Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για αναβάθμιση.

sugoruyo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρας σας insomniacs...

Τώρα τελευταία έχω χαθεί μέσα στο διάβασμα κ.τ.λ. και έχω χάσει και την επαφή με το σημερινό hardware.

Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας.

Θέλω να στήσω ένα ημι-νέο PCάκι [θα προτιμούσα Mac αλλά δεν κάθεται το άτιμο].

Έχω δει ότι οι Intel Core 2 Duo είναι πολύ καλές CPU και μάλιστα νομίζω ταχύτερες από οτιδήποτε άλλο.

Πρώτα πρώτα το σημαντικότερο τεχ. χαρ.: Budget: 600-700 έουρα...

Κι εδώ ξεκινάει το ζόρι. Θα σας πω πρώτα τι έχω και το οποίο πάει στο νέο μηχάνημα:

Υπάρχουν δύο δίσκοι WD 120GB ένας SATA και ένας SATA2. Επίσης υπάρχει ένα DVD/RW. Έχω μια Audigy πρώτης γενιάς και μια παλιά PCI κάρτα Ethernet με ομοαξονικό [τη χρειάζομαι αλλά μπορώ να κάνω και καμια πατέντα με το hub].

Θέλω λοιπόν να στήσω ένα νέο PCάκι. Με ενδιαφέρουν οι εξής παράγοντες με αυτή τη σειρά:

-Συμβατότητα με linux

-Αθόρυβη και ψυχρή λειτουργία

-Επιδόσεις σε compilers και media encoding

-Να μπορεί να σηκώσει ένα CoD2 ή κανα παιχνιδάκι σε low graphics έτσι για να σκοτώσουμε λίγη ώρα. Το hardcore gaming δε με καίει. Η GF5700 μου φτάνει στο τωρινό PC. Μια GF6200 δε με χαλάει αλλά νομίζω ότι τρώει από τη RAM.

Επίσης θέλω να το στήσω με ένα κουτί επαρκώς μαζεμένο [π.χ. το Heroichi midi] σε διαστάσεις.

Τείνω περισσότερο προς τους Core 2 Duo αλλά αν η συμβατότητα με linux ή η αθόρυβη και ψυχρή λειτουργία τους είναι αμφίβολη θα στραφώ στην άλλη κατεύθυνση. Τι μπορείτε να μου πείτε εσείς; Με το τωρινό μου PC έχω μεγάλο πρόβλημα με το IDE στο linux [υποψιάζομαι broken υλοποίηση κάπου, τεσπα].

Βλέπω διάφορες μητρικές αλλού λένε ότι είναι και για C2D αλλού όχι. Τι chipset πρέπει να κοιτάξω για τέτοιες μητρικές ώστε να είμαι σίγουρος;

Η κάρτες ήχου στις σημερινές μητρικές υπέρεχουν της πρώτης γενιάς Audigy;

Από μνήμες τι πρέπει να βάλω; Διάβασα κάπου ότι ο C2D δεν κερδίζει και τόσο αν πας από 533 σε 667. Ξέρετε τίποτα;

Με συμφέρει να τις κάνω dual channel ή όχι; Έχετε κάποια modules να προτείνετε ή να αντιπροτείνετε;

Στον τομέα της μητρικής το h/w RAID είναι επιθυμητό [όπως και τα wifi + bluetooth] για την περίπτωση αλλαγής των δίσκων...

Από κάρτα γραφικών όπως είπα να είναι επαρκής για να παίξω που και που ένα LAN ή ένα game σε low graphics χωρίς να μου πρήζει τ' αυτιά και να μου βουλιάξει το budget. Γενικά προτιμάω nVidia γιατί είναι σχετικά πιο συμβατές με linux. Να μην είμαστε και χωρίς screen saver και θα τη χρειαστώ και για τη σχολή για OpenGL [GLUT].

Επομένως αυτό που θέλω είναι:

-Κουτί

-Τροφοδοτικό

-Μητρική

-Επεξεργαστής

-Μνήμη

-Κάρτα γραφικών

-Κάρτα ήχου

Τι θα προτείνατε σαν configuration; Οι απαιτήσεις μου είναι όταν ας πούμε βλέπω μια σελίδα ή γράφω κώδικά να μην κάνει σαν Cesna σε προσγείωση. Οι C2D διάβασα κάπου ότι διαθέτουν frequency scaling και ενσωματωμένα thermal probes; Αυτά ξέρετε αν πηγαίνουν καλά σε περιβάλλον linux; Επίσης ξέρετε αν υπάρχουν προβλήματα με Win2k σε τέτοια μηχανήματα;

Το μηχάνημα πρέπει να αγοραστεί και να στηθεί βέλτιστα πριν τις 16 Σεπτ. ή εκεί γύρω οπότε αν μπορείτε μην προτείνετε parts που έχουν έλλειψη κ.τ.λ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και ότι απαντήσεις και προτάσεις μπορείτε να δώσετε ευπρόσδεκτες.

Υ.Γ.: Έχω την εντύωση ότι οι Ε6300 και Ε6400 δεν είναι Conroe αλλά Allendale. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι η διαφορά ποιά είναι [στην cache νομίζω];

Δημοσ.

Λοιπόν...

Case... CC-CASE CI-6C29 MIDI-PRO + Pegasus 425watt = 62,00

Mobo... INTEL BLKDG965SSCK BULK = 114,00

CPU... INTEL CORE2DUO 1.86G 1066FSB E6300 = 201,00

RAM... 1GB DDRII 667MHZ TWINMOS = 128,00

GPU... MSI NX7300GS-TD256E PCIE = 74,00

Sound... OnBoard 5.1

Σύνολο, 579,00 Τελική με ΦΠΑ

(σ.σ) Οι μητρικές Core2Duo έχουν μόνο ένα IDE Controller !!!

Ενναλακτικά

CPU... AMD ADA4600CUBOX ATHLON 64-X2 AM2 = 249,00

MoBo... MSI K9N PLATINUM FIREWIRE AM2 = 119,00

Σύνολο, 632,00 Τελική με ΦΠΑ

Δημοσ.

Ο 4200Χ2 κοστίζει 192 εβρά στο υσοπ. Είναι καλή εναλλακτική, επίσης δροσερή και με σπηδστεπ. Δεν ξέρω όμως αν λειτουργεί αυτή η επιλογή σε λινουκς. Αφού δίνεις μέχρι 700-800 σε παίρνει να ενισχύσεις τη μνήμη και να βάλεις 2 γίγαντες αφού θέλεις προγραμματισμό.Στα 230 ευρώ βάζεις τον core2 6400

Δημοσ.

Ξέχασα να σας πω ότι για διάφορους λόγους με το ΦΠΑ είναι σχετικά ελαστικά τα πράματα.

Μου φαίνεται ωστόσο ότι δεν εξέφρασα ακριβώς τι θέλω στο ποστ μου. Να στήσω ένα PC ξέρω. Αυτό που θέλω είναι από προσωπικές εμπειρίες να μου πείτε τι είναι πιο αθόρυβο για την ισχύ του. Το Intel ή το AMD. Έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα με το θόρυβο ειδικά όταν δουλεύω βράδυ με πρήζουν αγρίως... if u know what i mean...

Δημοσ.

Koιτα επειδη οπως ξερεις εχω εναν Χ2, ειναι αθορυβος.Αν δεν υπηρχε το ανεμιστηρακι της GPU δε θα ακουγοταν τιποτα.

Επισης, αν θες τη γνωμη μου, καλο ειναι να βαλεις μια mobo με passive cooling.Βεβαια δεν ξερω αν υπαρχουν τετοιες για τους core duo.

Αν παρεις AMD παρε αυτην που εχω εγω.

Α και ως deadline εννοεις μαλλον 16/10, ετσι?

Δημοσ.

Παιδιά κανείς άλλος δεν έχει κάτι να προτείνει/προσθέσει;

Επίσης όποιος μπορεί ας προτείνει κουτί + τροφοδοτικό με 100-110 ευρώ.

Όποιος μπορεί να μου πει τις εμπειρίες του από τους Ιntel Core 2 Duo και τις ψύκτρες που κάνουν για τα CPU αυτά [λογικά LGA775 αλλά μάλλον λιγότερης ισχύος αφού μιλάμε για no o/c] και τα επίπεδα θορύβου... Καθώς και προτάσεις σε ποιά chipsets να στραφώ για τη μέγιστη συμβατότητα [ε, νταξ' από την εμπειρία σας] με linux...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...