pagratios Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Εγώ κλεινώνω περίπου στα 18000/1021 αλλά ενώ δίνεις περισσότερα connections συνολικά δεν έχεις πολλά torrent να τρέχουν ταυτόχρονα μήπως τελικά εκεί κάνω το λάθος? Επίσης ο bandwidth manager τι ακριβώς είναι?
parsifal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Εγώ κλεινώνω περίπου στα 18000/1021 αλλά ενώ δίνεις περισσότερα connections συνολικά δεν έχεις πολλά torrent να τρέχουν ταυτόχρονα μήπως τελικά εκεί κάνω το λάθος? Πόσα έχεις ταυτόχρονα; Έχω την εντύπωση πως η ρύθμιση των maximum συνολικών connections υπερισχύει του γινομένου [maximum active torrents X maximum connections per torrent]. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε αν έχεις μικρότερη από εμένα τιμή maximum connections per torrent αλλά πολύ μεγαλύτερη maximum active torrents, τότε το γινόμενο ενδέχεται να βγαίνει κανένας εξωφρενικός αριθμός connections που δε μπορεί το router σου να χειριστεί και γονατίζει. Επίσης ο bandwidth manager τι ακριβώς είναι? Εννοείς τη ρύθμιση "Enable bandwidth management [uTP]"; Αν ναι, διάβασε εδώ. Στη θεωρία ακούγεται καλό. Αλλά στην πράξη, όταν το πρωτοδοκίμασα, παρατήρησα μειωμένες ταχύτητες (ίσως λόγω πρώιμου implementation), διάβασα και μερικά παράπονα για το ίδιο φαινόμενο σε άλλους, οπότε δεν ήθελα και πολύ για να το απενεργοποιήσω. Έκτοτε, δεν το ξαναδοκίμασα.
pagratios Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Πόσα έχεις ταυτόχρονα; Έχω την εντύπωση πως η ρύθμιση των maximum συνολικών connections υπερισχύει του γινομένου [maximum active torrents X maximum connections per torrent]. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε αν έχεις μικρότερη από εμένα τιμή maximum connections per torrent αλλά πολύ μεγαλύτερη maximum active torrents, τότε το γινόμενο ενδέχεται να βγαίνει κανένας εξωφρενικός αριθμός connections που δε μπορεί το router σου να χειριστεί και γονατίζει. ... Βασικά εκεί που εσύ έχεις 450 100 5 εγώ έχω 100 50 50 και στην προταιρεότητα που έχεις 5 3 έχω 200 200 και το έριξα στα 30 30
parsifal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Τί να σου πω; Τα 100 maximum connections είναι πολύ συντηρητικό νούμερο, τα περισσότερα home ADSL gateways το έχουν άνετα (και πολύ παραπάνω). Αλλά 200 ταυτόχρονα active torrents; Εκεί το παράκανες νομίζω. Όχι πολύ, λίγο. Όσο πατάει ο Hulk... Και 30, πολλά τα βρίσκω. Σε καμμία πανεπιστημιακή/GRNet σύνδεση, ίσως να είχε νόημα. Αλλά σε οικιακή ADSL και με τυπικό home ADSL gateway; Έχει τύχει να έχεις τόσα torrents ταυτόχρονα να κατεβάζουν ή να seed-άρουν; Αν όχι, από τα πόσα και πάνω αρχίζεις να βλέπεις πρόβλημα στο browsing; Και στα πόσα connections ανοιχτά βρίσκεται εκείνη τη στιγμή το μTorrent (μπορείς να το δεις στο Help > Statistics ή κάπως έτσι);
ppetr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 parsifal, καλό είναι να βάλεις οριο και στο download. Όταν τερματίζει το dl, κόβει το upload, αυτό έχω παρατηρήσει στο δικό μου. Επιπλέον, αφήνεις και κάποια kbps για σερφάρισμα.
parsifal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μήπως εννοείς το ανάποδο; Γιατί το ανάποδο όντως ισχύει. Δηλαδή, αν τερματίσεις το upload της γραμμής, αρχίζει να καθυστερεί και το download αλλά και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία απαιτεί αμφίδρομη ροή δεδομένων. Π.χ. over TCP (όπως είναι και το browsing), γιατί αργούν τα πακέτα που στέλνεις με τα αιτήματα αλλά και αυτά που επιβεβαιώνουν τις προηγούμενες επιτυχείς λήψεις (acknowledgement). Οπότε, να κάτι άλλο που μπορεί να εξηγεί το πρόβλημα του φίλου. pagratie, μήπως έχεις αφήσει το upload limit του μTorrent ελεύθερο και τερματίζει, γι' αυτό έχεις καθυστέρηση στο browsing;
ppetr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ισχύει και αυτό που γράφεις εσύ, και αυτό που γράφω και εγώ. Αν τερματίσεις το download κόβει ταχύτητα απο το upload. Έχω βάλει όριο και στα 2 και χρησιμοποιω και το scheduler με ανεβασμένες τιμές τις ώρες που δεν το χρησιμοποιώ, και χαμηλότερα τις υπόλοιπες που το χρησιμοποιώ.
pagratios Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 το upload το έχω στα 70KB/s αλλά τα connections τα έκανα 450,150,5 και την προτεραιότητα 20,20 ορίστε και μία εικόνα από τα στατιστικά
parsifal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 465 ανοικτές συνδέσεις; Δηλαδή, το global όριο των 450 που έθεσες τελικά φαίνεται να μην γίνεται enforce. Και τώρα πώς πάει το browsing σου με αυτές τις ρυθμίσεις;
pagratios Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Βασικά αυτή την περίοδο άλλαξα και πρίζα τηλεφώνου από τις παλιές σαν ρεύματος σε καινούρια και πάει καλύτερα αλλά θα δείξει. Επίσης χρησιμοποιώ και ένα filter για το utorrent το οποίο το είχα ξεχάσει να το βάλω και τώρα πάει καλύτερα
Jonny Depp Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 να σαι καλά.Και κάτι άλλο όμως, έψαχνα στο google 1 ώρα πως θα το φορτώσω στο utorrent αλλα δε το βρήκα.Μπορείς να μου πείς μήπως?
parsifal Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Πηγαίνεις στις Advanced ρυθμίσεις του μTorrent, σιγουρεύεις ότι η παράμετρος ipfilter.enable έχει τιμή true και κλείνεις το πρόγραμμα. Αποσυμπιέζεις το archive με την blocklist, μετονομάζεις το αρχείο που προκύπτει σε ipfilter.dat και το αντιγράφεις στον φάκελο με το προφίλ του μTorrent. Ανοίγεις πάλι το μTorrent.
Jonny Depp Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 το προφίλ του μtorrent σε ποιά διαδρομή του δίσκου βρίσκεται?
parsifal Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 %APPDATA%\uTorrent Σε Windows XP, αυτό συνήθως μεταφράζεται σε: C:\Documents and Settings\YOUR_WINDOWS_USERNAME\Application Data\uTorrent Σε Vista και 7: C:\Users\YOUR_WINDOWS_USERNAME\AppData\Roaming\uTorrent
Jonny Depp Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 %APPDATA%\uTorrent Σε Windows XP, αυτό συνήθως μεταφράζεται σε: C:\Documents and Settings\YOUR_WINDOWS_USERNAME\Application Data\uTorrent Σε Vista και 7: C:\Users\YOUR_WINDOWS_USERNAME\AppData\Roaming\uTorrent ok το έβαλα. Αλλά όταν λες εδώ :"μετονομάζεις το αρχείο που προκύπτει σε ipfilter.dat" Αποσυμπιέζεις το archive με την blocklist, μετονομάζεις το αρχείο που προκύπτει σε ipfilter.dat και το αντιγράφεις στον φάκελο με το προφίλ του μTorrent. Ανοίγεις πάλι το μTorrent. το αρχείο οταν το αποσυμπιέζω γίνεται ipfilter.dat γιατί να το μετονομάσω με το ίδιο όνομα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα