@zouve@ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 pare kanena ilektrologo na erthei spiti sou psahneis na vreis akri apo edo ........
mikael Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ελεγξε το πολύπριζο. Μπορει καποια θέση να εχει λιώσει εσωτερικα και να προκαλεί βραχυκυκλωμα. Κοιτα το μηπως ζεσταινεται. Αν ναι, αλλαξέ το.
capthookb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 και ομως φιλε πρεπει να αλλαξεις ασφαλεια και να βαλεις μια 16αρα. ειναι πολυ μικρη η 10αρα. σπανια συναντω. τα καλωδια σου δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα αφου στην αρχη που δινεις ρευμα στα pc ειναι στιγμιαιο περιπου δευτερολεπτο και ισα που 8α ξεπερναει τα 10 αμπερ. με το που θα βαλεις ασφαλεια 16αρα απλα δεν θα σου πεφτει στην αρχικη αιχμη ρευματος πουκραταει ενα δευτερολεπτο. ολη την υπολοιπη ωρα θα σου δουλευει στα φυσιολογικα αμπερ.τελος ειναι φυσιολογικο να γινεται αυτο τωρα αφου τροφοδοτεις τρια τροφοδοτικα. των δυο pc και της οθονης. στιγμιαια στην αρχη μεχρι να φορτισουν οι πυκνωτες τους τραβανε παραπανω ρευμα Όχι, εγώ συμφωνώ με τον chriskk. Άλλο το να περάσει για 1sec ρεύμα παραπάνω A και άλλο να περνάει για 1ώρα+ ρεύμα μεγαλύτερο. Θα φουντώσουν οι τοίχοι Ναι, αλλά υποτίθεται οτι με των 16Α π.χ εγώ θα πρέπει να προσέχω να μην υπερβαίνει το ρεύμα πάνω από τα 10 για να είμαι στο όριο. Τρέχα γύρευε δηλαδή.... Ουσιαστικά δε χρειάζεται. Πάντως η 10άρα είναι υπέρ-αρκετή, αν αναλογιστούμε το γεγονός οτι σήμερα έβαλα και μια σκούπα 2000kw για να δω αν θα υπάρξει πρόβλημα. Όσο για το οτι πέφτει στην αρχή, μάλλον θα πρέπει όταν τα βγάζω από την τροφοδοσία και τα ξαναβάζω (1-2 φορές το χρόνο δηλαδή, κι άν) να τα βάζω στο πολύμπριζο ένα ένα
capthookb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 pare kanena ilektrologo na erthei spiti sou psahneis na vreis akri apo edo ........ Ποιος είπε οτι ψάχνω να βρω άκρη από εδώ; Συζήτηση κάνουμε...
oldnew Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Exo kai ego akrivos to idio provlima, me 1 pc mono, poy den travaei kai poli.. (Athlon Xp 1600). H asfalia einai 10 A kai sto polimprizo mpenei to pc, h othonh , ektypoths , scaner , modem ,kai merika ala... Afoy gia na mhn peftei h asfalia, prota anigo to pc kai meta thn othonh, ala stis 20 fores poy ta anoigo , peftei thn 1 h asfalia. Kai ego pisteyo oti an alakso thn asfalia se 16 A den tha yparxei kanena provlima, mias kai einai stigmiaiaa h parapano tash poy xreiazetai gia to anoigma, kai oxi monimh. Ase poy vlepo oti sta ypoloipa ypnodomatia exei asfalia 20A. Pantos enan ilektrologo poy rothsa, mou eipa pos exei xalasei h asfalia logo palaiothtas, kai alazontas th me alh 10 A den tha exo kanena provlima. Oxi tipota alo, ala an peftei tora, pou na paro kai neo pc pou thelo na paro me trofodotiko 500 W , edo 300 einai afto poy exo kai peftei syxna..
spock Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Κατ'αρχήν, μόνος σου να μην τολμήσεις να ανοίξεις τον πίνακα του σπιτιού. Αν αλλάξεις ασφάλεια μήπως έχει χαλάσει (με ηλεκτρολόγο, εννοείται), να βάλεις είτε ίδια 10Α, είτε το πολύ 12Α, με επίγνωση του ότι δεν πρέπει να την φορτώνεις. Το παλληκάρι που είπε για 16Α μάλλον δεν έχει επίγνωση του τι λέει, και τι διαφορά σε διατομή έχουν τα καλώδια που αντέχουν 16Α από αυτά που είναι για 10Α. Μιλάμε για σχεδόν 1.5kW διαφορά! Λες αυτός που έβαλε την ασφάλεια, να τσιγκουνεύτηκε μισό ευρώ στην ασφάλεια, και να σπατάλησε λεφτά βάζοντας μεγαλύτερα καλώδια; Δε νομίζω... Τώρα... να έχεις σε υπνοδωμάτιο ασφάλεια 20Α... τι να πω. Είτε ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε την εγκατάσταση ήταν χουβαρντάς, είτε νόμισε πως περνάει εγκατάσταση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είτε προέβλεψε ξεχωριστό κλιματιστικό για κάθε δωμάτιο, οπότε... μπράβο του! Μέχρι 4.5kW συσκευές για... κάθε υπνοδωμάτιο!
black_eagle Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Όχι, εγώ συμφωνώ με τον chriskk. Άλλο το να περάσει για 1sec ρεύμα παραπάνω A και άλλο να περνάει για 1ώρα+ ρεύμα μεγαλύτερο. Θα φουντώσουν οι τοίχοι μα φιλε στην περιπτωση σου δεν προκειται να περασει ρευμα παραπανω για μια ωρα αλλα για ελαχιστι χρονικο διαστημα. για αιχμη ρευματοσ μιλαμε και οχι για σταθερο ρευμα μιας ωρας εκτος και αν βαλεις και αλλες συσκευες στην ιδια ασφαλεια. συμφωνω με το παιδι που ειπε να μην ανοιξεις μονος σου τον πινακα αν δεν εχεις τις γνωσεις. αυτο εννοειται. η λοιπον ανοιγεις τμηματικα τις συσκευες σου η φερνεις ηλεκτρολογο και σου αλλαζει την ασφαλεια. επαναλαμβανω στην περιπτωση σου δεν εχουν προβλημα τα καλωδια. στανταρ. οπιοσδηποτε ηλεκτρολογος θα στο πει
black_eagle Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Κατ'αρχήν, μόνος σου να μην τολμήσεις να ανοίξεις τον πίνακα του σπιτιού. Αν αλλάξεις ασφάλεια μήπως έχει χαλάσει (με ηλεκτρολόγο, εννοείται), να βάλεις είτε ίδια 10Α, είτε το πολύ 12Α, με επίγνωση του ότι δεν πρέπει να την φορτώνεις.Το παλληκάρι που είπε για 16Α μάλλον δεν έχει επίγνωση του τι λέει, και τι διαφορά σε διατομή έχουν τα καλώδια που αντέχουν 16Α από αυτά που είναι για 10Α. Μιλάμε για σχεδόν 1.5kW διαφορά! Λες αυτός που έβαλε την ασφάλεια, να τσιγκουνεύτηκε μισό ευρώ στην ασφάλεια, και να σπατάλησε λεφτά βάζοντας μεγαλύτερα καλώδια; Δε νομίζω... Τώρα... να έχεις σε υπνοδωμάτιο ασφάλεια 20Α... τι να πω. Είτε ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε την εγκατάσταση ήταν χουβαρντάς, είτε νόμισε πως περνάει εγκατάσταση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είτε προέβλεψε ξεχωριστό κλιματιστικό για κάθε δωμάτιο, οπότε... μπράβο του! Μέχρι 4.5kW συσκευές για... κάθε υπνοδωμάτιο! για πες μας εσυ φιλε ποσο διαφορα εχουν στην διατομη τα συγκεκριμενα καλωδια που ξερεις. εγω σου λεω οτι ολες οι εγκαταστασεις παντα μπαινουν καλωδια με λιγο μεγαλυτερες διατομες απο οτι χρειαζεται. κατα κανονα. το ξερεις οτι σε δυο διαφορετικες εγκαταστασεις μπορει να συναντησεις στην μια σε ασφαλεια 10 αμπερ χοντροτερα καλωδια απο οτι στην αλλη εγκατασταση σε ασφαλεια 16 αμπερ? απο που εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι τα καλωδια που μπαινουν στην ασφαλεια 10 αμπερ ειναι μικροτερης διατομης απο τα καλωδια της ασφαλειας των 16 αμπερ? στη συντριπτικη πλειοψηφια κανεις ηλεκτρολογος δεν καθεται να χρησιμοποιησει διαφορετικα καλωδια για αυτες τις τιμες ρευματος. αμα το παιδι καλεσει ηλεκτρολογο (λεω τωρα)θα δεις οτι θα του αλλαξει ασφαλεια μονο χωρις καλωδια εκτος και αν ειναι απο αυτους τους ηλεκτρολογους που αυξανουν τη δουλεια για να παρουν περισσοτερα η εκτος και αν τα καλωδια μπηκαν πριν 30 χρονια οπου οντως εκει επεζαν κατι ψιλα καλωδιακια:twisted: στην περιπτωση του φιλου το ξαναλεω θελει απλα μεγαλυτερη ασφαλεια και τιποτα αλλο
BossDoc Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ελεγξε το πολύπριζο. Μπορει καποια θέση να εχει λιώσει εσωτερικα και να προκαλεί βραχυκυκλωμα. Κοιτα το μηπως ζεσταινεται. Αν ναι, αλλαξέ το. Το ίδιο θα πώ και εγώ.Αν δεις τι έχω πάνω στο πολύμπριζο και δεν μου πεφτει η ασφάλεια .....Δοκίμασε πάντως πρώτα τα απλά.Πολύμπριζο,σε άλλη μπρίζα της ίδιας ασφάλειας και μετά σε άλλη ασφάλεια ίδια ,αλλά και σε πιο μεγάλη.Αν το πρόβλημα παραμένει και στη πιό μεγάλη τότε εχεις ελατωματικό υλικό απο τα PC,ηχεία.monitor που είπες μάλλον, και τα ξαναλέμε αφού ποστάρεις
capthookb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Εγώ ξέρω πάντως οτι στο σπίτι μου 3 γραμμές έχουν ασφάλεια μεγαλύτερων A. Του πλυντηρίου(16), του θερμοσίφωνα(25) και της κουζίνας(25). Και αυτές οι γραμμές έχουν όντως πιο χοντρά καλώδια. Όλο το υπόλοιπο σπίτι έχει τα ίδια με 10 αρες ασφάλειες. Black-eagle λες οτι δε θα περάσει ρεύμα περισσότερο στην περίπτωσή μου. Αύριο έρχεται κάποιος και βάζει στην πρίζα ένα ηλεκτρικό σώμα. Τι θα γίνει; Θα έχω βάλει χαρτάκι στις πρίζες; (προσοχή έχω βάλει μεγαλύτερη ασφάλεια στον πίνακα)
chriskk Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 paidia, akouste me...ti to spoudasame to antikeimeno...ontos oi diatomes PREPEI na diaferoun an thes na peis oti egine sosth douleia. GIA AYTO KAI EPEIDH DEN KSEROUME TI EKANE O EGATASTATHS....kratame synthritikh stash kai den vazoume megalyterh asfaleia apo aythn pou exei o pinakas....NOMOS!!!!
black_eagle Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 εγω μιλησα για το συγκεκριμενο προβλημα σου φιλε capthookb που σου πεφτει η ασφαλεια οταν ανοιγει τα pc. η λυση ειναι αυτη που ειπα. για το συγκεκριμενο προβλημα. τωρα αν φοβασαι μην σου βαλουν ηλεκτρικο σωμα στο πολυμπριζο αυτο ειναι δικο σου προβλημα οποτε καλεις ηλεκτρολογο και σου εξεταζει την εγκατασταση και αναλογως πρατεις. φιλε chriskk αφου σπουδασες το επαγγελμα και αμα το εξασκεις και στην πραξη θα ξερεισ οτι στην πραξη ολα γινονται καπως διαφορετικα. ο μεγαλυτερος νομος ειναι οποιος δεν ξερει να μην ασχολειται. δεν προτεινα ποτε στον capthookb να αλλαξει μονος του την ασφαλεια. απλα ειπα τη λυση, τι δηλαδη θα του φτιαξει ο ηλεκτρολογος που θα καλεσει, αν τον καλεσει. απο κει και περα αν εγινα καπου ενοχλητικος δεν ειχα την προθεση αλλα βλεπω οτι αυτο εγινε οποτε σταματαω εδω σε αυτο το θεμα.
capthookb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ενοχλητικός δεν έγινες, απλά δε συμφωνώ με τη λύση που δίνεις.
ppetr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 και ομως φιλε πρεπει να αλλαξεις ασφαλεια και να βαλεις μια 16αρα. ειναι πολυ μικρη η 10αρα. σπανια συναντω. τα καλωδια σου δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα αφου στην αρχη που δινεις ρευμα στα pc ειναι στιγμιαιο περιπου δευτερολεπτο και ισα που 8α ξεπερναει τα 10 αμπερ. με το που θα βαλεις ασφαλεια 16αρα απλα δεν θα σου πεφτει στην αρχικη αιχμη ρευματος πουκραταει ενα δευτερολεπτο. ολη την υπολοιπη ωρα θα σου δουλευει στα φυσιολογικα αμπερ.τελος ειναι φυσιολογικο να γινεται αυτο τωρα αφου τροφοδοτεις τρια τροφοδοτικα. των δυο pc και της οθονης. στιγμιαια στην αρχη μεχρι να φορτισουν οι πυκνωτες τους τραβανε παραπανω ρευμα Εφόσον δεν είσαι ειδικός (που δεν είσαι), δεν παίρνεις τον άλλο (και οποιονδήποτε διαβάζει εδώ) στο λαιμό σου, επειδή νομίζεις ότι έχεις δίκιο. Αν δεν ξέρεις για τόσο σοβαρά θέματα, διαβάζεις τι θα πουν αυτοί που ξέρουν. για πες μας εσυ φιλε ποσο διαφορα εχουν στην διατομη τα συγκεκριμενα καλωδια που ξερεις. εγω σου λεω οτι ολες οι εγκαταστασεις παντα μπαινουν καλωδια με λιγο μεγαλυτερες διατομες απο οτι χρειαζεται. κατα κανονα. το ξερεις οτι σε δυο διαφορετικες εγκαταστασεις μπορει να συναντησεις στην μια σε ασφαλεια 10 αμπερ χοντροτερα καλωδια απο οτι στην αλλη εγκατασταση σε ασφαλεια 16 αμπερ? απο που εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι τα καλωδια που μπαινουν στην ασφαλεια 10 αμπερ ειναι μικροτερης διατομης απο τα καλωδια της ασφαλειας των 16 αμπερ? στη συντριπτικη πλειοψηφια κανεις ηλεκτρολογος δεν καθεται να χρησιμοποιησει διαφορετικα καλωδια για αυτες τις τιμες ρευματος. αμα το παιδι καλεσει ηλεκτρολογο (λεω τωρα)θα δεις οτι θα του αλλαξει ασφαλεια μονο χωρις καλωδια εκτος και αν ειναι απο αυτους τους ηλεκτρολογους που αυξανουν τη δουλεια για να παρουν περισσοτερα η εκτος και αν τα καλωδια μπηκαν πριν 30 χρονια οπου οντως εκει επεζαν κατι ψιλα καλωδιακιαστην περιπτωση του φιλου το ξαναλεω θελει απλα μεγαλυτερη ασφαλεια και τιποτα αλλο Τα 10Α διατομή 1,5mm^2 Τα 16Α διατομή 2,5mm^2 Ο,τιδήποτε διαφορετικό έχεις δει, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ! EDIT: Για τον φίλο με το πρόβλημα, μάλλον έχει να κάνει με ελαττωματικό πολύμπριζο (και διαρροή)
black_eagle Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Εφόσον δεν είσαι ειδικός (που δεν είσαι), δεν παίρνεις τον άλλο (και οποιονδήποτε διαβάζει εδώ) στο λαιμό σου, επειδή νομίζεις ότι έχεις δίκιο. Αν δεν ξέρεις για τόσο σοβαρά θέματα, διαβάζεις τι θα πουν αυτοί που ξέρουν. Τα 10Α διατομή 1,5mm^2 Τα 16Α διατομή 2,5mm^2 Ο,τιδήποτε διαφορετικό έχεις δει, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ! EDIT: Για τον φίλο με το πρόβλημα, μάλλον έχει να κάνει με ελαττωματικό πολύμπριζο (και διαρροή) με ξεριειςς? καταλαβες τι ειπα? συνεχισε καλυτερα να ξεσκαλιζεις τα βιβλια που εψαξες για να βρεις τις διατομες και αυτο το υφοσ να το προσεχεις και να το εχεις μονο οπου ξερεις και οπου σε παιρνει οκ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.