Προς το περιεχόμενο

Πέφτει η ασφάλεια μόλις δώσω ρεύμα στα pc

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο ρεύμα τραβάει ένα τροφοδοτικό (σε Α στο περίπου), όταν ξεκινά, ξέρει κανείς;

Στο δωμάτιο έχω 2 υπολογιστές, μια οθόνη, κάτι ηχεία της creative 5.1 συνδεδεμένα στο ίδιο πολύμπριζο.

Προχθές είχα βγάλει το πολύμπριζο από την παροχή ρεύματος. Μόλις το ξαναβάζω, έπεσε η ασφάλεια του σπιτιού (10Α) (ρελέ δεν έχω).

Είναι δυνατόν να τραβάνε τόσο ρεύμα 2 τροφοδοτικά και η οθόνη (crt). Δηλαδή να ανεβαίνει στιγμιαία η μέγιστη τιμή πάνω από 10A;

Όταν μετά σηκώσω την ασφάλεια (με το πολύμπριζο στην πρίζα) όλα μια χαρά. Και τα pc όταν τα ανοίγω δεν υπάρχει πρόβλημα να δουλεύουν και τα δυο μαζί. Και φώτα ανάβω κτλ και πρόβλημα ουδέν.

Ξέρει κανείς τι φταίει;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αναλογως την στιγμη. γιατι αν εκεινη την στιγμη δουλευουν κ αλλες ηλεκτρικες συσκευες στο σπιτι οι οποιες εξαρτιονται απο αυτην την ασφαλεια τοτε ναι ειναι λογικο να πεφτει. επισης αν η οθονη σου ειναι καμια 20αρα τοτε στο ανοιγμα της τραβαει αρκετο στιγμιαιο. δοκιμασε να αφαιρεσεις μονο την οθονη ή ενα pc απο πανω απο το πολυμπριζο πριν το βαλεις να δεις αν θα το κανει.

Δημοσ.

17άρα είναι η οθόνη. Αυτή λες να την κάνει τη "ζημιά" έ;

Από την ίδια γραμμή δεν παίρνει ρεύμα καμιά άλλη συσκευή στο σπίτι.

Αν βγάλω το δεύτερο pc δεν πέφτει.

Δημοσ.

Mηπως εχει αντι-ηλεκτροπληξιακο συστημα στον πινακα? Ειναι το μονο που αντιδρα με διακοπη στα στιγμιαια ρευματα...

Δημοσ.

Και εγω ειχα ενα παρομοιο προβλημα αλλα οταν εκλεινα τα φωτα και αναβα τα 2 pc δεν υπηρχε προβλημα...Βεβαια ειχα περισσοτερες συσκευες επανωσε μια μπριζα....Το ειπα σε εναν φιλο ηλεκτρολογο και μου ειπε οτι μαλλο η ασφαλεια ειναι μικρη...

Δημοσ.
Mηπως εχει αντι-ηλεκτροπληξιακο συστημα στον πινακα? Ειναι το μονο που αντιδρα με διακοπη στα στιγμιαια ρευματα...

Αυτό είναι μάλλον το "ρελέ" που εννοούσα στο πρώτο μου post. Όχι δεν έχει τέτοιο ο πίνακας.

Δημοσ.

Bαλε τοτε μεγαλυτερη ασφαλεια και δες πως συμπεριφερεται. Ελεγξε και την γειωση της πριζας για διαρροες...

Δημοσ.

paidia mhn dinoume tsaba symvoules ama den gnorizoume kala....

mhn allakseis asfaleia kai valeis megalyterh giati ta kalodia tou spitiou sou exoun ftaixtei gia aythn thn asfaleia kai giA ayta ta revmata....

an valeis megalyterh, tha perasei pio poly revma (ara tha shkosei megalytero revma) alla yparxei sovaros kyndinos na sou kaei h egatastash sto spiti sou....kai na arxizeis na skaveis tous toixous gia na allakseis kalodia....

GIA AYTO PSYXRAIMIA

Δημοσ.

Πιο πολύ πληροφοριακά ρώτησα. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω ασφάλεια. Εξ' άλλου η παροχή ρεύματος ικανοποιεί την ενέργεια που χρειάζομαι. Απλά μου φάνηκε περίεργο να γίνεται αυτό, μιας και τα τροφοδοτικά των υπολογιστών όταν τους δίνεις ρεύμα δεν καταναλώνουν και τίποτα τρομερό. Μάλλον η οθόνη είναι ο κύριος υπαίτιος.

Δημοσ.

και ομως φιλε πρεπει να αλλαξεις ασφαλεια και να βαλεις μια 16αρα. ειναι πολυ μικρη η 10αρα. σπανια συναντω. τα καλωδια σου δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα αφου στην αρχη που δινεις ρευμα στα pc ειναι στιγμιαιο περιπου δευτερολεπτο και ισα που 8α ξεπερναει τα 10 αμπερ. με το που θα βαλεις ασφαλεια 16αρα απλα δεν θα σου πεφτει στην αρχικη αιχμη ρευματος πουκραταει ενα δευτερολεπτο. ολη την υπολοιπη ωρα θα σου δουλευει στα φυσιολογικα αμπερ.

τελος ειναι φυσιολογικο να γινεται αυτο τωρα αφου τροφοδοτεις τρια τροφοδοτικα. των δυο pc και της οθονης. στιγμιαια στην αρχη μεχρι να φορτισουν οι πυκνωτες τους τραβανε παραπανω ρευμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...