BiSoNaSs Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Ναι έχεις απόλυτο δικαιο. Αναφερώμουν στο random access time, ενώ έιχα στο μυαλό μου χρονους seek time . Ασχετο δηλαδή. Τα 8 ms έιναι όντος πολύ καλα, και όπως είπες και εσύ οι HDs στις 7200 παιζουν απο 11 - 14 ms σε Random access times.
tsakonas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 epeidh skeftomoun k gw gia dio raptor se raid 0 , poio einai to risko tou? mipws ennoeis to oti den kanei tin douleia pou kanei to raid 1? dld safe gia data loss?
BiSoNaSs Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Ναι.. Το μεγαλύτερο ρίσκο στο raid 0 είναι το Data loss σε περιπτωση προβλήματος. Αν ενας απο τους 2 σκληρούς βγάλει σοβαρό προβλημα, τότε ολο το array έχει πρόβλημα, οπότε δεν δουλευεις μέχρι να το φτιάξεις. Γενικά σε περιβάλον εταιρίκο δεν συνιθίζεται to raid 0,. Στο σπίτι όμως είναι αλλιώς. Ακου πως το σκεφτομαι έγω, και σε συμβουλευω να κάνεις το ίδιο. Παίρνεις 2 Raptors 74GB και τους βάζεις raid 0. Οποτε έχεις στο array σου το αθροισμα των δίσκων 148GB system C: (148 στην θεωρία , στην πράξη με NTFS θα βλέπεις τα 138 GB ) Επίσης παιρνεις και έναν 400αρι η 500αρι sata της αρεσκείας σου σαν Storage . Παρόλο που θα έχεις 138GB στο C , θα σε συμβούλευα να μην ξεπεράσεις τα 70GB. Πρόσπάθησε να κρατήσεις το C: μισογεμάτο για δύο λόγους. 1ον ¨Οσο πιο γεμάτος είναι ο σκληρός τοσο πιο αργός γίνεται, και οσο πιο άδειος είναι, τοσο πιο γρήγορα δουλευει. Αυτο είναι γεγόνος και δεν μπορεις να κάνεις τίποτα για αυτό, οπότε το μισογέματο είναι η μέση λύση.(Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αμα έχεις και αλλα 400-500 GB στόν άλλον δίσκο.) 2ον Καλο θα είναι να εγκαταστήσεις στο PC σου το Norton Ghost 9 . Είναι ένα προγράμμα που τρέχει σε περιβάλον windows Και σου δίνει την δυνατότητα πέρα απο τα καθιερωμένα backup , να περνεις και ένα Ολόκρηκρο Image του system σκληρου back up, στον Storage σκληρό που θα έχεις. Οποτε αν είναι να κρατάς Image του C: στον storage σκληρο σου, όσο πιο μικρό κρατάς το C, τόσα λιγότερα GB Δεσμευεις στον storage. Ακόμα και σκληρός να χτυπήσει, στο raid 0 . Πας τον αλλαζεις, ξαναφτιάχνεις το Array , και ξαναφωρτώνεις ΟΛΟ το C απο το Image που έχεις πάρει. Απλα ενημέρωνε το image του System σου συχνά, γιατι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί . Γενικά αυτό έχω κάνει έγω και απολαμβάνω τα καλά του raid 0 , προσπαθώντας να είμαι ταυτόχρονα οσο πιο καλυμένος γίνεται. Δίοτι πέρα απο την ξενέρα να σου χτυπησει ένας σκλήρος δισκος του raid, (ποσο μάλον αν είναι Raptor) υπάρχει και η μεγαλύτερη ξένέρα, του να πρεπει να στησεις τα Windows απο την αρχή, και να περάσεις μέσα όλα αυτα που είχες,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.