Προς το περιεχόμενο

Οργή και μίσος για τον πΟΤΕ και το PCM του

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάλε τον πατέρα σου ή κάποιον ηλικιωμένο να πάρει τηλέφωνο στο ίδιο γραφείο του πΟΤΕ και να πει τα παρακάτω με ύφος σοβαρό και μονοκόμματο ....

"Γεια σας από το γραφείο του κου Λιάπη (Υπουργού Μεταφορών) ο Γραμματέας του είμαι. Έχουμε ένα παιδί - ανιψιό - εγγονό - συνάδελφο - γιό συναδέλφου που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνο του, σας παρακαλω "κάντε κάτι να λυθεί το πρόβλημα όσο πιό άμεσα γίνεται", το τηλέφωνο του είναι 210-ΧΧΧΧΧΧΧ.

Ευχαριστώ πολύ

Καλή τύχη ...

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν παιζει ρολο ποσες συσκευες τηλεφωνου εχεις. Σημασια εχει να παει η κεντρικη παροχη του τηλεφωνου και απο την εξοδο του netmod θα βαλεις ενα σπλιτερ και μετα το χωριζεις σε οσα καλωδια θελεις και οσες συσκευες θελεις αφου οταν θα σε παιρνουν τηλεφωνο θα χτυπανε ολες μαζι...

Καλό θα ήταν να μπει το netmod κοντα στο pc σου αν αυτο ειναι δυνατο...

Αν παλι δε γινεται δεν χαλασε ο κοσμος απλα θα θελεις μεγαλες προεκτασεις στα καλωδια που θα φευγουν απο το netmod -> φιλτρο -> dsl modem ή royter -> pc... :)

Το θέμα είναι οτι τα τηλέφωνα αυτά είναι 2 στον κάτω όροφο και τα αλλα 3 στον πάνω αλλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, αρα το να τραβήξω νεα καλωδια ειναι αδύνατο. Υπάρχει κάποια λυση;

Δημοσ.

Ξέρει κανένας πως γίνετε καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη; Υπάρχει περίπτωση πραγματικα να μην μπορεί να κάνει τίποτα ο ΟΤΕ;

Δημοσ.

O Συνήγορος του Πολίτη μεσολαβεί μονάχα σε περιπτώσεις που αφορούν διεκδικήσεις του πολίτη με το Δημόσιο. Ανήκει ο ΟΤΕ σε αυτό;

Από την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, μπορεί και να γλυτώσεις τον κόπο μιας καταγγελίας.

Edit: Το site του ΣτΠ.

Δημοσ.
Καλα μην νομιζεις οτι και οι ΟΤΕτζιδες ειναι και πολυ σχετικοι με το αθλημα και ας ειναι η δουλεια τους (υποτιθετε). Ακομα και τωρα εν ετη 2006 μετρανε τις ευθειες με τηλεφωνο και ταση και οταν λες για προβλημα ποιοτητας της γραμμης και οτι δεν μπορει να ανεβασει ταχυτητα σε κοιτανε λες και ηρθες απο τον Αρη. Το PCM οπως εγραψα οταν ειναι 120Ω ειναι 2 ζευγαρια (4 συρματα) που μπαινουν σε ενα πολυπλεκτη και μπορουν να δωσουν μεχρι 32 64αρια τηλεφωνα ας πουμε αν ο πολυπλεκτης ειναι για τηλεφωνια. Αυτα τα 32 64αρια που θα δωσει ο πολυπλεκτης εχουν συμβατοτητα με κανονικα αναλογικα τηλεφωνα 1 ζευγους χαλκου (2 συρματα). Επισης η PCM διαμορφωση χρησιμοποιητε και στις PRI ISDN που ειναι 30 64αρια ISDN τηλεφωνα κατι σαν 15 απλες ISDN γραμμες μαζι σε 2 μονο ζευγαρια χαλκου ή 1 ομοαξωνικο καλωδιο 75Ω (ομοαξωνικο ειναι και το καλωδιο της κεραιας των TV για να καταλαβεις μονο που αυτο ειναι 50Ω). Τελος παντων εδω τα εγραψα με οσο ποιο απλα λογια μπορουσα γιατι στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο πολυπλοκα τα πραγματα οσον αφορα τον τροπο που ξεκινα και καταληγει μεσα απο PCM ενα τηλεφωνο. Τωρα στην σελιδα που εδωσες ο συγγραφεας της μπερδευει αυτους που δεν ξερουν γραφοντας φερεσυχνα ή PCM προφανως επειδη και στις 2 περιπτωσεις το προβλημα για τον απλο χρηστη ειναι οτι δεν μπορει να βαλει ADSL και οχι οτι ειναι ιδιο πραγμα τα φερεσυχνα με το PCM. Ενω θα επρεπε να γραψει οτι σε περιπτωση που το τηλεφωνο περνα μεσα απο φερεσυχνο δικτυο ή μεσα απο PCM δικτυο ισχυουν τα ιδια πραγματα.

Βρήκα φλέβα οπότε μερικές ερωτήσεις για να καταλάβω κι εγώ που είμαι άσχετος:

1. Mπορείς να μας πεις με απλά ελληνικά τι διαφορά έχει ενα PCM από ένα απλό συμβατικό κύκλωμα καταρχήν στην συνδεσμολογία-υλοποίηση, μετά στα υλικά και κατά δεύτερον στην επικοινωνία και τις δυνατότητες, τελικά γιατί το κάνουν το PCM; Σε προηγμένες χώρες χρησιμοποιείται; Τι πλεονεκτήματα έχει;

2. Γιατί όπου υπάρχει PCM δεν μπορείς να βάλεις adsl, τι ακριβώς συμβαίνει;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Αν έχεις pcm δεν γίνεται τίποτα, ούτε ασχολούνται. Εγώ περίμενα 10 μήνες μέσα στην Αττική. Και πιστέψτε με είχα και έχω τρομερό βύσμα. Αν δεν υπάρχουν γραμμές, δεν υπάρχουν γραμμές. Μόνο αν κάνεις ανταλλαγή γραμμής (όχι αριθμού) με κάποιον που έχει κανονική γραμμή, και πάτε μαζί στον ΟΤΕ.

Δημοσ.

Γιατι μπαίνουν τα PCM. Από το κέντρο του ΟΤΕ φέυγουν 5 ζευγάρια καλώδια προς μια γειτονιά. Όταν μπουν 5 συνδρομητές τα πιάνουν όλα. Ένας έκτος κάνει αίτηση για τηλέφωνο. Υπάρχουν 3 λύσεις.

1. Δεν του δίνεις τηλέφωνο...

2. Κάνεις εμπλουτισμό δικτύου (πετάς καινούρια καλώδια)...

3. Βάζεις ένα pcm και από από ένα ζευγάρι περνάς κάμποσους συνδρομητές.

Δυστυχώς συχνά η επιλογή 3 φάνταζε μονόδρομος κυρίως λόγω κόστους. Θέλει λεφτά να σκάψεις και να βάλεις καλώδια ενώ τα pcm έβγαιναν φθηνότερα.

Με την λογική των pcm δουλεύουν οι πάροχοι εναλλακτικής τηλεφωνίας. Ενοικιάζουν 30 κυκλώματα φωνής και περνάνε 100 και παραπάνω συνδρομητές.

Το ADSL έρχεται να εκμεταλευθεί το εύρος ζώνης που μένει άδειο στο δισύρματο. Η τηλεφωνία χρησιμοποιεί μόνο 4khz (ένα μικρό κομάτι του δισύρματου). Στις υψηλότερες συχνότητες πάει και περνάει data (internet).

Πλέον όμως δεν υπάρχουν modem. Αντίθετα μπαίνει ένας κόμβος ADSL και κάθε συνδρομητής θα πρέπει να πάει με το καλώδιο του απάνω εκεί. Όταν όμως βάζεις pcm στην ουσία στον συνδρομητή δεν φθάνει παρά μόνο το εύρος ζώνης της τηλεφωνίας.

Τώρα που το χρήμα είναι στο dsl δεν μπαίνουν πια (όχι σε μεγάλη κλίμακα) pcm αλλά τα υπάρχοντα δουλεύουν κανονικά.

Δημοσ.

Εάν καταργήσω το τηλέφωνο μου και κάνω καινούρια αίτηση για ISDN υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι;

Δημοσ.

Καλά πλάκα κάνουμε τώρα;

Toυς ξαναπήρα τηλέφωνο σήμερα να δω πως πάει το θέμα και μου είπαν πως δεν έχει γίνει τίποτα και θα το δουν το θέμα μετά τα Χριστούγεννα!!!!!!

Όταν άρχισα να του λέω πως περιμένω από τον Αυγουστο μου είπε πως έχει πελάτες και να μην τον ΖΑΛΙΖΩ άλλο!!!!!!!

Επίσης όταν του είπα να άλλαξω τη γραμμή σε ISDN μου είπε να μην κάνω τίποτα τέτοιο.

Τι θα κάνατε στη θέση μου; Έχω τρελαθεί, δεν ξερω σε ποιόν να απευθυνθω.

Δημοσ.

Φίλος μου (από θεσσαλονίκη)που είχε κολήσει και αυτός με το PCM μετέτρεψε την σύνδεση του σε Isdn, βγήκε από το PCM, την ξαναμετέτρεψε σε PSTN (για να μήν πληρώνει τζάμπα κερατιάτικα) και καπάκι έκανε σύνδεση για ADSL.

Δημοσ.
Το θέμα είναι οτι τα τηλέφωνα αυτά είναι 2 στον κάτω όροφο και τα αλλα 3 στον πάνω αλλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, αρα το να τραβήξω νεα καλωδια ειναι αδύνατο. Υπάρχει κάποια λυση;

giati den ta kaneis ola asirmata???oyte kalodia oyte tpt!!!

Δημοσ.
Στη θέση σου θα παρέμενα στην Ιταλία.

Επειδή είναι λαμάκας ο πΟΤΕ (και εμείς ακόμα μεγαλύτεροι που τους ανεχόμαστε) πρέπει να αλλάξουμε χώρα δηλαδή;

Θα πάω να κάνω φασαρία με τον διευθυντή αλλά νομίζω ότι πάλι δεν θα βρω άκρη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...