Προς το περιεχόμενο

Πέφτει η ασφάλεια μόλις δώσω ρεύμα στα pc

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά μην πλακωθούμε για μερικά Ah.

Ούτε γκόμενα να ήταν. :P

Έχει κάποιος επίσημο link για πίνακα με διατομές καλωδίων κ short/long term Ah, γιατί εγώ - ως γνωστός υπερβολικός - συνεχίζω κ βάζω στα φωτιστικά σπίτι μου 2x1 καλώδιο για 200W λάμπα & 2x0,75 για 100W λάμπα.

/sc

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά, όντως, χαλαρώστε. Κι εμένα δε θα έπρεπε να μου καίγεται καρφί για το τι θα κάνει το παληκάρι. Αλλά το κλασσικό "έλα μωρε τώρα, βάλε μια ασφάλεια 250Α εκειπέρα... τι θα πάθει;" με εκνευρίζει όσο και το "όλα έτσι γίνονται, άμα δεις εσύ να γίνεται σωστά, σφύρα μου κλέφτικα".

Προσωπικά, έχοντας πατέρα και παππού ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων κι έχοντας βοηθήσει σε πολλές εγκαταστάσεις σαν πιτσιρικάς, σε βεβαιώνω πως εδώ και όχι 30, 60 χρόνια βάζουν καλώδια διαφορετικών διατομών.

Και βέβαια, ο captain hook έχει δίκιο (πέραν του ατυχήματος, που μια θερμική ασφάλεια μπορεί να αποτρέψει πολλά): αν πάει κάποιος άσχετος και βάλει μια "ζόρικη" συσκευή στην εν λόγω πρίζα, φαντάζεσαι τι θα γίνει; Και μια ζόρικη συσκευή μπορεί απλά να είναι ένα σεσουάρ των 2000W. Σε συνδυασμό με ένα PC ή μια τηλεόραση και 1-2 λάμπες στην ίδια γραμμή, πάνε τα 10A περίπατο (και μαζί και το σπίτι).

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!

Ειναι ίσως το μόνο "πράγμα" εγγυημένο μέσα στο σπίτι που μπορεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να σε στείλει στον άλλο κόσμο.

Στη συνέχεια.

Εαν σου ρίχνει την ασφάλεια σε μια συγκεκριμένη γραμμή τότε δοκίμασε να πας σε μια άλλη γραμμή και δες εκεί τι γίνεται.Κάτι έχει πρόβλημα (τροφοδοτικό,οθόνη,πολύμπριζο) και μια δοκιμή δεν θα σε χαλάσει,ακόμα και εαν είναι μεγαλύτερες οι άλλες ασφάλειες.Εαν είναι θέμα διαρροής θα φανεί.

Επίσης στην γραμμή που σου πέφτει δοκίμασε να βαλεις 1 μεγάλο φορτίο , κατα προτίμηση φούρνο μικροκυμάτων , σκούπα ηλεκτρική

ΔΕΝ αλλάζουμε ασφάλεια γιατί έτσι γουστάρουμε.

Ανάλογα με την διατομή των καλωδίων υπάρχει και η ανάλογη ασφάλεια.

π.χ 1,5mm -> 10A , 2,5mm -> 16A , 4mm -> 20A , 6mm -> 25A , 10mm -> 35A.

Τα καλώδια όντως αντέχουν περισσότερα Ampere αλλά η πρακτική έχει δείξει ότι καλύτερα να ΜΗΝ ψάχνουμε που τερματίζουν(π.χ 1,5 mm αντέχει περίπου 15-16Α ΑΛΛΑ δεν συνισταται)

Αυτά

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους .

Πράγματι τα καλώδια αντέχουν περισσότερο πχ 1,5τχ 14-16Α 2,5τχ 18-20Α 4τχ 22-24Α … ώμος δεν πρέπει να παίζουμε στα όρια εγώ προσωπικά σαν ηλεκτρολόγος εδώ και 28 χρόνια δεν το έχω κάνει ποτέ .

Αυτό που θα σου προτείνω και που είναι ακίνδυνο είναι να βάλεις ξανά 10Α , εάν είσαι σίγουρος ότι τα καλώδια σου είναι 1,5τχ , αλλά να ζητήσεις 10Α ασφάλεια βραδείας , όλες η εταιρίες πλέον ξέροντας περιπτώσεις όπως την δική σου παράγουν και βραδιάς . Δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις δεν ξέρω εάν στο έχουν αναφέρει ξανά , εάν θες τίποτα άλλο πες μου

Φιλικά

Δημοσ.
με ξεριειςς? καταλαβες τι ειπα? συνεχισε καλυτερα να ξεσκαλιζεις τα βιβλια που εψαξες για να βρεις τις διατομες και αυτο το υφοσ να το προσεχεις και να το εχεις μονο οπου ξερεις και οπου σε παιρνει οκ?

Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες, εσύ δεν κατάλαβες τη σοβαρότητα αυτών που έγραψες. Ο φίλος ρώτησε κάτι συγκεκριμένο και θέλει μια ΣΩΣΤΗ λύση στο πρόβλημά του, όχι να δημιουργήσει και άλλα.

madsc

τα καλώδιά σου αντέχουν μια χαρά

Κάποιος ζήτησε ένα πίνακα

Ομάδα 1 για χωνευτές εγκαταστάσεις

http://rapidshare.de/files/36314945/scan.jpg.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...