zoranb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μπορώ να φορμάρω ένα δίσκο 40 στα WinXP pro σε fat32, και πώς, μόνο NTFS μου βγάζει ώς επιλογή!
asmilon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Τον χρειαζεσαι πραγματικα να ειναι Fat32 ο δισκος σου? Αν ναι πηγαινε μεσα απο τα ΧΡ Εναρξη->Εκτελεση->cmd και στο παραθυρο που ανοιγει γραψε: format x: /FS:FAT32 οπου x το γραμμα που αντισοιχει στιν δισκο σου...
zoranb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Τον θέλω να είναι fat32 ώστε να μπορώ να τον χρησιμοποιώ και στο MacOSX. Με WYSIWYG τρόπο δεν μπορώ να τον φορμάρω? Aλήθεια είναι πολύ μείον να είναι fat32 ένας δίσκος στα WinXP?
asmilon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μην φοβασαι το command line φιλε μου ;-) Αυτο γραφεις μονο και εισαι οκ! Μεσα απο το γραφικο περιβαλλον των Windows δε μπορεις να κανεις FAT32 ενα δισκο αν ειναι αφορμαριστος. Μια εναλλακτικη ειναι να χρησιμοποιησεις καποιο εργαλειο οπως το Partition Magic, αλλα γιατι να παιδευεσαι να το βρεις, αφου την ιδια δουλεια κανει και η εντολη που σου εδωσα πιο πανω...
alkisg Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Το κάθε file system έχει περιορισμούς μεγέθους, π.χ. δες http://en.wikipedia.org/wiki/File_Allocation_Table Όμως, αν και το FAT32 υποστηρίζει θεωρητικά μέχρι 2 Tb, το cluster size γίνεται τεράστιο, και έτσι τα XP αποφάσισαν να μην αφήνουν να φορμάρεις σε FAT32 δίσκο > 32 Gb. Αν όμως είναι ήδη φορμαρισμένος, τον χειρίζονται κανονικά. Έχω την εντύπωση πως ούτε το format /fs:fat32 υποστηρίζει δίσκους > 32 Gb. Χρειάζεσαι boot δισκέτα των 98 ή κάποιο utility όπως partition magic. Επίσης, αν πας start->run->diskmgmt.msc και χωρίσεις τον 40ρη σου σε 2 partition, τα XP θα σε αφήσουν να τον φορμάρεις σε FAT32 κανονικά μέσω GUI.
zoranb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 partition magic ε? και πάνω που πήγα να απαλλαγώ από το Norton πάλι Norton μπροστά μου? είναι βαρύ?
zoranb Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 Μπορώ άραγε να κάνω το εξής? Αφού τα Windows δεν μπορούν να φορμάρουν με FAT32 τον 40άρη, μπορώ να τον φορμάρω σε άλλο λειτουργικό (π.χ. Mac OSX) στα 40GB και απλά να τον βάλω μετά στα Windows?
geopoul Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 Δες και εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=158821
alkisg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2006 Ναι, αν ο Mac μπορεί να τον φορμάρει, τα XP μετά θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.