Προς το περιεχόμενο

γιατι συμμετέχω ενεργά ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ελληνικά και ξένα φόρουμ

pigeon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια βόλτα εδω στο insomnia υστερα απο πολυ καιρο με εκανε να καταλάβω γιατι συμμετέχω ενεργά ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ελληνικά και ξένα φόρουμ που ξέρουν να σέβονται τον ΚΑΘΕ χρήστη με την δική του ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ άποψη.

Οσο για την δικαιοσύνη περι καταστημάτων και υβρεων , αφηστε το καλυτερα και μην επικαλειστε την νομοθεσία για να δικαιολογήσετε την αυταρχική διάθεση που διακατέχονται κάποιοι διαχειριστές και πλειάδα μέλων! Στατιστικά αποδεδειγμένο ειναι οτι οι διαχειριστές τουτου εδω του φορουμ δεν υποστηρίζουν με τον ιδιο ζήλο την προσωπικότητά των χρηστών ουτε στο ελάχιστο οπως (αντιθέτως) πράττουν με τα καταστήματα. Κοινως αμα κράξεις κατάστημα εισαι για κρεμάλα, αμα σε κράξουν 5-10 μπουμπούκια, εισαι απλως μυστήριος, γεροπαράξενος κτλ κτλ....

Να μη θυμίσω βεβαια οτι ακόμα κι αν εχει κανεις τις απτες αποδείξεις που χρειάζονται, τα τσιράκια-αλεξιπτωτιστές-flamers φροντίζουν να σε φτάσουν το γρηγορότερο εκτος ορίων ψυχραιμίας και τελικά το θεμα να κλειδώνει πριν προλάβεις να πεις οτι θελεις, κι ετσι κάποια διαμαρτυρία φαίνεται ως συκοφαντία ενω τις περισσότερες φορές δεν ειναι ετσι. Αντι να τρέχει να αποδείξει το κάθε κατάστημα οτι ειναι σωστό και ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες (οπως ισχυει στον εξω-insomniaκο κόσμο) , εδω μέσα πρεπει να αποδεικνυεις συνεχώς πως δεν είσαι ελέφαντας!!!!

Ειναι κριμα ομως να το παίζουμε και δημοκράτες, και μάλιστα τέτοιες μέρες ΑΚΡΑΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ και εξαρσης της μπατσο-δημοκρατίας και της δικανικής αυταρέσκειας. Κυριοι, ευτυχως κάποιοι απο μας δεν μασάμε κουτοχορτάρι...

Ευχαριστω που με διαβάσατε ;)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Pigeon θες να μας δώσεις κάποια παραδείγματα για αυτά που λες από τον εξώ-insomnia κόσμο

ή κάποια παραδείγματα άκρατου φασισμού / αυταρχισμού, όπως υπονόησες από τον ένδο-insomnia κόσμο;

Αν θες βέβαια πάντα να συζητήσουμε δημοκρατικά κ με επιχειρήματα.

/sc

Δημοσ.

@madsc: δεν περιμενα να απαντήσεις εσυ και ερχομαι σε δύσκολη θέση γιατι οπως εχω διατυπώσει σε παλιότερα post μου εισαι η φωτεινή εξαίρεση και στην συμπεριφορά και στην ικανότητα διαχείρησης. Γι'αυτο θα αρκεστώ να σε εξαιρέσω αλλη μια φορά και θα αποφύγω ενα πιθανό διαπληκτισμό. Οσα εγραψα ισχυουν για την γνωστή ομάδα TheMall. Δεν χρειάζεται να ονοματίσω δημοσίως γιατι δεν φοράω κουκουλίτσα και το δαχτυλο μου το χρησιμοποιώ μονο για να ξύνω τ'αυτι μου :P :p

@laantonios: Μ'αυτο που έγραψες για μενα, και συμφωνα με την ευθιξία που μας διακρίνει ως χρήστες του insomnia, τωρα εγω πρεπει να σου κάνω μηνυση συμφωνα με το αρθρο 17 και 19 για συκοφαντία κτλ κτλ... ;;;; Σου φαίνεται γελοίο ετσι δεν ειναι; Λοιπον, αλλο τόσο γελοίο ειναι να φοβούνται κάποιοι να γραψουν οτι το τάδε μαγαζι κλεβει (οταν ΚΛΕΒΕΙ!) μήπως πεταχτει ο δικηγόρος με τη μυνηση στο χέρι... Παντως, αυτο που εγραψες για μένα δεν ισχυει σε διαβεβαιώνω, ουτε καν ηταν δικό μου το θέμα δηλαδη, σιγα μη "πληγωθώ" κιολας! ;)

@Eusebius: Φιλε Eusebius, ποιο μέρος της άποψής μου θα χρειαζόταν ενα "παράδειγμα" για να γίνει κατανοητη; Ισως, αν δεν αναγνωρίζεις τιποτε απ'οσα εγραψα να μην εχεις πρόβλημα αρα δεν υπαρχει και λόγος να διαταράξουμε την ηρεμία σου, σου ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Ισως βεβαια να συμμετέχεις ηδη σ'αυτα που έγραψα αρα και παλι το οποιοδήποτε παράδειγμα θα ηταν η αφορμή εναρξης ενος καυγά. Το θέλουμε αυτο;

@All: Ενα εχω να σας πω: Οποιος φοβάται, παει σπίτι και κοιμάται! Ενα ακόμα πουριτανικό, συντηρητικό και Politically correct φορουμ δεν χρειαζόταν. Εχουμε την υπόλοιπη offline ζωή μας για να καταπιεζόμαστε απο τους απαρχαιωμένους και αλληλοκαταργούμενους νόμους (τα ξέρει αυτα κι ο paredwse, θα σας τα πει ;) ), κι απο χιλιάδες μπάτσους που περιμένουν την ευκαιρία να μας τυλιξουν "σε μια κόλλα χαρτί" οπως συνηθίζουν να λένε. Απορώ βεβαια πως κάποια θέματα μπορούν να κινούνται απολυτως στην κόψη του ξυραφιού βλέπε: Αντιγραφές dvd, κατεβάσματα, μουσική απο ιντερνετ, σπασίματα , κλειδώματα, χακιές κτλ και μάλιστα κάνουν πολυ καλα να συζητούνται ελεύθερα. Γι'αυτα δεν υπάρχει εισαγγελέας, νόμοι, συκοφαντίες και μηνύσεις; Δεν βλέπω οπως τον αντίστοιχο υπερβάλλοντα ζήλο και την καχυποψία που διαπιστώνω μολις γραφτει τοπικ που αρχίζει απο esho..... Πλαι... ή δεν ξερω γω τι αλλο.... Την εντύπωση οτι υποστηρίζετε εμφανως τα καταστήματα με διαφορα νομικότερτίπια εκφοβισμού τύπου "Σε φιμώνω, το κλειδώνω, πάτε αλλου να πειτε για το ΤΑΔΕshop γιατι θα μας κάνουν μήνυση!!!" δεν τη φέραμε απο το σπίτι μας! Εσεις μας την δημιουργήσατε με τον τρόπο αντιμετώπισης και οσα διαβάζουμε εδω μέσα.

Απο την άλλη κανεις δεν ζήτησε να ρισκάρετε τη ζωή του φορουμ! Ειναι φανερό ομως πως υπαρχει σοβαρο πρόβλημα διαχείρησης και οι οποιες ενέργειες συνοδεύονται πάντα απο αυταρχική και απολυταρχική συμπεριφορά που μας δηλώνει συνεχως ΠΟΙΟΣ εχει το φορουμ, ΠΟΙΟΣ πληρώνει τα λεφτά και ΠΟΙΟΣ θα κάνει κουμάντο στο online στόμα μας. Και εις ανώτερα, δεν θυμάμαι να ηταν ΑΥΤΟΣ ακριβως ο σκοπός του internet, γενικότερα......

Δημοσ.

pigeon δεν καταλαβαινεις μου φαινεται πως σε αυτο το forum μπορεις να εκφρασεις ο,τι θελεις, αρκει να κινεισαι στα ορια της ευπρεπειας και μερικων βασικων ορων χρησης.

Αν λες οτι ο αλλος ειναι μ@λ... ή απατεωνας κλπ μπορει να σου πει φιλε αυτο που λες με θιγει ως ανθρωπο και να σου κανει μυνηση και θα εχει και τις αποδειξεις γραπτως σε αυτο το forum. Ειναι ομως αλλο να λες ξερετε απο εκει πηρα κατι και δεν εξυπηρετηθηκα ή μου δε μου επεστρεψαν τα λεφτα μου αν και οφειλαν να το κανουν ή αλλο ζητησα και αλλο μου εφεραν. Αυτο μπορεις να το συζητησεις ελευθευρα και αυτος ειναι ο λογος υπαρξης αναλογων forum...

Προτιμω να εχω μερικους κανονες που διασφαλιζουν σε ολους μας οτι αυριο θα μπορω να κανω Login στο Insomnia και θα μοιραζομαι τις αποψεις μου, παρα να εχω ενα χωρο να βγαζω το τα νευρα μου, να βριζω και μην σεβομαι τιποτα και αυριο να ψαχνω για καποιο αλλο επειδη αυτο θα το εχουν κλεισει.

Νομιζω λογικο ειναι και θεμιτο αυτο που γινεται και οφελει ολους μας...

Δημοσ.

Aυτό το "@All: Ενα εχω να σας πω: Οποιος φοβάται, παει σπίτι και κοιμάται!" δεν το κατάλαβα,οπωσδήποτε είναι λάθος αν συμπεριλαμβάνεις όλους τους χρήστες,που αρεσκόμαστε στην..ασυδοσία!

Δημοσ.

@All: Ενα εχω να σας πω: Οποιος φοβάται, παει σπίτι και κοιμάται! Ενα ακόμα πουριτανικό, συντηρητικό και Politically correct φορουμ δεν χρειαζόταν. Εχουμε την υπόλοιπη offline ζωή μας για να καταπιεζόμαστε

Δεν ξέρω σε ποια συγκεκριμένα topics αναφέρεσαι. Δεν νομίζω να φίμωσε κανείς εδώ μέσα, κανένα χρήστη, στον καιρό που το παρακολουθώ.

Ούτε ξέρω κάποιον από τους διαχειριστές του forum, ούτε έχω κάποια σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα.

Σε αυτό το "ένα που έχεις να μας πεις", να σου πω με τη σειρά μου ότι ένα ακόμη ιντερνετικό αντίγραφο τύπου Star Channel και Alter, είναι αυτό που δεν μας χρειάζεται, για να κραυγάζουν κάποιοι με φράσεις "Κλέφτεεεεες", "Κλοπή!!!!", και διάφορα άλλα. Ή τουλάχιστον εμένα δεν μου χρειάζεται, που αναζητώ σε επιλεγμένα forums, την ποιότητα και το ήθος της ενημέρωσης που δεν υπάρχει στην offline ζωή μας.

Αν έχεις κάτι να πεις για κάποιο κατάστημα, στοιχειοθετημένα, σου είμαι υπόχρεος που το κάνεις. Γιατί με προφυλάσσεις κι εμένα, και σε ευχαριστώ για αυτό. Αλλά αν είναι να το κάνεις με τρόπο που έχω απορρίψει να παρακολουθώ στην τηλεόραση ή στις κωλοφυλλάδες, τότε no, but thanks, no.

Δημοσ.
[...] @Eusebius: Φιλε Eusebius, ποιο μέρος της άποψής μου θα χρειαζόταν ενα "παράδειγμα" για να γίνει κατανοητη; Ισως, αν δεν αναγνωρίζεις τιποτε απ'οσα εγραψα να μην εχεις πρόβλημα αρα δεν υπαρχει και λόγος να διαταράξουμε την ηρεμία σου, σου ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Ισως βεβαια να συμμετέχεις ηδη σ'αυτα που έγραψα αρα και παλι το οποιοδήποτε παράδειγμα θα ηταν η αφορμή εναρξης ενος καυγά. Το θέλουμε αυτο; [...]

Πολύ τα περιπλέκεις τα πράγματα. Ένα λινκ σου ζήτησα, να δω τί εννοείς... ;-)

Δημοσ.

pigeon: Δώσε ρε συ ένα link για να καταλάβουμε τι λες, γιατί αυτό που βρήκα σχετικά με κατάστημα και στο οποίο συμμετείχες ενεργά, είχε καταλήξει σε ατέλειωτο καυγά και αλλεπάληλες προσβολές μεταξύ των χρηστών (και εσύ είχες πει διάφορα για χρήστες και χρήστες είχαν πει διάφορα για σένα).

Η πολιτική της διαχείρισης είναι ότι όταν ένα topic παίρνει αυτή την τροπή κλειδώνεται, σωστά? Οπότε μάλλον για κάποιο άλλο λες και δεν το βρίσκω.

Δημοσ.

@Eusebius: Φιλε μου δεν εχω κάτι πρόχειρο, ειναι η γενικότερη εντύπωση ψευδούς ελευθερίας που εχει δημιουργηθεί. Αν δεν σου εχει δημιουργηθεί η εντύπωση αυτη που γράφω , τοτε ισως εισαι ενας απο τους τυχερούς! Εγω απο την αλλη ειμαι ενας στυγνός ..περιπλέχτης :P :p ;)

@BassStarlet: Απευθύνθηκα στους εχοντες και κατέχοντες ;) Εσυ κι εγω τι να φοβηθούμε; Κάποιοι απο μας ειμαστε απλως κάποιοι ανώνυμοι συκοφάντες που γράφουμε αήθη κατηγορητήρια σ'ενα φόρουμ ΕΠΩΝΥΜΩΝ χρηστών. Οσο επώνυμοι ειναι και οι διαχειριστές βεβαια. (Δεν θυμάμαι βεβαια γιατι το IP του insomnia θεωρείται ΕΠΩΝΥΜΙΑ και το δικό μου ΑΝΩΝΥΜΙΑ... μου διαφευγει!)

@punky: Με προσβάλλεις αλλα το αντιπαρέρχομαι. Επισης, προσβάλλεις τη νοημοσύνη μου θεωρώντας πως υμνώ το Star και το Alter, το αντιπαρέρχομαι ομως κι αυτο. Ρωτω ομως: Η στοιχειοθέτηση πως ακριβώς μπορει να γίνει οταν διάφοροι τραμπουκίζουν και ξεστρατίζουν ενα θέμα και κάποιοι αλλοι απλως κλειδώνουν θέματα προς παραδειγματισμό;

Επι παραδείγματι: Το γιαούρτι στον Ψωμιάδη το είδατε; Η συμπεριφορά του τύπου ηταν δίκαιη αγανάκτηση προς ενα δημόσιο καραγκιόζη, εντούτοις απολύτως αχαρακτήριστη! Ομως προτιμάτε περισσότερο τους γιαουρτορίχτες ή αντίθετα τους τραμπούκους και τα φασισταριά σαν αυτους που τον πλάκωσαν εκ των υστέρων; Εγω δεν θέλω τιποτε απο τα δυο αλλα δυστυχως δεν ζω στον virtual κόσμο που θελω. Κάποιοι αλλοι ομως εδω στην Ελλαδα ζουν και αναπνέουν για να τραμπουκίζουν, να μπατσευουν και να δακτυλοδειχνουν ... και ειναι ανάμεσά μας ;)

(προσθέτω για τον TheEdge)

@TheEdge: Διατυπώνω την εκτίμησή μου για τον έτερο σοβαρό διαχειριστή του forum, η 2η και τελευταία φωτεινή εξαίρεση. Δεν εχω κάτι προσωπικό με την ομάδα διαχείρησης ουτε μπορω να σου δώσω κάποιο Link αλλα η εντυπωση που εχει διαμορφωθεί ειναι οτι "Εδω στο insomnia, φοβάμαι να γράψω κάτι γιατι ειτε θα μου την πέσουν τραμπούκοι, είτε γλυφτρόνια των μαγαζιών, είτε νομιμολαγνοι διαχειριστές". Εχουν ανοίξει απειρα θέματα περι καταστημάτων και εχω διαβάσει τα περισσότερα. Δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι ο υπερβάλλων ζήλος μη τυχον ξεφύγει κάποιο θέμα Πλαισιο-Eshop κρυβει μονο τον φόβο της μηνυσης για συκοφαντία. Επαναλαμβάνω πως σε κάθε κλείδωμα εχει προηγηθεί η παρέμβαση της ομάδας "The Mall" που καταφτάνει σε χρόνο ρεκόρ μαζι με εφιππους flamers. Αλλο να κρατάω τα γκέμια, αλλο να ρίχνω λάδι στη φωτιά και μετα να κλειδώνω (δικαίως!) ενα τσουρουφλισμένο θέμα. Εχω αδικο;

Δημοσ.

(Δεν θυμάμαι βεβαια γιατι το IP του insomnia θεωρείται ΕΠΩΝΥΜΙΑ και το δικό μου ΑΝΩΝΥΜΙΑ... μου διαφευγει!)

Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ client και server (ακόμα και νομικά*)... Το ότι το insomnia είναι εκεί το ξέρουμε, έχει δικό του server, μισθωμένο από κάποιον, και ο registrar έχει όλα τα στοιχεία του ποιος διαχειρίζεται το domain. Το ποιος είσαι εσύ, πίσω από μια dynamic IP ενός provider όμως, δεν είναι εύκολο να πιστοποιηθεί. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τους χρήστες επώνυμους, αλλά - πίστεψέ με - θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για όλους μας ;-)

*Υπενθυμίζω ότι οι περισσότερες διώξεις κατά P2P δικτύων βασίζονται στο γεγονός ότι οι χρήστες «ανεβάζουν» πληροφορία, και όχι κατεβάζουν...

Δημοσ.
<...>Το ποιος είσαι εσύ, πίσω από μια dynamic IP ενός provider όμως, δεν είναι εύκολο να πιστοποιηθεί. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τους χρήστες επώνυμους, αλλά - πίστεψέ με - θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για όλους μας ;-)

Δηλαδη μου λες οτι ειναι ευκολο μια οποιαδήποτε Ελληνική εταιριούλα να ξεκινήσει μηνυσεις για συκοφαντία επειδη κάποιος εγραψε οτιδηποτε μέσα στο φόρουμ, αλλα δεν ειναι ευκολο να πάρει με εισαγγελική απόφαση τα στοιχεια του χρήστη απο τον ISP του; Δεν ακούγεται καθόλου λογικό, σε διαβεβαιώνω! Και γιατι θα γίνουν μηνυσεις κι οχι (στην χειρότερη περίπτωση!) συστάσεις; Ειδες λοιπον πως δουλεύει η νομο-τρομοκρατία; Καλο ειναι οτι προσέχουμε για να έχουμε αλλα μη λεμε κιολας οτι θα τρέξει το eshop να σου κάνει μηνυση αλλα απο την άλλη δεν θα μπορει να μου κάνει εμενα γιατι ειμαι ανώνυμος! Κανείς δεν ειναι ανώνυμος....

προσθέτω: ΑΝ ηταν έτσι οπως τα λέτε και τα εφαρμόζετε, το indymedia θα ειχε κλείσει προ ετών. Κι ομως υπάρχει και καθυβρίζει σοβαρότερους φορείς και παράγοντες απο ενα ψωρο-eshop ή ενα ψωρο-Plaisio. Υπάρχει πάντα και η μέση λύση ανάμεσα σ'αυτα τα δυο άκρα (Indymedia <--> Insomnia). Η τοποθέτηση εντος της παρένθεσης, ΙΣΩΣ ειναι και η πολιτική τους ταυτότητα, γι'αυτο και οι ακραίες συμπεριφορές.

Ερωτηση για ορισμένους ψαχουλιάρηδες:

Τι μπορει να σημαίνουν οι παλιότερες απαντήσεις μου σε αλλα θέματα; Οτι ενοχλήθηκα απο κάποιο θεμα και τώρα ερχομαι να πάρω εκδίκηση; Εγω λοιπον δεν λειτουργώ ετσι! Οσοι κρίνουν εξ ιδιων τα αλλοτρια να ξαναδιαβάσουν οτι εγραψα με αλλο "ματι" αυτη τη φορα. ;)

Δημοσ.

Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να μιλάμε με παραδείγματα και όχι με αισθήσεις. Αν εγώ είχα την αίσθηση πως ο pigeon είναι φασίστας(παράδειγμα) δεν είναι σωστό να το λέω χωρίς επιχειρήματα-παραδείγματα.Έτσι δεν είναι?

Τα υπόλοιπα περι νομιμότητας,ανωνυμίας κλπ είναι χιλιοειπωμένα και αυτονόητα για όποιον έχει κάνει χρήση ιντερνετ πάνω απο 2 μήνες.

Δημοσ.

Cromb, συμφωνω μαζι σου αλλα βλέπω πως εδω τα συγκεκριμένα αποτελούν απλως αφορμές για παρεξηγήσεις. Η γενική αισθηση (αν)ελευθερίας ειναι αυτη που καθορίζει περισσότερο την διάθεση ενος χρηστη πχ. εμενα να προσφέρω την οποιαδήποτε θετική/αρνητική εμπειρία μου στους υπόλοιπους. Αν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μπλέξω με νομολάγνους, με νομο-τρομοκράτες ή απλως με φασίστες του λόγου, γιατι να το κάνω;

Εννοω βεβαια τις συζητήσεις που ακουμπανε σε θεματα κοινωνικού προβληματισμού κι οχι τα τεχνικά. Εκει υπάρχουν αλλα κουσούρια που ευτυχως περιορίζονται σε προβληματικές συμπεριφορές απο "καυχησιάρηδες" χρηστες. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...