capthookb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Χρησιμοποιεί κανείς reiser4; Το έχω μετατρέψει το / μου σε reiser4 από reiserfs και ουσιαστικά δεν είδα καμία διαφορά (π.χ σε ταχύτητα). Αντιθέτως σήμερα 2 φορές από διακοπή ρεύματος, αναγκάστηκα να κάνω fsck.reiser4 από livecd για να διορθώσει το filsystem γιατί κολλούσε στη διαδικασία εκκίνησης (init) το slackware. Λέτε να έχει χτυπήσει ο σκληρός; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Το χρησιμοποιώ για πάνω από χρόνο. Είναι απίστευτα γρήγορο στις τυπικές εργασίες με αρχεία και κάνει τρομερή οικονομία χόρου, περισσότερη από οποιοδήποτε άλλο filesystem. Δοκίμασε να μετρήσεις πόσο χρόνο παίρνει το extraction ενός tarball με sources του kernel π.χ., καθώς και τον όγκο που καταλαμβάνουν. Δες ένα παράδειγμα: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-410168-postdays-0-postorder-asc-start-0.html#3072524 Η αχίλλειος πτέρνα του προς το παρόν στις επιδόσεις είναι η fsync(). Γι αυτό κάνε πάντα mount με "nodiratime" και "noatime" options. Αν δεν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η οικονομία χόρου, πρόσθεσε και "notail", αν και έχει πολύ μικρό κόστος απ' ότι έχω παρατηρήσει. Τους τελευταίους μήνες άρχισε να εμφανίζει πολύ έντονα συμπτώματα fragmentation, δηλαδή πολύ μεγάλα access times σε μη cached αρχεία. Κατά πάσα πιθανότατα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ότι το filesystem είχε γεμίσει κατά ~90%. Μόλις έσβησα ένα 40% και έκανα backup, remove και restore τα υπόλοιπα περιεχόμενά, τα πράγματα επανήλθαν σε σφαιράτα επίπεδα Η δεύτερη αχίλλειος πτέρνα του είναι το μεγάλο mount time, για να κάνει mount filesystem 700GB χρειάζεται σχεδόν δύο λεπτά! Σε ότι αφορά την αξιοπιστία, μου έχουν συμβεί μερικά minor corruptions σε όλο αυτό το διάστημα, που διορθώθηκαν με fsck -βέβαια το είχα ξεσκίσει στα hard-reboots :-P Το σημαντικό είναι ότι δεν χάθηκαν δεδομένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Εμένα έφυγαν 2 αρχεία (το sleep και το libmm), ευτυχώς μικρό το κακό. Αυτό για την οικονομία χώρου δεν το είχε πάρει το μάτι μου πουθενά. Μάλιστα πίστευα το αντίθετο, μιας και όταν έκανα τη μετατροπή, το partition με reiserfs ήταν 9gb και τα αρχεία 8.7GB:). Μετά το backup και τη μετατροπή του filesystem όταν πήγα να ξαναβάλω τα αρχεία στη θέση τους, το partition γέμισε πριν μπουν όλα τα αρχεία. Βέβαια μετά αναγκάστηκα να μεγαλώσω κάπως το partition (οπότε έσβησα τελείως των windows) μιας και ήταν δίπλα δίπλα και σπάνια το χρησιμοποιούσα πλέον. Θα σε εμπιστευτώ nske και θα το κρατήσω προς το παρόν να δω πως θα συμπεριφερθεί και στο μέλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Εεε ξέχασα να αναφέρω ότι κάποια στιγμή πέρσι είχε συμβεί μια μίνι καταστροφή, λόγω μιας ασύμβατης αλλαγής στον πυρήνα, εξαιτίας της οποίας αν έκανες fsck χρησιμοποιώντας πιο παλιό πυρήνα (ή έκδοση reiser4progs, δε θυμάμαι ακριβώς) έφευγαν φλούδες από το filesystem, οριστικά! :-P Επίσης ο ίδιος ο Hans Reiser προτείνει σε χρήστες που ενδιαφέρονται για τα δεδομένα τους να περιμένουν την έκδοση 1.0.6, καθώς κάναν αρκετές δραστικές αλλαγές (τις οποίες απαίτησαν οι υπεύθυνοι τοι linux kernel προκειμένου να συμπεριληφθεί επιτέλους το reiser4 ως TESTING στα kernel sources) οι οποίες μπορεί να έχουν απρόβλεπτες παρενέργειες. Ακόμη, τουλάχιστον αν έχεις 64 bit λειτουργικό, θα ζοριστείς να βρεις πρόσφατο boot cd που να υποστηρίζει reiser4 αν γίνει καμια στραβή. Τώρα που τα συνοψίζω, απορώ κι εγώ γιατί το χρησιμοποιώ. :-P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Όχι δεν έχω 64bit λειτουργικό. Για boot cd χρησιμοποιώ το systemrescuecd. Μάλλον καλό θα είναι το backup να γίνεται πιο συχνά (και όχι όταν θέλω να αλλάξω filesystem ή διαμόρφωση partitions) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dweller Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 από ό,τι ακούγεται παίζει να μπεί στον mainline 2.6.20 (αφού δέν κατάφερε να μπεί στον .19) προσωπικά αυτό περιμένω για να το σκίσω ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Ο Hans Reiser συνελήφθει χθες για την εξαφάνιση της γυναίκας του, η οποία είχε εξαφανισθεί από τις 3 Σεπτεμβρίου. Βρίσκονταν σε διάσταση τα τελευταία 2 χρόνια. Η σύλληψή του βασίστηκε σε έμμεσα στοιχεία τα οποία αντλήθηκαν μετά από έρευνα στο διαμέρισμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας προς εξέταση, ήταν κάτι που έμοιαζε με πόρτα κι ένα τυλιγμένο χαλί. Πραγματικά ελπίζω να μην είναι ένοχος. Ή τουλάχιστον αν είναι, να τον αφήσουν να έχει laptop στη φυλακή :-P Full Story Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Πραγματικά ελπίζω να μην είναι ένοχος. Ή τουλάχιστον αν είναι, να τον αφήσουν να έχει laptop στη φυλακή :-P Η γυναίκα του να ζει άραγε....; Χλωμό το κόβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δυστυχώς και στην kernel community έχει μια φήμη για ευέξαπτος και δογματικός (πλην ευφυής φυσικά). Επειδή διαφωνούσε με το εκπαιδευτικό σύστημα, απλά παράτησε το λύκειο και δεν συνέχισε της σπουδές του πέρα από το bachelor στο UC Berkeley (όπου τον πήραν στα 15 του και χωρίς να έχει τελειώσει το λύκειο (!)). Βέβαια αυτό δε σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι είναι "εκρηκτικός" χαρακτήρας που δεν κάνει συμβιβασμούς. Ενα πιο παλιό άρθρο σχετικά με την υπόθεση, το οποίο αναφέρει και πιθανό κίνητρο. Απίστευτο πάντως μόλις προχθες διάβαζα τις απαντήσεις του στην reiser4 mailing list και φαινόταν normal. Εν τω μεταξύ στην Καλιφόρνια ισχύει και η θανατική ποινή :-o Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Ποια εντολή επιστρέφει το file system που έχω. Για reiser4 ποια είναι η διαδικασία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Μπορείς να δεις και με τη mount Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 http://www.mercurynews.com/mld/mercurynews/news/15735159.htm Δυστυχώς τα στοιχεία φαίνονται σοβαρά.. ΚΡΙΜΑ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bchris Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δεν πειραζει.. Ετσι κι αλλιως μαλακας ειναι ο τυπος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δυστυχώς τα στοιχεία φαίνονται σοβαρά.. ΚΡΙΜΑ! Κρίμα που το έκανε ή κρίμα που τον πιάσανε... :) CSI δεν έβλεπε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Κρίμα για τη γυναίκα φαντάζομαι..... Εγώ τουλάχιστον για αυτή θα έλεγα κρίμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.