Προς το περιεχόμενο

Εφορευτική επιτροπή

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι σου είναι ο Έλληνας!

Κι εγώ ήμουν στις προηγούμενες εκλογές. Κι εγώ δεν ήθελα να χάσω μια μέρα μου αλλά πήγα, πως θα το κάνουμε;

Αυτοί οι μα**κες που λέτε οτι σας καλούν για εφορευτική, μήπως έχετε ιδέα ποιοι είναι; Μάλλον όχι γιατί δε θα τους βρίζατε. Και καλά να βρίσεις, δείχνει χαρακτήρα και "μαγκιά". Όμως να εύχεσαι να σκοτωθεί ο άλλος και να πεθάνει...... :confused:

Ή μήπως το να πας να ψηφίσεις είναι κάτι σαν να πηγαίνεις για καφέ π.χ με το βύσμα σου ή σαν να επιβραβεύεις τους πολιτικούς; Και μετά θέλουμε και να αλλάξουν πράγματα στη χώρα μας. Από τον καναπέ. Τρέεεεεεεεεξτε στα βύσματά σας μήπως και μπορέσουν να σας πηδ... "βοηθήσουν" άλλο λίγο.

Λυπάμαι που διαβάζω τέτοια πράγματα!

Κρίμα...

Δημοσ.

καλα οκ τοτε να του μπουν ολες οι κολωνες της δεη.οκ η να πε8ανει αυτος που εβγαλε αυτο το νομο.δεν βριζω ποτε οπως 8α εχεισ δει σε ολα μου τα ποστ.αλλα εδω εβγαλα το αχτι μου γιατι δεν ειναι μονο η επιτροπη αλλα και ο στρατος κτλ κτ.στην ελλαδα δεν προκειται να αλλαξει ποτε τιποτα το γιατι ειναι αλλο 8εμα.και μην ακουσω ολα ξεκινανε απο τον ευατο μας γιατι ουτε 10 αμαξια εχω ουυτε 100 σπιτια ουτε τα ιπολοιπα.

Δημοσ.
δεν βριζω ποτε οπως 8α εχεισ δει σε ολα μου τα ποστ.αλλα εδω εβγαλα το αχτι μου

Τότε που είχες φάει ban γιατί το έφαγες?

Εγώ είμαι μαζί σου, είναι νταβατζίδες που σε αναγκάζουν με το "νόμο" να

κάνεις τσάμπα δουλειά.

Πχ στην πουτ@ν@ την οικογένεια του χψ πολιτικού γιατί δεν έρχεται ποτέ ειδοποίηση?

Σκέφτομαι σοβαρά να πάω να ψηφίσω και στο φάκελο μέσα να βάλω τυπωμένο π@υτσ@ απο τσόντα.

Δημοσ.
Τότε που είχες φάει ban γιατί το έφαγες?

Εγώ είμαι μαζί σου, είναι νταβατζίδες που σε αναγκάζουν με το "νόμο" να

κάνεις τσάμπα δουλειά.

Πχ στην πουτ@ν@ την οικογένεια του χψ πολιτικού γιατί δεν έρχεται ποτέ ειδοποίηση?

Σκέφτομαι σοβαρά να πάω να ψηφίσω και στο φάκελο μέσα να βάλω τυπωμένο π@υτσ@ απο τσόντα.

epidi egrapsa ena link gia to blue ... me ta torrents.ego tο ιχα γραψει για το φορουμ αλλα το εφαγα το ban.

βαλτο ρε σι μην μασας αφου δεν ξερουν σε ποιον ανηκουν.

Δημοσ.

Και να ξέρανε..... απλά σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να πάρω τα πόδια μου να

πάω, ακόμα και γι'αυτό.

Ελπίζω το βράδυ να το πούνε σε κανένα που...οκαναλο, ότι στο τάδε εκλογικό κέντρο βρέθηκε σε ψηφοδέλτιο....

σκεφτόμουνα να ρίξω την φωτό του Βεργή με το λαλά απέξω πάνω στα Ίμια που λέει Τσιλέρ έλα να τον πάρεις...

Δημοσ.
Και να ξέρανε..... απλά σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να πάρω τα πόδια μου να

πάω, ακόμα και γι'αυτό.

Ελπίζω το βράδυ να το πούνε σε κανένα που...οκαναλο, ότι στο τάδε εκλογικό κέντρο βρέθηκε σε ψηφοδέλτιο....

σκεφτόμουνα να ρίξω την φωτό του Βεργή με το λαλά απέξω πάνω στα Ίμια που λέει Τσιλέρ έλα να τον πάρεις...

οτι και να ριξεις το εχουν κανει και αλλοι και σιγουρα εχουν δει τα ματια τους πολα πραγματα.

Δυστυχώς δεν εκτιμάμε ένα πράγμα όταν το έχουμε...

δεν 8α εκτιμησω οτι με χωνει καποιος χωρις να πληρωθω.αμα εισαι τοσο καλος τοτε γιατι δεν πας στην 8εση μου?

Δημοσ.

Οποιος δεν θελει δεν παει,ειναι απλα τα πραγματα.

Δεν υπαρχει καταναγκασμος,απλα σε καλουν να συμμετασχεις στην διαδικασια.

Τωρα αν δουν οτι δεν πατησε ψυχη (πιστευω αργουμε πολυ ως χωρα για κατι τετοιο,οταν ειχα παει εγω ηταν και μια 50αρα που μονο που δεν της ετρεχαν τα υγρα απο την χαρα της) τοτε ναι,θα βγουν με τα περιπολικα στους δρομους.

Γνωμη μου ειναι πως ειναι καλο να παμε να δουμε με τα ματια μας και τι γινεται, και πως γινεται.

Δημοσ.
Οσοι μιλατε για αστικη δημοκρατια και υποχρεωσεις μου φαινεται δεν εχετε αφομοιωσει τι σημαινει δημοκρατια και ελευθερια.Δεν μπορω να σκεφτω χειροτερη δικαιολογια για την εφορευτικη και τον στρατο απο αυτα που εγραψαν μερικοι.Ηθελα να ξερα σε ποσες ευρωπαικες χωρες συμβαινουν αυτα τα πραγματα.

Εγώ είμαι ένας από αυτούς που αναφέρθηκαν, αλλά δεν ξέρω αν με συμπεριλαμβάνεις στον υπαινιγμό σου.

Η συμμετοχή των πολιτών σε θεσμούς όπως ο στρατός, η δικαιοσύνη και οι εκλογικές διαδικασίες είναι απότοκο της γαλλικής επανάστασης. Όσο και αν ψάξεις για ανάλογα σε προηγούμενες εποχές από την ύστερη αρχαιότητα και έπειτα, δε θα βρεις. Αν πάλι έχεις κάποιο παράδειγμα, θα με ενδιέφερε να το ακούσω. Η συμμετοχή λοιπόν των πολιτών σε αυτές τις διαδικασίες συνδέεται καταγωγικά με την αστική δημοκρατία στον σύγχρονο κόσμο. Φυσικά το ίδιο ίσχυε και στην αρχαία ελληνική δημοκρατία από την οποία εμπνέονται ο διαφωτισμός και το σύγχρονο έθνος κράτος. Αλλά σε απολυταρχικά καθεστώτα τέτοιους θεσμούς δε θα συναντήσεις.

Αν αντιλαμβάνεσαι την συμμετοχή σου στην εφορευτική επιτροπή ως αμισθί εργασία, χάνεις το νόημα. Είσαι εκεί για να εξασφαλίζεις στην πράξη τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ενά κλειστό και αδιαφανές σύστημα απλώς θα εγείρει υποψίες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται υπερωριακά και γι' αυτό το λόγο πληρώνονται, αλλά δε γίνεται να θεωρηθεί πως εξασφαλίζουν τη διαφάνεια, ακριβώς λόγω της εξαρτημένης σχέσης τους. Μόνο οι πολίτες που επιλέγονται τυχαία μπορούν να το εξασφαλίσουν αυτό.

Δημοσ.

το ποσο τυχαια μπορει να ειναι η κλυρωση ειναι σχετικο.β.σωστα παντου σε ολον τον κοσμο ο στρατος εινα ε8ελοντικος εκτος απο το μπουρδελο που το ονομαζουμε ελλαδα.μια ζωη στην τελευταια 8εση ειμασταν και μια ζωη εκει 8α μεινουμε γιατι αυτο μας αξιζει.ωραια αφου μονο οι πολτιες που επιλεχτηκαν τυχαια εξασφαλιζουν το αποτελεσμα για αυτο δωστε μουθ 50 ευρουλακια να παω.

Δημοσ.
.σωστα παντου σε ολον τον κοσμο ο στρατος εινα ε8ελοντικος εκτος απο το μπουρδελο που το ονομαζουμε ελλαδα.μια ζωη στην τελευταια 8εση ειμασταν και μια ζωη εκει 8α μεινουμε γιατι αυτο μας αξιζει.

Κάνεις λάθος. Ειδικά στα Βαλκάνια, στη γειτονιά μας, μάλλον δεν υπάρχει εθελοντικός στρατός. Ακόμα και στις ΗΠΑ, που έχουν εθελοντικό στρατό, σε περιόδους κρίσης (βλ. Βιετνάμ) προχώρησαν σε υποχρεωτική στρατολόγηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...