & antivirus και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.
Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.. Ξέρετε στα σοβαρά τι γίνεται με τα virus? εννοώ επιστημονικά και όχι του τύπου, "ά απλά προσβάλει τον υπολογιστή μπλα μπλα..." Εγώ πιστεύω οτι το 98% των χρήστων, μη πώ το 99% απλά βάζουν antivirus επειδη το λένε οι άλλοι.. Κάτι δηλαδή σαν urban legend (αστικος μύθος).. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, αλλά η αντιμετώπιση μερικών γι αυτά, δεν είναι κ η σοβαρή..

Σκεφτόμουν να το δοκιμάσω σε ενα pc.. ξέρετε με τι πρόγραμμα μπορώ να σβήσω τις αλλαγές? Δηλαδή με το που κλείνω το pc, να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Και με τα προγράμματα που θέλω να εγκαταστήσω μετά τι γίνεται? Φαντάζομαι, υπάρχει η απενεργοποίηση του κατα βούληση ε?

Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ Windows update.. γιατί το θεωρείτε απαραίτητο? Βασικά αν κάποιος που έχει "ειδική έκδοση" windows.. και κάνει update, δεν υπάρχει και φόβος να του βγάζει το μήνυμα "your windows version is not genuine" ?? ξέρετε τι εννοώ.

Το ότι υπάρχουν πολλοί ιοί οι οποιοί δεν φαίνεται ότι είναι στο συστημά σου με μια ματία επειδή μπορεί να είναι trojans ή μπορεί απλά να βάζουν την cpu να κάνει άχρηστες πράξεις δεν είναι ένα γεγονός που το αγνοούμαι τόσο εύκολα. Και αν το ψάξεις λίγο, θα δεις ότι και τα exploits που υπάρχουν δεν είναι ασήμαντα και για αυτό η Microsoft κάθεται και παιδεύει τους προγραμματιστές της για να μπαλώσουν τρύπες που μπορεί να υπάρχουν. Όλα υπάρχουν για ένα λόγο.

Και κάτι ακόμα. Στην πληροφορική δεν δημιουργούνται τόσο εύκολα οι μύθοι για τον απλούστατο λόγο του ότι αν κάποιος θέλει να ψάξει ένα θέμα, τότε θα βρει αρκετές πληροφορίες ώστε τουλάχιστον να διαλύσει τους μύθους. Και ευτυχώς υπάρχουν τέτοια άτομα σε αυτόν τον χώρο.

Δημοσ.
Να σου πω την αλήθεια ένα linuxaki που έχω τόσο καιρό είναι χωρίς firewall & antivirus και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα :twisted: :twisted: :twisted:

Προφανως μιλαμε για Windows συστηματα τι παιζει και τι πρεπει να προσεχει καποιος, αλλα ακομα και στο linux τα Security Updates ειναι μηνιαια και καλα κανουν και τα βγαζουν επειδη ποτε δε ξερεις τι μπορει να εκμεταλλευτει καποιος με κακοβουλες προθεσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...