Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία

BadIronTree

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδια ακούστε τι έγινε στο εν λόγω μαγαζί λίγο άσχετο με το θέμα βέβαια. Απ' ότι κατάλαβα κλέψανε την Παρασκευή μια παραγγελία από τον πάγκο μπροστά στην υπαλληλο από ένα άγνωστο που μπήκε στο μαγαζί χωρίς να τον αντιληφθούν. Πρέπει να πήγε και η σήμανση αλλά ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ Ε-SHOP ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΜΠΛΚΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ E-SHOP.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Τρομερά άσχετο.....

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αγόραζα από το e-shop προϊόντα μικρής αξίας και όχι βασικού hardware εξοπλισμού για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Κάποτε όμως πριν από περίπου 2 χρόνια έκανα την μαλα*** να αγοράσω μια κάρτα GeForce 6800GT Gigabyte. Στους 6 μήνες η κάρτα κάηκε. Τους την πήγα πήρα RMA και μετά από δύο εβδομάδες με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι πράγματι είχει καεί αλλά επειδή δεν είχαν άλλες μου δίναν πίστωση 240ευρώ. Τους λέω μα καλά την κάρτα εγώ την αγόρασα 360ευρώ, και η απάντηση ήταν ότι σε έξι μήνες είναι φυσιολογικό να χάσω αυτό το πόσο στην πίστωση.

Δεν κατάλαβα, δλδ τι νόημα έχει η εγγύηση? Έτσι πουλάω και εγώ μια κάρτα γραφικών, τους δίνω life time εγγύηση και όταν μετά από 5 χρόνια μου φέρουν πίσω καμμένη τους λέω ΄ρε φίλε αυτή η κάρτα τώρα ουτε 20 ευρώ δεν κάνει. Πάρε μια πίστωση των 20 και είμαστε εντάξει' Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη η συγκεκριμένη κάρτα τότε σου δίνουν το επόμενο μοντέλο, ή στην επισκευάζουν. Όταν κάηκε η philips οθόνη που είχα στα 2 χρόνια, επειδή το μοντέλο μου δεν υπήρχε μου την αντικατέστησαν με το νεώτερο. Έπρεπε να πατήσεις πουδάρ' φίλε μου

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με κάποιον που είπε ότι παίρνεις πίστωση στην τρέχουσα αξία της κάρτας αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση οι υπόλοιπες κάρτες με chip 6800GT δεν έπεφταν κάτω από τα 330€, για την περίοδο που έγινε το συμβάν που αναφέρω.

Στα περισσότερα προϊόντα αν το σκεφτείτε λίγο δεν υπάρχει και μεγάλο κέρδος, οπότε ο καθένας κρίνει αν αξίζει να τον ταλαιπωρήσουν και να του εξευτελίσουν την αξιοπρέπεια του για 10, 20 ή και 30 ευρώ.

Μην μπείτε στον κόπο να επιχειρηματολογήσετε για τις τιμές γιατί είναι καθαρά ενδεικτικές μιας και όπως είπα και προηγουμένως έχω να κοιτάξω τον Online κατάλογό τους πάρα πολύ καιρό.

Πιστεύω πως ακόμα και εκτός Πλαισίου και Μoultirama, υπάρχουν και πολλά συνοικιακά μαγαζιά που και έχουν ανταγωνιστικές τιμές και αν γίνεις πελάτης τους θα σε έχουν σε πολλή μεγαλύτερη υπόληψη από ότι οι ανώνυμες αλυσίδες που κάποιες η οποίες μπήκαν στην μέθοδο του franchise τα κοστολόγια τους αρχίζουν να ξεφεύγουν.

Δεν κατάλαβα, δλδ τι νόημα έχει η εγγύηση? Έτσι πουλάω και εγώ μια κάρτα γραφικών, τους δίνω life time εγγύηση και όταν μετά από 5 χρόνια μου φέρουν πίσω καμμένη τους λέω ΄ρε φίλε αυτή η κάρτα τώρα ουτε 20 ευρώ δεν κάνει. Πάρε μια πίστωση των 20 και είμαστε εντάξει' Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη η συγκεκριμένη κάρτα τότε σου δίνουν το επόμενο μοντέλο, ή στην επισκευάζουν. Όταν κάηκε η philips οθόνη που είχα στα 2 χρόνια, επειδή το μοντέλο μου δεν υπήρχε μου την αντικατέστησαν με το νεώτερο. Έπρεπε να πατήσεις πουδάρ' φίλε μου

Έκανα κάτι άλλο: ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Ή δύναμη στα χέρια των καταναλωτών είναι. Το συγκεκριμένο κατάστημα όταν ξεκίνησε ήταν πράγματι πολύ πιο φθηνό από τον ανταγωνισμό. Τώρα δεν έχει κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Απεναντίας ταλαιπωρείσαι κιόλας μιας και θα πρέπει να περιμένεις στο χώρο αναμονής τους.

Δημοσ.

emena mou phre kairo alla to synoikiako magazi poy i8ela na vrw to vrika.5-10% ipsiloteres times alla i eksypiretisi einai apla teleia.paizei naxw agorasei 30 fores apafto to ''mesaiou mege8oys'' magazi kai den exw oute to paramikro parapono.kapoioi lene gia poikilia.oti 8elw moy to fernei to idio apogema h thn epomenh hmera.

eftyxws ksanalew apto eshop exasa molis liga eyroylakia(ews twra)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΠΑιδιά no more shopping from e shop.Να κλείσει.......Άντε γιατί πολύ λαμόγια γίνανε κάποιοι από ότι ακούγεται. Πολλοί βρήκανε τα κόλπα με κοινοτικά πλαίσια να ανοίξουνε μαγαζιά μούφες και να τρώνε λεφτά από τον κόσμο. Το θέμα δεν είναι αν θα στο αντικαταστήσει ένα προιόν αλλά πως θα σου φερθούν ως πελάτη. ΚΑι την κοροιδία δεν τη σηκώνουμε ως καταναλωτές.Μαύρο δαγκωτό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βλέπω ότι τα παράπονα είναι πάρα μα πάρα πολλά και χωρίς να θέλω να υπερασπισθώ κανένα shop και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτά όλα συμβαίνουν σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικά και μη σε άλλα περισσότερο και σε άλλα λιγότερο θέλω να πω τα εξής.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω και αργά βλέπω ανθρώπους να διαφοροποιούνται από την γνωστή ελληνική «οχ αδελφίστικη» νοοτροπία που καλώς η κακώς έχουμε μάθει να ζούμε όλοι μας. Δυστυχώς τόσα χρόνια με αυτήν έχουμε μάθει να ζούμε και σε κάθε στραβή το πρώτο πράγμα που λέμε είναι «αμάν που να μπλέκω τώρα». Ευτυχώς αυτό σιγά,σιγά αλλάζει από ότι φαίνεται…

Και για να βοηθήσω λίγο όλους εσάς που έχετε μπλέξει και έχετε σκοπό να το ψάξετε σας παραθέτω τα εξής:

Παράγραφοι από Ελληνικές και Κοινοτικές νομοθεσίες για την προστασία του καταναλωτή και για το ηλεκτρονικό και για το συμβατικό εμπόριο.\

Α) Άρθρο 4 - Εμπορία από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, πλην των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

9. Η σύμβαση από απόσταση είναι άκυρη υπέρ του καταναλωτή, αν αυτός δεν λάβει σε εύθετο χρόνο, κατά την εκτέλεση της σύμβασης και το αργότερο κατά τη στιγμή της παράδοσης, όσον αφορά τα αγαθά, τα οποία δεν πρόκειται να παραδοθούν σε τρίτους, γραπτά και στη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην πρόταση σύναψης σύμβασης τις ακόλουθες τουλάχιστον πληροφορίες:

α) τις πληροφορίες που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού,

β) την επωνυμία και τη διεύθυνση του πιο προσιτού για τον καταναλωτή καταστήματος του προμηθευτή,

γ) τον τρόπο καταβολής του τιμήματος, περιλαμβανομένων των όρων πίστωσης ή πληρωμής με δόσεις, καθώς και τους όρους εξασφάλισης,

δ) το δικαίωμα υπαναχώρησης και, σε χωριστό έντυπο, υπόδειγμα δήλωσης υπαναχώρησης του καταναλωτή από τη σύμβαση κατά την επόμενη παράγραφο,

ε) πληροφορίες σχετικές με την εξυπηρέτηση μετά την πώληση και τις υφιστάμενες εμπορικές εγγυήσεις και

στ) τους όρους καταγγελίας της σύμβασης, όταν πρόκειται για σύμβαση αόριστου χρόνου ή διάρκειας μεγαλύτερης του ενός(1) έτους.

10. Σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολόγητος μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του αγαθού ή της υπηρεσίας, αν δεν συμφωνήθηκε μακρότερη προθεσμία, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική του κατάσταση. Αποκλείεται η επιβάρυνσή του με δαπάνη άλλη από τα έξοδα επιστροφής.

Για την άσκηση του δικαιώματος αυτού η προθεσμία των δέκα (10) ημερών αρχίζει, για τα αγαθά, από την παραλαβή τους και, για τις υπηρεσίες, από την παραλαβή των εγγράφων που ενημερώνουν τον καταναλωτή ότι έχει συναφθεί η σύμβαση.

Στην περίπτωση που ο προμηθευτής δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 9, η προθεσμία υπαναχώρησης είναι τρίμηνη. Εάν εντός της προθεσμίας των τριών μηνών παρασχεθούν οι εν λόγω πληροφορίες, ο καταναλωτής θα διαθέτει από τη στιγμή αυτή την προθεσμία υπαναχώρησης που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο. Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης από τον καταναλωτή κατά τα ανωτέρω, ο προμηθευτής υποχρεούται να επιστρέψει τα καταβληθέντα από τον καταναλωτή ποσά εντός τριάντα (30) ημερών.

Εάν ο καταναλωτής ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης, κοινοποιεί το γεγονός αυτό εγγράφως ή με άλλο σταθερό μέσο το οποίο τίθεται στη διάθεση του αποδέκτη και στο οποίο ο αποδέκτης έχει πρόσβαση.

Κοιτάξτε όλοι σας της παράγραφο 10 περί υπαναχώρησης στην σύμβαση. Φαντάζομαι ότι όλοι καταλάβατε ότι αγοράζω κάτι και αν στις 10 μέρες από την ημερομηνία που το αγοράσω το μετανιώσω το επιστρέφω πίσω και απαιτώ τα λεφτά μου. Για να διαβάσετε λοιπόν όλη την νομοθεσία και να δείτε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σας δεν έχετε παρά να κατεβάσετε αυτό το doc

http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-19.doc'>http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-19.doc

επίσης αν έχετε διάθεση διαβάστε :

http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-26.pdf

και τα τέλος όσον αφορά εγγυήσεις σε σχέση με τον πωλητή του αγαθού

όλες οι λεπτομέρειες του νόμου εδώ :

http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-20.pdf

έχω την εντύπωση ότι υπάρχει και κάτι αντίστοιχο που αφορά κατασκευαστές και αντιπροσώπους.

Τώρα για να ενημερωθείτε εκτενέστερα για όλα τα δικαιώματα του καταναλωτή να επισκέπτεστε το συγκεκριμένο Link. Τα έχει όλα

http://www.efpolis.gr (Σας εύχομαι πάντως να είναι αχρείαστο)

Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο…

Να ξέρετε ότι αν στην επίσκεψη σας σε οποιοδήποτε shop, με το οποίο έχετε κάποιο από τα προβλήματα που όλοι σας αναφέρετε, έχετε και μία εκτύπωση μαζί σας των παραπάνω ΦΕΚ και με υπογραμμισμένες τις παραγράφους που αφορούν την υπόθεση σας… Το θέμα σας συνήθως θα λυθεί με συνοπτικές διαδικασίες και όχι από τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Να είστε σίγουροι ότι όλοι τους ξέρουν την νομοθεσία απλά την τηρούν μόνο σε αυτούς που είναι γνώστες της και σε όλους τους άλλους κάνουν την πάπια. Τέλος προσπαθήστε σε όλες τις περιπτώσεις να επικοινωνείτε με υπευθύνους τμημάτων και όχι με τυχαίους που βγαίνουν στο τηλέφωνο… Για να το επιτύχετε εύκολα αυτό δεν έχετε παρά να αναγνώσετε μία από τις παραπάνω παραγράφους σε αυτόν τον τυχαίο. Να είστε σίγουροι ότι θα σας παραπέμψει στον αρμόδιο για να λύσετε το πρόβλημα σας.

Και για του λόγου του αληθές στην διάθεση όποιου το ζητήσει, Δελτίο Αποστολής για αντικατάσταση συσκευής κινητής τηλεφωνίας η οποία παρουσίασε πρόβλημα 11 μέρες μετά την αγορά της. Η συσκευή είχε αγοραστεί από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο , και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι μεγάλη εταιρία γνωστή για την «άμεση»* αντικατάσταση τον προβληματικών συσκευών.

* άμεση = > 25 εργάσιμες ημέρες.

Αυτά τα ολίγα… Αν χρειαστείτε βοήθεια η συμβουλή που μπορώ να δώσω στην διάθεση σας. ;-)

Δημοσ.

Ela re BIT, Dahin edw.

Sou kanei kanenas skillchange toulaxiston re man? Aurio mpainei to kali :P

Ase paides, kai egw eixa tragelafika me to e-shop. Peritto na pw oti den 3anaplisiazw tin afentomoutsounara tous.

To krataw short to msg giati kati mou leei oti den ta xwneuete ta greeklish pali.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φιλε μου οτι μπορεις να παρεις που εχει εγγυηση ΕΚΤΟΣ E-shop παρτο λογο το οτι εχουν καλες τιμες.

ΠΧ οτι Samsung οθονη και αν αγορασω τις παιρνω απο εκει γιατι εχουν εγγυηση απο την ΑΛΜΑΝ ;)

Δημοσ.

Kai ego stamathsa na agwrazw apo to E-shop, giati eida ti epathe o filos moy pou tous pige ena skliro poy eihe provlhma... Toy legane epi 1 MHNA oti to'hoyn sto tehniko tmhma kai pws ayrio methayrio tha to toy feroyne 8@ Telika den toy to antikatastisane, toy eipane na dialexei kati proionta gia ena sigkekrimeno poso

(shock). Kati pire, ayto itan.......

Δημοσ.

Τελικά από ότι είδα όσοι έχουν αγοράσει από το εν λόγο κατάστημα ,έχουν προβλήματα , την πάτησα και εγώ δυο φορές, αλλά ευτυχώς με ψιλοπράγματα , από τότε έβαλα μυαλό , εδώ και περίπου ένα χρόνο αγοράζω από το Multirama , σε μια περίπτωση που είχα πρόβλημα, μου το αντικατάστησαν αμέσως , προτείνω και εγώ όχι άλλες αγορές από το εν λόγο κατάστημα

Δημοσ.

Paidia opos eipa kai se paleotera post mou.

Afiste tis koloeteries pou dixnoun adiaforia kai den kitane sta matia ton pelati(aloste apo mas zoune) kai pate kai psoniste apo e-shop axiopista tou exoterikou gia na klisoun mia mia oi dikoi mas kai na valoune mialo pleon.

Den paei alo afti h kakastasi edo pou ftasame.

Apexete apo eki pou den iste efxaristimenoi.Aftoi mas exoun anagi oxi emeis.

Doxa to theo stin evropi iparxoune 500 axiopistes eteries pou dinoun kai poli pio fthina ta proionda tous apo tous dikous mas tous "papatzides"

Telos

Δημοσ.

Πήρα και εγώ μια μονάδα απο e-shop και στον πρώτο μήνα αρχίσανε τα προβλήματα και οι επαννεκινήσεις - το έχω αναφέρει σε άλλο post - το πήγα την πρώτη στο service και ο τεχνικός μου είπε ότι το έφτιαξε αλλά στο σπίτι πάπαλα. Τώρα που το έχω πάει για δεύτερη φορά πίσω στο e-shop (στουρνάρι) εδώ και μια βδομάδα, φαίνεται πως ο τεχνικός προσπάθει :-? - τον παίρνω τηλ και περνάω και απο εκεί και με ενημερώνει-, αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να βρεί τι έχει. Για να δώ κι εγώ πως θα εξελιχθεί και η δική μου ιστορία. Πάντως προτείνω αν μπορείτε να περνάτε απο το κατάστημα και να μιλάτε με τον ίδιο τον τεχνικό, γιατί άμα μας βλέπουν κάτι παθαίνουν και είναι μέσα στην γλύκα και στην καλοσύνη ενώ τηλεφωνικός αν τους πιάσεις, όλο μ@λ@τσίες και χαχα.Τουλάχιστον με μένα αυτό έτσι λειτουργεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...