xtrmsnpr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 το σχολείο μας! Σε πολλα σχολεια γινονται καταληψεις . Οι δασκαλοι και καθηγητες απεργουν... Η ελληνικη παιδεια ειναι ενα Μπ.....λο(σορρυ για την εκφραση αλλα δεν παει αλλο ποια.! ) Ομως οι καταληψεις γινονται σωστα?? Ο μαθητης εχει χασει τα δικαιωματα του , ο καθηγητης εχει ξεχασει τι θα πει κοινωνια και προσπαθει να επιβαλει την κυριαρχεια του, ας τους βαλουμε μυαλο... Υπαρχουν πολλα ερωτηματα ,ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ και να ειναι διαρκειας...! Θέλω να καταγκείλω τν διευθηντή μας,γιατί δν μας άφεισε να κάνουμε 15μελές κ αναγκαστήκαμε κ κάναμε 9 άτομα μόνο.Απο τα οποιά άφεισε στα 6 να υπογράψουν τα αιτήματα μας.Σχεδόν αίτηση μας έβαλε να κάνουμε για τν κατάληψη.Με σχεδόν καμιά αντιπροσώπευση από όλα τα τμήματα!Με ποιό δικαίωμα; Αύριο όμως το σχολείο θα μείνει κλειστό με εμάς απο μέσα!Μαριέτα κ σε κάθε Μαριέτα παρακολούθησε προσεχτηκά τί έχει να γίνει!Κ βάλτε επιτέλους μυαλό κ μν μας γ****ε. Μν το βλέπετε κοματικά το θέμα!Έλεος δλδ. Οπότε όπως λέει κ το τραγουδάκι,Μαριέτα Γιαννάκου τις καταλήψεις άκου κ ρώτα τν Αρσένη τι σε περιμένει! Τα αιτήματα μας: Όχι Στην εμπορευματοποιημένη παιδεία – παραπαιδεία Ναι Στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα καλύπτει τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών Όχι Στο εξετασιοκεντρικής υφής εκπαιδευτικό σύστημα που σαν μόνο στόχο έχει την εισαγωγή μας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Ναι Στην παιδεία που μας παρέχει πνευματικά εφόδια Στην παιδεία για τη ζωή Όχι Στα πτυχία χωρίς αντίκρισμα, όχι άλλοι πτυχιούχοι άνεργοι Ναι Στα πτυχία που εξασφαλίζουν την άμεση εύρεση εργασίας Περισσότερα κονδύλια για την εκπαίδευση (υλικοτεχνική υποδομή) Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος τώρα και όχι το 2010. Μάθαμε αρκετά σχολεία της Πάτρας,Αθήνας κ κάποιες περιοχές της Λέσβου κάνουν καταλείψεις! Όποιος μαθητής θέλει μπορώ να του στείλω με φαξ ή εμαιλ τί έχουμε γράψει.
SCidER Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 σταματα να παιζεις battlefield ολη μερα και να δεις για ποτε βρισκεις δουλεια που σε ταιζει η μαμα και ο μπαμπας
xtrmsnpr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 σταματα να παιζεις battlefield ολη μερα και να δεις για ποτε βρισκεις δουλεια που σε ταιζει η μαμα και ο μπαμπας οκ,οτι θα το παίρνατε στο ψιλό το ήξερα,αλλά αν νομίζεις ότι παίζω κ ειδικά bf,είσαι γελασμένος. Τις ελάχιστες ώρες που βρίσκω μετά το διάβασμα κ τα μαθήματα είναι αυτές εδω.Αλλά δν πειράζει,ο καθένας λέει κ κάνει ότι θέλει.
xtrmsnpr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 E φίλος νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι λέει οργάνωση δημοσίων σχέσεων.Ασχολούμε με νεα μέλη.Πλεον πιστεύω να έβαλα μυαλλό κ ψιλοστρώνομαι στο διάβασμα,αλλιώς δν μ βλέπω πουθενά!Άσχετα με τν κατάληψη ή όχι. Πάντα φιλικά!
SCidER Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 ε παντα φιλικα παρατατα και στρωσου... οι καταληψεις μονο για κωλοβαρεμα ειναι
-nick- Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Προσθεστε στα αιτηματα: + Τετραγωνες τυροπιτες + Η πιτσα να εχει μανιταρια + Ψυκτης με 'νερο' απο τον Πανοραμιξ + Ασυλο
Forensick Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 εχει μουχλιασει αυτο το αστειο, οπως επισης δειξανε τα παιδια οτι εχουν αιτηματα...αλλα στου κουφου την πορτα...
-nick- Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Αυτα τα αιτηματα, ειναι τα στανταρ εδω κ χρονια Tα παιδια, στην πλειοψηφια τους κανουν το χαβαλε κ θελουν να χασουν μαθημα [θυμαμαι πολυ καλα , δεν εχω πολλα χρονια που τελειωσα το λυκειο] και βρηκαν αφορμη .. [εκθεση ιδεων ειναι απο εκει και περα, για οποιαδηποτε καταληψη/απεργια σου γραφω μια λιστα αιτηματα] ΔΕΝ ειμαι κατα των κινητοποιησεων per se , αλλα πολλοι απο τους μαθητες νιωθουν και κοινωνικοι επαναστατες και οι επομενοι ερνεστο τσε γκεβαρα (χωρις βεβαια να ξερουν κ πολλα συνηθως, μονο το ονομα του και την σημαια να εχουν δει) αυτου που ειπε κ ο scider το θεωρω σωστο... : ε παντα φιλικα παρατατα και στρωσου... οι καταληψεις μονο για κωλοβαρεμα ειναι
akpe Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 nick[;1321692'][...']ΔΕΝ ειμαι κατα των κινητοποιησεων per se, αλλα πολλοι απο τους μαθητες νιωθουν και κοινωνικοι επαναστατες και οι επομενοι ερνεστο τσε γκεβαρα (χωρις βεβαια να ξερουν κ πολλα συνηθως, μονο το ονομα του και την σημαια να εχουν δει) Exactly. Επανάσταση χωρίς αιτία. Ή ακόμα καλύτερα, για λάθος αιτία. Πάω στοίχημα οτι στο τέλος της χρονιάς θα γίνουν πάλι καταλήψεις επειδή παρατάθηκε το έτος λόγω των καταλείψεων ή επειδή δεν προλάβατε να βγάλετε τα μαθήματα. Στο κάτω κάτω αν το σύστημα είναι όπως λές μπουρδέλο, εσείς τι κάνετε για αυτό; το κλείνετε και τη βγάζετε στις καφετέριες; ps: spelling... pun intended
Kandinsky Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ο μαθητης εχει χασει τα δικαιωματα του Ποιά δικαιώματα έχει χάσει ο μαθητής? ο καθηγητης εχει ξεχασει τι θα πει κοινωνια και προσπαθει να επιβαλει την κυριαρχεια του, ας τους βαλουμε μυαλο... Κρίνεις προφανώς από 2-3 που συνάντησες. Και πώς θα τους βάλεις μυαλό? Θα τους δείρετε? Ή με την κατάληψη θα το καταλάβουν? Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα επάγγελμα/λειτούργημα το οποίο αμοίβεται λίγο και έχει τεράστιες απαιτήσεις. Θέλω να καταγκείλω τν διευθηντή μας,γιατί δν μας άφεισε να κάνουμε 15μελές κ αναγκαστήκαμε κ κάναμε 9 άτομα μόνο.Απο τα οποιά άφεισε στα 6 να υπογράψουν τα αιτήματα μας.Σχεδόν αίτηση μας έβαλε να κάνουμε για τν κατάληψη.Με σχεδόν καμιά αντιπροσώπευση από όλα τα τμήματα!Με ποιό δικαίωμα; Εγώ θέλω να καταγγείλω τον διευθυντή σας κι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα για τα "καταγκείλω", "διευθηντή", "άφεισε" και το "καταλείψεις" (Θεέ μου μην με εγκαταλείψεις). Σε γενικές γραμμές τα αιτήματα είναι δίκαια αν και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε να παλέψετε για άτομα που σας καταδυναστεύουν (καθηγητές) και συντάσσεστε με τον αγώνα τους. ΟΜΩΣ, κάπου πρέπει να καταλάβετε ότι το κρασί ξίνισε. Απ' το '88 που έγιναν οι πρώτες καταλήψεις κάπου το πράγμα έχει κουράσει και είναι ηλίου φαεινότερο πλέον ότι αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Όσον αφορά τις σχέσεις με τους δασκάλους και το γενικότερο επίπεδο της παιδείας και το πώς αυτό σας επηρεάζει, θα συμβούλευα τα εξής : Καθήστε σ' ένα τραπέζι με τους καθηγητές και συζητήστε μαζί τους σοβαρά και όχι στο στυλ "είμαι οργισμένο νιάτο και έχω δικαιώματα". Έχετε και υποχρεώσεις κάτι που πολύ φοβάμαι (και είναι λογικό μέχρι ενός σημείου) δεν το καταλαβαίνετε. Κοιτάξτε ο καθένας ατομικά πώς μπορεί να βελτιώσει τον εαυτό του. Εσύ πχ φίλε μου, σκέφτηκες να πάρεις ενα λεξικό να δεις αν είναι σωστά αυτά που γράφεις? Όχι βέβαια. Αν έπαιρνες θα έβλεπες τα λάθη και θα τα διόρθωνες και θα γινόσουν καλύτερος. Πάρτε διαβάστε κανα βιβλίο. Ακόμα και στο νετ μπορείς να βρεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ώστε να αυξήσεις τις γνώσεις σου, να βελτιώσεις την έκφραση και το γλωσσικό σου πλούτο. Μην περιμένεις ένα σάπιο σύστημα και μια σάπια κυβέρνηση να σε φτιάξει : Φτιάξου μόνος σου.
strassenmeister Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ρε 'σεις γιατι τους το χαλατε τωρα? Αφου ετσι τους ειπαμε καποιοι φιλοι τους που ακουσαν απο καποιους μεγαλυτερους. Θελουν να κερδισουν τα δικαιωματα τους αλλα δε ξερουν καν τις υποχρεωσεις τους,θελουν να κανουν καταληψη για να "φτιαξουν" τη παιδεια. Ποσο λαθος μπορει να σκεφτομαστε σ'αυτη τη χωρα??? Γιατι πρεπει επειδη πχ στη Γαλλια για καποιους λογους βγηκαν στους δρομους (σωστα) καθε φορα που κατι δε μας αρεσει να κανουμε το ιδιο.Γιατι πρεπει η τελευταια λυση να γινεται πρωτη?
antreaslam Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Γιατι πρεπει επειδη πχ στη Γαλλια για καποιους λογους βγηκαν στους δρομους (σωστα) καθε φορα που κατι δε μας αρεσει να κανουμε το ιδιο. Θελω να πιαστω απο αυτο που ειπες λιγο,κ να κανω μια επιθεση,οχι σε εσενα,το τονιζω αυτο,αλλα σε οσους συντηρητικους(κ πιο ...περα),αναφερουν οτι στη γαλλια εγινε σωστα η "επανασταση",κλπ... θελω να ρωτησω,αν ξεσηκωνοταν το 30% του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαου( γιατι κ στη γαλλια,στους δρομους δεν ηταν ουτε το 30%,αλλα τελος παντων),κ εκαιγε,λεηλατουσε,χτυπουσε μπατσους,εκανε καταληψεις κλπ, ΠΟΣΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ φωνες εδω μεσα,κ γενικοτερα, θα ελεγαν: -δικαιωμα μου να πηγαινω στη δουλεια μου -καλα τους κανουν οι μπατσοι -σαπιστε τους -οι υποκινητες στις φυλακες κλπ κλπ... Για μια φορα,ας ειμαστε αντικειμενικοι...θα γινοταν χαμος απο τις αντιδρασεις κ εδω...
strassenmeister Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Θελω να πιαστω απο αυτο που ειπες λιγο,κ να κανω μια επιθεση,οχι σε εσενα,το τονιζω αυτο,αλλα σε οσους συντηρητικους(κ πιο ...περα),αναφερουν οτι στη γαλλια εγινε σωστα η "επανασταση",κλπ...θελω να ρωτησω,αν ξεσηκωνοταν το 30% του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαου( γιατι κ στη γαλλια,στους δρομους δεν ηταν ουτε το 30%,αλλα τελος παντων),κ εκαιγε,λεηλατουσε,χτυπουσε μπατσους,εκανε καταληψεις κλπ, ΠΟΣΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ φωνες εδω μεσα,κ γενικοτερα, θα ελεγαν: -δικαιωμα μου να πηγαινω στη δουλεια μου -καλα τους κανουν οι μπατσοι -σαπιστε τους -οι υποκινητες στις φυλακες κλπ κλπ... Για μια φορα,ας ειμαστε αντικειμενικοι...θα γινοταν χαμος απο τις αντιδρασεις κ εδω... Φιλε μου,εγω γενικα ειμαι πολυ κατα τετοιων καταστασεων,οσο δε φανταζεσαι. Ομως καλο ειναι να δουμε και τους λογους που εγιναν ολα αυτα,και να μην αποκοβουμε το γεγονος απο τα αιτια του.
Petza Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Τα αιτήματα μας: Όχι Στην εμπορευματοποιημένη παιδεία – παραπαιδεία Ναι Στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα καλύπτει τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών Όχι Στο εξετασιοκεντρικής υφής εκπαιδευτικό σύστημα που σαν μόνο στόχο έχει την εισαγωγή μας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Ναι Στην παιδεία που μας παρέχει πνευματικά εφόδια Στην παιδεία για τη ζωή Όχι Στα πτυχία χωρίς αντίκρισμα, όχι άλλοι πτυχιούχοι άνεργοι Ναι Στα πτυχία που εξασφαλίζουν την άμεση εύρεση εργασίας Περισσότερα κονδύλια για την εκπαίδευση (υλικοτεχνική υποδομή) Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος τώρα και όχι το 2010. Να προσθέσω και εγώ ένα που άκουσα στις ειδήσεις από ένα επαναστατημένο νιάτο ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Έχουμε ξεφύγει τελείως η κάνω λάθος???? Γιατί εντάξει ο χαβαλές αλλά αν παίζεται το μέλλον σου το πράμα σοβαρεύει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.